De Beste Uitvaartverzekering Van 2020 Vind Je Hier! Vergelijk voor de goedkoopste

Heb je al gedacht aan de kosten die gepaard gaan met een uitvaart? Zo ja, dan weet je ook al dat de kosten voor een uitvaart aardig kunnen oplopen. We weten allemaal dat we niet in den eeuwigheid zullen leven. Daarom is het goed om alvast na te denken over hoe je uitvaart er precies uit moet zien. Om te voorkomen dat je nabestaanden met de handen in het haar zitten wanneer je overlijdt, sluit je een uitvaartverzekering af. Welke is echter de beste uitvaartverzekering van het jaar? Wij helpen je om de verzekering te kiezen die het beste bij je past.

Beste uitvaartverzekering van 2020

In de onderstaande tabel zie je de top 10 verzekeringsmaatschappijen. Wij beschrijven elke verzekeraar voor jou, zodat je de verschillende mogelijkheden op het gebied van uitvaartverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Vervolgens kies je de beste uitvaartverzekering voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.
DELAMeer info »
2.
YardenMeer info »
3.
MonutaMeer info »
4.
ArdantaMeer info »
5.
NuvemaMeer info »
6.
UNIVEMeer info »

1. DELA uitvaartverzekering

DELA uitvaartverzekeringBen je op zoek naar de beste uitvaartverzekering? Is de beste verzekering voor jou een uitvaartverzekering die je gemakkelijk kunt afsluiten? Kies je ook het liefst voor een verzekering waar je de premie direct kunt berekenen? Als dit het geval is, dan kennen wij de beste uitvaartverzekering voor jou. Kies voor de DELA uitvaartverzekering om je nabestaanden met liefde achter te laten nadat je bent overleden. Door deze verzekering af te sluiten kun je er zeker van zijn dat je nabestaanden niet met de handen in het haar zitten na je overlijden. De kosten van je uitvaart worden namelijk gedekt. Als je kiest voor het DELA uitvaartplan, dan krijgen je nabestaanden bovendien persoonlijk hulp om een mooi afscheid voor je te regelen. Regel dus nu al je zaken goed voor later en kies voor de verzekering van deze verzekeraar.

Bij DELA kun je al binnen 30 seconden weten wat de uitvaartverzekering je gaat kosten. Je hoeft namelijk slechts enkele gegevens over jezelf in te vullen en de calculator van de verzekeraar doet de rest. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze verzekering is dat je kunt kiezen voor een uitvaartverzekering in diensten of in geld. Wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering in diensten, dan krijgen je nabestaanden hulp bij het verzorgen en regelen van je uitvaart. Als je vindt dat de verzekering in geld beter bij je past, dan kunnen je nabestaanden zelf de uitvaart regelen. Zij kunnen namelijk zelf kiezen voor een uitvaartverzorger of zelfs je uitvaart in het buitenland laten plaatsvinden. Kies voor de DELA uitvaartverzekering die het beste bij je past en sluit de verzekering af tot je 75e levensjaar. Je hebt ook de optie om je partner en kinderen mee te verzekeren.

Kenmerken van de DELA uitvaartverzekering:

 • Je hebt de mogelijkheid om je kinderen en/of partner mee te verzekeren.
 • Uiteindelijk betaal je minder premie dan de uitvaart waard is.
 • Je kunt kiezen voor een verzekering in geld of in diensten.
 • De verzekering kun je altijd aanpassen aan je wensen.
 • Nabestaanden krijgen praktische hulp en nazorg.
 • Deze verzekering kun je tot je 75e
 • Als je ouder bent dan 75 jaar, dan kun je kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of depositofonds.

2. Yarden uitvaartverzekering

Yarden uitvaartverzekeringHet doel van dit artikel is dat je de mogelijkheid hebt om verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kunt dan zelf beslissen welke de beste uitvaartverzekering voor jou is. Wellicht is de Yarden uitvaartverzekering de beste voor jou. Deze geeft je nabestaanden namelijk de mogelijkheid om op de juiste manier afscheid van je te nemen na je overlijden. Hierdoor verloopt het rouwproces wat eenvoudiger. Bij deze verzekeraar wordt er slechts 1 uitvaartpolis aangeboden, namelijk de “Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering”. Hierdoor hoef je niet lang na te denken over verschillende verzekeringsopties. De verzekering is bovendien zowel online als telefonisch af te sluiten. Als je meer wil weten over deze verzekeraar, dan verwijzen wij je graag naar de uitgebreide recensie die wij over hun uitvaartverzekering hebben geschreven. Deze review over de Yarden uitvaartverzekering vertelt je over de inhoud van de verzekering en de voordelen die ermee gepaard gaan.

