Hema Zorgverzekering Afsluiten? Lees snel de Review! 2020 Update

We weten allemaal dat het nu helemaal goed met ons kan gaan en dat ons morgen iets overkomt. Het is namelijk een feit dat we allemaal ziek kunnen worden. Als je er zeker van wil zijn dat je goede zorg krijgt in tijd van nood, dan is het een goed idee om een zorgverzekering af te sluiten. Het is overigens verplicht om in Nederland tenminste een basiszorgverzekering af te sluiten. Er zijn echter verschillende verzekeraars die zorgverzekeringen aanbieden. Daarnaast zijn er ook diverse soorten zorgverzekeringen. Wat dacht je van de Hema zorgverzekering? Door te kiezen voor de Hema zorgverzekering ben je verzekerd van goede zorg.

Hema zorgverzekering

Door te kiezen voor de Hema zorgverzekering, ben je verzekerd van goede zorg op verschillende vlakken. Je kunt bij Hema namelijk een basiszorgverzekering afsluiten, maar je hebt ook de mogelijkheid om een van hun aanvullende verzekeringen af te sluiten. Hema biedt zelfs tandartsverzekeringen aan. Je bent dus verzekerd van goede zorg als je ziek wordt, maar ook aan je mondhygiëne wordt er gewerkt. Wat kun je nog meer vragen van een verzekering? De Hema zorgverzekering brengt echter ook andere voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de 10% extra korting die je een jaar lang kunt krijgen op bijna alles wat Hema aanbiedt. Daarnaast gelden er bij deze verzekeraar scherpe premies. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze verzekering is bovendien dat je naar je eigen huisarts en ziekenhuis kunt gaan. Je krijgt dus niet te maken met artsen bij wie je je niet comfortabel voelt.

Een ander voordeel dat gepaard gaat met de Hema zorgverzekering is het overzicht dat je krijgt. Met het overzicht van deze verzekeraar heb je op een eenvoudige en duidelijke wijze inzicht in alle vergoedingen. Had je eerder een andere zorgverzekering? Geen nood! Dankzij de Hema Overstapassistent is het overstappen zeer eenvoudig. Sluit je de verzekering eenmaal af, dan is het ook noemenswaardig dat iedereen een pakket of aanvullende verzekering vindt die bij hem of haar past. Dit komt doordat er verschillende opties worden aangeboden. Je wordt dus in de gelegenheid gesteld om te kiezen voor een verzekering die naadloos aansluit bij jouw behoeften. Wanneer je hebt besloten welk pakket het beste bij je past, hoef je je ook geen zorgen te maken dat het een lange tijd duurt voordat je de verzekering daadwerkelijk kunt afsluiten. Je kunt namelijk de Hema zorgverzekering eenvoudig en snel telefonisch of online afsluiten.

Hema zorgverzekering: basisverzekering

Zoals we eerder hebben vermeld, zijn er bij de Hema zorgverzekering verschillende typen verzekeringen mogelijk. Wij vinden het belangrijk om je te vertellen over de verschillende mogelijkheden. Hierbij weiden wij eerst uit over de basisverzekering. Wanneer je kiest voor deze verzekering, dan is goede zorg gegarandeerd. Je wordt onder andere vergoed voor bezoeken aan je huisarts, bezoeken aan een apotheek om je medicijnen op te halen en ook ziekenhuiskosten worden gedekt. De basisverzekering is de wettelijk verplichte verzekering, waarbij de overheid bepaalt wat er in de verzekering zit. Echter, kiezen voor de Hema basisverzekering betekent dat je behalve van de basisdekking van meer voordelen kunt profiteren. Je kunt onder andere op het gebied van de standaardzorg gemakkelijk naar je eigen, vertrouwde huisarts of ziekenhuis gaan. Daarnaast hoeven verzekerden onder de 18 jaar bij deze verzekeringsmaatschappij geen premie te betalen.

