Elgato Eve Energy Kopen? Bekijk Vandaag Nog Onze Review!

De technologie wordt dagelijks geavanceerder en brengt steeds meer gemakken met zich mee. Ga jij ook mee met de ontwikkelingen en zoek je naar een manier om je huis slimmer te maken? Als je je huis slim wil maken, dan kun je gebruik maken van domotica. Wanneer je over dergelijke producten beschikt, dan gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kunt bijvoorbeeld met je smartphone of tablet alle verlichting in huis uitschakelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om op afstand de thermostaat in te stellen op de gewenste temperatuur. Je kunt er zelfs voor zorgen dat je een melding krijgt op je smartphone wanneer je thuis een raam open hebt laten staan. Dit is slechts een klein deel van de mogelijkheden. Een domotica product dat valt onder de categorie stroomstekkers is de Elgato Eve Energy. Lees snel verder om meer te weten te komen over de functies!

Wil je meer entertainment in je leven? Dan is het een goed idee om een product van Elgato aan te schaffen. Je kunt bij deze fabrikant terecht voor allerlei apps en accessoires. Deze geven je toegang tot nog meer entertainment dan voorheen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het leuk vindt om te gamen. Dan geven de producten van deze fabrikant je de mogelijkheid om je avonturen in de gamewereld op te nemen. Later kun je deze opnames weer terug zien. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je oude video-opnames over te brengen naar je laptop. Vervolgens kun je deze beelden delen op social media. Het doet er bij deze fabrikant niet toe welke producten je aanschaft, omdat allemaal zeer compact zijn en beschikken over elegante designs. Je kunt jouw entertainment dus gemakkelijk met je meenemen. Probeer de producten van deze fabrikant uit en schaf de Elgato Eve Energy aan!

Review over de Elgato Eve Energy

Wanneer er wordt gesproken over apparaten die je huis slimmer kunnen maken, dan denk je vaak niet dat een stroomstekker een grote bijdrage kan leveren. Daarom zal je zeker versteld staan van de mogelijkheden die de Elgato Eve Energy met zich meebrengt. Deze slimme stekker stelt je namelijk in staat om apparaten vanuit een afstand aan en uit te doen. Daarnaast geeft de stroomstekker je de mogelijkheid om te zien hoeveel elektriciteit je verschillende apparaten gebruiken. Wil je nog meer automatisme en gemak in je huis? Dan kun je de stroomstekker gebruiken om je apparaten tot leven te laten komen. Nee, we bedoelen niet net als bij “Toy Story”. Het gaat hier bijvoorbeeld om het automatisch dimmen van lichten in de slaapkamer wanneer het bedtijd is. Als je kijkt naar de vele mogelijkheden, dan zie je meteen dat je met dit apparaat het heft in eigen handen hebt.

Vraag je je misschien af hoe het mogelijk is dat de Elgato Eve Energy je zoveel mogelijkheden geeft? Dit is een goede vraag. Deze domotica werkt samen met een handige app op je smartphone. Wanneer je deze applicatie hebt geïnstalleerd en je de stroomstekker hebt ingesteld, dan heb je de mogelijkheid om je apparaten in of uit te schakelen en het energieverbruik te meten via je smartphone. We hebben je nu verteld over de handige opties die de plug voor jou heeft. Echter, als je kind te lang naar de tv kijkt, dan kun je ook ingrijpen met deze plug. Je kunt namelijk de tv op afstand uitdoen. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de haardroger, die je aan was vergeten, op afstand uit te schakelen. De sensor van deze stroomstekker is te besturen met een iPhone of iPad met iOS 8.3 of later.

Elgato Eve Energy

Voordelen van de Elgato Eve Energy

Alvorens je een apparaat aanschaft, kijk je naar de functies en eigenschappen. Er zullen altijd eigenschappen zijn die je bevallen, maar er zijn ook eigenschappen die je minder prettig vindt. Wij willen je een zo compleet mogelijk beeld geven over deze domotica. Daarom vertellen we je over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen die de Elgato Eve Energy met zich meebrengt zijn:

 • Elektrisch apparaat aan- of uitzetten
  Met dit apparaat in huis heb je de mogelijkheid om allerlei andere elektrische apparaten aan- of uit te zetten. Dit brengt enorm veel gemak met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld ’s nachts in 1 keer alle lichten uitdoen. Daarnaast kun je gemakkelijk de tv uitdoen als je kind naar de tv kijkt in plaats van te studeren. Als je bent vergeten een apparaat na gebruik uit te doen, kun je dit ook op afstand uitdoen. Er zijn dus veel handige mogelijkheden. De bediening van deze apparaten vindt bovendien plaats vanuit een applicatie op je smartphone of tablet.
 • Energieverbruik meten
  Soms vraag je je af hoe het komt dat je energierekening hoog is. Het kan komen door het gebruik van veel apparaten tegelijkertijd, maar soms is 1 apparaat de boosdoener. Om er precies achter te komen hoeveel energie je apparaten verbruiken, kun je deze stroomstekker gebruiken. Je meet er gemakkelijk het energieverbruik van de aangesloten apparaten mee.
 • Sensor voor Apple’s HomeKit
  De sensor van deze stroomstekker is geschikt voor Apple’s HomeKit. Je hebt dus de mogelijkheid om SIRI te vragen naar actuele informatie. Deze informatie wordt vervolgens gemakkelijk weergegeven. Je hebt ook de mogelijkheid om SIRI te vragen om je apparaten in of uit te schakelen. Er wordt dus sowieso gezorgd voor gemak.

Nadelen van de Elgato Eve Energy

Hoewel het wat moeilijker is om bij sommige apparaten minder aantrekkelijke eigenschappen te vinden, heeft toch elk apparaat voordelen en nadelen. We hebben je intussen verteld over de voordelen die deze domotica met zich meebrengt. Het was wat lastiger om nadelen te vinden. Echter, er is 1 eigenschap van de Elgato Eve Energy die je wellicht als minder prettig kunt ervaren:

 • Bereik en bediening buitenshuis
  Als je de mogelijkheid wil hebben om de sensor van dit apparaat buitenshuis te bedienen, dan heb je een Apple TV nodig. Deze tv dient vervolgens als hub. Heb je geen Apple TV, dan kun je de stroomstekker niet buitenshuis bedienen. Het is ook zo dat als je je apparaten vanuit verschillende ruimtes wil bedienen, je ook meerdere Apple TV’s moet hebben.

Conclusie van de review over deze Elgato Eve Energy

Met een domotica in huis gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Dit is ook het geval wanneer je gebruik maakt van de Elgato Eve Energy stroomstekker. Met dit apparaatje kun je op een eenvoudige manier je apparaten bedienen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de apparaten op afstand te bedienen, zo lang je een Apple TV hebt. Deze tv werkt namelijk als hub. Verder hebben we gezien dat je met deze stroomstekker gemakkelijk het energieverbruik van de aangesloten apparaten kunt meten. Voor extra gemak kun je zelfs gebruik maken van SIRI wanneer je deze stroomstekker in huis hebt. Aan de hand van de handige functies en de vele voordelen vinden wij dat de Elgato Eve Energy een aanrader is voor elke Apple gebruiker!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>