De Krullenkapper

schaar
watSimcha
wat is dateen krullenkapper
zeg dat eens drie keer snelkrullenkapper krullenkapper kullenkrappe… shit!

Mijn haar en ik hebben al sinds ik ermee geboren werd, ruzie. Op zich heb ik niets te klagen. Tenminste, dat vinden mensen met dun, steil haar altijd, maar mijn dikke, pluizende, net niet helemaal krullende haar heeft me vaker dan me lief is er met mijn handen in laten zitten. Deze ruzie werd deze week voor altijd bijgelegd door Simcha, dé krullenkapper van Amsterdam.

Ik wist het niet, maar het knippen van krullend haar is dus iets heel anders dan het in model brengen van steile lokken. Wat ik ook niet wist, is dat de meeste kappers dit óók niet weten. De kapper waar ik tot voor kort nog weleens heen ging, wilde bijvoorbeeld altijd heel graag mijn haar na afloop glad föhnen, zodat het lagenkapsel geperfectioneerd kon worden.

superveel spiegels

De krullenkapper kon mij haarfijn uitleggen waarom dat een methode is die niet voor mijn haren geknipt is: mijn kapsel zag er — even samengevat — uit als een slechte bruiloftstaart met drie lagen. De bovenste laag krulde gezellig opzij, een soort van afro bovenop creërend. De onderste twee lagen probeerden nog wel wat, maar ja, die bovenste laag schreeuwde om zoveel negatieve aandacht, dat ik daaronder net zo goed naakt had kunnen zijn, niemand die het zou zien.

Bij de krullenkapper werd mijn haar ook in lagen geknipt, want die zijn onontbeerlijk voor een mooie krul, maar er werd per lok gekeken hoe deze viel. Ook moest ik allerlei onverwachte posities aannemen, zoals voorover zitten met mijn hoofd tussen mijn knieën tijdens het drogen van het haar, en tijdens het knippen achter de stoel staan, met m’n kin op mijn borst, alsof ik in de eindscène van The Blair Witch Project was beland.

Simcha (midden) en haar krullende kappers

Het was overigens Simcha zelf die het echt tot de allerleukste ervaring maakte. Ik had me nog maar net met een kopje thee in de wachthoek geïnstalleerd of ze kwam op me afgerend en zei: ‘Dit gezicht ken ik nog niet, ik ben Simcha. Ben je hier voor het eerst?’ Nadat ik me had voorgesteld, heeft ze me nog minstens tien keer met mijn voornaam aangesproken. Ik was een uur in de kapsalon en ging met het mooiste kapsel ooit naar buiten, maar niet voordat me nóg een kop thee, een chocolaatje, een stuk kersenvlaai met slagroom, tomatensoep en spaghetti met balletjes was aangeboden. Vijf sterren voor deze zorg minder in mijn leven.

49 Comments

 1. +1-1111
  knoopje

  Dit schreeuwt natuurlijk om voor en na foto’s 10e…
  Werkt de curly girl methode voor je trouwens?

  • +1-162

   Ja, een heel aantal dingen uit die methode pas ik toe nu, zal er nog eens een stuk over schrijven op 10e.nl. En voor- en nafoto’s, hm, ik was echt niet blij met de voor, hoor!

 2. +1-125

  Zeg dit maar eens 3x snel:
  De knecht van de (krullen)kapper knipt knapper dan de knappe (krullen)kapper knippen kan

 3. +1-100
  Cecile

  Hee is dit vlakbij de Vondelkerk? Ik zag daar een nieuwe en zowaar betaalbare kapper die ik wilde uitproberen maar als het een Krullenkapper is durf ik (stijl, dun haar, jaloers op iedere krullenkop) er niet naar binnen…

 4. +1-120
  Cecile

  STEIL, bedoelde ik :o

 5. +1-131
  Roos

  Da’s die in de Society Shop toch? Is dat (gezien de locatie) nog een soort van betaalbaar? Of is het heel duur maar (gezien de vijf sterren) wel het geld waard? Ben met m’n krullen al jaren niet bij de kapper geweest, maar dit klinkt erg aanlokkelijk.

 6. +1-122
  Aike

  Ik wil ook krullen, zodat ik naar deze kapper kan!
  (voor de rest ben ik heel tevreden met mijn haar)

 7. +1-1142
  Elise

  Nu overweeg ik 1,5 uur in de trein te gaan zitten. Gewoon om ‘even’ naar de kapper te gaan.

