Een Asus RT N66U Kopen? Lees Dan Deze Review!

Misschien had je al een router in huis, maar het desbetreffend model had slechts een klein bereik. Dan is het een goed idee om een nieuwe router aan te schaffen. Als je nog geen router in huis had, is het sowieso ook handig om eentje aan te schaffen. Natuurlijk kies je niet voor de eerste de beste router. Je hebt immers van tevoren een bepaald beeld over jouw ideale router. Voor velen van ons is het belangrijk dat de router zorgt voor een groot en stabiel wifi signaal. Sommigen van ons vinden het ook fijn als een router extra mogelijkheden met zich meebrengt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een applicatie kunt downloaden om overal ter wereld toegang te hebben tot je bestanden. Als een router met deze mogelijkheid en een stabiel en groot wifi signaal perfect klinkt, dan raden wij de Asus RT N66U aan. Wij vertellen je hierover!

De meesten van ons hebben al eerder gebruik gemaakt van een Asus apparaat. Als je er geen gebruik van hebt gemaakt, dan heb je er vast wel van gehoord. De router die we in dit artikel zullen recenseren is van het merk Asus. Daarom vertellen we je ook wat meer over deze fabrikant. Bij Asus doet men er alles aan om kwalitatief hoogwaardige producten te vervaardigen. Zodra er een nieuw product wordt ontwikkeld, wordt er hard gewerkt aan het verder perfectioneren daarvan. Daarom ben je bij deze fabrikant altijd op het juiste adres voor apparaten van uitstekende kwaliteit. Het doet er niet eens toe welk type product je aanschaft, want dit concept geldt bij de volledige productenlijn. Zo kun je bij hen terecht voor topkwaliteit smartphones, laptops, tablets, grafische kaarten, displays, routers en nog veel meer. Kies voor topkwaliteit en betrouwbaarheid en schaf de Asus RT N66U aan!

Review over de Asus RT N66U

Kiezen voor de Asus RT N66U betekent kiezen voor een router met ongelooflijke prestaties en superieure beheeropties. Met deze dual-band draadloze N900-gigabit router kun je namelijk snel je netwerk installeren en de gebruikerstoegang aanpassen. Je houdt bovendien ook toezicht op de signaalsterkte. Als je reeds verschillende routers met elkaar hebt vergeleken, dan heb je waarschijnlijk ook gezien dat sommige routers zijn vervaardigd voor de 2,4 GHz wifi band en andere voor de 5 GHz wifi band. In het geval van dit model zien we echter dat hij is ontworpen voor zowel de 5 GHz als 2,4 GHz transmissie. Hierdoor kun je rekenen op een superieure snelheid. Misschien vraag je je nu af wat dit precies betekent voor jouw internethandelingen. Doordat de router de snelheid op beide wifi banden verbetert, is hij perfect voor bandbreedte-intensieve taken. Denk bijvoorbeeld aan 3D HD video streaming of multiplayer gaming.

Er zijn uiteraard ook andere bandbreedte-intensieve handelingen die je kunt uitvoeren wanneer je deze router hebt geïnstalleerd. Denk maar aan het delen van USB harddisk bestanden en eventueel het delen van printers die via USB zijn aangesloten. Wanneer je de Asus RT N66U installeert, dan brengt hij ook andere voordelen met zich mee. Doordat hij het wifi signaal verspreidt over een groot oppervlak, is hij namelijk perfect voor grotere woningen. Je kunt hem daarnaast gebruiken voor gebouwen met meerdere verdiepingen. Het signaal van de router bereikt namelijk vrijwel elk gebied. Wil je overal toegang hebben tot je bestanden? Dat kan! Door een harde schijf of USB stick aan te sluiten op de router, heb je dankzij de AiCloud applicatie overal toegang tot je bestanden, zo lang je je smartphone met de applicatie bij je hebt. Er is tevens een mediaserver om bestanden direct op apparaten met DLNA-ondersteuning af te spelen.

