Een Apple iPhone 6 Kopen? Lees Vandaag Nog Deze Review!

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone. Sommigen van ons hebben zelfs meer dan 1 smartphone om bijvoorbeeld werk- en privégesprekken gescheiden te houden. Als je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone, dan zie je al gauw dat je keuze hebt uit een ruim assortiment. Daarom is het handig als je van tevoren weet waar je op kunt letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat smartphones verschillende besturingssystemen kunnen hebben. De bekendste varianten zijn de iOS en Android smartphones. Daarnaast kun je ook letten op de grootte van het beeldscherm. Er zijn zelfs waterdichte smartphones waar je uit kunt kiezen. Aan de hand van jouw voorkeuren kun je dus de ideale smartphone uitkiezen. Heb je besloten dat jouw droomsmartphone een variant is met het iOS besturingssysteem? Klinkt een beeldscherm van 4,7 inch perfect? Dan raden wij de iPhone 6 aan. Lees de recensie en kom meer te weten over deze smartphone.

Voordat we je meer vertellen over de iPhone 6, willen we je eerst wat meer vertellen over de fabrikant van deze smartphone. Dit apparaat is vervaardigd door de fabrikant Apple. Kenmerkend van de Apple producten is dat ze een eigen besturingssysteem hebben. Als we bijvoorbeeld kijken naar de smartphones van deze fabrikant, dan zien we dat deze beschikken over het iOS besturingssysteem, terwijl de meeste andere smartphones draaien op Android software. Dit is ook het geval bij de computers van Apple. Hoewel vele computers draaien op Windows software, beschikken de computers van Apple over het Mac OS besturingssysteem. Intussen weet je dus dat je bij deze fabrikant terecht kunt voor computers en smartphones. Zij vervaardigen echter ook andere apparaten zoals smartwatches en tablets. Bij alle producten zorgt de fabrikant voor gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en een mooi design. Kies dus alleen voor het beste en schaf gauw de Apple iPhone 6 aan!

Review over de iPhone 6

Als we je vertellen over een iPhone, dan is het handig om hem te vergelijken met zijn voorganger. In het geval van de iPhone 6 betekent dit dat we hem vergelijken met de iPhone 5S. De 6 is sneller dan zijn voorganger, omdat hij beschikt over een A8-chip. Deze 64-bit chip is 13% sneller dan de A7-chip. Er is bij de 6 tevens gezorgd voor een processor die 20% sneller is dan de processor van zijn voorganger. Ook de gpu van dit model draagt bij aan snelle prestaties. Om precies te zijn gaat het hier om 50% betere prestaties. Zoals je nu al hebt geconcludeerd is dit model dus sneller dan zijn voorganger. Daar komt nog eens bij kijken dat deze smartphone beschikt over een geweldige camera. Hier verwijzen we naar de 8 megapixel-camera. Deze camera beschikt, vergeleken met de 5S, over een nieuwe sensor en een betere true-tone flitser.

Misschien zeggen de technische termen die we hierboven hebben genoemd je niet veel over de camera van de iPhone 6 zelf. Geen nood. Het komt er allemaal op neer dat de camera supersnel kan focussen, waardoor je sneller prachtige foto’s kunt maken. Hierdoor komt het minder vaak voor dat je een bewogen onderwerp vastlegt. Natuurlijk kijken we ook naar het type foto’s dat je met de iPhone kunt maken. Met deze smartphone kun je behalve standaard selfies, portretfoto’s en landschapsfoto’s ook prachtige panoramafoto’s schieten. Dergelijke foto’s kunnen 43 megapixels groot zijn. Hierdoor kun je rekenen op foto’s met veel detail. Als je toch liever portretfoto’s maakt, dan is het prettig te weten dat er ook is gewerkt aan snelle gezichtsdetectie. Je kunt dus mooiere en snellere portretten en selfies maken. Wil je bewegende beelden vastleggen? Maak dan fraaie video’s in Full HD met de camera van deze smartphone.

iPhone 6

Voordelen van de iPhone 6

Intussen hebben we je verteld over de geweldige functies van deze smartphone. We willen je echter ook meer informatie geven over de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Wanneer je meer informatie hebt over deze eigenschappen, dan kun je een goed geïnformeerde keus maken. De voordelen die de iPhone 6 met zich meebrengt zijn:

