AXA Cherto Compact 95 Kopen? Lees Onze Review!

Nederland en België staan bekend als echte fietslanden. In deze landen hebben de meeste personen één of meer fietsen om dagelijkse tochtjes te maken naar school, het werk of de sportschool. Sommige personen pakken ook de fiets wanneer ze een avondje gaan stappen. Het is een automatisme geworden om bij het stallen van een fiets, hem direct op slot te zetten. Dit gebeurt vooral wanneer je je fiets stalt in het dorp of in de stad. Zelfs als je de fiets maar even stalt, zet je hem op slot. Daarom is het belangrijk dat je een goed fietsslot hebt. Er zijn verschillende soorten fietssloten. Denk bijvoorbeeld aan segmentsloten, kabelsloten en kettingsloten. Vergeleken met andere fietssloten, is een kettingslot het sterkst. Zoek je daarom naar een geschikt fietsslot? Dan kun je kiezen voor de AXA Cherto Compact 95. Dit slot heeft een ART2-goedkeuring en is maar liefst 95 cm lang.

Wanneer wij een product recenseren, vinden we het belangrijk om je te voorzien van alle relevante informatie over dat product. Daarom vertellen we je niet alleen over het product zelf, maar ook over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. In het geval van het bovengenoemd kettingslot gaat het dus om de fabrikant Axa Stenman Industries. Dit bedrijf heeft een rijke en lange historie die start in 1902. Echter, het bedrijf werd bekend in de jaren 20. Dat was namelijk het moment waarop de basis voor 1 van de 2 huidige succesvolle kernactiviteiten werd gelegd. De onderneming begon namelijk met de productie en verkoop van hang- en sluitwerk. Ongeveer 20 jaar later werd een ringslot voor fietsen opgenomen in hun assortiment. Hierna begon de fabrikant ook andere fietscomponenten te vervaardigen. Dankzij de jarenlange ervaring kun je rekenen op topkwaliteit en duurzaamheid. Schaf dus snel de AXA Cherto Compact 95 aan!

Review over de AXA Cherto Compact 95

Velen van ons gaan regelmatig met de fiets op stap. Hierdoor is onze fiets zeer belangrijk voor ons en willen we voorkomen dat deze gestolen wordt. Daarom gaan we op zoek naar een geschikt fietsslot. Heb je besloten dat jij een kettingslot wil aanschaffen voor je fiets? Dan kun je kiezen voor de AXA Cherto Compact 95. Dit kettingslot is speciaal ontworpen om fietsen met een hoger prijskaartje af te sluiten. Het komt er dus op neer dat je fiets goed is beschermd wanneer je kiest voor dit slot, omdat het slot beschikt over dikke schakels van 8 mm. Bovendien zijn de schakels gemaakt van gehard staal voor extra stevigheid. Hierdoor is het voor dieven enorm moeilijk om het slot stuk te maken. Je kunt je fiets dus gerust stallen. Met dit kettingslot hoef je je niet eens zorgen te maken over beschadiging aan je fiets.

De AXA Cherto Compact 95 is namelijk voorzien van een sterke polyester hoes. Het nut van deze hoes is om je fiets te beschermen tegen beschadigingen. Om een lange houdbaarheid van het slot te garanderen, wordt de cilinder zelfs beschermd tegen vocht en vuil door middel van een afdekkap. Daarnaast heeft de fabrikant van dit kettingslot gezorgd voor een anti-boorplaat om diefstal te vertragen. Nadat je hebt gelezen over het ontwerp van dit kettingslot, maak je je misschien zorgen dat jij hem ook niet gemakkelijk kunt openen. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken, omdat je de ketting gemakkelijk kunt openen met de symmetrische sleutel. Doordat het fietsslot bovendien is voorzien van een ART2-certificering, ben je ervan verzekerd dat hij voldoet aan de kwaliteitseisen van de meeste verzekeraars. Mocht je fiets dus toch gestolen worden, dan is een verzekering je back-up plan.

