Siemens EH651BE17E Kopen? Lees deze Review!

Als je op zoek bent naar een kookplaat die je verwachtingen kan overtreffen, dan kies je voor de Siemens EH651BE17E. Deze kookplaat onderscheidt zich van andere modellen, omdat hij is voorzien van touchControl. Hiermee kun je de 4 kookzones met een tip op de kookplaat activeren. Daarnaast zorgt de powerBoost techniek ervoor dat de gekozen kookzone met een extra vermogen wordt opgewarmd. Hierdoor kun je meteen aan de slag. Er zijn zelfs 17 kookniveaus zodat je met precisie kunt koken en een specifieke vermogensstand kunt instellen. Dankzij de gladde, glazen vorm kun je deze kookplaat bovendien eenvoudig reinigen.

Als je op zoek bent naar een innovatief product met topprestaties, dan raden wij een Siemens product aan. Dit bedrijf heeft namelijk als missie om excellente apparaten te ontwikkelen. Daarom worden er ambitieuze doelen gesteld en worden deze vervolgens gecontroleerd aan de hand van benchmarks. Hoewel Siemens er hard aan werkt om hun doelen te bereiken, ondersteunen zij hun (potentiële) klanten ook bij het zoeken naar producten van de beste kwaliteit. Er wordt bij deze fabrikant bovendien gewerkt aan continue verbetering. De Siemens apparaten zijn daarom van uitstekende kwaliteit, leveren topprestaties en zijn ook gemakkelijk te gebruiken. Haal je Siemens kookplaat vandaag nog in huis!

Review over de Siemens EH651BE17E

Als je op zoek bent naar een kookplaat van uitstekende kwaliteit, dan is het belangrijk om na te gaan wat voor soort kookplaat je het liefst wil hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten kookplaten. Denk bijvoorbeeld aan een gaskookplaat, inductiekookplaat, elektrische kookplaat, keramische kookplaat en een halogeen kookplaat. De Siemens EH651BE17E is een inductiekookplaat. Hij beschikt namelijk over de innovatieve inductietechnologie die ervoor zorgt dat je snel, schoon, veilig en energiezuinig kunt koken. Deze kookplaat onderscheidt zich bovendien van andere modellen, omdat hij is voorzien van de functie touchControl. Je hoeft dankzij deze functie de kookzones slechts lichtjes aan te raken om ervoor te zorgen dat ze worden geactiveerd. Ook de bediening van de verschillende kookzones is een fluitje van een cent. Wanneer je de kookzone hebt geactiveerd, dan ben je verzekerd van een korte opwarmtijd en een hoger vermogen dankzij de powerBoost functie.

Voor het verder verhogen van het gebruiksgemak, beschikt de Siemens EH651BE17E over een digitaal display. Dankzij de kookwekkerfunctie, die je via het display kunt bedienen. kun je op dit apparaat gemakkelijker koken. De kookwekker laat je namelijk weten wanneer je gerecht klaar is of wanneer je hem moet omdraaien. Door de kookwekker in te stellen, kun je er ook zeker van zijn dat je gerecht niet aanbrandt. De kookwekker beschikt namelijk over een uitschakelfunctie die ervoor zorgt dat de kookzone veilig wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde bereidingstijd is verstreken. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit apparaat is dat je hem gemakkelijk, snel en veilig kunt schoonmaken. De powerInduction zorgt er namelijk voor dat de warmte via inductiespoelen rechtstreeks aan je pannen en hun inhoud wordt toegevoerd. Hierdoor wordt de kookplaat zelf niet heet. De opwarmtijden zijn sneller, de mate van veiligheid is hoger en de kookplaat is eenvoudig te reinigen.

Siemens EH651BE17E

Voordelen van de Siemens EH651BE17E

Wanneer je een apparaat in huis haalt, is het belangrijk om na te gaan wat zijn eigenschappen zijn. Er zijn echter altijd eigenschappen die als zeer positief gezien kunnen worden en eigenschappen die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de plus- en minpunten van de Siemens EH651BE17E, omdat wij al voor je op zoek zijn gegaan hiernaar. De voordelen van deze kookplaat zijn:

 • Inductietechnologie en boostfunctie
  Doordat deze kookplaat is voorzien van inductietechnologie, kun je er snel op koken. Hij reageert namelijk zeer direct. Als je haast hebt, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je voor langere tijd moet wachten totdat de plaat de gewenste temperatuur heeft bereikt. Er zit tevens een boostfunctie in deze kookplaat die ervoor zorgt dat je jouw pannen nog sneller kunt opwarmen.
 • Hete kookzones
  Als je jezelf al eens hebt gebrand aan een kookzone die je al had uitgedaan, maar die nog heet was, dan begrijp je waarom een restwarmte indicator handig is. Deze kookplaat is voorzien van restwarmte indicatoren die je laten zien welke kookzones nog heet zijn. Maak de kookzones dus liever niet schoon, zo lang de indicatoren nog laten zien dat ze heet zijn.
 • Automatische uitschakeling
  Als je enthousiast bent over een gerecht dat je hebt bereid, dan bestaat de kans dat je de pan van de kookplaat haalt en je vergeet om de gebruikte kookzone uit te doen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken hierover, want op dit apparaat worden de kookzones automatisch uitgeschakeld wanneer er geen pan meer op staat.
 • Gemakkelijk schoonhouden
  Als je wil dat je apparaten optimaal functioneren en een lange levensduur hebben, dan is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Dankzij het glazen kookoppervlak kun je deze kookplaat gemakkelijk schoonmaken.

Nadelen van de Siemens EH651BE17E

Om een compleet beeld te vormen over de apparaten die je in huis wil halen, doe je onderzoek naar de eigenschappen, voor- en nadelen. Dit geldt uiteraard ook voor de Siemens EH651BE17E. We hebben je al verteld over de unieke eigenschappen van deze kookplaat en je hebt gelezen over de pluspunten van dit apparaat. Het is echter ook belangrijk is om op de hoogte te zijn van de mogelijke nadelen:

 • Geen braadautomaat
  Deze kookplaat is niet voorzien van een braadautomaat, die ervoor zorgt dat aankoeken wordt voorkomen. Dit kun je wellicht als minpunt ervaren.
 • Inductie pannen
  Als je op gas kookt, dan heb je over het algemeen geen speciale pannen nodig. Bij koken op inductie is dit een beetje anders. Je moet namelijk gebruik maken van speciale inductie pannen. Als je nog geen inductie pannen in huis hebt, dan kun je dit als minpunt ervaren, omdat je dan nieuwe pannen moet aanschaffen.

Conclusie van deze review over de Siemens EH651BE17E

Aan de hand van de informatie in deze recensie kun je nagaan of deze kookplaat bij jouw omstandigheden past. We hebben gezien dat hij gemakkelijk is te gebruiken en dat hij beschikt over de nodige veiligheidsmaatregelen. Daarnaast kun je er snel op koken, laat hij zien welke kookzones nog heet zijn en schakelt hij automatisch uit wanneer er geen pan meer op de kookzone is. Je kunt de kookplaat tevens gemakkelijk schoonmaken. Om deze redenen, die veel zwaarder wegen dan de mogelijke minpunten van de kookplaat, vinden wij dat de Siemens EH651BE17E een aanrader is.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>