Op Zoek Naar De Beste Autoverzekering van 2020? Vergelijk hier de goedkoopste alternatief!

[tcb-script src=”https://code.komparu.com/Vbysg”][/tcb-script]

Ben je op zoek naar de beste autoverzekering? Wij helpen je graag in je zoektocht. Het is belangrijk om verzekerd te zijn, omdat een ongeluk in een hoekje schuilt. Uiteraard kies je niet zomaar voor een autoverzekering. Het is belangrijk om te kiezen voor de verzekering die het beste bij je behoeften past. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende voorwaarden en het premiebedrag. Lees dit artikel om de beste autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en de ultieme verzekering uit te kiezen.

De beste autoverzekering van 2020 vergelijken

In de onderstaande tabel zie je de 10 beste autoverzekeringen. Bekijk deze tabel om te zien wat je opties zijn zodat je vervolgens de beste autoverzekering voor jouw behoeften kunt uitkiezen

 Product naam 
1.
FBTOMeer info »
2.
InsharedMeer info »
3.
UNIVEMeer info »
4.
Centraal BeheerMeer info »
5.
OHRAMeer info »
6.
HEMAMeer info »
7.
DitzoMeer info »
8.
AEGONMeer info »
9.Nationale NederlandenMeer info »
10.AllSecurMeer info »

1. FBTO

FBTO autoverzekeringIs de beste autoverzekering voor jou een verzekering die je geheel zelf kunt samenstellen? Dan raden wij de FBTO autoverzekering aan. Deze verzekering bestaat uit verschillende elementen die samen een geheel vormen. Je kunt onder andere kiezen uit 3 basisverzekeringsopties en vervolgens kies je desgewenst voor aanvullende modules. Wil je meer weten over deze verzekering? Lees dan de uitgebreide review over de FBTO autoverzekering.

De voordelen van de FBTO autoverzekering

 • Je krijgt altijd hulp via de FBTO alarmcentrale.
 • De 24/7 hulp staat ook in het buitenland voor je klaar.
 • Eventuele schade kun je gemakkelijk en snel via Whatsapp melden.
 • Er is een module die ervoor zorgt dat je zelf voor je vertrouwde garage kunt kiezen.

2. Inshared

Inshared autoverzekeringBen je op zoek naar een autoverzekering die staat voor eerlijkheid en voordeligheid? Dan raden wij de Inshared autoverzekering aan. Deze verzekering is goed voor jou, je auto en ook je portemonnee. Net zoals het geval is bij de FBTO autoverzekering, kun je ook de Inshared autoverzekering kiezen voor verschillende basisverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de WA, oftewel de verplichte verzekering. Bij deze autoverzekering dekt de verzekeraar schade die je hebt aangericht aan anderen. Als meer dekking belangrijk voor je is, dan kun je kiezen voor de Beperkt Casco optie. Hier wordt net als bij de WA verzekering schade aan anderen gedekt. Echter, ook bij ruitbreuk, barsten, diefstal, brand en stormen worden de kosten gedekt. Je kunt ook kiezen voor de Beperkt Casco Extra optie. Deze is in veel opzichten gelijk aan de Allrisk verzekering.

Bij de Beperkt Casco Extra verzekering zijn dezelfde zaken gedekt als bij de Beperkt Casco verzekering, maar er gelden nog andere dekkingen. Als je namelijk zelf schade aan je eigen auto hebt veroorzaakt, dan worden de kosten 50% vergoed. Bovendien is het aanschaf-/nieuwwaardebedrag bij total loss of diefstal ook gedekt. Deze dekking geldt tot 1 jaar. Het verschil van deze optie met de Allrisk verzekering is dat zelf veroorzaakte schade aan je voertuig voor 100% wordt gedekt. De dekking bij total loss of diefstal geldt bij de Allrisk verzekering bovendien tot 3 jaar. Er zijn ook opties voor de extra zekerheid. Deze worden aanvullende dekkingen genoemd. Je kunt onder andere een verzekering afsluiten voor mensen die in je auto meerijden en voor hun spullen. Er is zelfs een mogelijkheid om een verzekering voor pechhulp te sluiten.

De voordelen van de Inshared autoverzekering

 • De verzekeraar biedt een lage premie en ruime dekking aan.
 • Je krijgt hulp bij schade zowel in het binnen- als buitenland.
 • Er geldt een extra dekking voor auto’s tussen de 6 en 13 jaar.
 • Je maakt kans op een speciale jaarbeloning.
 • Er wordt gratis vervangend vervoer voor je geregeld.