 8. +1-111
  Ruth

  Maar wat is precies ‘betaalbaar’? Jammer dat ze geen prijslijst op hun site hebben staan.

 9. +1-161
  Dorado

  Slim, leuk idee: een krullenkapper. Alleen zou ik van zo’n ‘dit gezicht ken ik nog niet’ (schooljuffig) en m’n voornaam tien keer horen uitspreken (toelichting), wel wat wiebelig worden. (En misschien is dat ook wel de sluikse (huh-huh) bedoeling, want blijkt dat juist krul-bevorderend.)

 10. +1-141

  Ik ben laatst ook naar Simcha geweest en ben ook heel tevreden naar buiten gelopen! Fijne mensen, niet te duur (50 euro) en gewoon echt heel goed geknipt. Oh en ik heb steil haar trouwens!

 11. +1-1230
  Eline

  Klinkt heel goed, maar hoe kan het dat iedereen 50 euro niet duur vind? Ben ik de enige met een kapper die voor 19 euro prima knipt? (oke ik woon in Groningen, misschien is dat het)

  • +1-180

   Ik ben ook een beetje verbaasd. Ik woon in Arnhem, en vind mijn kapper best duur, 35 euro… Maar het geld waard.

  • +1-120
   Anne

   Ik ben ook verbaasd. Kapsoones, heuhh! :D

  • +1-1101

   Neehoor, mijn kapper zit in Breda, hartje centrum en daar ben ik 16 euro per keer kwijt. En ik loop er altijd weer zeer tevreden naar buiten. Werkt ook een meisje met enorm krullend haar die daardoor ook weet hoe ze krullen moet knippen.

   50 euro vind ik belachelijk veel voor enkel knippen, maar mijn inkomen bestaat ook slechts uit StuFi, misschien dat dat helpt. ;)

 12. +1-100

  Waar is de kapsel voor/kapsel na foto?

 13. +1-111
  susanne

  Lieve kraaloogjes schaar

 14. +1-102
  afke

  Nu wil ik ook krullen!

 15. +1-131
  Mr Apollo

  Geef maar toe, jongens. Deze recensie is eigenlijk stiekem door RuSt geschreven.

 16. +1-160
  Paletti

  50 euro is natuurlijk schandalig duur voor een knipbeurt, maar als je het kan missen en je ziet de toegevoegde waarde van de persoonlijke verwennerij: why not?

 17. +1-101
  Catharina

  Dank voor de recensie, 10e! Ik kwam met (bijna) steil haar binnen en met een bos krullen weer buiten. Hoera! En het was nog gezellig ook.

 18. +1-100

  Jeej! Wat fijn dat je zo blij bent met het resultaat en ook The Curly Girl method nog (gedeeltelijk) toepast.
  Ik ben errug benieuwd naar hoe je haar er nu uitziet.

  En vriendin van mij is vandaag ook naar Simcha geweest. Kwil haar foto’s ook nog zien ^_^

 19. +1-111
  Myo

  Ik zei het toch!!!!!!!
  Simcha is de beste :D

 20. +1-100
  Lonneke

  ik maak meteen een afspraak. Want dat steilföhnen ben ik ook niet van gediend, hoewel ik een hele fijne kapper heb. Maar dat kan hij dan toch weer niet laten en dan moet ik de rest van de dag als een Gooische Vrouw naar buiten (*gruwt*). En ik heb van die net wel net niet krullen en dat moeten echt wel krullen worden. En dan is het ook nog om de hoek. *@10e zoent*

 21. +1-120
  Lieke

  Jij snapt mij! Al die mensen met dat prachtige steile haar….

 22. +1-110
  Julia

  Ben er ook geweest en haar zit/zat heel erg mooi maar kleuren/highlights en knippen kost €120 en dat kan ik gewoon niet betalen elke 6 á 7 weken.
  Ik heb haar tot op mijn schouders dus lengte valt ook best mee.
  Ook jammer dat er geen prijslijst hangt.Ik ben wel geschrokken van de prijs.
  Wel erg tevreden over het knippen en de hele aardige kappers.
  Maar die prijs……

 23. +1-160
  Sophie

  Ik ben er ook geweest en dat was één keer en nooit weer. Ik werd geknipt door Nathalie en zij heeft mijn haar totaal verpest. Bij binnenkomst vroeg ik haar om een paar laagjes in mijn haar te knippen, maar niet te veel. Ik wilde niet een wijd bolvormig kapsel(zoals zij zelf heeft, links boven op de foto) . Dit is precies was zij wel heeft gedaan.
  Ik heb europees krullend haar en ik vermoed dat zij mijn haar heeft geknipt alsof ik afrikaans haar heb. In ieder geval heeft zij gedaan wat zij zelf mooi vond. En daar moest ik dan als arme student 50 euro voor betalen. Wat een teleurstelling.

