Een BenQ RL2455HM Monitor Kopen? Lees De Review!

Zoek je naar een nieuwe monitor? Velen van ons weten niet dat er verschillende soorten monitoren zijn. We kijken vaak namelijk alleen naar de grootte van de monitor. Echter, voor het afspelen van games en het maken van prachtige grafische ontwerpen, is er vaak een ander type monitor nodig dan wanneer je gewoon wil internetten en naar series wil kijken. Als we kijken naar de verschillende soorten monitoren, dan zien we dat er modellen zijn voor alledaags gebruik, gaming, grafisch gebruik en kantoorgebruik. Ben je een fanatieke gamer? Dan is het handig om een gaming monitor te kopen. Wij kennen een dergelijke monitor met een schermdiagonaal van 24 inch en een hoge resolutie. Hier verwijzen we naar de BenQ RL2455HM monitor. Hij heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een responstijd van 1 ms. Kom meer te weten over de BenQ RL2455HM door de review te lezen!

Als je kiest voor een monitor van het merk BenQ, dan weet je dat je goed zit. Deze fabrikant is namelijk producent van amusementselektronica en informatietechnologie. Hoewel de fabrikant actief is op verschillende terreinen, zorgt zij op elk terrein ervoor dat de nadruk ligt op gebruikersgeoriënteerde oplossingen in digital lifestyle design. Dit merk staat bovendien bekend om het veelvuldig onderscheiden design en ook de innovatieve technologie. Hun doel is namelijk om tegemoet te komen aan hedendaagse daadwerkelijk relevante eisen van gebruikers. Dit houdt in dat de fabrikant er alles aan doet om aan jouw eisen te voldoen. Daarom worden er steeds meer producten ontworpen met een verhoogde mate van gebruiksgemak. Als we kijken naar het assortiment van deze fabrikant, dan zien we dat je bij hen terecht kunt voor projectoren, interactieve flatpanels, Digital Signage Displays en ook LCD-monitoren. Kies dus voor gebruiksgemak en topkwaliteit en schaf de BenQ RL2455HM aan!

Review over de BenQ RL2455HM

Ben je een fanatieke gamer? Dan weet je hoe belangrijk het is om een monitor te hebben die jouw (zwaar draaiende) games aankan. Hierbij kijken we natuurlijk niet alleen naar de resolutie, maar ook de responstijd. Daarom kies je voor de BenQ RL2455HM. Deze monitor is speciaal ontworpen voor de fanatieke, maar ook recreatieve, gamers. Hij is namelijk een 24 inch Full HD-monitor. Eigenlijk is deze monitor speciaal gemaakt voor RTS-gamers. Daarom is hij ook voorzien van een reactietijd van slechts 1 ms. Je hoeft je hierdoor dus nooit meer zorgen te maken over ghosting wanneer je bezig bent te gamen. Hierdoor voelt het er keer op keer aan alsof jij zelf aanwezig bent in de game. Als je gewoon naar een film wil kijken, dan hoef je de RTS-modus niet in te schakelen. Activeer je deze modus wel, dan wordt de monitor geoptimaliseerd.

Wanneer de RTS-modus is geactiveerd, dan worden de donkere delen in de game beter opgelicht. Dit is handig, omdat je je tegenstanders dan veel beter kunt zien. Niemand kan meer stiekem aankomen. Je ziet ze namelijk van een afstand aankomen. Als we kijken naar de RTS-modus van de BenQ RL2455HM monitor, dan zien we dat er niet slechts 1 stand is. Als je namelijk kiest voor de eerste modus, dan wordt het beeld geoptimaliseerd voor Starcraft II. Wanneer je echter de RTS-modus 2 activeert, dan is het scherm geoptimaliseerd voor Dota II. Geluid is ook zeer belangrijk tijdens het gamen. Soms moet het geluid dus extra geaccentueerd worden. Daarom beschikt deze monitor over ingebouwde luidsprekers. Je hoort dus zowel de game-geluiden als de geluiden van je medespelers duidelijk. Je kunt bovendien gemakkelijk een computer aansluiten op deze monitor. Hij beschikt namelijk over 2 HDMI-poorten, een DVI-poort en een VGA-poort.

