Een Samsung SSD 850 EVO Kopen? Check Deze Review!

Een SSD, oftewel Solid State Drive is een opslagapparaat dat je in je computer zet. Deze vorm van dataopslag is sneller dan een harde schijf oftewel een HDD. Ten opzichte van een HDD heeft een SSD nog meer voordelen. Deze schijf maakt namelijk gebruik van een flashgeheugen en heeft daardoor geen draaiende onderdelen. De data wordt hierdoor sneller weggelezen en weggeschreven zodat je pc of laptop sneller opstart en bestanden en programma’s sneller geopend en verplaatst kunnen worden. Als je vaak multitaskt en je met meerdere programma’s tegelijkertijd werkt, dan is een SSD ook zeer handig. Hij is tevens resistent. Daarom is het een goed idee om een model te kiezen dat bij je past. Klinkt een model met een maximale schrijf- en leessnelheid van ongeveer 500 MB/s en een opslagcapaciteit van 250 GB perfect? Kies dan voor de Samsung SSD 850 EVO. We vertellen je meer over deze SSD!

Voordat we de Samsung SSD 850 EVO zelf reviewen, vertellen we je eerst meer over de fabrikant van deze SSD. Dit apparaat is ontworpen door Samsung. De meesten van ons hebben wel eens gewerkt met een apparaat van dit merk. Samsung laat ons namelijk kennismaken met geweldige nieuwe mogelijkheden. Dit doen ze door diverse innovatieve en betrouwbare producten te ontwerpen. Hoewel deze fabrikant is gestart als een klein handelsbedrijf, is hij uitgegroeid tot een onderneming van wereldklasse. Je kunt bij hen terecht voor uiteenlopende activiteiten en bedrijfsonderdelen. Als we een kijkje nemen in hun productassortiment, dan zien we dat ze smartphones, tv’s, tablets, headsets, laptops en ook diverse accessoires verkopen. Op het gebied van accessoires kun je denken aan telefoonopladers, hoesjes voor smartphones en natuurlijk SSD’s. Als je dus een hoogwaardige SSD wil aanschaffen, dan is het een goed idee om te kiezen voor de Samsung SSD 850 EVO.

Review over de Samsung SSD 850 EVO

Zoals je wellicht al weet, kun je verschillende SSD’s gebruiken voor je laptop of desktop. Dergelijke modellen zijn speciaal ontworpen voor of laptops of juist desktops. Als we echter kijken naar de Samsung SSD 850 EVO, dan zien we dat deze interne 2,5 inch SSD geschikt is voor zowel je desktop als laptop. Voordat je een specifiek model aanschaft, vergelijk je hem natuurlijk ook met andere soortgelijke SSD’s. We hebben daarom voor je gekeken hoe het zit met de snelheid van deze SSD in vergelijking met andere modellen. Het is gebleken dat dit model, met een maximale schrijfsnelheid van 520 MB/s, dankzij de 3D-V-NAND technologie sneller data schrijft dan vergelijkbare interne SSD’s. Dit computeronderdeel heeft bovendien een langere levensduur dan andere modellen, omdat de internet onderdelen beter zijn beschermd. Hierdoor kun je gedurende lange tijd genieten van de voordelen die hij met zich meebrengt.

We vertelden je eerder over de snelheid waarmee deze schijf schrijft. Echter, ook op het gebied van de leessnelheid excelleert de Samsung SSD 850 EVO. Hij beschikt namelijk over een TurboWrite functie die de schijf een snelheidsboost geeft bij grote bestanden. Dit houdt in dat de SSD binnen slechts enkele seconden klaar is met werken. Je wint hierdoor dus tijd. Wanneer de SSD niet in gebruik is, hoef je je geen zorgen te maken dat hij onnodig energie verbruikt. Op momenten wanneer deze schijf niet in gebruik is, schakelt energiebesparingsmodus vanzelf in. In deze modus verbruikt hij namelijk tot 25% minder energie. Hoewel we het niet hopen, kan het eens voorkomen dat je je laptop kwijtraakt of dat hij wordt gestolen. Als dit gebeurt, dan beschermt de hardware-matige encryptie van de SSD je persoonlijke gegevens. Deze SSD koelt bovendien als hij te heet wordt om oververhitting te voorkomen.