 24. +1-152
  Klift

  Speciaal naar Simcha door de aanbevelingen op internet en de gedachte he, he eindelijk een kapper die met krullen raad weet. Helaas, helaas, hadden we het maar nooit gedaan! Spijt als haren op mijn hoofd! Geen aanrader deze kapper. Er is totaal niet gekeken naar de verschillende lagen die er in de prachtie lange krullenbos van mijn dochter zitten. Ze was er al zo bang voor. Ze heeft heel veel prachtig donker krulhaar. Onderop heeft het haar slechts slag, maar op het achterhoofd is de krul heel fijn, bijna kroeshaar. Als je dan lagen wil gaan knippen moet je heel erg opletten. Je kunt dat niet (nat!) zonder beleid in allerlei lagen gaan knippen. Er is gewoon niet naar haar geluisterd noch is er goed gekeken naar die verschillende gebieden en hoe het haar viel. Het gevolg; een heel verdrietige dochter en haar dat weer maanden moet groeien voor het er weer een beetje uitziet. Simcha; nooit en te nimmer komen we hier nog een keer!

  • +1-100
   Chris

   Beste Klift.
   Ongelofelijk, maar je beschrijft het haar van mijn dochter. Inmiddels zijn we twee jaar verder (zag jouw reactie was in 2012) en ben benieuwd of je al een kapper hebt gevonden die het wel snapt.

 25. +1-114
  jamy

  tja er zijn altijd een paar mensen die het dan weer niks vinden, dat hou je altijd, maaarrrrrr ik ben toch gegaan en kan niet anders zeggen dat simcha en friends de beste krullenkappers van nederland en omstreken zijn,het koste me wel een uur in de trein maar het uur terug was een genot, heb wel drie keer in mijn spiegel gekeken.
  ik heb in veel plaatsen mijn haar laten knippen, van new york tot in milaan, maar nog nooit dansden mijn krullen zo mooi in de wind als na de knip behandeling bij simcha.
  mede door hun speciale techniek en het product wat ze gebruiken ( curl power, it’s all in the name) ben ik super blij en gelukkig, voor mij nooit meer een ander team wat aan mijn haar mag komen, simcha for ever!!

 26. +1-104
  anouska

  yes yes yes! eindelijk een team wat krullend haar begrijpt!
  had van verschillende vriendinnen gehoord dat dit de place to be is.
  kom daar binnen wat denk je alleen maar krullenbollen in de stoelen maar nog veel belangrijker krullenbollen knippend achter de stoelen dat voelt dus heel goed aan zij snappen precies wat je bedoelt.
  ze nemen alle tijd om je te adviseren en geven eerlijk hun mening wat wel of niet het mooiste is.
  ben een uur binnen geweest lekker gewassen met massage maskertje geknipt en gedroogt koste €50 vond ik niet veel voor zo’n te gekke coupe, Ik zeg gaan!!!!

 27. +1-136
  Janneke

  Ik lees hier te veel overdreven positieve reacties die duidelijk ergens gestuurd zijn. Ben zelf werkzaam in de e-commerce en snap dat de belangen van bijvoorbeeld de hier besproken kapsalon groot zijn. Je kunt helaas nooit checken wie de positieve recensies werkelijk heeft geschreven, maar het gestuurd taalgebruik (opzichtige copywriting) in een aantal positieve reacties herken ik direct. Duidelijk is dat het een heel dure kapsalon is. Ook duidelijk is dat ze gebruik maken van een zogenaamd magisch (krullen bevorderend) product, maar die kun je dan evengoed ergens apart bestellen; zal je veel kosten besparen.