Asus RT N66U

Voordelen van de Asus RT N66U

Je hebt intussen gelezen over de unieke eigenschappen van deze router. Natuurlijk zijn er ook bepaalde voordelen en nadelen eraan gekoppeld. Wij vinden het belangrijk dat je ook op de hoogte bent van deze punten. Daarom vertellen we je ook over de voordelen en nadelen die de router met zich meebrengt. We vertellen je eerst over de voordelen van de Asus RT N66U:

 • Groter en stabieler signaal
  Dat een router de internetverbinding binnen een huishouden of bedrijf verdeelt wist je waarschijnlijk al. Je weet waarschijnlijk ook dat het bereik van verschillende routers kan verschillen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een model met een groot en stabiel signaal. In het geval van deze router zien we dat hij gebruik maakt van AiRadar. Deze beamforming-technologie zorgt ervoor dat het draadloze signaal rechtstreeks op de ontvangende apparaten wordt gericht. Hierdoor komt het wifi signaal beter door muren en om hoeken, waardoor je geniet van een groter en stabieler signaal.
 • Instellen met je smartphone of tablet
  Soms relax je thuis en merk je dat je router ingesteld moet worden. De meesten van ons willen dan niet opstaan om de router handmatig in te stellen. Daar heeft de fabrikant van deze router aan gedacht. Daarom kun je de router gemakkelijk instellen met je smartphone of tablet. Deze apparaten hebben de meesten van ons immers altijd bij de hand.
 • Overal toegang tot je bestanden
  Als je gebruik maakt van een router van het merk Asus, dan kun je de Asus AiCloud applicatie downloaden. Deze applicatie zorgt ervoor dat je overal ter wereld toegang hebt tot je bestanden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een harde schijf of USB stick pluggen in de router. Vervolgens geeft de app je de nodige tools om overal ter wereld bij je bestanden te komen.

Nadelen van de Asus RT N66U

Wanneer je alleen leest over de voordelen die een bepaald apparaat met zich meebrengt, dan kun je wellicht vergeten dat elk apparaat ook bepaalde nadelen met zich meebrengt. Als je op de hoogte bent van zowel de voordelen als de nadelen dan kun je echter beter concluderen of het desbetreffend apparaat je geld waard is. Aangezien we je reeds hebben verteld over de voordelen van deze router, is het nu tijd geworden om je te vertellen over de nadelen van de Asus RT N66U:

 • Wifi standaard N
  Deze router werkt met wifi standaard N. Deze standaard is minder snel dan wifi standaard AC. Als we kijken naar hoeveel trager hij is, dan zien we dat het gaat om ongeveer een derde deel van de snelheid. Dit kun je uiteraard als minpunt zien als je een razendsnelle router wilde hebben. Echter, als je een wifi snelheid van 450 Mbps snel genoeg vindt, dan maakt de wifi standaard wellicht minder uit voor jou.
 • Snelheid van 450 Mbps
  Als je de snelheid van deze router vergelijkt met de snelheid van vergelijkbare modellen, dan zie je dat deze router met een wifi snelheid van 450 Mbps op de 5 GHz band trager is. Op de 2,4 GHz band zijn dergelijke snelheden vrij standaard. Sommige routers zijn op die band zelfs minder snel. Echter, op de 5 GHz band zijn sommige andere routers sneller. Dit kun je als minder prettig ervaren als jouw aangesloten apparaten allemaal op de 5 GHz band werken.
 • Wordt warm
  Wanneer je gebruik maakt van deze router, dan merk je na verloop van tijd dat hij warm wordt. Over het algemeen laten we een router dag in dag uit aan staan, dus het is belangrijk om rekening te houden met deze hitte.

Conclusie van deze recensie over de Asus RT N66U

In deze review hebben we je verteld wat je kunt verwachten van de Asus RT N66U. We hebben je daarnaast ook verteld over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Je kunt dus aan de hand van deze gegevens concluderen of de router je geld waard is. Wij vinden hem sowieso een aanrader, omdat hij zorgt voor een groter en stabieler signaal. Dit komt doordat hij beschikt over beamforming technologie. Daarnaast brengt deze router ook handige mogelijkheden met zich mee. Zo kun je hem gemakkelijk instellen met je smartphone of tablet. Handmatig instellen behoort dus tot het verleden. Je hebt zelfs overal toegang tot je bestanden als je de Asus AiCloud applicatie installeert op je smartphone en je een USB stick of harde schijf koppelt aan de router. Houd wel rekening met de snelheid en dat de router warm kan worden bij gebruik en schaf hem snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>