BenQ RL2455HM

Voordelen van de BenQ RL2455HM

Voordat je overgaat tot de koop van een nieuw apparaat, doe je er onderzoek over. Dit onderzoek omvat niet alleen de functies en eventuele specificaties, maar ook eventuele voordelen en nadelen die het apparaat met zich meebrengt. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar deze positieve en negatieve eigenschappen. Wij vertellen je hier namelijk over. De voordelen van de BenQ RL2455HM zijn:

 • 24 inch Full HD LED-monitor
  Met deze monitor kun je optimaal gamen. Het scherm is namelijk 24 inch groot. Dit is weliswaar niet het grootste formaat, maar zeker groot genoeg om goed te zien wat er in de game gebeurt. Daarnaast beschikt hij over een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het beeld is dus zeer helder en duidelijk.
 • Snelle reactietijd
  Tijdens het gamen is het belangrijk dat je monitor de verschillende handelingen snel verwerkt. Je wil namelijk niet dat er ghosting optreedt. Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken als je deze monitor gebruikt. Hij heeft namelijk een reactietijd van 1 ms. Hierdoor is de monitor perfect om te gamen.
 • RTS-modus
  Wil je je helemaal voelen alsof je in de game zit? Dan is het belangrijk dat het scherm wordt geoptimaliseerd. Ook over deze functie beschikt de monitor. Hij heeft namelijk 2 RTS-modi waardoor donkere delen in de games beter oplichten zodat je je tegenstaanders beter kunt zien.
 • Computer gemakkelijk aansluiten
  We weten allemaal dat verschillende computers beschikken over verschillende poorten voor het aansluiten van andere apparaten zoals monitoren. Ongeacht waar je computer over beschikt, je sluit hem eenvoudig aan op deze monitor. De monitor heeft namelijk 2 HDMI-poorten, een DVI- en een VGA-poort.
 • Ingebouwde luidsprekers
  Soms is het tijdens het gamen nodig om de geluiden te accentueren. Daarom beschikt deze monitor over ingebouwde luidsprekers. Hoor alle geluiden dus helder en duidelijk!

Nadelen van de BenQ RL2455HM

We hebben je intussen verteld over de unieke functies van deze monitor en de voordelen die hij met zich meebrengt. Als je een compleet beeld wil vormen over de monitor, dan is het echter ook belangrijk om te weten welke nadelen ermee gepaard gaan. Je hoeft ook niet zelf op zoek te gaan naar de mogelijke nadelen van de monitor. Wij zijn namelijk al op onderzoek uitgegaan. Daarom vertellen we je nu over de minpunten die de BenQ RL2455HM met zich meebrengt:

 • Geen IPS-paneel
  Als je met een groep vrienden naar een film kijkt en je staat op om popcorn te maken, dan wil je vanuit de keuken ook op het beeldscherm kunnen kijken. Sommige monitoren en tv’s beschikken daarom over een IPS-paneel. Dit paneel zorgt er namelijk voor dat het beeld vanuit elke hoek kristalhelder zichtbaar is. Bij deze monitor is dat echter niet mogelijk, omdat hij niet beschikt over een IPS-paneel. Als je even wil opstaan, moet je de film of game (indien mogelijk) dus even pauzeren.
 • Geen HDMI-kabel
  Wanneer je deze monitor koopt, dan krijg je er een VGA-kabel en DVI-kabel bij. Beschikt je computer niet over deze ingangen, dan kun je de monitor aan de pc koppelen met een HDMI-kabel. Echter, deze HDMI-kabel moet je apart kopen, omdat er geen HDMI-kabel zit in het pakket van deze monitor. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Geluid van de luidsprekers
  Als je gewend bent aan geluid uit een headset of boxen, dan kan het geluid van de luidsprekers van deze monitor wellicht tegenvallen. Echter, als fanatieke gamer heb je waarschijnlijk al een headset ergens liggen. Je kunt deze dus gemakkelijk op je computer aansluiten, waardoor het geluid van de monitor niet meer nodig is.

Conclusie van deze recensie over de BenQ RL2455HM

Wij hebben je in deze review zoveel mogelijk verteld over de BenQ RL2455HM. Je hebt gezien dat deze monitor speciaal is ontworpen om mee te gamen. Echter, wanneer je niet gamet, kun je hem ook gebruiken om gewoon te internetten, naar series te kijken en om foto’s en video’s te bewerken. De monitor is namelijk zeer handig. Hij heeft een beeldschermdiagonaal van 24 inch. De monitor is dus niet het grootste model, maar hij is zeker groot genoeg om goed genoeg te zien wat er in je games gebeurt. Daarnaast beschikt hij over 2 RTS-modi, die ervoor zorgen dat de nodige accenten worden gelegd op het scherm. De monitor reageert tevens snel en geeft je meerdere mogelijkheden om er een computer op aan te sluiten. Hoewel zijn luidsprekers niet het beste geluid produceren, hij geen IPS-paneel heeft en je je eigen HDMI-kabel moet gebruiken, is de BenQ RL2455HM een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>