Het is mogelijk om bij Hema, aan de hand van je inkomen, een zorgtoeslag aan te vragen. Dit houdt in dat je een bijdrage van de overheid krijgt voor het betalen van de basiszorgverzekering. Als je wil weten hoe hoog jouw premie is, dan kun je dit snel berekenen op de website van deze verzekeraar. Door te kiezen voor de Hema basiszorgverzekering, kies je overigens voor een combinatiepolis. Dit houdt in dat als je kiest voor een zorgaanbieder die een overeenkomst heeft met Hema, je zorgkosten aan deze zorgaanbieder worden betaald. Ga je echter naar een zorgaanbieder die niet samen werkt met Hema, dan is het nodig om de rekening eerst zelf te betalen. Vervolgens geeft Hema je een vergoeding van 75% van deze zorgrekening. Er geldt hierbij een maximaal van 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Hema zorgverzekering

Hema zorgverzekering: overige opties

Zoals je weet, biedt Hema behalve een basisverzekering ook aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering aan. Bij de aanvullende verzekeringen heb je 3 mogelijkheden, namelijk aanvullende dekking 1, aanvullende dekking 2 en aanvullende dekking 3. Misschien vraag je je af waarom je zou kiezen voor een, niet verplichte, aanvullende verzekering. Deze zorgt ervoor dat sommige zorgkosten die niet (geheel) door de basisverzekering worden gedekt, toch worden vergoed. Met een aanvullende verzekering zorg je dus voor extra zekerheid. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor fysiotherapeutische behandelingen, dekking voor anticonceptie voor vrouwen en spoedeisende zorg in het buitenland. Deze dekkingen gelden bij aanvullende dekking 1. Het tweede en derde pakket, die beiden iets duurder zijn, dekken meer fysiotherapeutische behandelingen en ook extra opties. Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor het pakket dat het beste bij je past.

Mondhygiëne is eigenlijk even belangrijk als goede geneeskundige zorg. Dat begrijpt Hema. Daarom kun je bij deze verzekeraar ook kiezen voor een tandartsverzekering. Deze verzekering kun je al vanaf 12 euro afsluiten. Ook hier geldt er, net als bij de aanvullende dekkingen, dat je kunt kiezen voor verschillende pakketten. Het eerste en goedkoopste pakket dekt controles volledig en overige behandeling voor 80%. Er geldt hier een maximale totale dekking tot 250 euro. Vind je het belangrijk om voor nog meer geld gedekt te zijn, dan kun je kiezen voor de tweede tandartsverzekering. Bij deze vorm van de Hema zorgverzekering, gelden dezelfde voorwaarden van de eerste tandartsverzekering, maar het maximaal bedrag dat uitgekeerd kan worden, bedraagt 500 euro. Voor een optimale zekerheid, kun je wellicht kiezen voor optie 3, de tandartsverzekering met een dekking tot maximaal 750 euro.

Conclusie over de Hema zorgverzekering

In dit artikel hebben we je verteld over de inhoud van de Hema zorgverzekering en hebben we gekeken naar de verschillende pakketten waar je voor kunt kiezen. We hebben gezien dat je bij Hema kunt kiezen voor een basisverzekering, verschillende aanvullende verzekeringen en zelfs verschillende tandartsverzekeringen. Je bent dus verzekerd van optimale zorg. Door een Hema zorgverzekering af te sluiten, kies je tevens voor verschillende, aantrekkelijke voordelen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je naar iedere huisarts en elk ziekenhuis kunt gaan. Je kunt tevens simpel overstappen, krijgt een duidelijk en eenvoudig overzicht van alle vergoedingen en je kunt de verzekering eenvoudig online of telefonisch afsluiten. Door te kiezen voor deze verzekering, kies je dus alleen maar voor voordelen. Bovendien profiteer je van scherpe premies. Ook kun je met “meer Hema” gedurende 1 jaar 10% extra korting krijgen op vrijwel alles wat Hema aanbiedt. Sluit de Hema zorgverzekering dus snel af!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>