De Abus Ionus 8900 Kopen? Bekijk Snel De Review!

De meesten van ons gaan weleens met de fiets op stap. Je komt met de fiets namelijk vaak sneller door het verkeer dan wanneer je met de auto uit huis gaat. Bovendien is fietsen goed voor de gezondheid, want je krijgt de nodige beweging. Echter, om er zeker van te zijn dat je nog vele jaren gezellig door kunt fietsen, is het belangrijk om je fiets af te sluiten wanneer je bent aangekomen op de plaats van bestemming. Daarom kies je voor een goed fietsslot. Als je op zoek gaat naar het ideale fietsslot, is na te gaan welke soort fietsslot je het beste kunt gebruiken. Zo kun je onder andere kiezen voor ringsloten, vouwsloten of kettingsloten. Het is ook handig om van tevoren te weten welke beveiligingscategorie oftewel ART-categorie je wil hebben. Wij kennen een kettingslot met een ART2-certificering, namelijk de Abus Ionus 8900. Lees er hier alles over!

Als je eerder recensies op onze website hebt gelezen, dan heb je gezien dat we je een zo compleet mogelijk beeld willen geven over de producten. Daarom vertellen we je niet alleen over de producten zelf, maar ook over de fabrikant die ze heeft vervaardigd. In het geval van de Abus Ionus 8900 gaat het om de fabrikant Abus (August Bremicker Söhne KG). Deze fabrikant is opgericht in 1924 en heeft vanaf de oprichting wereldwijd gezorgd voor een prettig gevoel van veiligheid. Je kunt bij hen terecht voor producten van Duitse kwaliteit met een goede betrouwbaarheid en duurzaamheid. De fabrikant vindt het bovendien belangrijk dat de consumenten hun producten gemakkelijk kunnen bedienen. Dit betekent dat gebruiksgemak is gegarandeerd. Behalve voor fietssloten kun je bij Abus ook terecht voor beveiligingstechnologieën op het gebied van huisbeveiliging en mobiele beveiliging. Kies voor gebruiksgemak, topkwaliteit en duurzaamheid en schaf de Abus Ionus 8900 aan!

Review over de Abus Ionus 8900

Wanneer je een fietsslot uitkiest, is het belangrijk om te letten op specifieke factoren zoals de ART-certificering. Verzekeringsmaatschappijen keuren namelijk niet alle fietssloten goed. Om er dus zeker van te zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over de gevolgen van diefstal van je fiets, dan is het handig om te letten op de ART-certificering. De fabrikant van de Abus Ionus 8900 heeft daar rekening mee gehouden. Daarom beschikt dit fietsslot over een ART2-certificering. Deze certificering is goedgekeurd door de meeste verzekeringen, omdat het verwijst naar een sterk slot. Verzekeringsmaatschappijen begrijpen dus dat je met dit slot tracht om diefstal van je fiets te voorkomen. Nu vraag je je misschien af wat dit slot zo speciaal maakt. Zowel de ketting, behuizing als cilinder van dit kettingslot zijn gemaakt van gehard staal. Hierdoor is je fiets goed beschermd tegen diefstal.

Sommige personen gebruiken kettingsloten met losse hangsloten. Hoewel dergelijke sloten ook goed zijn voor diefstalpreventie, zijn die modellen minder gebruiksvriendelijk. Als we daarentegen kijken naar de Abus Ionus 8900, dan zien we dat dit kettingslot een model is met een vast cilinderslot. Dankzij het vast cilinderslot is het fietsslot gebruiksvriendelijker. Bij aankoop van het kettingslot krijg je bovendien een textielhoes. Deze hoes gebruik je om beschadigingen aan je fiets te voorkomen. Je bent dus niet alleen beschermd tegen diefstal van je fiets, maar je fiets beschadigt ook minder gemakkelijk als je gebruik maakt van de textielhoes. De fabrikant van het fietsslot heeft tevens rekening gehouden met het feit dat je wellicht een keer je sleutel niet kunt vinden of kwijtraakt. Je krijgt namelijk 2 sleutels bij aankoop van dit slot van gehard staal met een dikte van maar liefst 8 mm.