3. UNIVE

UNIVE autoverzekeringAls je op zoek bent naar de beste autoverzekering, dan dien je eerst in kaart te brengen welke eigenschappen belangrijk voor jou zijn. Is het belangrijk voor jou dat je 24 uur per dag, 7 dagen in de week hulp kunt krijgen bij schade? Misschien vind je het ook van essentieel belang dat je een hoge no-claim korting kunt krijgen. Is een goede service ook belangrijk voor jou? Dan kun je kiezen voor de UNIVE autoverzekering. Deze verzekering voldoet aan al je voorwaarden. Je kunt namelijk tot 80% no-claimkorting krijgen wanneer je deze verzekering afsluit. Tegelijkertijd heb je altijd de garantie dat je hulp kunt krijgen bij schade. Je kunt namelijk 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen naar de alarmcentrale. De medewerkers staat dan voor je gereed.

Een andere eigenschap waar deze verzekeraar bekend om staat is hun superieure service. Dit is te zien aan de hulp die zij bieden. De verzekeraar staat namelijk dag en nacht voor je klaar als je schade aan je auto oploopt. Daarnaast bieden zij een aantrekkelijke premie aan. Er zijn net zoals bij de vorige verzekeringen ook verschillende basisverzekeringen waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de All Risk verzekering en de WA verzekering. De middenweg is door te kiezen voor de WA+ verzekering. Bij alle drie basisverzekeringen wordt de schade die je aan anderen of andermans spullen toebrengt vergoed. Ook is er bij alle drie opties een mogelijkheid om tot 80% no-claimkorting te krijgen. Bij de WA verzekering geldt er echter geen eigen risico en bij de WA+ en All Risk verzekering betaal je een eigen risico van 100 euro.

De voordelen van de UNIVE autoverzekering

 • Er wordt een superieure service aangeboden.
 • Schade wordt snel hersteld.
 • Eventuele schade kun je 24/7 melden bij de alarmcentrale.
 • Er geldt een no-claimkorting tot 80%.

4. Centraal Beheer

Centraal Beheer autoverzekeringAls je op zoek bent naar de beste autoverzekering, dan ga je eerst na welke dekking voor jou belangrijk is. Over het algemeen heb je bij alle autoverzekeringen verschillende basispakketten. Dit is ook het geval bij de Centraal Beheer autoverzekering. Er zijn bij deze verzekeraar 3 basispakketten, namelijk de WA verzekering, de WA+ verzekering en de Allrisk verzekering. De WA verzekering is de meest eenvoudige verzekering. Dit is de minimale dekking die vereist is. Als je kiest voor de WA+ verzekering, dan kies je voor extra dekking. Hier wordt namelijk ook de schade aan je eigen auto gedekt. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, krijg je bij de Allrisk verzekering de hoogste dekking. Dit basispakket wordt aanbevolen als je een auto hebt van 6 jaar of jonger. Je kunt bovendien, ongeacht het gekozen basispakket, kiezen voor aanvullende dekkingen.

Er zijn 6 opties op het gebied van aanvullende dekkingen wanneer je kiest voor de Centraal Beheer autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan de no-claimbeschermer. Deze dekking houdt in dat je je no-claimkorting behoudt als je slechts 1 schade per jaar meldt. Een andere aanvullende dekking is de ongevallenverzekering voor inzittenden. Deze dekking spreekt voor zich en houdt dus in dat je inzittenden verzekerd zijn bij blijvende invaliditeit of als zij overlijden door een ongeluk. Kies je voor de hulpverlening buitenland verzekering dat is je camper, motor, auto of caravan bij pech in heel Europa verzekerd. Wil je in Nederland snel hulp bij pech met je auto, dan kun je kiezen voor de pechhulp Nederland optie. Daarnaast kun je nog kiezen voor de rechtsbijstand verkeer en medisch verzekering, die inhoudt dat je voor alle situaties in het verkeer bent verzekerd van rechtsbijstand.

De voordelen van de Centraal Beheer autoverzekering:

 • Als je je voertuig laat repareren bij een garage uit het netwerk van de verzekeraar, dan krijg je gratis vervangend vervoer.
 • Voor het vervangen van ruiten, hoef je geen eigen risico te betalen.
 • Er geldt een korting voor schadevrij rijden.
 • Centraal Beheer staat dag en nacht voor je klaar.