Samsung SSD 850 EVO

Voordelen van de Samsung SSD 850 EVO

We weten allemaal dat apparaten die we gebruiken bepaalde voordelen en nadelen met zich meebrengen. Door deze positieve en negatieve eigenschappen tegen elkaar af te wegen, kun je concluderen of het apparaat je geld waard is. Daarom vertellen wij je over de voordelen en nadelen die de Samsung SSD 850 EVO met zich meebrengt. Zijn voordelen zijn:

 • Laptops en desktops
  Sommige SSD’s kun je alleen gebruiken voor laptops. Weer andere modellen zijn enkel geschikt voor desktops. Als we kijken naar deze SSD, dan zien we dat je hem zowel voor laptops als desktops kunt gebruiken. Hij is bovendien een 2,5 inch model. Dergelijke modellen zijn geschikt voor de meeste laptops en pc’s (met een bracket en) met een SATA-aansluiting.
 • Gegevens veilig bewaren
  Het is sowieso balen als je laptop of pc wordt gestolen. Daarnaast is het ook vervelend als je je laptop kwijtraakt. Je verliest dan namelijk al je data. Echter, een andere vervelend gevolg van het kwijtraken van je laptop of desktop is dat je gegevens in handen van derden komen. Hier hoef je je geen zorgen over te maken als je deze SSD gebruikt. Je kunt namelijk je gegevens veilig bewaren dankzij de hardware encryptie.
 • Sneller data overzetten
  Als je een grote hoeveelheid data wil overzetten op een HDD, duurt het meestal lang. Bij sommige SSD’s is dit ook het geval. Echter, bij deze SSD gaat het overzetten van data super snel. Dit komt doordat de schijf is voorzien van de TurboWrite functie. Hierdoor wordt data nog sneller overgezet. De SSD heeft niet voor niemendal een maximale schrijfsnelheid van 520 MB/s en een maximale leessnelheid van 540 MB/s.
 • Energiezuinig
  Als je een laptop gebruikt, dan ben je afhankelijk van zijn accu. Doordat deze SSD energiezuinig is, kun je net wat langer mee op een lading van een laptop.

Nadelen van de Samsung SSD 850 EVO

Als je een compleet beeld wil hebben over een bepaald product of apparaat, dan is het belangrijk om er alles over te weten. Hierbij verwijzen we niet alleen naar de functies en het design, maar ook de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Intussen hebben we je verteld over de voordelen. Je hoeft ook niet zelf op zoek te gaan naar de nadelen van deze SSD, omdat wij je erover vertellen. De nadelen die gepaard gaan met de Samsung SSD 850 EVO zijn:

 • Aansluiting in een pc
  Als je een bepaalde schijf wil aansluiten in een pc, dan heb je bepaalde onderdelen nodig. Dit geldt ook voor deze SSD. Bij deze SSD gaat het om een SATA-kabel, een migratiekabel en een montageplaat, die nodig zijn om hem aan te sluiten in de pc. Echter, deze onderdelen worden er niet bijgeleverd. Voor de aansluiting van de schijf in je pc moet je de onderdelen dus apart kopen. Dit kun je als minder prettig ervaren.
 • Prijs
  Deze Solid State Drive beschikt over allerlei handige eigenschappen. Hij is ook eenvoudig te gebruiken en beschikt over geavanceerde technologieën. Echter, voor deze technologie betaal je een beetje extra in vergelijking met andere, soortgelijke modellen. Als je dus een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze SSD wellicht tegenvallen.
 • Niet direct voor Apple
  Sommigen van ons werken met Windows software en anderen met Apple. Het is daarom belangrijk om te kijken met welke software je hardware compatibel is. Als we kijken naar deze SSD, dan zien we dat de meegeleverde migratiesoftware van Samsung niet compatibel is met software van Apple. De Mac leest de cd dus niet. Het is via een omweg echter wel mogelijk om de SSD toch te installeren op je Apple apparaat.

Conclusie van de review over de Samsung SSD 850 EVO

We hebben je in deze review laten zien dat de Samsung SSD 850 EVO ervoor zorgt dat allerlei processen in je pc sneller verlopen. Hij beschikt zelfs over TurboWrite, waardoor data nog sneller wordt overgezet. Je kunt de schijf bovendien gebruiken in zowel je desktop als laptop. Zet je hem in je laptop, dan kun je toch lang werken op 1 lading, omdat de schijf energiezuinig is. Daarnaast kun je je gegevens veilig bewaren, omdat de schijf beschikt over hardware encryptie. We hebben ook gezien dat je bepaalde onderdelen apart moet kopen om de SSD te installeren in je pc. Hij kost daarnaast, vanwege de superieure mogelijkheden ietsje meer dan soortgelijke modellen. Hoewel het wat moeilijker is om hem te installeren op een Apple-apparaat, raden wij de Samsung SSD 850 EVO toch aan. Hij brengt namelijk veel voordelen met zich mee.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>