Jeroen Overbeek

header-jeroen
wieJeroen Overbeek
watjournalist en nieuwsbrenger
waarmeestal op televisie

Goedemorgen!!

Jeroen Overbeek is een charmante veertiger die al ruim tien jaar lang het nieuws voorleest op nationale televisie. Omdat het altijd lastig is om een persoon te recenseren, wilde ik maar eens beginnen met het opnoemen van zijn pluspunten:

 1. hij heeft een perfecte voorleesstem, donker, zelfverzekerd en een briljante  intonatie (ik heb eens van iemand, die zijn stem vaak live hoorde tijdens het doordraaien van zijn autocue, gehoord dat ze vaak haar ogen sloot om weg te zweven op zijn stem — iets wat me niet perse handig lijkt als je verantwoordelijk bent voor zoiets cruciaals als Jeroen Overbeek’s autocue)
 2. hij heeft leuk haar want het is bruin (+1) en krullerig (+1), alleen de coupe is misschien wat saai (-1)
 3. hij maakt nooit, maar dan ook nooit uitspreekfouten, zelfs de meest moeilijke plaatsnamen spreekt hij uit als ware het zijn eigen naam (in retrospect: wat ben ik blij dat we van Philip Freriks af zijn, wat was dat een intrigante… eh… irritante nieuwslever… eh -lezer)
 4. zijn gereserveerde voorkomen maakt dat hij uitermate geschikt is voor moeilijke events zoals de jaarlijkse dodenherdenking — zelfs toen er dit jaar even paniek uitbrak op de Dam, bleef Jeroen kalm, deed geen hysterische aannames maar deed rustig verslag van wat in ieder geval zeker gebeurde: dat wat hij kon zien (heel goed!)

Deze ideale schoonzoon heeft natuurlijk ook wel wat nadelen, welke ik na de dubbele punt ga opsommen:

 1. hij is zo saai

Al met al een heel fijne nieuwslezer, bijzonder goed in zijn vak, veel pluspunten en een knappe verschijning. Hij had makkelijk 5 sterren kunnen scoren als hij maar wat meer zou durven, in het leven. Als ik naar hem kijk stel ik me stiekem voor dat hij eigenlijk in zijn onderbroek achter de desk zit en ik moet zeggen, dat helpt!

Vier sterren voor Jeroen!

32 Comments

 1. +1-101
  Mr Apollo

  Haha, die 10e schrijft echt goeie recensies!

  • +1-122

   Hallo Jeroen Overbeek als ik weg ben wordt je ineens
   r A pollo goed he van ons tweeen [echt wel zeg jy toch] ik hou van jou hoor . jy van my nog?? ik mis je. [tv stuk bluhhh 1x laatste x]xxx. hihi ik bedoel mn televitie is sruk niemand kan hem maken nu ikzie je nog wel s eens keer snik ik dom geweesst.

 2. +1-120

  Jee… die 10e is een natuurtalent! Leuke recessie… eh recensie!

 3. +1-101
  Pieter

  Maar toch, die naam en de link met Jeroen Overbeek doet mij toch aan een bepaald persoon denken…

 4. +1-100
  Pieter

  Ja, die!

 5. +1-100

  Lekker alles nieuw. Een fijne nieuwe tuinset!

 6. +1-110
  Dede

  10e,

  Eindelijk… ben erachter… dank zij jou. Je hebt uitstekend verwoord waar ik maar niet kon uitkomen.

  Ik zal de eerstvolgende keer ook eens aan die onderbroek denken… wie weet helpt t mij ook.

 7. +1-100

  Die lach ook op de foto! ;-]

 8. +1-111
  Ereszet

  Eens. Maar 1 minpunt. Hij kan zelfs bij ergste nieuws zijn vrolijke twinkeling in de ogen niet onderdrukken.

