Apple iPad Mini Kopen? Bekijk De Review!

Zoek je naar een nieuwe tablet, die voldoet aan jouw vereisten? Dan is het handig om eerst voor jezelf na te gaan welke functies en eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo kijk je onder andere naar het schermdiagonaal van het apparaat. De grootte van het scherm is namelijk belangrijk om vast te stellen hoe je het apparaat precies kunt gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor een kleine tablet, dan weet je van tevoren dat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen. De kleinere varianten zijn overigens ook handig om je social media nieuws feed te bekijken. Daarnaast let je wellicht ook op de resolutie van het scherm. Als je van plan bent om regelmatig films en series te bekijken op het apparaat, dan is het handig om te kiezen voor een variant met een hoge resolutie. Wil je graag een kleine iPad hebben? Wij raden dan de iPad Mini aan.

In deze review zullen we je meer vertellen over de iPad Mini. Hierbij gaan we in op de unieke functies, specificaties, voordelen en nadelen. Echter, voordat we je meer vertellen over deze tablet, vertellen we je eerst wat meer over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. Deze tablet is ontworpen door de fabrikant Apple. Dit betekent dat hij een iOS besturingssysteem heeft. Vele gebruikers kiezen voor de producten van Apple, omdat hun besturingssysteem zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Er zijn echter nog meer redenen om te kiezen voor apparaten van dit merk. De fabrikant zorgt er namelijk voor om keer op keer apparaten met stijlvolle designs te ontwerpen. Daarnaast wordt er gezorgd voor geavanceerde technologieën, waardoor de producten veel mogelijkheden met zich meebrengen. Bij Apple kun je behalve voor tablets ook terecht voor desktop computers, laptops, smarthorloges en accessoires zoals computermuizen. Kies voor gebruiksgemak en topkwaliteit en koop de iPad Mini!

Review over de iPad Mini

De iPad Mini is de kleinste variant van de Apple tablets. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen om onderweg te gebruiken. Dit apparaat weegt slechts 300 gram, dus zelfs als je hem in je tas zet, maakt hij je tas niet al te zwaar. Hij ligt dankzij het compact 7,9 inch formaat fijn in de hand. Wil je hem gebruiken om een e-mail op te stellen? Geen probleem. De toetsen van deze tablet zijn namelijk dichter bij elkaar, waardoor je gemakkelijk kunt typen. Dankzij deze eigenschappen kun je onderweg veel gedaan krijgen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je onderweg snel je e-mails leest voordat je op kantoor aankomt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een status-update plaatsen op social media. Wil je onderweg slechts relaxen? Dat is mogelijk. Zet dan enkele films op de tablet en geniet onderweg optimaal van je favoriete films.

Het maakt bijna niet uit hoeveel mediabestanden je op de tablet wil opslaan. Er is namelijk gezorgd voor een groot geheugen. Zo is er op de iPad Mini ruimte voor 128 GB aan data. Sla dus volop films, series en muziek op en geniet onderweg van deze mediabestanden. Wanneer je dit apparaat gebruikt, hoef je je niet eens zorgen te maken dat het ontgrendelen lang duurt. Je kunt namelijk het scherm van de tablet met je vingerafdruk ontgrendelen. Vervolgens ga je er meteen mee aan de slag. Er is zelfs gezorgd voor een split-screen functie, waardoor je werkt met 2 apps tegelijkertijd. Heb je op de achtergrond meerdere applicaties open? Dat is ook geen probleem. Je kunt namelijk snel navigeren door menu’s. Ook het downloaden van nieuwe apps via de App Store gaat snel en gemakkelijk. Dankzij het Retina Display worden bovendien vervelende reflecties geminimaliseerd. Werk dus gerust buiten!

iPad mini

Voordelen van de iPad Mini

In de inleiding van dit artikel hebben we je beloofd dat we je zouden vertellen over de unieke functies, specificaties, voordelen en nadelen van deze iPad. We hebben je intussen verteld over de specificaties en unieke functies. Nu wil je natuurlijk weten welke voordelen en nadelen de tablet met zich meebrengt. We vertellen je daarom meteen over de voordelen die de iPad Mini met zich meebrengt:

 • Snel navigeren door apps en menu’s
  Tegenwoordig vinden velen van ons het handig om te multitasken. Echter, niet alle apparaten zijn ontwikkeld om te multitasken. Het kan bij sommige apparaten dus relatief lang duren voordat je kunt schakelen tussen verschillende applicaties. Dit probleem heb je niet wanneer je deze Apple tablet gebruikt. Hij beschikt namelijk over een krachtige A8 processor. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel navigeren door zowel menu’s als applicaties. Doordat je snel kunt navigeren, krijg je binnen korte tijd ook veel werk gedaan.
 • Eenvoudig beveiligen
  Aangezien we veel informatie bewaren op onze digitale apparaten, is het belangrijk dat we deze apparaten ook goed beveiligen. Voorheen beveiligde je apparaten zoals smartphones en tablets met een cijfercode. Dit hoeft nu niet meer, omdat Apple een veiligere manier heeft bedacht. Je kunt namelijk je tablet beveiligen met je vingerafdruk. Er is namelijk gezorgd voor Touch ID. Niemand anders komt dus zomaar bij je digitale data. Bovendien is het ontgrendelen voor jou zeer eenvoudig en snel.
 • 4:3 beeldverhouding
  Afhankelijk van waarvoor je een tablet wil gebruiken, is het handig om te letten op de beeldverhouding. Bij deze tablet is er gezorgd voor een 4:3 beeldverhouding. Dit betekent dat je de iPad gemakkelijk kunt gebruiken om teksten te lezen en te browsen op het internet. Natuurlijk is het ook mogelijk om onderweg films en series te bekijken op deze tablet.

Nadelen van de iPad Mini

Als je een compleet beeld wil vormen over een apparaat of product, dan is het belangrijk om er onderzoek over te doen. Zo ga je na welke functies hij met zich meebrengt en voor welke unieke specificaties er is gezorgd. Natuurlijk is het ook belangrijk om meer te weten te komen over eventuele voordelen en nadelen. Intussen hebben we je verteld over de voordelen die dit apparaat met zich meebrengt. We vertellen je nu daarom ook over de mogelijke nadelen van de iPad Mini:

 • Opslagcapaciteit niet uitbreidbaar met een geheugenkaart
  Tegenwoordig is het bij veel digitale apparaten mogelijk om hun opslagcapaciteit uit te breiden met een geheugenkaart. Deze optie heb je niet als je gebruik maakt van deze tablet. Echter, je hebt waarschijnlijk niet meer opslagcapaciteit nodig. Hij beschikt namelijk over een ruime opslagcapaciteit van 128 GB. Dit betekent dat je er een groot aantal muzikale nummers, series en films op kunt opslaan. Het geheugen raakt namelijk niet snel vol.
 • Geen 4G module
  Sommigen van ons willen altijd beschikken over internettoegang wanneer we onderweg zijn. Op die manier hoeven we ons nooit te vervelen, want er is altijd iets te doen. Het maakt niet uit of je gewoon scrolt op Facebook of nieuws leest op het internet. Je hebt namelijk veel mogelijkheden als je verbonden bent met het internet. In het geval van deze tablet kun je hem aansluiten op het internet via Wi-Fi. Echter, hij beschikt niet over een 4G module voor mobiel internet. Het kan dus voorkomen dat je onderweg geen internet hebt op de tablet. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, omdat je de tablet dan gerust kunt gebruiken om films en series te bekijken. Misschien kun je hem ook als een soort e-reader gebruiken om onderweg diverse digitale boeken te lezen.

Conclusie van deze review over de iPad Mini

Aan het begin van deze recensie hebben we je beloofd dat we je zouden vertellen over de unieke functies, specificaties, voordelen en nadelen van de iPad Mini. We hebben ons aan deze belofte gehouden. In de review heb je onder andere gezien dat de tablet een klein model is. Hij is daarom perfect voor onderweg. Het maakt bovendien niet uit welke handelingen je uitvoert, want je kunt snel navigeren door menu’s en applicaties. De tablet is namelijk voorzien van een A8 processor. Als we kijken naar de beveiliging van het apparaat, dan zien we tevens dat je hem gemakkelijk kunt beveiligen met je vingerafdruk. Hierdoor komen anderen niet zomaar bij je data, maar kun jij de tablet wel gemakkelijk ontgrendelen. Gebruik je de tablet om te lezen, dan leent het scherm met een 4:3 beeldverhouding zich hier goed voor.

Houd er wel rekening mee dat je de opslagcapaciteit niet kunt uitbreiden met een geheugenkaart. Daarnaast beschikt dit apparaat niet over een 4G module. Echter, dit hoeft geen probleem te zijn, omdat je er ook gerust films op kunt bekijken of boeken op kunt lezen. Vanwege de vele mogelijkheden, vinden wij dat de iPad Mini zeker een aanrader is voor personen die een kleine tablet willen hebben.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>