BenQ W1070 Beamer Kopen? Lees Deze Review!

Sommige personen zoeken naar een beamer om een thuisbioscoop te creëren. Weer anderen willen een beamer voor in de vergaderruimte van hun kantoor. Afhankelijk van jouw toepassingsdoel kun je dus kiezen voor een beamer die bij je past. Natuurlijk is het toepassingsgebied niet het enige waar je naar kijkt als je op zoek gaat naar een nieuwe beamer. Je kijkt namelijk ook naar eventuele aansluitingsmogelijkheden om te zien of je de beamer kunt aansluiten op de apparaten die je in gedachten hebt. Als het gaat om projectie op kantoor, dan wordt de beamer over het algemeen gekoppeld aan een computer. Daarom let je in zulke gevallen op een HDMI- of VGA-verbinding. Ben jij op zoek naar een beamer voor op kantoor met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en zowel een HDMI- als VGA-ingang? Dan kies je voor de BenQ W1070. Wij vertellen je meer over deze geweldige beamer.

Voordat we ingaan op de unieke functies en specificaties van deze beamer, willen we je eerst vertellen over de fabrikant die hem heeft ontworpen. Hier verwijzen we naar BenQ. Deze fabrikant produceert amusementselektronica en informatietechnologie. Dit bedrijf is actief op verschillende terreinen, maar legt op elk terrein de nadruk op oplossingen die gericht zijn op jou als gebruiker. Niet voor niets staat dit merk voor innovatieve technologie en veelvuldig onderscheiden designs. Het doel van dit bedrijf is om de daadwerkelijk relevante hedendaagse eisen tegemoet te komen. In het kort komt het er dus op neer dat jij als gebruiker meebepaalt hoe de producten worden ontwikkeld voor de beste gebruikservaring. Je kunt bij BenQ terecht voor allerlei producten zoals LCD-monitoren, interactieve flatpanels en natuurlijk ook projectoren zoals de BenQ W1070. Kies dus voor innovatie, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en een prachtig design en schaf vandaag nog de BenQ W1070 beamer aan!

Review over de BenQ W1070

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat je op verschillende zaken kunt letten wanneer je een nieuwe beamer wil aanschaffen. Eén van deze zaken is het toepassingsdoel. Het is namelijk zo dat een beamer die is ontworpen voor grote zalen beschikt over andere specificaties dan een variant die is ontworpen als thuisbioscoop. In sommige gevallen beschikken de beamers over overlappende eigenschappen. Echter, het is toch handig om te kiezen voor een model dat speciaal is ontworpen voor het toepassingsdoel dat jij in gedachten hebt. Als je zoekt naar een instapbeamer of een beamer voor een vergaderruimte, dan kun je de BenQ W1070 goed gebruiken. Zelfs als home cinema-projector komt dit model goed tot zijn recht. Dit komt doordat hij beschikt over verschillende slimme mogelijkheden op het gebied van het stroomverbruik en de beeldkwaliteit. Hij is dus multifunctioneel inzetbaar.

Natuurlijk kijken we ook naar de andere eigenschappen van de BenQ W1070. Zo is dit model een Full 3D-projector, die ISF is gecertificeerd. Je kunt de beamer dus kalibreren voor optimale beeldinstellingen. Soms kan het moeilijk lijken om je beamer de ideale plek te geven. Dit probleem behoort echter tot het verleden als je gebruik maakt van deze beamer. Hij beschikt namelijk over de lens shift-functie en keystone-correctie. Hierdoor kun je hem flexibel plaatsen. Hij heeft bovendien een contrastratio van 10.000:1 en beschikt over 1 miljard ondersteunde kleuren. Je kunt dus optimaal genieten van natuurgetrouwe beelden. Zelfs wanneer je een kort filmpje projecteert tijdens een presentatie, voelen de kijkers zich alsof ze er zelf ook bij zijn. Als deze beamer zonder actieve bron aanstaat, dan wordt 70% van zijn vermogen uitgeschakeld. Er is tevens een eco-modus, waarbij de lamp tot 6000 uur meegaat. De beamer beschikt daarnaast over voldoende aansluitingsmogelijkheden.