 28. +1-110
  Ingrid

  Leuk! Super mooi.
  Ik heb zelf een tip voor een goede, betaalbare kapper in amsterdam.
  day and night hairdressers is al jaren mijn kapper in amsterdam!
  Ik laat altijd mijn haar er verven! heel blij mee altijd!
  en ik laat mijn haren ook altijd knipen daar maar dat spreekt voor zich hahah

 29. +1-101
  Leila

  Een aantal jaar geleden ben ik voor de eerste keer naar de kapper geweest omdat ik meedeed aan een miss verkiezing. Zij hadden toen mijn haar gestyled en toen ik het eruit wilde wassen bleef mijn haar style aan de voor en achterkant. Het zag er echt verschrikkelijk uit!
  Sindsdien ben ik altijd bang geweest voor kappers omdat ik bang ben dat ze mijn haar verpesten.
  Een hele goeie vriendin van mij heeft mij als verjaardagscadeau een kappersbeurt gegeven omdat mijn haar niet meer zat.
  Ze heeft me toen naar de krullenkapper gestuurd. Nathalie heeft mijn haar gedaan. Ik hoefde haar niet veel te zeggen. Ik zei alleen mijn haar zit niet meer. Ze heeft er super weinig af gehaald, zelfs minder dan ik zelf verwacht had. Nu…. ZIT ME HAAR GEWELDIG! Ik heb al 3 dagen mijn haar niet nat gemaakt (wat ik voorheen dus elke dag deed anders zat het niet) en het zit nog perfect!

  So thank you Krullenkapper!

  Special Thanks to my dearest friend Amaisa and my hairdresser Nathalie!!!!!

 30. +1-160
  Janneke

  Ik was er niet tevreden mee :(
  Ik vroeg de kapster om zoveel mogelijk lengte te behouden. Zij heeft mijn haar toen in een hele grote punt geknipt, waardoor alleen de onderste pluk de lengte behouden heeft. Aan de zijkanten waren grote happen uit mijn haar geknipt en dat groeit heel lelijk uit. Het duurt zeker twee jaar voor all mijn haar weer op dezelfde lengte is als toen. Ik kom niet meer terug!

  • +1-120
   Mirjam

   Ik heb precies hetzelfde als Janneke ervaren! Ik heb ook duidelijk aangegeven dat ik de lengte wilde behouden en alleen de bovenste lagen bijknippen. Nu is er van de zijkanten zeker 20 cm geknipt en loopt mijn haar in een punt naar achteren. De onderkant is nu erg dun geworden terwijl ik heel dik haar heb. Ik kan wel janken!! Misschien moeten ze eens wat meer aandacht aan de klanten geven en luisteren, want iedereen had het erg druk en liep steeds ff weg. Nee, ik ga hier nooit meer naartoe! Nu eerst weer 2 jr sparen zoat mijn haar weer op de oude lengte is :(

 31. +1-160
  sira

  Ik ben ook bij deze kapsalon geweest. Aardig personeel, daar niet van, maar ik begrijp alle jubelende verhalen niet zo. Ik vond het qua techniek niet heel bijzonder en mijn krullen kwamen na het knippen ook niet echt beter tot hun recht. Sterker nog: ik had een paar dagen later een bruiloft en mijn haar zat zo beroerd, dat ik de steiltang er maar doorheen heb gehaald.

 32. +1-110
  Milou

  Er is maar een kapper waar ik graag heen ga. en dat is day and night hairdressers in amsterdam. echt, geloof me, ik heb al zoooooveel kappers geprobeerd. maar die hebben stuk voor stuk mijn krullen VERPEST. bij day and night luisteren ze naar me! ga daar altijd tevreden naar buiten, en alhoewel ik nog steeds niet altijd in love ben met mn curls (van nature heeeel pluizig pfff), ben ik wel heel blij met hoe het nu valt. :)
  dusss mocht je in de buurt van Amsterdam wonen, dan is t echt n aanrader :)

  • +1-110
   Pieter

   Wat leuk om te lezen. Ik ben zelf ook de bezitter van een grote bos blonde krullen en heb ook flink wat salons gezien in Amsterdam. Ik ga sinds 1,5 jaar naar de kapsalon van Day and Night in de Pijp. En daar ga ik ook zeker niet meer weg! Handig is dat ze elke dag open zijn tot 22 uur.

