Kom Alles Te Weten Over De Menzis Zorgverzekering. Lees de Review! 2020 Update

Ben je op zoek naar een goede zorgverzekering? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan bij welke verzekeraar je graag je verzekering wil aansluiten. Verschillende verzekeraars bieden namelijk verschillende verzekeringspakketten aan. Aan de hand van de gekozen verzekeraar profiteer je van bepaalde voordelen. Als je zeker wil zijn dat je zorgkosten worden gedekt wanneer je een arts, ziekenhuis of apotheek bezoekt, dan raden wij de Menzis zorgverzekering aan. Deze verzekeraar biedt diverse pakketten aan en maakt het afsluiten van de verzekering zeer eenvoudig. Je kunt namelijk alle zaken die met je verzekering te maken hebben gemakkelijk online regelen.

Menzis zorgverzekering

Net zoals het geval is bij sommige andere verzekeringsmaatschappijen, biedt Menzis verschillende pakketten aan op het gebied van zorgverzekeringen. Wanneer je dus kiest voor de Menzis zorgverzekering dan kun je deze naar wens samenstellen. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van een gestandaardiseerd pakket dat wellicht niet volledig bij jouw behoeften aansluit. Zo kun je bij deze verzekeraar terecht voor pakketten op het gebied van basisverzekeringen. Echter, er zijn ook aanvullende verzekeringen en zelfs tandartsverzekeringen. Je bent dus zeker dat je een compleet pakket kunt samenstellen. Hierdoor ben je, ongeacht wat er gebeurd, goed verzekerd.

Er zijn enkele punten die de Menzis zorgverzekering aantrekkelijker maken dan andere verzekeringen. Behalve dat je zelf het ideale pakket voor jouw behoeften kunt samenstellen, helpt de verzekeraar je, indien gewenst, ook met het kiezen van het ideale pakket. Ze hebben daarnaast een overstapcoach voor mensen die reeds ergens anders zijn verzekerd en nu graag willen overstappen. Bij deze verzekeraar is iedereen welkom. Zij selecteren namelijk geen specifieke mensen. Deze verzekeraar is daarnaast een coöperatie, waardoor zij niet uitgaan van winst, maar er simpelweg alles aan doen om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarom krijg je bij hen ook persoonlijk advies. Je hebt tevens altijd inzicht in je verzekering, omdat er een speciale app hiervoor is ontwikkeld.

Aangezien de verzekeraar verschillende verzekeringssoorten aanbiedt, vinden wij het belangrijk om je over alle mogelijkheden te informeren. Daarom kun je in dit artikel meer te weten komen over alle aspecten van de Menzis zorgverzekering. We vertellen je apart over de basisverzekeringen, de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen. Wanneer je dit artikel helemaal hebt gelezen, kun je concluderen of deze verzekering de ideale zorgverzekering voor jou is.

Menzis zorgverzekering: basisverzekeringen

Een basiszorgverzekering is bij de wet verplicht. Je kosten moeten namelijk gedekt kunnen worden als je ziek wordt. Aangezien we niet kunnen voorspellen wanneer we ziek worden, is het ook belangrijk om altijd verzekerd te zijn. We vertellen je nu over de basisverzekering die hoort bij de Menzis zorgverzekering. Bij de basisverzekeringen van deze verzekeraar heb je keuze uit 3 pakketten, namelijk Basis Voordelig oftewel de Naturapolis, het standaard Basis pakket, dat ook een Naturapolis is, en Basis Vrij oftewel de Restitutiepolis. Bij de 3 pakketten horen andere voorwaarden.

Menzis Basis Voordelig Naturapolis

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de optie Basis Voordelig, oftewel de eerste naturapolis die deze verzekeraar aanbiedt, dan zie je dat de premie voor deze verzekering 103 euro bedraagt en er een eigen risico van 385 euro wordt gehanteerd. Wanneer je kiest voor dit pakket, dan kun je gemakkelijk een keuze maken uit een lijst met goede zorgaanbieders die een contract hebben met de verzekeraar. Word je door deze zorgaanbieders behandeld, dan krijg je de kosten voor de behandeling 100% vergoed. Kies je ervoor om met dit pakket toch te gaan naar een zorgaanbieder die geen contract heeft met Menzis, dan krijg je maximaal 65% van de kosten vergoed.