5. OHRA

OHRA autoverzekeringIs de beste autoverzekering voor jou een praktische, persoonlijke en voordelige verzekering? Dan past de OHRA autoverzekering wellicht het beste bij je. Dit komt doordat deze verzekeraar verschillende voordelige opties biedt voor personen die reeds een auto bij hen hebben verzekerd. Voor je tweede auto of motor die je bij hen verzekert, geldt nog altijd de hoge no-claimkorting van je eerste voertuig. Je kunt ook zelf je pakket samenstellen bij OHRA, waardoor je zelf het premiebedrag bepaalt. Hierdoor is de premie voor iedereen aantrekkelijk. Deze aantrekkelijke premie kun je zelfs nog aantrekkelijker maken. Je vraagt je nu misschien af hoe dat precies mogelijk is. Je werkgever kan bij de verzekeraar namelijk een collectieve verzekering afsluiten. Hierdoor kun jij meeprofiteren van een lagere premie. OHRA biedt bovendien een gezinsautoregeling aan. Deze regeling zorgt ervoor dat je extra voordeel kunt hebben op het gebied van de no-claimkorting.

Net zoals het geval is bij de andere verzekeringen, kun je ook bij de OHRA autoverzekering kiezen voor verschillende basispakketten. Bij OHRA gaat het om een WA verzekering, de WA Plus verzekering en de Allrisk verzekering. Door je deze optie aan te bieden, zorgt de verzekeraar ervoor dat je auto goed is verzekerd, maar dat je geen fortuin hoeft uit te geven aan verzekeringskosten. Je stelt namelijk een pakket samen dat volledig aansluit bij zowel je auto, je rijgedrag als je persoonlijke wensen. Uiteraard moet je als eerst kiezen voor een van de 3 basisverzekeringen. Wanneer je een basispakket hebt samengesteld, dan kun je desgewenst kiezen voor extra dekkingen. De extra dekkingen die mogelijk zijn bij OHRA zijn pechhulp binnen Nederland, schade aan inzittenden, rechtsbijstand voor motorrijtuigen en ongevallen van inzittenden. De verzekeraar heeft zelfs een aanvullend pakket voor de WA Plus en Allrisk verzekering.

De voordelen van de OHRA autoverzekering:

 • Er geldt een no-claimkorting tot 82%.
 • De verzekeraar staat 24/7 voor je klaar.
 • Er zijn 5 extra dekkingen waar je voor kunt kiezen.
 • Ook wanneer je een tweede auto of je motor verzekert, geldt dezelfde hoge korting van je eerste auto.
 • Schade kun je gemakkelijk melden via de speciale app.

Beste autoverzekering 2017

6. HEMA

HEMA autoverzekeringZoek je naar de beste autoverzekering? Is de ideale verzekering voor jou een verzekering die je afsluit bij een verzekeraar die begrijpt dat je zuinig bent op je auto? Dan kun je kiezen voor de HEMA autoverzekering. HEMA begrijpt dat je zuinig bent op je auto en biedt daarom een autoverzekering aan met een scherpe premie en prima dekking. Het verzekeren van je auto bij HEMA is bovendien eenvoudig, omdat je de gehele verzekering online kunt regelen. De polisvoorwaarden van dit bedrijf zijn bovendien transparant waardoor ze voor iedereen te begrijpen zijn. Je kunt bij deze verzekeraar zelfs de verzekering opzeggen wanneer je dat wil. Ook bij deze verzekeraar is de verzekering een samengesteld pakket. Zo kies je ook bij deze verzekeraar eerst voor een basisdekking en vervolgens voor eventuele aanvullende dekkingen.

Als je kiest voor de HEMA autoverzekering, dan gelden er ook een aantal voordelen. Eén van de voordelen is dat de no-claimkorting kan oplopen tot 80%. Daarnaast kun je bij deze verzekeraar sparen en besparen. Hier wordt er onder andere verwezen naar schadevrije jaren die je bij je vorige verzekeraard hebt opgebouwd. Deze jaren kun je gewoon meenemen naar HEMA. In combinatie met de aantrekkelijke premie, bespaar je dus enorm veel geld. Je kiest uiteraard voor een verzekering om er zeker van te zijn dat je wordt geholpen wanneer zich een ongeluk voordoet. Daarom is snel en goed schadeherstel van essentieel belang. Met de autoverzekering van HEMA ben je er bij de WA+ Beperkt Casco of WA+ Volledig Casco oftewel (Allrisk) verzekering zeker van dat je auto snel en goed gerepareerd wordt door 1 van de schadeherstelbedrijven van ABS Autoherstel die bij HEMA zijn aangesloten.

De voordelen van de HEMA autoverzekering:

 • Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.
 • Per jaar bespaar je honderden euro’s.
 • Er geldt een snel schadeherstel.