 • Scherp weergegeven details
  Als je een smartphone gebruikt, dan kijk je vaak naar het scherm. Vanuit dit scherm kun je namelijk verschillende handelingen plegen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je “social media wall” checkt. Je wil dan goed zien wat er allemaal op het scherm wordt weergegeven. In het geval van deze smartphone mis je geen details wanneer je op het scherm kijkt. Hij beschikt namelijk over een Retina HD scherm, waarop details scherp worden weergegeven.
 • Metalen behuizing
  Tegenwoordig worden smartphones steeds smaller. Dit is handig, omdat ze dan weinig wegen en je ze gemakkelijk met je mee kunt nemen. Echter, hierdoor komt het weleens voor dat de mobiele telefoons gevoelig zijn. Dit is niet het geval wanneer je gebruik maakt van deze Apple smartphone. Hij is namelijk voorzien van een metalen behuizing. Hierdoor kan hij tegen een stootje.
 • Gebruiksvriendelijk
  Heb je al eerder gebruik gemaakt van een Apple product? Dan ben je waarschijnlijk bekend met de gebruiksvriendelijke software. De fabrikant laat namelijk niets aan de verbeelding over. Hierdoor kun je gemakkelijk werken met hun apparaten. Dit geldt ook voor deze smartphone. Hij beschikt over een iOS 11 besturingssysteem en is gemakkelijk te gebruiken.
 • Prachtige foto’s en video’s
  We kunnen ons geen smartphone meer indenken zonder een camera. Met deze smartphone hoef je je hier ook geen zorgen over te maken. Hij heeft namelijk een geweldige camera, waar je prachtige foto’s en video’s mee kunt maken.

Nadelen van de iPhone 6

We weten allemaal dat wanneer we een apparaat aanschaffen, het apparaat beschikt over een aantal eigenschappen die we als geweldig ervaren. Echter, er zijn ook altijd enkele eigenschappen die als minder prettig ervaren kunnen worden. Door de voordelen af te wegen tegen de nadelen kun je concluderen of het apparaat je geld waard is. Intussen hebben we je reeds verteld over de voordelen van dit apparaat. Daarom vertellen we je nu ook over de mogelijke nadelen die de iPhone 6 met zich meebrengt:

 • Kleine uitstulping aan de achterkant
  Over het algemeen zijn smartphones helemaal plat. Hierdoor kun je ze gemakkelijk in je broekzak of tas zetten. In het geval van deze smartphone is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de camera zorgt voor een kleine uitstulping aan de achterkant. Dit hoeft geen probleem te zijn, omdat het slechts om een kleine uitstulping gaat. Deze uitstulping zorgt er alleen voor dat het afgeronde design wordt doorbroken.
 • Prijs
  Wanneer je van plan bent een nieuw apparaat te kopen, let je sowieso op de functies van het apparaat. Soms kijken we ook naar het design. Echter, het is belangrijk dat we ook letten op de prijs. We hebben namelijk allemaal een bepaald budget. Als je slechts een klein budget hebt, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze smartphone wat duurder is dan vergelijkbare modellen van andere merken.
 • Geheugen niet uitbreidbaar
  We slaan veel informatie op onze smartphone op. Hierbij kan het gaan om applicaties, foto’s, video’s en ook documenten. Sowieso kun je allerlei documenten en multimediabestanden opslaan op deze smartphone. Hij heeft immers een RAM-geheugen van 1 GB en een totale opslagcapaciteit van 32 GB. Echter, het geheugen is niet uitbreidbaar. Als het geheugen dus vol raakt, dan moet je data van de telefoon verwijderen.

Conclusie van deze review over de iPhone 6

In deze review hebben we je verteld over de handige functies, unieke eigenschappen, voordelen en nadelen van de iPhone 6. Je hebt onder andere gezien dat je met deze smartphone prachtige foto’s en video’s kunt maken. Daarnaast hebben we je verteld dat het apparaat is voorzien van een Retina HD scherm, dus de details worden scherp weergegeven. Je hebt zelfs gezien dat, omdat de behuizing van metaal is, het toestel tegen een stootje kan. Hij is tevens gebruiksvriendelijk dankzij het iOS besturingssysteem. Houd er wel rekening mee dat de camera van deze smartphone zorgt voor een kleine uitstulping aan de achterkant. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijs mogelijkerwijs kan tegenvallen als je een klein budget hebt. Ook is het geheugen niet uitbreidbaar. Gezien de vele voordelen, vinden we dat de iPhone 6 een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>