Kenmerken van de Yarden uitvaartverzekering:

 • Er geldt een scherpe premie.
 • Je hebt online inzicht in je verzekering.
 • Kinderen tot 21 jaar kunnen (gratis) worden meeverzekerd.
 • De uitvaartverzekering is flexibel dus je kunt hem gemakkelijk aanpassen.
 • Aan de hand van eenvoudige gezondheidsvragen worden de voorwaarden bepaald.

3. Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekeringHet is ook mogelijk dat de beste uitvaartverzekering voor jou de verzekering van Monuta is. Monuta gaat namelijk samen met je na wat je laatste wensen zijn. Hierdoor weten je nabestaanden precies hoe zij invulling kunnen geven aan je uitvaart. De premie wordt bovendien berekend aan de hand van jouw wensen. Er is hierdoor bij de uitbetaling genoeg geld beschikbaar voor je nabestaanden. Wanneer je kiest voor de Monuta uitvaartverzekering, dan kun je kiezen uit 5 type pakketten, namelijk Basis, Plus, Top, Flexibel en Geld. Bij de verschillende pakketten gelden er andere voorwaarden, maar ook andere uitkeringsbedragen en vrij te besteden bedragen. Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor de optie die het beste bij jouw wensen past. Bij een uitbetaling in geld bijvoorbeeld, kunnen je nabestaanden zelf invulling geven aan je uitvaart. Lees de uitgebreide review over de Monuta uitvaartverzekering om meer te weten te komen!

Kenmerken van de Monuta uitvaartverzekering:

 • Je kunt de kosten van je uitvaart verzekeren in de vorm van een pakket of geld.
 • Het is mogelijk om de uitvaartverzekering tussentijds aan te passen.
 • Er is altijd duidelijkheid over de acceptatie van de verzekering.
 • De verzekeraar geeft je online inzicht in je verzekering.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

4. Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta uitvaartverzekeringZoek je naar de beste uitvaartverzekering voor jouw laatste wensen? Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan hiernaar. Misschien wil je voorkomen dat je nabestaanden zich zorgen maken over de kosten van je uitvaart. De kosten voor een uitvaart kunnen namelijk enorm oplopen. Als het niet gaat om het geld, dan kan het wellicht dat je niet wil dat je nabestaanden zich zorgen maken over alles wat geregeld moet worden voor je uitvaart. Ongeacht wat je reden is, de verzekering van Ardanta is wellicht de beste uitvaartverzekering voor jou. Deze verzekeraar biedt namelijk verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Je kiest dan voor de regeling die het beste bij jouw laatste wensen past. De mogelijkheden die de maatschappij je aanbiedt zijn Geld Garant, Geld Geregeld en Zorg Garant.

Door te kiezen voor het Geld Garant uitvaartplan, krijgen je nabestaanden na je overlijden een geldbedrag uitgekeerd. Het ontvangen geld moeten je nabestaanden vervolgens aan de uitvaartverzorger betalen. Ze mogen zelf bepalen door wie de uitvaart verzorgd moet worden. Bij deze verzekering bepaal je tevens zelf aan wie het bedrag wordt uitgekeerd. Er geldt ook emotionele nazorg voor kinderen tot 18 jaar. Kiezen voor het Geld Garant uitvaartplan betekent daarentegen dat de uitvaartverzorger geld ontvangt van de maatschappij om de uitvaart te regelen. Hierbij zien je nabestaanden geen rekeningen tot aan het bedrag dat je hebt verzekerd. De laatste optie is het Zorg Garant uitvaartplan, waarbij je van een standaard pakket aan diensten bent verzekerd. Deze diensten worden door de uitvaartverzorger geregeld. Ook bij dit plan geldt dat je nabestaanden de rekening voor de diensten niet te zien krijgen.

Kenmerken van de Ardanta uitvaartverzekering:

 • Bij het aanvragen van de verzekering hoef je slechts 2 gezondheidsvragen te beantwoorden.
 • Je kind tot 18 jaar is meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van de ouder(s).
 • Er geldt ook een ongevallendekking wanneer je de uitvaartverzekering afsluit.
 • Er zijn verschillende opties ten aanzien van de uitvaartverzekering.
 • De verzekering is af te sluiten tot en met je 75e
 • De duur van de premiebetaling kun je zelf bepalen.
 • Er wordt ook gezorgd voor emotionele nazorg.

5. Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema uitvaartverzekeringHet kan dan zijn dat de beste uitvaartverzekering voor jou afkomstig is van een maatschappij met een andere visie. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kiest voor een verzekeraar die zelf geen uitvaarten verzorgt. Een dergelijke verzekeraar zorgt er dan alleen voor dat je uitvaart optimaal gedekt wordt. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is de beste uitvaartverzekering voor jou wellicht de Nuvema uitvaartverzekering. Nuvema is namelijk een natura uitvaartverzekeraar. Dit houdt in dat het bedrag dat je bij hen verzekert alleen aan je uitvaart besteed kan worden. De maatschappij zorgt ervoor dat de financiële afhandeling rechtstreeks plaatsvindt met de uitvaartverzorger. Hierdoor valt de zorg van je uitvaart niet op je nabestaanden. Als je de verzekering afsluit en je verandert na verloop van tijd van gedachten, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Je kunt de verzekering namelijk kosteloos wijzigen.

Aangezien de Nuvema uitvaartverzekering een verzekering in natura is, gaat de verzekeraar eerst goed na wat je uitvaart kan kosten. De maatschappij begrijpt namelijk dat de kosten afhangen van je persoonlijke wensen. Denk er bijvoorbeeld aan dat de prijzen voor een begrafenis of crematie enorm kunnen verschillen. Er zijn daarnaast ook regionale verschillen waar je rekening mee dient te houden. Je kunt bij Nuvema daarom gemakkelijk met de uitvaartcalculator berekenen wat je uitvaart gemiddeld kan kosten. Er worden je daarbij enkele vragen gesteld. Je moet onder andere aangeven of je liever begraven of gecremeerd wil worden, of je graag een kerkdienst wil bij je uitvaart, of er een urn in een urnengraf gezet moet worden, enzovoorts. Vervolgens kies je, indien gewenst, voor een vrij te besteden bedrag. De premie wordt dan berekend. Je betaalt hierna maandelijks de premie en hoeft je verder geen zorgen te maken over je uitvaart.

Kenmerken van de Nuvema uitvaartverzekering:

 • De prijzen worden elk jaar gecontroleerd en waar nodig wordt de verzekering aangepast.
 • Er geldt een vrije keuze ten aanzien van de uitvaartverzorger.
 • Je kunt kinderen tot hun 18e gratis meeverzekeren.
 • Er wordt rekening gehouden met lokale prijzen.
 • De verzekering is kosteloos te wijzigen.
 • Je verzekert alleen wat je nodig hebt.

6. UNIVE uitvaartverzekering

UNIVE autoverzekeringIndien gewenst kun je wel kiezen voor een UNIVE uitvaartverzekering. Wellicht is dit de beste uitvaartverzekering voor jou. Door deze verzekering af te sluiten zorg je ervoor dat je nabestaanden na je dood meteen geld ter beschikking hebben om voor je uitvaart te betalen. Je nabestaanden komen dus niet voor een dure verrassing te staan. Geef gewoon je wensen door en de adviseur van UNIVE stelt de ultieme verzekering voor je samen. Er zijn bij deze verzekeraar bovendien 2 soorten uitvaartverzekeringen mogelijk. Je kunt onder andere kiezen voor een kapitaalverzekering. Bij deze optie krijgen je nabestaanden een geldbedrag dat ze naar eigen inzien mogen besteden. Als je voor het andere pakket kiest, dan gaat het om een naturaverzekering met een standaard verzekerd pakket.

Wanneer je kiest voor de UNIVE uitvaartverzekering, dan heb je zelfs de mogelijkheid om aanvullende dekkingen aan te vragen. Denk hierbij aan de kinderdekking, verzorgersdekking, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en de voor- en nazorg. De kinderdekking houdt in dat je kinderen tot 18 jaar worden meeverzekerd. Als je kiest voor de verzorgersdekking, dan heeft dit te maken met de mogelijkheid dat je als verzekeringsnemer oftewel premiebetaler tijdens de looptijd van de uitvaartverzekering overlijdt. Wanneer dit gebeurt, dan hoeven je nabestaanden geen premie meer te betalen voor de overige lopende polissen. De dekking “premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid” spreekt voor zich. Deze houdt in dat als jij of je partner volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt verklaard, je een gedeeltelijke of volledige vrijstelling krijgt van premiebetaling. De hoogte heeft te maken met de mate van arbeidsongeschiktheid.

Kenmerken van de UNIVE uitvaartverzekering

 • Je regelt nu je financiële zaken voor later.
 • Na je overlijden is het geld meteen beschikbaar.
 • Er gelden geen verrassingen voor nabestaanden.
 • Je kunt aanvullende dekkingen aanvragen bij de standaard uitvaartverzekering.
 • De verzekeraar biedt je de mogelijkheid aan voor een kapitaal- of naturaverzekering.
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>