7. Ditzo

Ditzo autoverzekeringAls je op zoek bent naar de beste autoverzekering en de beste verzekering voor jou is een verzekering die binnen een korte tijd geregeld is, dan raden wij de Ditzo autoverzekering aan. Deze verzekering kun je binnen slechts 5 minuten regelen. Het is namelijk mogelijk om de verzekering online af te sluiten. Het eerste wat je doet, is gelijk aan de procedures van de andere verzekeringsmaatschappijen. Je kiest namelijk eerst voor een basisdekking. Ook hier zijn je opties een WA verzekering, een Casco Beperkt verzekering en een Casco Allrisk verzekering. Nadat je hebt gekozen voor het basispakket dat het beste bij je past, kun je overgaan tot het kiezen van aanvullende dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan de extra verzekering die schade aan inzittenden dekt of rechtsbijstand voor motorrijtuigen. Je kunt ook kiezen voor pechhulp of de dekking die te maken heeft met extra’s boven de 1000 euro.

Als je niet precies weet welke basisverzekering en welke dekking bij je past, dan kun je gerust contact opnemen met de verzekeraar. De medewerkers staan namelijk altijd voor je klaar. Bovendien kun je op hun website op zoek gaan naar antwoorden op eventuele vragen. De veel gestelde vragen zijn namelijk goed uitgewerkt, waardoor je al snel het antwoord op je vraag hebt. Ditzo begrijpt dat je de verzekering sluit om er zeker van te zijn dat je schade wordt gedekt bij eventuele problemen. Daarom kun je bij deze verzekeraar gemakkelijk schade melden. Dit kan het eenvoudigst via WhatsApp. Als je geen bericht via deze weg kunt sturen, dan kun je uiteraard ook bellen om je schade te melden of je kunt de schade online melden.

De voordelen van de Ditzo autoverzekering:

 • Er is een uitstekende pechhulpdekking mogelijk.
 • Je geniet van voordeel wanneer je de auto bij je eigen herstelnetwerk laat repareren.
 • Eventueel schadevrije jaren zijn maar liefst 3 jaar geldig.
 • Je kunt tot 75% korting krijgen.

8. AEGON

AEGON autoverzekeringZoek je naar de beste autoverzekering voor jouw behoeften? Is de beste verzekering voor jou een verzekering die je het gevoel geeft dat je zonder zorgen de weg op kunt? Dan kun je kiezen voor de AEGON autoverzekering. Nadat je deze verzekering hebt afgesloten, kun je zorgeloos met je auto op straat. Dit komt doordat de verzekeraar je bijstaat als je hulp nodig hebt na een ongeval, maar ze kunnen ook gewoon zorgen voor de volledige afhandeling van schade. Hierdoor kun je zo snel mogelijk weer op weg. Bij het samenstellen van je verzekeringspakket kun je bij AEGON eerst een basisverzekering samenstellen. Je hebt hier als optie een WA verzekering, WA Extra verzekering en een Allrisk verzekering. Bij alle 3 opties geldt er dat je 24/7 hulpverlening is na een ongeval in Nederland en in het buitenland. Deze hulpverlening is inclusief taxiservice.

Bij de 3 basisverzekeringen geldt ook dat schade aan personen is gedekt. Je kunt hier denken aan wonden, botbreuken en zelfs opname op intensive care. Schade aan de spullen van anderen is ook bij alle drie basisverzekeringen gedekt. Uiteraard gelden er ook extra dekkingen wanneer je kiest voor de WA Extra verzekering of de Allrisk verzekering. Het unieke van de Allrisk verzekering van AEGON is dat deze verzekering ook verder uitgebreid kan worden. Zo kun je kiezen voor een Allrisk Compleet of Allrisk Royaal verzekering. Bij de optie Royaal krijg je zelfs bij total loss van je auto tot 3 jaar oud de nieuwwaarde uitbetaald. Je kunt dan meteen een nieuwe gelijkwaardige auto aanschaffen. Dit pakket zorgt er zelfs voor dat je je eigen pechhulp kunt opzeggen, omdat deze gratis bij je verzekering is inbegrepen.

De voordelen van de AEGON autoverzekering:

 • Er geldt zowel in Nederland als in het buitenland 24/7 hulpverlening bij schade.
 • Bij de Allrisk verzekering geldt ook een dekking wanneer er verkeerde brandstof is getankt.
 • Er geldt lege accu service bij de Allrisk Compleet en Royaal verzekering.
 • Tot 3 jaar na de aanschaf krijg je de nieuwwaarde van je auto bij total loss terugbetaald als je hebt gekozen voor de Allrisk Royaal verzekering.

9. Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden autoverzekeringEen andere verzekeraar waar je terecht kunt voor een autoverzekering is Nationale Nederlanden. Kiezen voor de autoverzekering van deze verzekeraar houdt in dat je kiest voor kwaliteit en ervaring. Je kunt namelijk aan de hand van je leeftijd, het type auto dat je rijdt en de gekozen dekking een jaar lang korting krijgen op je verzekering. Het gaat hier om een korting van 5 tot 20 procent. Hoewel dit percentage misschien niet veel lijkt, is elke korting natuurlijk welkom. Door te kiezen voor de Nationale Nederlanden autoverzekering, kies je bovendien voor een verzekering zonder gedoe. Dit komt doordat je bij schade een vast aanspreekpunt hebt, namelijk de persoonlijke schademanager. Hierdoor neemt het bedrijf je keer op keer zorgen uit handen. Er zijn bovendien regelmatig acties waardoor de korting steeds toeneemt en je extra kunt profiteren.

Het verzekeren van je auto bij Nationale Nederlanden houdt bovendien in dat je binnen slechts enkele stappen verzekerd bent. Deze stappen vinden plaats vanuit de comfort van je eigen woning. Je kunt de verzekering namelijk gemakkelijk online afsluiten. Wat moet je hiervoor doen? Allereerst kies je voor een basisdekking, namelijk de WA verzekering, WA Extra verzekering of WA Casco verzekering. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de verzekering uit te breiden. Bij deze verzekeraar zijn er 3 vormen van uitbreidingen. Denk bijvoorbeeld aan de schadeverzekering voor inzittenden, de verkeersschadeverzekering en de rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen. De laats genoemde dekking hout in dat je hulp krijgt om eventueel ontstane conflicten in het verkeer op te lossen. Is er iets gebeurd en wil je een schade melden? Dan kun je 24 uur per dag bellen naar de centrale.

De voordelen van de Nationale Nederlanden autoverzekering:

 • Er zijn regelmatig kortingen waar je van kunt profiteren.
 • Je krijgt een persoonlijke schademanager toegewezen als aanspreekpunt.
 • Bij de Casco-dekking geldt er tot 2 jaar een nieuwwaarde dekking.
 • Er geldt een goede dekking.
 • De verzekeraar staat voor kwaliteit.

10. AllSecur

AllSecur autoverzekeringBen je op zoek naar de beste autoverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je wellicht kiezen voor de AllSecur autoverzekering. Deze autoverzekering is namelijk transparant en gaat gepaard met een superieure service. Je hoeft je geen zorgen te maken over kleine lettertjes, omdat het deskundig webcare team ervoor zorgt dat je vragen binnen een uur worden behandeld. Als expert is de verzekeraar bovendien op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen op het gebied van je auto. Daarom kan het team van AllSecur je indien gewenst passend advies geven ten aanzien van je verzekering. Heb je al antwoord gekregen op al je vragen? Dan kun je ertoe overgaan om het verzekeringspakket samen te stellen. Net zoals het geval is bij andere verzekeraars, moet je ook bij AllSecur eerst kiezen voor een basispakket, namelijk de WA autoverzekering, de Beperkt Casco autoverzekering of de Volledig Casco autoverzekering.

Nadat je voor het basispakket hebt gekozen dat bij je past, kun je ervoor kiezen om je pakket uit te breiden met aanvullende dekkingen. Enkele dekkingen die geboden worden bij deze verzekering zijn pechhulp on demand, een speciale autoverzekering voor ZZP’ers, verlengde nieuwwaarde, verlengde aanschafwaarde, vrije reparatiekeuze, extra accessoires en zelfs premie alert. Als je bijvoorbeeld speciaal voor een ZZP’er een autoverzekering wil afsluiten, dan kun je ook advies krijgen voor een autoverzekering op maat. Als ZZP’er ben je over het algemeen afhankelijk van vervoer, omdat je mobiel moet blijven. Hier wordt er ook rekening mee gehouden wanneer je voor de speciale ZZP-optie kiest. Er wordt namelijk als particuliere bestuurder die de auto slechts voor woon- en werkverkeer gebruikt, met name een scherpe premie aangeboden. Als je ook BTW verrekent, dan kun je jouw auto exclusief BTW verzekeren. Er zijn veel mogelijkheden als je voor deze verzekeraar kiest.

De voordelen van de AllSecur autoverzekering:

 • Er geldt standaard geen eigen risico.
 • Je kunt de verzekering dagelijks wijzigen of opzeggen.
 • Er geldt een zeer snelle hulp bij schade.
 • Je kunt de verzekeraar altijd telefonisch bereiken.
 • Er zijn handige aanvullende modules waar je voor kunt kiezen.
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>