 9. Pingback: DUSHI like you! | RECENSIEKONING

 10. Pingback: Paul de Munnik | RECENSIEKONING

 11. +1-101
  Myrthe Cohen

  Ik vind het de ideale Nederlandse presentator Jeroen Overbeek, net, vlot en charmant, een Florida appearance van de jaren 70. De lach van een een Christelijke Nederlandse, Amerikaanse en Nederlandse Joodse man met een elegante stijl. Jeroen Overbeek komt metrosexueel over tijdens zijn presentatie en geeft een goede indruk. Zulke mannen in pak zijn altijd seksueel actief, geloof als je Jeroen Overbeek, blauwe ogen en lichte rimpels ziet hij wel eens de nacht met een man kan delen, genoeg mannen in de VS zien er uit als hem. Nos Jornaal zit vol met lieve Lesbiennes en Gays met en zonder lieve en bijzondere ouderdom kwaaltjes.

 12. +1-100
  Sarah

  Jeroen Overbeek kan goed Nederlands spreken wat hij voor zijn blad moet lezen tijdens het Journaal, Natuurlijk wie niet die in Nederland geboren is! De andere mannelijke presentator komt wat hectisch over. Zijn uiterlijk maakt alleen oudere vrouwen blij, Jeroen Overbeek maakt vrouwen vast een week blij met de sexen dan dumpen die man. Vraag mij af of hij besneden is van onder anders mag ik hem niet.

 13. +1-171
  Jeannette

  Jeroen Overbeek spreekt goed Nederlands, maar zijn intonatie is verkeerd. Ik heb geleerd, dat de toon aan het einde van een zin omlaag gaat, maar hij gaat dan juist omhoog. Heel irritant en hij is niet de enige.

 14. +1-112

  jeroen kompliment ,hier is een man met veel ervaring bezig, nogmaals : kompliment !!!
  gr.robert

 15. +1-162
  Helena Keharus

  Jeroen Overbeek weet niet wanneer een zin stopt en wanneer de volgende zin begint. Hij ratelt maar door en weet niet te stoppen op het natuurlijke, juiste moment. Ik vind dit ongelofelijk irritant klinken; ik luister niet graag naar hem. Zijn intonatie is inderdaad verkeerd, ik ben het helemaal eens met Jeannette.

  • +1-143
   Jeannette

   Ik ben blijk dat er toch nog een paar mensen zijn, die hetzelfde horen als ik. Zo’n slechte intonatie, dat het voor mij gewoon niet om aan te horen is. Gek, dat er maar weinigen zijn, die dit ook horen, maar dat zal wel liggen aan het slechte onderwijs in de Nederlandse taal, waar nergens meer op gelet wordt.

 16. +1-161
  Leendert

  Wat een lof voor deze meest irritante nieuwslezer aller tijden.
  Hij is overigens niet de enige bij het NOS journaal die een cursus INTERPUNCTIE moet gaan volgen. Wat een drama. Alleen de vrouwen brengen het er redelijk vanaf.

  Het lijkt wel of ze daar bij de NOS een mediatraining geven waarin wordt geleerd om geen pauze bij komma’s en/of punten te houden, de klemtoon om de drie woorden telkens op de verkeerde lettergreep te leggen en pauze’s op momenten in de zin of het verhaal die heel vreemd te laten overkomen, waarschijnlijk mede veroorzaakt vanwege zuurstof tekort door het maar blijven ratelen.

  Ik ben gestopt met het kijken naar het NOS journaal vanwege deze verloedering van de gesproken Nederlandse taal. Zo, dat moest er even uit…

  • +1-161
   Leendert

   …en pauze’s op momenten in de zin of het verhaal in te lassen die heel vreemd overkomen, waarschijnlijk mede…

 17. +1-131
  Mike

  Beste leendert, ik kan het niet beter verwoorden dan jij… Jeroen Overbeek is een clown die nog ontdekt moet worden, Rob Trip een oud wijf met zijn suggestieve bruggetjes, en het inslikken van woorden waardoor zinnen interpretabel worden. Ik krijg echt jeuk van die mannen.

  Maar is er dan niets goeds? Nee hoor, Gelukkig is er Annechien: zo mag ik het zien! Douze points…

 18. +1-111
  Televisiecriticus

  Jeroen overbeek is inderdaad een van de betere nieuwslezers. Dat wil niet zeggen dat ie goed is. Hij is gewoon een van de minst slechte.