AXA Cherto Compact 95

Voordelen van de AXA Cherto Compact 95

Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat we er alles aan doen om je te voorzien van alle relevante informatie over dit fietsslot. Dit betekent dat we je niet alleen vertellen over de unieke specificaties van het slot, maar ook over eventuele voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. We vertellen je eerst over de voordelen van het AXA Cherto Compact 95 kettingslot:

 • ART2-goedkeuring
  Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw fietsslot, let je onder andere op het type fietsslot en de unieke eigenschappen van het desbetreffend model. De meesten van ons gaan er namelijk vanuit dat onze fiets veilig is wanneer deze is vergrendeld. Echter, het kan weleens voorkomen dat een dief ons te slim af is. Daarom is het belangrijk om een plan B te hebben, namelijk een fietsverzekering. Bij het verzekeren van je fiets, zal de verzekeraar sowieso nagaan van welk slot je fiets is voorzien. Alleen fietsen met een slot met een ART2-certificering of hoger worden namelijk verzekerd. Daarom is het goed dat dit slot een ART2-goedkeuring heeft, omdat het slot hiermee geschikt is voor bijna alle verzekeringen.
 • Gemakkelijk vastmaken
  Het kan soms voorkomen dat je je fiets wil vastmaken aan een bepaald object, omdat er niet altijd speciale fietsstallingsmogelijkheden zijn. Echter, als het object waar je de fiets aan wil vastmaken groot of breed is, gaat het soms moeilijk om het slot eromheen te bevestigen. Daarom is het handig dat dit kettingslot 95 cm lang is zodat je hem gemakkelijk kunt vastmaken aan verschillende objecten.
 • Beschermd tegen beschadigingen
  Door te kiezen voor dit kettingslot, zorg je er niet alleen voor dat je fiets is beschermd tegen diefstal, maar ook tegen beschadigingen. Het slot heeft namelijk een textiele hoes eromheen om te voorkomen dat je fiets beschadigt.

Nadelen van de AXA Cherto Compact 95

We hebben je intussen verteld over de eigenschappen van het kettingslot, die hem aantrekkelijk maken. Daarnaast hebben we je verteld over de voordelen die hij met zich meebrengt. We vinden het echter ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijke nadelen die het fietsslot met zich meebrengt. Je kunt op die manier de voordelen afwegen tegen de nadelen en zelf concluderen of hij je geld waard is. Daarom vertellen we je nu over de mogelijke eigenschappen van de AXA Cherto Compact 95 die als minder prettig ervaren kunnen worden:

 • Geen houder
  Sommige kettingsloten worden met een houder geleverd zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen wanneer je ze niet gebruikt. Dit is handig, omdat je het slot dan ook steeds op een veilige manier opbergt. In het geval van dit slot, moet je er zelf netjes op zijn, omdat het slot niet met een houder wordt geleverd. Als je iemand bent die graag een houder wil hebben voor zijn/haar kettingslot, dan kan het feit dat dit model niet met een houder komt wellicht tegenvallen.
 • Slechts 1 positie om hem open te doen
  Een unieke eigenschap van dit kettingslot is dat wanneer je de sleutel gebruikt, je deze op elke positie kunt draaien. Echter, er is slechts 1 sleutelpositie die het slot open doet. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren als je bijvoorbeeld haast hebt en je steeds de sleutel in de verkeerde positie in het slot steekt.
 • Na een tijdje oliën
  Na een tijdje kan het voorkomen dat je het slot moeilijk kunt openen of sluiten. Dit is een probleem dat bij veel sloten voorkomt. Het is echter eenvoudig op te lossen. Je kunt namelijk gerust het slot oliën om ervoor te zorgen dat hij weer als vanouds werkt.

Conclusie van de review over de AXA Cherto Compact 95

We zijn aan het einde gekomen van onze recensie over de AXA Cherto Compact 95. In deze review hebben we je niet alleen verteld over de specificaties van het slot, maar ook over wat je van de fabrikant kunt verwachten en welke voordelen en nadelen het kettingslot met zich meebrengt. Je kunt nu dus zelf concluderen of het slot je geld waard is. Wij vinden dit model zeker een aanrader, omdat hij zeer stevig is en beschikt over 8 mm dikke schakels van gehard staal. De ketting is bovendien relatief lang, waardoor je hem gemakkelijk aan objecten kunt vastmaken. Daarnaast heeft het kettingslot een sterke polyester hoes om je fiets te beschermen tegen eventuele beschadigingen. Dankzij de ART2-certificering kun je de fiets gemakkelijk verzekeren bij vrijwel alle verzekeraars. Houd slechts rekening met de kleine minpuntjes en schaf de AXA Cherto Compact 95 snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>