Batavus Zonar Kopen? Lees direct de Review!

Ben je op zoek naar een sportieve, lichte fiets die je elke dag kunt gebruiken, maar die ook geschikt is voor recreatief gebruik? Dan raden wij de Batavus Zonar aan. Deze fiets is ideaal voor jou, omdat hij een double butted frame heeft en beschikt over hoge velgen en een rechte voorvork. De fiets kun je gebruiken wanneer je een wandeling maakt, maar hij is ook ideaal voor sporters. Dit model is bovendien een hybride fiets. Hij heeft alles in huis om een comfortabele en sportieve rit te maken over verschillende soorten terreinen. Of je nou wil sporten of gewoon gezellig wil fietsen, dit model is perfect voor jou.

Kiezen voor een fiets van het merk Batavus betekent kiezen voor zekerheid. Deze fabrikant is namelijk een top fietsenspecialist in Nederland en voorziet je van verschillende soorten fietsen. Denk bijvoorbeeld aan toerfietsen, hybride fietsen en zelfs elektrische fietsen. De fietsen van dit merk krijgen regelmatig onderscheidingen en winnen prijzen. Denk bijvoorbeeld aan de benoeming “fiets van het jaar” en “goed industrieel ontwerp”. Dergelijke prijzen worden niet zomaar gewonnen. Deze fabrikant begrijpt namelijk dat Nederland een fietsland is en dat fietsen over de rest van de wereld steeds bekender wordt. Daarom richt Batavus zich op het vervaardigen van fietsen volgens top kwaliteitseisen. Er wordt ook gefocust op comfort. Als je dus op zoek bent naar een duurzame fiets, dan kies je voor een Batavus fiets.

Review over de Batavus Zonar

Ben je een sporter of recreatieve fietser? Dan kies je voor de Batavus Zonar. Deze fiets is ideaal voor sportieve mensen, omdat hij perfect is voor dagelijks gebruik en om recreatieve ritten te maken. Zelfs als je graag een feest maakt van je leven, helpt de fiets je op weg. Denk je het volgende maar eens in: je staat ’s morgens op en fietst naar kantoor. Na het werk fiets je uiteraard weer naar huis en in het weekend fiets je als recreatie. Ook wanneer je op vakantie gaat neem je deze fiets mee, omdat hij een krachtpatser is. Hierdoor wordt elke rit een avontuur. De fiets is beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Hoewel het model waar we het nu over hebben speciaal is ontworpen voor heren, is er ook een model speciaal voor dames.

Wanneer je deze fiets aanschaft, dan weet je van tevoren dat je kiest voor een topkwaliteit model. De fiets is namelijk erkend als “goed industrieel ontwerp (GIO) 2014” en is tevens uitgeroepen tot “fiets van het jaar 2015”. Deze benoemingen heeft de fiets onder andere te danken aan het ontwerp. Hij beschikt namelijk over een double butted frame, wat ervoor zorgt dat de fiets minder weegt dan soortgelijke modellen. Doordat deze fiets met een wielmaat van 28 inch niet over vering beschikt, is hij extra licht en kun je er strak mee sturen. Dankzij de rechte voorvork en de hoge velgen, krijgt de fiets tevens een sportieve en snelle uitstraling. Je bent er bovendien zeker van dat je de plaats van bestemming snel bereikt met deze fiets, want hij is voorzien van maar liefst 27 versnellingen. Vlieg dus dagelijks over het wegdek met deze Batavus Zonar fiets!

Voordelen van de Batavus Zonar

Elk artikel brengt bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Dit geldt uiteraard ook voor fietsen. Daarom zijn we voor je nagegaan welke voordelen gepaard gaan met de Batavus Zonar. De voordelen zijn:

 • Licht gewicht
  Als een fiets weinig weegt, dan kun je hem niet alleen gemakkelijk met je meenemen, maar je kunt hem ook eenvoudig rijden. Doordat een fiets minder weegt is deze namelijk flexibeler, waardoor je gemakkelijk kunt manoeuvreren over de weg. Dit model weegt slechts 15 kg en is dus zeer licht.
 • 27 versnellingen
  Wanneer een fiets is voorzien van meerdere versnellingen, dan heb je de controle in eigen hand. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe snel de fiets vooruit gaat. Bij dit model kun je kiezen uit maar liefst 27 versnellingen, wat inhoudt dat je altijd het juiste verzet te pakken hebt.
 • Met verlichting en slot
  Het komt vaker voor dat wanneer je een fiets koopt, je er apart verlichting en een slot voor moet kopen. Dit is niet het geval bij de Zonar fiets van Batavus. Deze wordt namelijk zowel met verlichting als een goedgekeurd slot geleverd.
 • Multifunctioneel
  Deze fiets is een multifunctioneel model, omdat je hem voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo is de mooi vormgegeven fiets ideaal voor een recreatieve rit, maar je kunt hem ook prima dagelijks gebruiken.
 • Snel en stoer
  Als je kiest voor deze fiets, dan kun je snel over de weg gaan en je ziet er tegelijkertijd stoer uit. Dit model beschikt namelijk over een strak frame, hoge velgen en een rechte voorvork, waardoor hij een stoere uitstraling heeft.

Batavus Zonar

Nadelen van de Batavus Zonar

Als je nagaat wat de eigenschappen van een product zijn, dan kijk je niet alleen naar de voordelen, maar ook naar de nadelen. Door de plus- en minpunten namelijk tegen elkaar af te wegen, kun je een goed geïnformeerde keus maken. Daarom zijn we ook voor je nagegaan welke eigenschappen van de Batavus Zonar je wellicht als minpunt kunt ervaren. De nadelen zijn:

 • Half open kettingkast
  Deze fiets is voorzien van een half open kettingkast. Hij biedt dus enige bescherming aan je kleding. Echter, een half open kettingkast kan niet volledig voorkomen dat je ketting nat en vuil wordt. Hierdoor moet je de ketting regelmatig schoonmaken en smeren. Je dient er ook rekening mee te houden dat je kleding vuil kan worden tijdens het fietsen.
 • Bagagedrager niet voor kinderzitjes
  Als je graag met je kindje fietst, dan kun je het feit dat de sportieve bagagedrager niet erg geschikt is voor kinderzitjes, wellicht als minder prettig ervaren. Echter, als je over het algemeen alleen fietst en dus geen kinderzitje op de drager hoeft te monteren, dan is dit helemaal geen probleem.

Conclusie van deze review over de Batavus Zonar

In deze review hebben we gekeken naar de unieke eigenschappen die gepaard gaan met de Batavus Zonar. We hebben je ook verteld over de voor- en nadelen die de fiets met zich meebrengt. Aan de hand van deze informatie kun je concluderen of deze fiets perfect is voor jouw behoeften. Wij vinden de fiets sowieso een aanrader, omdat hij prestatie en stijl optimaal met elkaar combineert. Zo ziet de fiets er stoer uit, maar kun je er ook snel mee vooruit komen. Hij is daarnaast perfect voor recreatieve ritten, maar ook voor dagelijks gebruik. Daarnaast weegt hij weinig en wordt hij geleverd met verlichting en een slot. Wat kun je er nog meer van vragen? Haal dus snel deze superieure fiets in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>