Abus Ionus 8900

Voordelen van de Abus Ionus 8900

Als je op zoek gaat naar een nieuw product, dan is het te begrijpen dat je er eerst informatie over zoekt. Echter, het is niet genoeg om alleen meer te weten te komen over de unieke eigenschappen van het desbetreffend product. Daarom ga je ook op zoek naar eventuele voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Om je zoektocht te vergemakkelijken, zijn wij voor je op zoek gegaan naar de voordelen en nadelen die dit fietsslot met zich meebrengt. De voordelen van de Abus Ionus 8900 zijn:

 • ART2-certificering
  Het is niet prettig als je fiets gestolen wordt, maar je hebt wel een goed gevoel als de fiets is verzekerd. Echter, verzekeringsmaatschappijen hebben bepaalde regels voordat je je fiets kunt verzekeren. De maatschappijen kijken onder andere naar de ART-certificering van je fietsslot. Daarom kun je kiezen voor een slot zoals deze, omdat hij een ART2-certificering heeft. Dergelijke sloten worden goedgekeurd door de meeste verzekeringsbedrijven.
 • Goed beveiligd
  Het is goed om een back-up plan te hebben in het geval je fiets wordt gesloten. Daarom sluit je een verzekering af. Echter, je gebruikt in eerste instantie een fietsslot om te voorkomen dat je fiets wordt gesloten. Daarom kijk je onder andere naar het materiaal waar je slot van is gemaakt. Dit slot is gemaakt van 8 mm dik speciaal gehard staal. Hierdoor is het voor dieven moeilijk om het slot open te breken.
 • Textielhoes meegeleverd
  Een fietsslot koop je om je fiets te beschermen tegen diefstal. De meesten van ons willen bovendien dat onze fietsen er goed uitzien. Daarom is het handig als je ook beschikt over een textielhoes waar je de fiets extra mee kunt beschermen. Als je dit fietsslot koopt, dan krijg je er een textielhoes bij. Deze hoes gebruik je om schade aan je fiets te voorkomen.

Nadelen van de Abus Ionus 8900

Nadat je hebt gelezen welke voordelen dit fietsslot met zich meebrengt, wil je hem waarschijnlijk meteen aanschaffen. Dit is goed, maar het is ook belangrijk dat je op de hoogte bent van eventuele nadelen van het kettingslot. Hierdoor zijn er na de aanschaf geen addertjes onder het gras waardoor je een goed geïnformeerde keus kunt maken. We hebben je al verteld over de voordelen die het kettingslot met zich meebrengt. Om je een compleet beeld te geven van dit fietsslot, hebben we ook de nadelen voor je opgezocht. De mogelijke nadelen die de Abus Ionus 8900 met zich meebrengt zijn:

 • Sleutelgat oliën
  Bij het ontwerpen van dit fietsslot heeft de fabrikant met veel aspecten rekening gehouden. Zo is het slot zodanig ontworpen dat het moeilijk is voor dieven om hem open te breken. Daarnaast is hij voorzien van de ART2-certificering. Je krijgt er zelfs een textielhoes bij om beschadigingen aan je fiets te voorkomen. Echter, het kan dat je in het begin moeite hebt met het openen of sluiten van dit slot. Dit probleem kun je gemakkelijk verhelpen door het sleutelgat te oliën met bijvoorbeeld een druppel kroonolie.
 • Niet om fietsen te stallen in stedelijke omgevingen
  Als je iemand bent die overal naartoe gaat met de fiets, dan kan het voorkomen dat je je fiets moet stallen in een stedelijke omgeving. Dat is op zich geen probleem. Je kunt namelijk vrijwel elk slot gebruiken om die fiets af te sluiten. Alleen biedt een fietsslot met een ART3-certificering meer bescherming. Daarom wordt voor het stallen van fietsen in stedelijke omgevingen een slot met een dergelijke certificering aanbevolen. Fiets je niet in stedelijke omgevingen? Dan is een fietsslot met een ART2-certificering perfect en kun je gerust gebruik maken van dit Abus kettingslot.

Conclusie van de review over de Abus Ionus 8900

Nadat je deze recensie hebt gelezen, kun je zelf beslissen of het Abus Ionus 8900 kettingslot je geld waard is. Wij vinden dit slot wel een aanrader, omdat hij een ART2-certificering heeft. Hierdoor weet je dat je fiets goed is beschermd tegen diefstal. Daarnaast wordt een fietsslot met een dergelijke certificering door de meeste verzekeringen goedgekeurd. Het kettingslot is bovendien gemaakt van 8 mm dik speciaal gehard staal. Hierdoor is het slot moeilijk open te breken. Bij aankoop van het slot krijg je er zelfs een textielhoes bij om schade aan de fiets te voorkomen. Houd er slechts rekening mee dat je bij aankoop van dit model geen houder meegeleverd krijgt, dat je het sleutelgat het liefst kunt oliën voor optimale gebruiksvriendelijkheid en dat je een slot met een ART3-certificering nodig hebt om de fiets te stallen in een stedelijke omgeving en schaf de Abus Ionus 8900 snel aan.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>