Beko DCU 720030 Kopen? Bekijk deze Review!

We hebben allemaal kleren die gewassen moeten worden. Wanneer je de kleren hebt gewassen, dan is het handig als je ook over een apparaat beschikt dat de kleren voor je droogt. Hierdoor kun je ze na het wassen en drogen meteen weer aantrekken. Een lowbudget condensdroger die tegelijkertijd van goede kwaliteit is, is de Beko DCU 720030. Deze wasdroger doet precies waarvoor je hem koopt: hij droogt de was. Er gaan hier geen nodeloze gadgets, die je toch nooit gebruikt, mee gepaard. Eenvoud en gemak dus. Het apparaat werkt bovendien snel waardoor je kleren snel weer bruikbaar zijn.

Kiezen voor een product van het merk Beko betekent kiezen voor vooruitgang. Dit komt doordat het bedrijf zich continu richt op innovatie. Hierdoor zijn hun producten niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar beschikken ze ook over topprestaties. Het overwinnen van obstakels is voor Beko een fluitje van een cent, want zij gaan alle mogelijke obstakels te lijf met hun innovatieve technologieën. Het bedrijf gaat ook regelmatig na wat de wensen van consumenten zijn zodat zij hier zoveel mogelijk op kunnen inspelen. Beko blijft zich inzetten om volmaaktheid te bereiken. Haal dus een topproduct in huis en kies voor een Beko wasdroger.

Review over de Beko DCU 720030

Als het voor jou belangrijk is dat je wasdroger snel en goed werkt, dan is de Beko DCU 720030 de perfecte wasdroger voor jou. Dit apparaat droogt namelijk vlot en kreukvrij. De kreukvrije prestaties heeft hij te danken aan de innovatieve, automatische anti-kreukfase. Dankzij deze functie, die zorgt voor zachte trommelbewegingen, blijft wasgoed kreukvrij. De trommel beschikt tevens over een speciale tweeledige beweging, waardoor de was tijdens het drogen niet in elkaar draait. Hierdoor wordt het droogproces versneld en kreukt de was nog minder. Bij het ontwerpen van deze wasdroger heeft Beko tevens rekening gehouden met gezinnen die kinderen in huis hebben. Daarom is er gezorgd voor kinderbeveiliging. Wanneer je deze instelling activeert, dan voorkom je dat kindertjes de instellingen van het apparaat kunnen veranderen. Doe je graag in de nacht de was en gebruik je de wasdroger daarom in het donker? Geen probleem. De trommel is namelijk verlicht.

De Beko DCU 720030 heeft een eenvoudige werking. Aangezien hij een condensdroger is, voert hij geen vochtige lucht af naar buiten. Hij haalt namelijk vocht uit de lucht in de trommel. Het ontstane condens wordt in de condensbak opgevangen. Als je deze bak aansluit op een waterafvoer, dan wordt het vocht gemakkelijk afgevoerd. Wil je zelf het opgevangen condens verwijderen, dan kun je de condensbak zelf legen. Dankzij het vulgewicht van 7 kg kun je een grote hoeveelheid wasgoed in één keer wegwerken. De droger beschikt tevens over verschillende programma’s die het droogproces nog eenvoudiger en sneller maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de startuitstel om de was te laten drogen wanneer het jou uitkomt. Deze wasdroger beschikt voor het gebruiksgemak over een eenvoudig bedieningspaneel. Hierop kun je de programma’s instellen. Het paneel geeft tevens een signaal wanneer de was droog is.

Beko DCU 720030

Voordelen van de Beko DCU 720030

We weten dat wanneer je een nieuw product in huis haalt, je eerst nagaat over welke functie hij beschikt. Echter, als je alleen weet wat de functies ervan zijn, dan weet je nog niet wat zijn sterke en minder sterke eigenschappen zijn. Om je een compleet beeld te geven over de Beko DCU 720030 hebben we daarom onderzocht welke voor- en nadelen hij met zich meebrengt. De voordelen zijn:

 • Condenswater afvoeren
  Hoewel je het condenswater van dit apparaat zelf kunt afvoeren, is er ook een gemakkelijkere manier. Als je namelijk de wasdroger aansluit op een afvoerslang, dan is het condenswater direct af te voeren. Je hebt er dus geen omkijken naar.
 • Grote trommelinhoud
  Als je een groot huishouden hebt of je doet niet vaak de was, dan is het belangrijk dat je in 1 keer veel gedaan kunt krijgen. Met dit apparaat van Beko in huis, ben je ervan verzekerd dat je niet veel tijd kwijt raakt aan het drogen van de was. Dit komt doordat hij beschikt over een grote trommelinhoud van 7 kg.
 • Energiekosten besparen
  Dit apparaat is voorzien van een startuitstel. Je kunt dus zelf bepalen wanneer hij start met het drogen van de was. Stel hem bijvoorbeeld in om in de nacht de was te drogen. Wanneer je dan ’s morgens opstaat, is de was droog en kun je je favoriete shirt meteen aandoen. Daarnaast kun je ook energiekosten besparen door de was in de daluren te drogen.
 • Handig kinderslot
  Wanneer we gebruik maken van verschillende apparaten en we er niet de hele tijd bij staan, dan is er altijd een kans dat de kinderen in huis aan de apparaten gaan. Je hoeft je echter, dankzij het kinderslot, geen zorgen meer te maken dat de instellingen op de wasdroger worden aangepast door grijpgrage kinderhandjes.

Nadelen van de Beko DCU 720030

Nadat je hebt onderzocht wat de voordelen en eigenschappen van een apparaat zijn, dien je uiteraard ook na te gaan wat zijn tekortkomingen zijn. Alleen op die manier kun je een compleet beeld over het apparaat vormen. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de minpunten die mogelijkerwijs gepaard gaan met de Beko DCU 720030, omdat wij deze voor je hebben opgezocht. De nadelen van dit apparaat zijn:

 • Energieklasse B
  Als je jouw maandelijks of jaarlijks budget goed in de gaten houdt, dan let je wellicht ook op de energieklasse van de apparaten die je in huis hebt. Deze wasdroger heeft een energieklasse B en is dus niet super energiezuinig. Dit kun je als minpunt ervaren.
 • Geen display
  Sommige wasautomaten en wasdrogers beschikken over een display waarop je kan aflezen hoe lang het gekozen programma nog duurt, wat de binnentemperatuur is, enzovoorts. Deze Beko condensdroger beschikt echter niet over een display, waardoor je ook niet tussendoor kunt kijken welke instellingen zijn gekozen.

Conclusie van de review over de Beko DCU 720030

Wanneer je naar de eigenschappen van een apparaat hebt gekeken en je op de hoogte bent van zijn voor- en nadelen, dan kun je voor jezelf concluderen of hij je geld waard is. Aangezien deze wasdroger een no-nonsense apparaat is dat snel en gemakkelijk de was kan drogen, vinden wij hem een aanrader. Hij heeft namelijk een grote trommelinhoud waardoor je in 1 keer veel was kunt drogen. Daarnaast kun je gemakkelijk het condenswater afvoeren. Hij beschikt zelfs over een handig kinderslot. Houd er alleen rekening mee dat hij een energieklasse B en geen display heeft en haal dit apparaat, dat aantrekkelijk geprijsd is, snel in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>