BenQ W1070

Voordelen van de BenQ W1070

Vond je onderzoek doen over een bepaald onderwerp minder leuk toen je op school zat? Als volwassenen begrijpen velen van ons nu pas wat het nut is van onderzoek doen. Het is namelijk belangrijk om op de hoogte te zijn van alle eigenschappen van een product voordat je hem koopt. Daar zijn er uiteraard reviews voor. In deze review vertellen we je behalve over de functies van de beamer ook over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen van de BenQ W1070 zijn:

 • Flexibel projecteren
  Bij sommige beamers kun je het beeld slechts op 1 manier projecteren. Dit is handig als je de beamer een statische plek zal geven in een ruimte. Echter, als je hem van tijd tot tijd ergens anders wil zetten, dan is het handig als de beamer beschikt over de functie lens shift. Met lens shift kun je namelijk de richting van de lens wijzigen. Op die manier verplaats je het beeld horizontaal of verticaal. Deze functie is handig wanneer je de beamer niet recht voor het scherm kunt zetten. Met deze beamer kun je flexibel projecteren, omdat hij beschikt over de lens shift-functie.
 • Veel aansluitingsmogelijkheden
  Ook al is de aansluitingsmogelijkheid waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een nieuwe beamer wil kopen, is het toch belangrijk om hier op te letten. In het geval van deze beamer kun je hem op verschillende manieren aan andere apparaten koppelen. Hij beschikt namelijk over 2 HDMI-ingangen, een VGA-ingang en een component-mogelijkheid.
 • 3D-ondersteuning
  Dat je met deze beamer kunt genieten van prachtige projecties is sowieso prettig, omdat je zowel bij het kijken naar films als het houden van een presentatie wil dat de beelden natuurgetrouw zijn. Wat deze beamer echter nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat hij beschikt over 3D-ondersteuning.

Nadelen van de BenQ W1070

Wanneer we je vertellen over een bepaald apparaat of product, dan gaan we altijd in op de specificaties en mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Aangezien we het belangrijk vinden dat je een goed geïnformeerde keus maakt, vertellen we je behalve over de unieke eigenschappen en voordelen ook over de nadelen van het desbetreffend apparaat. Dit geldt ook voor deze beamer. Daarom vertellen we je nu over de nadelen die de BenQ W1070 met zich meebrengt:

 • 3D-bril apart kopen
  Intussen weet je dat je deze beamer zowel voor zakelijke als entertainmentdoeleinden kunt gebruiken. Hij zorgt namelijk voor een natuurgetrouwe weergave en is ook in staat om 3D-beelden te laten zien. Als je een 3D-liefhebber bent, dan is deze beamer extra aantrekkelijk voor jou. Echter, een minpuntje is dat je eventuele 3D-brillen apart moet kopen. Deze worden namelijk niet meegeleverd.
 • Ventilator is niet fluisterstil
  De meeste apparaten die beelden projecteren beschikken over een ingebouwde ventilator om oververhitting te voorkomen. Denk maar aan een ventilator in je computer, tv en ook beamer. Ook deze beamer beschikt over een ingebouwde ventilator. Echter, de ventilator is niet fluisterstil. Het geluid hoeft niet als storend te worden ervaren, maar als je naar een stille scene van een film kijkt, dan kun je de ventilator van de beamer wel op de achtergrond horen. Dit kun je als minder prettig ervaren als je dol bent op suspensie tijdens een (horror) film.
 • Voor een verduisterde kamer
  Aan de hand van de lichtopbrengst van een beamer kun je concluderen of hij ook duidelijke projecties laat zien in een verlichte ruimte. De regel is dat een hogere lichtopbrengst zorgt voor een extra heldere projectie. Bij een beamer met een lage lichtopbrengst is het dus nodig om de kamer te verduisteren. Dit is ook het geval bij deze 2000 ANSI-lumen beamer.

Conclusie van deze review over de BenQ W1070

In deze recensie hebben we je verteld over de unieke eigenschappen en functies van de BenQ W1070. We hebben je daarnaast verteld over de eventuele voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Zo heb je gezien dat deze beamer perfect is als instapmodel, voor vergaderruimtes en als home cinema-projector. Hij zorgt voor natuurgetrouwe weergaves en ondersteunt 3D-projecties. Daarnaast beschikt hij over veel aansluitingsmogelijkheden, zodat je hem op verschillende manieren kunt aansluiten op diverse apparaten. Je kunt met deze beamer zelfs flexibel projecteren, dankzij de lens shift-functie. Houd er wel rekening mee dat zijn projecties het beste tot hun recht komen in een verduisterde kamer, dat de ventilator niet fluisterstil is en dat je 3D-brillen apart moet kopen. Hoewel hij enkele nadelen met zich meebrengt, wegen de voordelen veel zwaarder. Daarom vinden wij dat de BenQ W1070 zeker een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>