  Ze zijn helemaal niets vergeleken met de nieuwslezers van 15, 20 jaar geleden, zoals: Joop van Zijl, Harmen Siezen, Noraly Beyer, Henny Stoel en anderen.
  Sinds ongeveer het begin van deze eeuw is er een trend onstaan dat nieuwslezers op een irritante manier gingen praten. D.w.z. op een kunstmatige ‘televisie’-achtige manier waarbij elke zin hetzelfde klinkt en de klemtoon steeds op het verkeerde woord wordt gelegd. Ook laat de articulatie hierbij vaak te wensen over. Dit geldt ook voor de verslaggevers.
  Laten we hopen dat er in de toekomst weer aandacht besteed gaat worden aan het op een correcte en neutrale manier lezen van het nieuws!

 19. +1-102
  Anke Cohen

  Als Joodse vrouw vind ik wel dat er iemand anders mag presenteren het journaal. Steeds hetzelfde Germaanse gezicht, hoe kan je dat nu leuk gezicht vinden om het nieuws plezieriger te maken. Waar zijn de presentators met Hongaarse roots, Aniko van Santen is geweldig, haar toon, vriendelijkheid en vlotheid in haar spreken is te merken. Jeroen Overbeek kan goed oplezen met klanken van de Nederlandse Germaanse man.

 20. +1-102
  Froukje Goudsmit

  Deze presentator Jeroen Overbeek leest zijn nieuws op om zich zelf te verrijken. Nos Journaal ontleent nieuws van andere Engelse en Amerikaanse zenders maar creëert hier namaak nieuws dat niet op de werkelijkheid baseert wat in Nederland gebeurt. Elke keer als Jeroen Overbeek nieuws leest gaat het beter met hem als met Nederland en dat kan niet slecht nieuws geven.

  Jonge meisjes kunnen hem aanprijzen en denken dat hij iets daarvoor terug geeft, een lach, een tevreden blik, of zelfs misschien een liefdes relatie maar als je naar hem kijkt zonder seks lust, puber hormonen is het maar een gemiddelde man die het nieuws leest. Wellicht heeft hij met iemand geslapen om zijn positie te bereiken. Als hij nieuws leest worden de mensen niet er beter van in Nederland, hij kan wellicht ook zelf nieuws berichten bepalen dat zijn nieuws lezen beter maakt maar dat betekent niet iets goeds voor Nederland.

 21. +1-102
  max cady

  jeroen overbeek=een van alle iluminati-propaganda-corrupte-bedriegers “nieuwslezers”NIEUWSLEUGENAARS!!en door hun “charmante “uitstraling en hun driedelig pak komen ze betrouwbaar over..let wel deze “mensen”ratten beliegen je 24/7 dag in dag uit…..9-11 inside job,sandy hook hoax,tuscon arizona shooting gabby giffords hoax,boston marathon hoax,lax shooting hoax,las vegas shooting hoax,santa barbara shooting hoax(kijk op you tube/google….)NOS JOURNAAL=PROPAGANDA DOORGEEFLUIK VAN DE ILLUMINATI,KONINGSHUIS,REGERING,1% ALLERRMACHTSTIGSTE ELIE WERELD/NEDERLAND….raar als een andere burger,vriend,mens liegt dan wordt diegene boos,haakt af etc..etc…MAAR ALLE “NIEUWSLEZERS”LIEGEN,BEDRIEGEN JE 24/7 DAG IN DAG UIT OVER HELE BELANGRIJKE MAATSCHAPPELIJKE KWESTIES….IK NOEM DAT HET STOCKHOLMSYNDROOM ….JE GAAT HOUDEN VAN DIEGENE DIE JE MENTAAL,24/7 DAG IN DAG UIT OP HET VERKEERDE SPOOR ZETTEN EN JE RECHT IN JE GEZICHT BELIEGEN,BEDRIEGEN ETC…MET EEN GLIMLACH….WAKE UP!!!!

