PlayStation Neo Oftewel Playstation 4 Pro Kopen? Bekijk Onze Review!

Er zijn verschillende manieren om je te vermaken. Eén daarvan is door te spelen met een gaming console. Als je zoekt naar een dergelijke console, dan is het belangrijk om eerst te kijken of je liever gebruik wil maken van een Sony of een Nintendo console. Deze fabrikanten fabriceren namelijk de meeste populaire consoles. Wil je het liefst een Nintendo console hebben? Dan kun je kiezen voor de PlayStation Neo. Deze console staat ook wel bekend als de Playstation 4 Pro. Dit apparaat beschikt over 4K gaming, verbeterde VR ondersteuning, HDR weergave en zelfs Forward Compatibility. Hij levert je dus een aantal jaar speelplezier op. Daarnaast staat hij prachtig in je woonkamer. Dit model heeft namelijk, anders dan de klassieke PS4, geen solide uiterlijk met strakke hoeken. Hij is voorzien van een iets ronder uiterlijk. Kom alles te weten over de PlayStation Neo door deze review te lezen!

Kiezen voor een apparaat van het merk Sony betekent kiezen voor topkwaliteit en innovatie. Deze fabrikant zorgt er namelijk voor dat al hun producten voldoen aan top kwaliteitseisen. Daarnaast is het hun doel om keer op keer innovatieve apparaten te ontwerpen. Op die manier wordt er optimaal aan je behoeften voldaan. De producten van dit merk overtreffen je verwachtingen zelfs. Sony heeft een ongelimiteerde passie voor technologie op het gebied van tablets, tv’s, smartphones, camera’s, wearables, accessoires en nog veel meer. Je kunt zelfs bij hen terecht voor gaming consoles en de bijbehorende accessoires zoals controllers. Alle apparaten van dit merk beschikken over de nieuwste en modernste designs. Door deze prachtige ontwerpen, de topkwaliteit en natuurlijk ook de super functionaliteit zijn de Sony producten echte musthaves. Kies voor een topkwaliteit gaming console, die tegen een aantrekkelijke prijs wordt verkocht en schaf snel de PlayStation Neo aan voor optimaal gaming plezier!

Review over de PlayStation Neo

Als je wil genieten van optimaal gaming plezier is het een goed idee om te kiezen voor de PlayStation Neo oftewel de Playstation 4 Pro. Deze console behoort bij de PS4 lijn, maar beschikt over een aantal extraatjes. Zo is hij voorzien van 4K gaming. Voordat deze console was ontworpen, konden alleen nog pc gamers genieten van 4K gaming. De Pro is echter voorzien van verbeterde rekenkracht, waardoor zijn grafische spierballen ook sterker zijn. Je PS4 games komen nu dus in 4K resolutie op je UHD tv tot leven. Als je reeds PS4 games hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je deze niet meer kunt gebruiken. De ontwikkelaars mogen namelijk bestaande games patchen waardoor je ze ook op de Pro met mooier beeld kunt spelen. Alle PS4 games werken overigens zowel op de reguliere PS4 als de Playstation 4 Pro.

Met de PlayStation Neo in huis kun je ook uitkijken naar een compleet nieuwe wereld. Hij is namelijk voorzien van verbeterde VR ondersteuning. Je kunt dus je VR bril aansluiten op de PS4 Pro. Wanneer je dit doet, dan maakt de bril gebruik van de extra kracht, waardoor de graphics worden verbeterd. Ook FPS wordt nog een eindje opgekrikt, waardoor er een vloeiende virtuele wereld in 360 graden ontstaat. Heb je gewoon een HD tv? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat het spelen minder prettig is. Je profiteert namelijk ook met een dergelijke tv mee van deze console. Op zulke tv’s kun je namelijk spelen met verbeterde textures, effecten en zelfs verhoogde resolutie scaling bij een hogere fps. Doordat de console is voorzien van een optische aansluiting, kun je hem ook gebruiken in combinatie met gaming headsets die zijn voorzien van een optische aansluiting.

