AEG L76680NWD Kopen? Bekijk de Review!

Ben je op zoek naar een wasmachine voor grote en kleine wasjes? Kies dan voor de AEG L76680NWD. Voor al je soorten was kun je terecht bij deze wasmachine. Van fijne was tot zijde, geen enkele was is teveel voor deze machine. De AEG L76680NWD beschikt over een kledingbeschermende trommel, waardoor je mooie kleding ook mooi blijft.

AEG ontwikkelt niet alleen wasmachines, maar ook andere huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, ovens en stofzuigers. Ieder product dat AEG op de markt brengt, wordt zorgvuldig ontworpen. Door een combinatie van de beste kwaliteit, technologische vooruitgang en een strak Duits design, onderscheid AEG zich van andere merken. De wasmachines van AEG bieden een uitgebreide keuze aan wasprogramma’s en daarnaast zijn ze ook zeer gebruiksvriendelijk.

AEG L76680NWD Review

De AEG L76680NWD is een was-droogcombinatie. Je hebt dus niet alleen wasmachine, maar ook een wasdroger, in één apparaat. Hiermee bespaar je ruimte, maar ook tijd! Deze was-droogcombinatie beschikt over 16 verschillende programma’s waarmee je iedere was schoon en fris kunt krijgen. Kies bijvoorbeeld voor het katoen, zijde of wol programma of juist voor het kreukvrij programma. Bij het selecteren van het wasprogramma kies je direct de optie voor het drogen. Zo start automatisch het droogproces. Mocht je vergeten om deze optie te selecteren, geen paniek. Ook zonder het droogprogramma komt je was verrassend droog uit de kledingbeschermende trommel, dankzij het hoge toerental (1600 toeren).

De AEG L76680NWD is standaard uitgerust met Opti Sense technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat iedere druppel water optimaal benut wordt. De cycluslengte, de waterhoeveelheid en het energiegebruik worden aangepast aan de hoeveelheid wasgoed. Zo wordt ieder kledingstuk op zijn eigen niveau perfect gewassen en gedroogd.  Dit is niet alleen zuinig voor de energierekening, maar ook voor je portemonnee.

Op sommige dagen kun je de was niet langer uitstellen, maar heb je net geen tijd om de wasmachine een volledig programma te laten draaien. De AEG L76680NWD beschikt over een speciaal was- en droogprogramma van 60 minuten. Op zulke dagen zou je kunnen kiezen voor dit versnelde wasprogramma, zodat je na 60 minuten je kleding gewassen en gedroogd uit de machine kunt halen en je bent ready to go. Of heb je net dat leuke shirt in de wasmand zitten dat je eigenlijk vanavond wilde dragen? Geen paniek. Ook voor deze situatie heeft de AEG L76680NWD een oplossing. Met het stoom-opfris programma is je shirt binnen no-time fris en kreukvrij.

Wasprogramma’s van de AEG L76680NWD

 • Katoen
 • Katoen Eco
 • Katoen met voorwas
 • Synthetisch
 • Zijde
 • WolAEG L76680NWD review
 • 60 minuten wassen en drogen
 • Stoomprogramma: Opfrissen
 • Stoomprogramma: Antikreuk
 • Spoelen
 • Centrifugeren
 • 20 minuten wasprogramma voor maximaal 3 kilogram
 • Strijkvrij
 • Fijne was
 • Drogen Wol
 • Drogen Synthetisch

Voordelen van de AEG L76680NWD

Wanneer je kiest voor de AEG L76680NWD, kies je voor gebruiksgemak, duurzaamheid en een wasprogramma passend bij iedere stapel wasgoed.

 • Gebruiksgemak
  Deze wasmachine is erg gebruiksvriendelijk. Niet alleen doet hij al het werk voor je, maar ook geeft hij aan hoe lang het wasprogramma nog duurt en hij geeft een signaal als het wasprogramma is afgerond. Je kunt ondertussen dus andere taken doen, terwijl de AEG L76680NWD je kleding weer schoon en fris wast. In één wasbeurt kun je tot 8 kilogram wasgoed kwijt, dus je bent zo door je stapels wasgoed heen.
 • Duurzaamheid
  Dankzij de Opti Sense technologie wordt geen enkele druppel water verspild en door de koolborstelloze motor gaat deze machine langer mee.
 • Uitgebreide keus aan wasprogramma’s
  Door de 16 verschillende wasprogramma’s is geen enkele was teveel voor deze AEG L76680NWD. Dankzij deze machine hoef je nooit meer zelf aan de gang met een emmer en zeep.

Nadelen van de AEG L76680NWD

De AEG L76680NWD is bijna perfect. Er zijn slechts twee punten die je als minder prettig kunt ervaren.

 • Automatische doseringslade
  De AEG L76680NWD beschikt niet over een automatische doseringslade. Hierdoor moet je even opletten hoeveel wasmiddel je bij jouw was doet.
 • Hoge toerental
  De AEG L76680NWD draait met 1600 toeren. Hierdoor zou je geluidshinder kunnen ervaren. Het hoge toerental kan zowel een nadeel, als voordeel zijn. Dankzij dit hoge toerental komt de was wel verrassend droog uit de trommel na een wasprogramma.

 

Conclusie van de AEG L76680NWD

Als je kijkt naar alles dat hierboven beschreven is, kun je de volgende conclusie trekken over de AEG L76680NWD. Het is een duurzame, kwalitatieve wasmachine die zeer gebruiksvriendelijk is. De AEG L76680NWD kan per wasbeurt maar liefst 8 kilogram wasgoed kwijt. Bij het doseren van het wasmiddel moet je wel even goed opletten, want er is geen automatische doseringslade. Het hoge toerental kan zorgen voor wat geluidshinder, maar tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je was droger dan ooit tevoren uit de wasmachine komt. De AEG L76680NWD is meer dan een wasmachine, dankzij de combinatie met wasdroger. Bespaar tijd en ruimte met de was-/droogcombinatie van de AEG L76680NWD.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>