 22. +1-102
  max cady

  you tube:gov.deval partick heartbreaking reaction boston bombing(1.32min)you tube:deval patrick laughing at boston marathon(0.55sec)en you tube:peekay22-boston marathon hoax(+-100 video’s betreft boston hoax…begin bij de allereerste video t/m nu..)you tube:racheli fraenkel mother of “missing”israeli teen smiling and laughing…(1,05min)kijk ook op you tube:black child,paulstalservice,unenslaved2012,russianvids……….etc..etc…kijk ook santa barbara hoax,lax shooting hoax,the cleveland kidnapping hoax,boston marathon hoax,lax shooting hoax …etc..etc…FUCK NOS JOURNAAL:TWAN HUIJS,JEROEN OVERBEEK,RICK WESTERHOF ETC..ETC…RIOOLRATTEN PUR SANG!!!!!!!

 23. +1-103
  max cady

  recensie jeroen overbeek….-10!!!!!!!!!!!DEZE MAN HOORT IN DE GEVANGENIS IVM:PROPAGANDA,BEDROG,LANDVERAAD,BRAINWASHING,MINDCONTROL…CORRUPTIE,STEEKPENNINGEN IVM OM GESTUURD “NIEUWS”PROPAGANDA,LEUGENS TE VERSPREIDEN…WAKE UP!!!!KIJK HET ECHTE OP WAARHEID BERUST NIEUWS OP GOOGLE/YOU TUBE…CNN,ABC NEWS,BBC,NOS,ANP…LIEGEN,BEDRIEGEN,ILLUMINATI PUPPETS…EN JULLIE ZIJN HET DOEL…!!!!!!!LAAT JE TOCH NIET BEZEIKEN DOOR DEZE CLOWNS IN DRIEDELIG PAK EN HUN BEKAKT NEDERLANDS…HET ZIJN WOLVEN IN SCHAAPSKLEDING…DENK ZELF NA,DOE ZELF ONDERZOEK OP JE P.C/LAPTOP…EN LAAT JE NIET BRAINWASHEN,BESODEMIETERN DOOR NOS JOURNAAL,RTL NIEUWS,DWDD,ANP…ETC..ETC…PEACE!!

 24. +1-102
  max cady

  als jeroen overbeek,twan huijs,charles groenhuijsen,rick westerhof etc,,,NOS JOURNAAL,RTL NIEUWS..een leugendetector test zouden moeten afleggen op de vraag:9-11,sandy hook,boston marathon,lax shooting,santa barbara shooting etc…etc…met de vraag waar of niet waar/inside job of niet….en ze zouden gewoon aan hun gebracht nieuws blijven vasthouden dan ZOU DE LEUGENDETECTOR ONTPLOFFEN OF OP TILT STAAN!!!!!!!!!!!!!!!;)

 25. +1-102
  max cady

  deze “nieuwslezers”hebben GEEN GEWETEN!!!ZE WETEN,MOETEN,BEWUST LIEGEN OP T.V…EN DAT DOEN ZE MET ALLE PLEZIER..EN KICKEN ER ZELFS OP ..OM JOU/JULLIE VOOR DE GEK TE HOUDEN…VINDEN ZE HEERLIJK…ACHTER DE SCHERMEN LIGGEN ZE DUBBEL VAN HET LACHEN,DAT HET NEDERLANDSE VOLK…HUN PROPAGANDA,BULLSHIT,GESTUURD NIEUWS GELOVEN EN DAAR NAAR GAAN HANDELEN….ZE SPELEN MET JE I.Q…WAKE UP!!!!!

 26. +1-121
  hannie reijnders

  Ik vind Jeroen Overbeek een hele goede nieuwslezer en mooie verschijning. Met name de prachtige krullen. Ik ben zelf slechtziend en ben best aangewezen op hoe iemand praat, en de intonatie etc. Ik vind hem daarin een van de betere nieuwslezers. Vanwege het soms willen zien van iemands gezichtsuitdrukking ga ik soms pal voor de tv zitten, en als ik dat bij Jeroen doe dan vind ik dat zeer prettig. Inderdaad een charmante mooie man!!!

  grtjs, Hannie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>