 33. +1-120
  Dorry

  Ik heb ook al sinds kleins af aan ruzië met mijn haar… Maar ook met het vinden van een kapper. Jaren terug eindelijk 1 gevonden! Helaas na 1 jaar daar geweest te zijn was de magie over. Ze chopte een eind weg en me haar was verpest sindsdien geen succes meer.

  Las wat over simcha en zag de voor en na foto’s, eindelijk dacht ik. Als je er bekend bent dan krijg je de aandacht leek het zo of als ik de verhalrn zo lees moet het simcha zelf zijn. Ik ging weg en me haar was zo drooggefohnd dat het stro leek. Om de hoek me haar vast gedaan en thuis gewassen, het was ok geknipt maar de lovende verhalen en de belovende foto’s nee niets van gemerkt.

  Nog steeds wanhopig op zoek naar de ware kapper

 34. +1-101
  sira

  Ik lees hier goede dingen over Day and night kappers. Dat lijkt me wel wat. Is er een speciale kapper van die salon die goed is in het knippen van krullen of is elke kapper daar bedreven in?

 35. +1-120
  Vermeulen

  De prijs kwaliteit verhouding slaat nergens op. Ze mogen je dan aanspreken met je voornaam (waar ik overigens heel kriegelig van werd) ; ik liep met een afro kapsel van stro haar weer naar buiten en was 50 euro armer. Nooit naar deze kapper gaan! Als je je krullenbos wilt laten knippen, zorg er dan in ieder geval voor dat je naar een kapper gaat die je haar droog knipt. Hoe dan ook, ik heb ‘mijn’ kapper nog niet gevonden :-(

 36. +1-110

  Ik ben in totaal drie keer bij Simcha geweest.
  Maar ik ga er nu never nooit weer heen.
  De laatste keer hebben ze me overgehaald om een deel van mijn krulhaar wat niet mee krult te permanenten.
  Ik werd in de kapsalon behoorlijk gepusht om dit te doen.
  Ik was t eigenlijk niet van plan maar eenmaal thuis toch besloten om het wel te doen.
  Dus een week later deden ze de permanent erin.
  En t was een behoorlijk geklungel door de kapster.
  Ze smoesde zelfs nog tegen Simcha “geen idee ik doe dit ook niet dagelijks”
  Na een geklooi uiteindelijk helemaal niks gebeurt geen krul!
  Simcha die daarvoor steeds even kwam kijken had t in een keer te druk.
  in plaats van 50 euro mocht ik dan 40 euro betalen.
  En tot slot kreeg ik ook nog eens te horen van de kapper( “Hajar”) die me had overgehaald,
  Hebben ze je dan niet gezegd dat t eigen risico is als t niet pakt?
  Nou nee dat is mij niet gezegd, en het lijkt me dat jij dat al had moeten doen!
  Nu een paar weken verder heb ik zelfs het idee dat dat deel haar zelfs nog steiler is!
  Ik voel me al met al knap belazerd.
  Ik ben niet op mijn mondje gevallen , maar heb dit allemaal maar over me heen laten komen!
  Vandaar deze slechte recensie, als je een goede kapper voor je krulhaar zoekt, die ook eerlijk is en OPRECHT vriendelijk is ga dan niet naar SIMCHA.
  Als je houdt van zogenaamd vriendelijk doen tsja ga daar dan heen.
  Want dat oppervlakkige en bij je voornaam aanspreken e.d. daar prikte ik de eerste keer al door heen.

  Ik ga op zoek naar een andere kapper.
  Ik denk een met een curlsys techniek ofzo!

 37. +1-130
  Mirjam

  Ik ga nooit meer naar Simcha. Ik ben echt verknipt. Mijn haar is heel erg uitgedund, van voren rond en van achteren in een punt geknipt, terwijl ik duidelijk aangegeven had dat ik de lengte wilde behouden. Ik had een volle bos en nu hangen er aan de onderkant een paar zielige sliertjes onderuit :) ik ben echt niet blij en moet nu weer een paar jaar laten groeien voordat het weer de lengte is dat het was.. Wat ik ook niet prettig vond is dat je door verschillende meisjes geholpen wordt. 1 bepaald de kleur, 1 zet de kleur erin, 1 wast het haar, 1 knipt je en weer een ander föhnt het. Daarna geen nacontrole meer door degene die geknipt of gekleurd heeft, dat vond ik ook beetje vreemd. En dan ook nog 5x de vraag beantwoorden of ik nog op vakantie ga;)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>