ATAG E325EC Kopen? Lees snel de Review!

Ben je op zoek naar een goede Cv-ketel? Dan kun je kiezen voor de ATAG E325EC. Dit model is een alleskunner. Je kunt hem namelijk gebruiken in appartementen, tussenwoningen en zelfs vrijstaande woningen. Hij is overal toepasbaar. Bovendien zijn comfort en energiezuinigheid gegarandeerd wanneer je dit model in huis hebt. Deze Cv-ketel is immers niet voor niets als beste uit de Consumentenbondtest gekomen in 2014 en 2015.

Kiezen voor een ATAG product betekent kiezen voor comfort en topkwaliteit. Dit bedrijf is namelijk in 1948 opgericht en heeft er sindsdien aan gewerkt om consumenten te voorzien van apparaten van de beste kwaliteit. Het bedrijf was oorspronkelijk werkzaam in verschillende sectoren. Zo vervaardigde deze fabrikant onder andere ATAG keukenapparatuur, sanitaire kranen, fietsen, industriële toepassingen, verlichting en verwarming. Uiteindelijk werden bepaalde dochterondernemingen verkocht. De verwarmingstak van dit bedrijf ging echter zelfstandig verder. Dezelfde missie is hierbij gehanteerd, dus je kunt bij hen nog altijd terecht voor Cv-ketels van uitstekende kwaliteit.

Review over de ATAG E325EC

Douche je graag met warm water? Dan kun je gebruik maken van de ATAG E325EC. Deze ketel zorgt ervoor dat je snel warm water tot je beschikking hebt voor een heerlijke douche. Als je een ligbad hebt en je wil comfortabel in het bad liggen met warm water, dan is dat ook geen probleem. De Cv-ketel zorgt er namelijk voor dat je ligbad met ongeveer 18 liter warm water per minuut wordt gevuld. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat het ligbad is gevuld en je er lekker in kunt relaxen. De Cv-ketel is daarnaast voorzien van Tapwater Technologie. Dit betekent dat het apparaat wordt geleverd met een extra warmtewisselaar in de rookgasafvoer. De wisselaar zorgt ervoor dat de warmte van de rookgassen wordt gebruikt om het inkomende koude water optimaal te verwarmen. Ketels zonder deze technologie voeren de warmte van rookgassen over het algemeen gewoon af.

Doordat de ATAG E325EC de rookwarmte niet verloren laat gaan, zorgt hij voor een zeer hoog tapwaterrendement. Hierdoor is de ketel extra zuinig. Wanneer je de ketel in gebruik hebt, dan is de zuinigheid duidelijk te merken. Hij zorgt namelijk voor uitstekende prestaties met een geringe energie-inspanning. Het apparaat eist daarnaast weinig onderhoud gedurende zijn volledige levensduur. De E325EC heeft daarom ook een zeer energiezuinige pomp met het energielabel A. De ketel is dus beter voor het milieu, maar jij profiteert ook van de zuinigheid. Je hoeft namelijk minder uit te geven aan energiekosten. De zuinige pomp zorgt er tevens voor dat de ketel stiller is dan andere modellen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je het hele huis of zelfs de buren stoort wanneer je warm water gebruikt.

Voordelen van de ATAG E325EC

Elk apparaat brengt bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, kun je besluiten of het apparaat ideaal is voor jouw behoeften. Dit geldt uiteraard ook voor de ATAG E325EC. We zijn voor je nagegaan welke voordelen dit apparaat met zich meebrengt. De voordelen zijn:

 • Energiezuinig
  Dit apparaat beschikt over een zeer energiezuinige pomp. Hierdoor is hij niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Er gaat namelijk een energielabel A gepaard met deze ketel.
 • Hoog tapwaterrendement
  Doordat de ketel een hoog tapwaterrendement heeft kun je, in vergelijking met ketels met een standaard rendement, enorm veel besparen op energiegebruik. Doordat je bespaart op energiegebruik gaan ook je energiekosten omlaag.
 • Modulerende pomp
  Dankzij de modulerende pomp van deze Cv-ketel kun je besparen op elektriciteit. De pomp zorgt er daarnaast voor dat er ook niet onnodig water geruis, oftewel een suizend geluid, ontstaat in je leidingen en radiatoren. Je voorkomt met deze pomp dus dat er een vervelend geluid aanwezig is in je woning en tegelijkertijd bespaar je op elektriciteit. Dubbel voordeel dus.
 • Hoog verwarmingsrendement
  Dit voordeel spreekt eigenlijk voor zich. Je koopt immers je Cv-ketel om snel te worden voorzien van warmte. Met dit apparaat in huis weet je zeker dat er snel warmte ontstaat, omdat hij beschikt over een hoog verwarmingsrendement.
 • Vult een bad snel
  Een ander belangrijk voordeel van de ketel is dat hij snel werkt. Gezien de modulerende pomp en het hoog verwarmingsrendement is dit niet verbazingwekkend. De Cv-ketel werkt namelijk zeer efficiënt. Daarom kun je lekker in je bad zitten en de kraan open doen. Vervolgens ben je ervan verzekerd dat je bad snel wordt gevuld.

ATAG E325EC

Nadelen van de ATAG E325EC

Voordat je besluit om een apparaat in huis te halen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de eigenschappen die hij met zich meebrengt. Onder deze eigenschappen vallen uiteraard ook de voor- en nadelen. Om je een compleet beeld te geven over de ATAG E325EC zijn we daarom ook voor je op zoek gegaan naar de mogelijke nadelen die hij met zich meebrengt:

 • De adviesprijs
  Dat dit apparaat zeer goed presteert hebben we al gezien. Het is echter zo dat dit apparaat, mogelijkerwijs mede vanwege de superieure eigenschappen, een relatief hoge adviesprijs heeft. Dit kan betekenen dat de prijs voor sommigen met een laag budget wellicht kan tegenvallen.
 • Niet met OpenTherm thermostaten
  Deze Cv-ketel kan niet werken met OpenTherm thermostaten. Dit betekent dat je niet alle typen thermostaten erop kunt aansluiten. Over het algemeen worden er bij dergelijke ketels thermostaten van hetzelfde merk gebruikt. Dit kun je wellicht als minpunt ervaren als je reeds beschikt over een OpenTherm thermostaat.
 • De duur om aan warm water te komen
  Hoewel dit apparaat relatief snel zorgt voor warm water, heeft hij toch enige tijd nodig om het water op te warmen. Er komt na ongeveer een halve minuut warm water uit de kraan. Dit kun je als minder prettig ervaren als je na het openen van de kraan meteen warm water wil hebben.

Conclusie van de review over de ATAG E325EC

We hebben je in deze review verteld over de eigenschappen, voor- en nadelen van de ATAG E325EC. Aan de hand van deze informatie kun je dus zelf beslissen of de Cv-ketel je geld waard is. Vanwege de energiezuinigheid, de snelheid waarmee hij een bad vult, het hoog verwarmings- en tapwaterrendement en de modulerende pomp, vinden wij hem wel een aanrader. Ondanks het feit dat hij wat duurder is dan vergelijkbare modellen is hij vanwege de vele voordelen elke cent waard. Schaf hem dus snel aan en geniet dagelijks van warm water.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>