Polar H7 Kopen? Bekijk snel deze Review!

Het hebben van een hartslagmeter is bijna een must als je effectief wil trainen. Je hartslag zorgt er namelijk voor dat je meer te weten komt over je conditie en over de mogelijke intensiteit van de training. Daarom kies je voor de Polar H7. Met dit apparaat controleer je je hartslag zodat je effectief kunt trainen. Je stuurt met deze hartslagsensor je hartslag draadloos door naar je Bluetooth Smart-apparaat. Welk apparaat je gebruikt, hangt helemaal van jou af. De enige vereiste is dat hij is voorzien van Bluetooth Smart. De hartslagmeter is eenvoudig en beschikt over een hartslagsensor en soft strap-borstband. Na gebruik koppel je de sensor los zodat de batterij niet onnodig leegloopt.

De fabrikant Polar begrijpt dat er een groot verschil is tussen luisteren naar je lichaam en begrijpen wat je lichaam je precies vertelt. Daarom vervaardigt dit bedrijf producten die je helpen om je lichaam te begrijpen. Je kunt onder andere het effect dat trainen op je heeft op de voet volgen. Polar zorgt ervoor dat deskundigheid op het gebied van elektronica, sport en fysiologie gecombineerd wordt met inzicht in de klantbehoeften. Hierdoor ontstaan er innovatieve apparaten. Polar is al gedurende vele jaren marktleider op het gebied van hartslagmetingen en technologische innovaties. Haal dus snel je Polar apparaat in huis.

Review over de Polar H7

Als je graag effectief wil trainen, dan is het een goed idee om de Polar H7 aan te schaffen. Met deze hartslagmeter maak je namelijk van je telefoon een volledig trainingsmaatje. Dit apparaat meet namelijk je hartslag, maar zorgt er ook voor dat je het verloop eenvoudig kunt bekijken op je telefoon. Je mobiele telefoon ontvangt de gegevens over je hartslag via de hardloopapp. Deze hartslagmeter laat je zien dat je niet speciaal voor een duur apparaat hoeft te kiezen om je hartslag te controleren. Er zijn op de meter ook niet allerlei functies nodig, omdat je gebruik maakt van je smartphone en een gratis applicatie. Het apparaatje is daarnaast geschikt voor gebruik met verschillende mobiele telefoons. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 4 en hoger, de Galaxy S7, Motorola Razr Droid en de Polar Loop.

Wanneer je de H7 hartslagmeter van Polar aandoet, dan vormt de borstband zich naadloos naar je lichaam. Hierdoor voel je niet eens dat je hem aan hebt. Als de zachte en comfortabele borstband van textiel vuil is geworden, dan kun je hem gemakkelijk met de hand wassen. Daarnaast geeft de sensor in combinatie met de app je live toegang tot de resultaten op je smartphone, zodat je er bij elke training voor kunt zorgen dat je zo effectief mogelijk traint. De hartslagsensor maakt gebruik van de 5 kHz technologie. Hierdoor is het apparaat compatibel met de meeste Polar trainingscomputers en fitnessapparaten van hetzelfde merk. Dankzij het grote bereik van ongeveer 10 meter, is dit apparaat perfect voor iedereen die graag zijn of haar hartslag in de gaten wil houden. Is de batterij leeg gelopen? Dan kun je hem zelf verwisselen. De nieuwe batterij heeft een levensduur van 350 uur.

Polar H7

Voordelen van de Polar H7

Je bent nu op de hoogte van de eigenschappen van deze hartslagmeter. Echter, voordat je een apparaat koopt, is het ook belangrijk om te weten welke voor- en nadelen hij met zich meebrengt. Deze eigenschappen kunnen er namelijk voor zorgen dat je het apparaat koopt of juist in de winkel laat liggen. Om je zoekwerk uit handen te nemen, zijn wij voor je op zoek gegaan naar de mogelijke voor- en nadelen van de Polar H7. De voordelen zijn:

 • Bluetooth verbinding
  Een belangrijk voordeel dat deze hartslagmeter met zich meebrengt, is het feit dat hij beschikt over een Bluetooth verbinding. Je kunt hierdoor de sensor eenvoudig koppelen aan compatibele Bluetooth apparaten. Denk onder andere aan je fietscomputer, smartphone of zelfs je sporthorloge.
 • Gecodeerde sensor
  Je hebt het misschien al eens meegemaakt dat je een gesprek voert met de telefoon en je krijgt plotseling een verkeerd signaal binnen. Hierdoor belandt jouw gesprek bij iemand anders. Je krijgt wellicht ook iemand aan de lijn die je niet kent. Dit probleem heb je niet wanneer je deze hartslagmeter in huis hebt. Hij is namelijk gecodeerd, waardoor er wordt voorkomen dat het signaal van je sportmaatjes wordt verstoord door het signaal van jouw hartslagmeter.
 • Zelf batterijen verwisselen
  Er zijn tegenwoordig veel apparaten op de markt die beschikken over batterijen met een goede levensduur, maar die je niet zelf kunt verwisselen. Dan dien je het apparaat terug te sturen naar de fabrikant of je dient een ander apparaat te kopen wanneer de batterij leegloopt. Dit is niet het geval bij deze hartslagmeter, omdat je de batterijen van de hartslagsensor gemakkelijk zelf kunt verwisselen.
 • Snelle herkenning
  Wanneer je het apparaat probeert aan te sluiten via Bluetooth, dan herkent hij het desbetreffende Bluetooth apparaat snel. Hierdoor kun je vrijwel meteen aan de slag.

Nadelen van de Polar H7

Als je op zoek gaat naar de voordelen van een apparaat, dan is het ook belangrijk om na te gaan welke mogelijke nadelen hij met zich meebrengt. Wanneer je namelijk over beide gegevens beschikt, dan kun je een goed geïnformeerde keus maken. Uiteraard kun je ook gewoon de voordelen afwegen tegen de nadelen om er zeker van te zijn dat je een goede keus maakt. De mogelijke nadelen die gepaard gaan met de Polar H7 zijn:

 • Sensor altijd losmaken na gebruik
  Het is bij deze hartslagmeter belangrijk dat je de sensor losmaakt van het bandje nadat je hebt gesport. Dit komt doordat de batterij snel leeg loopt wanneer je bent vergeten om de sensor los te maken. Eraan moeten denken dat je de sensor los maakt na te hebben gesport, kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Prijs
  Als je een apparaat aanschaft met relatief eenvoudige functies, dan verwacht je over het algemeen een lage prijs. Vergeleken met andere soortgelijke modellen, kan het echter dat de prijs van deze hartslagmeter tegenvalt als je een klein budget hebt.

Conclusie van de review over de Polar H7

Je hebt in deze recensie gelezen over de eigenschappen, voor- en nadelen die gepaard gaan met de Polar H7 hartslagmeter. Aan de hand van deze gegevens kun je beslissen of dit apparaat dé hartslagmeter voor jou is. Wij vinden hem ongeacht de prijs een aanrader, omdat hij nauwkeurig je hartslag meet en de gegevens snel en gemakkelijk naar het verbonden Bluetooth apparaat stuurt. Hij is bovendien gecodeerd, waardoor er geen verkeerd signaal wordt doorgestuurd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf de batterijen te verwisselen. Schaf dit apparaat snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>