PlayStation Neo

Voordelen van de PlayStation Neo

Voordat je ervoor kiest om een apparaat aan te schaffen, kijk je eerst naar zijn functies en misschien ook het design. Daarnaast is het altijd verstandig om ook op zoek te gaan naar de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Wij voorzien je van een zo compleet mogelijke review en gaan daarom ook in op de voordelen en nadelen van deze console. De voordelen die gepaard gaan met de PlayStation Neo zijn:

 • Prachtig beeld
  Wanneer je games speelt op deze console, dan merk je meteen dat hij zorgt voor prachtig beeld. Of dit beeld in 4K wordt weergegeven hangt natuurlijk af van het type tv waar je hem op hebt aangesloten. Echter, ook al gebruik je een 1080p tv, merk je toch een grafische vooruitgang. Je games komen als het ware tot leven als je ze speelt op de PS4 Pro.
 • Grote harde schijf
  Bij de klassieke PS4 had je een console met een intern geheugen van 500 GB. Als je echter een fanatieke gamer bent, dan kan dit geheugen op den duur te weinig lijken. Bij de Pro oftewel de Neo heb je twee keer zoveel geheugen tot je beschikking. Dit model beschikt namelijk over een schijf van 1 TB. Je hebt dus dubbel zoveel opslag voor je game data. Dit betekent dat je meer games op de schijf kunt laten staan.
 • Compatibiliteit van games
  Als je al eerder een gaming console hebt gehad, dan weet je dat de compatibiliteit van de games een belangrijk aspect is. Sommige consoles spelen namelijk de games die voor andere consoles zijn ontworpen niet af. Aangezien deze console hoort bij de PS4 reeks, kun je zowel PS4 als PS4 Pro games spelen op de Neo. Daarnaast heeft Sony aangekondigd dat je ook toekomstige PS4 games worden ondersteund door de Neo.

Nadelen van de PlayStation Neo

We hebben je intussen verteld over de voordelen die deze Sony gaming console met zich meebrengt. Echter, het is ook belangrijk dat je meer te weten komt over de mogelijke nadelen. Wanneer je op de hoogte bent van zowel de voordelen als de nadelen, dan kun je deze eigenschappen tegen elkaar afwegen. Op die manier kun je zelf concluderen of de console goed bij je past. De eigenschappen van de PlayStation Neo die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Wekt warmte op
  Doordat deze console krachtiger is dan zijn voorganger, de reguliere PS4, wekt hij bij intensief gebruik warmte op. Het is daarom afgeraden om deze console te zetten in een klein of afgesloten kastje. Hij heeft namelijk enige ventilatie nodig. Als je hem graag in een kastje wilde wegzetten, waardoor hij niet meteen in het zicht is, dan kun je deze eigenschap als minder prettig ervaren.
 • 4K tv met HDR nodig
  Hoewel de beeldkwaliteit van je games nog altijd wordt verbeterd wanneer je deze speelt op de Pro, is het toch beter om de console aan te sluiten op een 4K tv met HDR. Op die manier kun je namelijk het meeste uit dit model halen. Als je nog niet over een dergelijke tv beschikt, kun je dit feit als minpunt zien.

Conclusie van deze recensie over de PlayStation Neo

We hebben gezien dat de PlayStation Neo ook wel de Playstation 4 Pro wordt genoemd. Hij hoort bovendien ook bij de PS4 reeks. Daarom kun je er gewoon je oude PS4 games op spelen. Echter, op de PS4 Pro kun je genieten van 4K gaming en HDR weergave als je een 4K tv met HDR hebt. Deze console is zelfs voorzien van verbeterde VR ondersteuning, waardoor je games nog beter tot leven komen. De Neo beschikt zelfs over Forward Compatibility en een relatief groot intern geheugen. Houd er wel rekening mee dat hij door de extra kracht warmte opwekt. Hierdoor kun je hem liever niet in een afgesloten of klein kastje zetten. Als je graag wil zien hoe je games tot leven komen en je wil keer op keer genieten van nieuwe avonturen, dan raden wij de PlayStation Neo zeker aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>