Menzis Zorgverzekering

Standaard Menzis Basis Naturapolis

Een ander pakket waar je bij deze verzekeraar voor kunt kiezen, is het standaard Menzis Basis Naturapolis pakket. Dit pakket is ietsje duurder dan de “voordelig” polis. De premie bedraagt bij dit pakket namelijk 119 euro. Hier geldt, net zoals bij de “voordelig” polis, ook dat er een eigen risico van 385 euro gepaard gaat met de verzekering. Bij zorgaanbieders met een contract krijg je ook het volledig bedrag vergoed. Echter, als je gaat naar een zorgaanbieder zonder contract, dan krijg je met dit pakket maximaal 75% vergoed.

Menzis Basis Vrij Restitutiepolis

De meest uitgebreide basispolis bij Menzis is de Menzis Basis Vrij Restitutiepolis. Er geldt bij deze verzekering dat je een premie van 122 euro moet betalen. Het eigen risicobedrag verschilt niet vergeleken met de bovengenoemde opties. Wat dit pakket aantrekkelijk maakt is het feit dat je kunt kiezen uit alle zorgaanbieders. Je hoeft er dus geen rekening mee te houden dat de zorgaanbieders wel of geen contract hebben met de verzekeraar. Je krijgt 100% van je zorgkosten terugbetaald. Allen bij onredelijk hoge rekeningen worden de maximaal in Nederland geldende tarieven vergoed.

Menzis zorgverzekering: de overige verzekeringen

Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor de basisverzekering van Menzis die het beste bij je past, dan kun je nu nadenken over aanvullende verzekeringen of een tandartsverzekering. De basisverzekering dekt namelijk een aantal kosten, maar vergoedt niet alles. Denk er bijvoorbeeld aan dat een behandeling bij een fysiotherapeut niet wordt gedekt door de basisverzekering. Dit geldt ook voor contactlenzen en alternatieve zorg. Je bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar een dergelijke verzekering geeft je wel extra zekerheid. Dit geldt ook voor een verzekering die tandartskosten dekt. Je weet namelijk vooraf niet of bepaalde behandelingen voor je gebit nodig zijn. Het is daarom zeker een goed idee om je ook te verzekeren voor tandartsbehandelingen. We vertellen je een beetje over de mogelijkheden die de Menzis zorgverzekering je biedt.

Als aanvullende verzekering op de Basis Voordelig basisverzekering wordt fysiotherapie gedekt. Dit pakket dekt ook spoedeisende hulp in het buitenland en tandartskosten. Heb je echter gekozen voor de Menzis Basis verzekering of de Menzis Basis Vrij basisverzekering, dan worden brillen en lenzen, voorbehoedsmiddelen, voetzorg tussen de 100 en 200 euro en fysiotherapie gedekt. Een andere aanvullende dekking waar je voor kunt kiezen als je de Basis of Basis Vrij verzekering hebt afgesloten, is een pakket dat het volgende met zich meebrengt: fysiotherapie, spoedeisende hulp in het buitenland, brillen en lenzen, tandartskosten en alternatieve zorg. Bij de tandartsverzekeringspakketten die horen bij de Menzis zorgverzekering, geldt er altijd dat je 100% wordt vergoed voor controles. De vergoedingen verschillen op het gebied van overige behandelingen en tandartskosten na een ongeval. In sommige gevallen kun je zelfs kiezen voor orthodontievergoeding en vergoeding van kronen, bruggen en implantaten.

Conclusie over de Menzis zorgverzekering

We hebben gezien dat wanneer je de Menzis zorgverzekering afsluit, je kunt profiteren van lage premies. Daarnaast heb je keuze uit verschillende basiszorgpakketten, aanvullende pakketten en zelfs tandartsverzekeringen. Hierdoor is het eenvoudig om zelf een totaalpakket samen te stellen aan de hand van je behoeftes. Om deze reden vinden wij dat de Menzis zorgverzekering een absolute aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>