Asus RT AC68U Kopen? Bekijk De Review!

Ben je op zoek naar een nieuwe router? Dan is het handig om eerst na te gaan welke snelheid voor jou toereikend is. Daarnaast kun je ook kijken op welke wifi band jouw droomrouter moet werken. Er zijn namelijk routers die werken op de 2,4 GHz band en andere varianten die werken op de 5 GHz wifi band. Je kunt ook kiezen voor een router die op beide banden werkt. Dergelijke varianten worden simultaneous dual-band routers genoemd. Voor een snellere internetverbinding is het handig om voor een dergelijke simultaneous dual-band router te kiezen. Bij het uitkiezen van een router is het ook handig om na te gaan of het desbetreffend model beschikt over ethernetpoorten, zodat je er bedrade apparaten op kunt aansluiten. Vind je een simultaneous dual-band router met een hoge snelheid en 4 ethernetpoorten perfect? Kies dan voor de superieure en bovenal snelle Asus RT AC68U simultaneous dual-band router.

Voordat je een bepaald apparaat koopt, is het handig om er meer over te weten te komen. Je kunt dit doen door er reviews over te lezen. Echter, wat velen van ons vergeten, is dat het ook belangrijk is om op zoek te gaan naar informatie over de fabrikant. Deze informatie vertelt je namelijk of je een product van topkwaliteit kunt verwachten of niet. In het geval van de Asus RT AC68U router kun je rekenen op geweldige kwaliteit. De fabrikant werkt namelijk aan continue verbetering. Hierdoor vervaardigen zij keer op keer producten van uitstekende kwaliteit. Dit geldt voor de volledige productenlijn. Het doet er dus niet toe of je een Asus monitor, computer, tablet, horloge, geluidskaart, smartphone of router koopt. In alle gevallen heb je namelijk de garantie dat je kiest voor een betrouwbaar product van uitstekende kwaliteit. Wacht dus niet langer en schaf de Asus RT AC68U aan!

Review over de Asus RT AC68U

Wil je graag een voorsprong hebben op het gebied van je internetverbinding? Dan doe je er goed aan om de Asus RT AC68U router aan te schaffen. Deze router ondersteunt draadloze datasnelheden van maar liefst 1300 Mbps op de 5 GHz band. Broadcom TurboQAM technologie zorgt er bij compatibele apparaten bovendien voor dat prestaties op de 2,4 GHz band worden opgevoerd van 450 Mbps tot 600 Mbps. Je kunt dus rekenen op een snelle internetverbinding. Dit heeft de router mede te danken aan de dual-core processor die hem aandrijft. De processor rekent zelfs af met de tegenvallende prestaties waar andere routers mee te kampen krijgen op drukke netwerken. Het maakt dus niet uit als je een druk thuisnetwerk hebt, want HD streaming verloopt toch altijd soepel. Bovendien is de latentie laag tijdens online gaming en gevoerde VoIP-gesprekken. Het downloaden van bestanden wordt niet eens onderbroken!

Wanneer je gebruik maakt van deze router, dan profiteer je ook van andere voordelen. Zo kun je jouw thuisnetwerk transformeren in een persoonlijke cloud. Hiervoor maak je gebruik van de exclusieve Asus AiCloud applicatie. Wanneer je dus een USB stick of harde schijf hebt gekoppeld aan de router, dan kun je waar je ook bent via de applicatie bij je bestanden komen. Hierdoor kun je gemakkelijk informatie streamen en delen met tablets, smartphones en pc’s. Er is bij dit apparaat tevens gezorgd voor router-naar-router synchronisatie. Hierdoor kun je gemakkelijk bestanden op via USB aangesloten opslagapparaten synchroniseren met andere compatibele Asus routers. Er ontstaat op deze manier een probleemloze uitwisseling van grote bestanden met vrienden en familie. Zelfs aan de gebruikersinterface heeft Asus gewerkt. Daarom is deze grafische interface gebruiksvriendelijk. De interface ontgrendelt tevens de kracht van de router en geeft je robuuste controle over het optimaliseren van je netwerk.

Asus RT AC68U

 

Voordelen van de Asus RT AC68U

Voordat je ertoe overgaat om een apparaat aan te schaffen, is het belangrijk om informatie te vergaren over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Aangezien wij je van alle informatie over een product willen voorzien, zijn we ook bij deze router op zoek gegaan naar de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Eerst vertellen we je over de voordelen die de Asus RT AC68U met zich meebrengt:

 • Superieure snelheid
  Als we kijken naar de snelheid van een router, dan is het belangrijk om rekening te houden met zowel de 5 GHz als 2,4 GHz band. Deze snelheden kunnen immers verschillen. In het geval van deze router gaat het om een totale snelheid van 1900 Mbps. Deze snelheid wordt verdeeld in 1300 Mbps op de 5 GHz wifi band en 600 Mbps op de 2,4 GHz band. Als je kijkt naar deze superieure snelheden, dan concludeer je waarschijnlijk al snel dat de router sneller is dan vergelijkbare modellen.
 • Beamforming technologie
  Deze router is voorzien van de beamforming technologie. Deze technologie versterkt op een slimme wijze de draadloze connectiviteit. Hij richt het signaal namelijk rechtstreeks op de aangesloten apparaten, waardoor je geniet van een uitgebreidere dekking en verbeterde internetstabiliteit. Je beschikt dus in elke ruimte van je huis over een stabiele en snelle internetverbinding.
 • 4 ethernetpoorten
  Wanneer je van plan bent een router aan te schaffen, dan kijk je waarschijnlijk eerst naar de draadloze prestaties. Echter, de meesten van ons beschikken ook over bedrade apparaten. Daarom is het handig om te kiezen voor een router die ook beschikt over ethernetpoorten. In het geval van deze router zien we dat je gebruik kunt maken van maar liefst 4 ethernetpoorten. Dit betekent dat je gerust 4 bedrade apparaten kunt aansluiten op het netwerk in je woning.

Nadelen van de Asus RT AC68U

Intussen ben je op de hoogte van de voordelen die deze router met zich meebrengt. Echter, het is ook belangrijk om te weten welke nadelen er mogelijkerwijs mee gepaard gaan. Door de voordelen tegen de nadelen af te wegen kun je immers beslissen of de router je geld waard is. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de mogelijke minpunten die deze router met zich meebrengt, want wij zijn al voor je op zoek gegaan naar de nadelen van de Asus RT AC68U:

 • Hoogste snelheid alleen bij 5 GHz
  Zoals je hebt gezien, gaat deze router gepaard met een razendsnelle internetverbinding. Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je alleen profiteert van de optimale snelheid als je aangesloten apparaten de 5 GHz band ondersteunen. Als dit niet het geval is en je apparaten ondersteunen alleen 2,4 GHz, dan is de snelheid slechts 600 Mbps.
 • Rechtopstaand model
  Deze router is een rechtopstaand model. Dit betekent dat je hem niet kunt ophangen en ook niet kunt laten liggen. Als je weinig ruimte beschikbaar hebt, dan kan deze eigenschap wellicht tegenvallen. Je moet hem namelijk rechtopstaand zetten en zijn antennes nemen ook relatief veel ruimte in beslag. Echter, als je genoeg ruimte hebt, dan is het feit dat deze router een rechtopstaand model is, helemaal geen probleem.
 • Beperkt bereik op de 5 GHz band
  Als je bij deze router gebruik maakt van zijn 5 GHz band en je bent in de buurt van de router, dan geniet je van de volledige snelheid. Echter, hoe verder je van de router verwijderd bent, hoe minder sterk het bereik op de 5 GHz band wordt. Hierdoor kun je niet overal in huis optimaal genieten van de voordelen die deze wifi band met zich meebrengt.

Conclusie van deze review over de Asus RT AC68U

We hebben je voorzien van de belangrijkste informatie over de Asus RT AC68U: de unieke functies, voordelen en nadelen. Met deze informatie in gedachten kun je nu zelf beslissen of de router je geld waard is. Je hebt onder andere gezien dat de router een enorm grote snelheid met zich meebrengt. In totaal zorgt hij namelijk voor een snelheid van 1900 Mbps. Hij is dus sneller dan soortgelijke routers. Daarnaast maakt dit apparaat gebruik van de beamforming technologie, die zorgt voor een groter bereik en een stabielere verbinding. Er zijn tevens 4 ethernetpoorten zodat je ook bedrade apparaten kunt aansluiten op het netwerk. Houd er rekening mee dat je aangesloten apparaten de 5 GHz band moeten ondersteunen als je wil profiteren van de optimale snelheid en dat de router een rechtopstaand model is, dus hij neemt relatief veel ruimte in beslag. Schaf de Asus RT AC68U snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>