BenQ XL2420Z Kopen? Bekijk Snel De Review!

Is het tijd geworden om een nieuwe monitor te kopen? Dan stel je jezelf eerst de vraag waar je de monitor voor zal gebruiken. Bij het beantwoorden van die vraag, is het belangrijk om te kijken waar je hem het meeste voor zal gebruiken. Als je bijvoorbeeld kiest voor een monitor die is ontwikkeld voor kantoorgebruik, dan is hij namelijk ook perfect voor alledaags gebruik. Daarnaast zijn er ook monitoren die speciaal zijn ontworpen voor grafisch gebruik en andere modellen die ideaal zijn om mee te gamen. Kies je voor een gaming monitor, dan kun je er behalve mee gamen ook mee internetten, naar series kijken en er foto’s en video’s mee bewerken. Dergelijke modellen hebben vaak een snelle reactietijd en een hoge resolutie. Klinkt een gaming monitor perfect? Dan kun je kiezen voor de BenQ XL2420Z. We vertellen je in deze recensie zoveel mogelijk over de BenQ XL2420Z!

Als je een nieuw apparaat wil aanschaffen, dan kijk je niet alleen naar de informatie over het apparaat zelf. Je gaat ook op zoek naar meer informatie over de fabrikant. De fabrikant van de BenQ XL2420Z is BenQ. Deze fabrikant produceert informatietechnologie en amusementselektronica. Wanneer je een kijkje neemt in hun assortiment dan kom je veel verschillende productsoorten tegen. Denk bijvoorbeeld aan interactieve flatpanels, Digital Signage Displays, LCD-monitoren en zelfs projectoren. Bij BenQ wordt er altijd vooruitstrevend gedacht en er wordt gestreefd naar een combinatie van technologie en lifestyle. Deze doelen heeft de fabrikant gesteld om zijn hoofddoel te bereiken: tegemoet komen aan de daadwerkelijk relevante eisen van vandaag de dag. Door de jaren heen is het hen gelukt. Zij vervaardigen namelijk innovatieve producten en technologieën die de wildste fantasieën ontstijgen. Kies dus voor een mooi design, gebruiksgemak, topkwaliteit en innovatie en schaf snel de BenQ XL2420Z gaming monitor aan!

Review over de BenQ XL2420Z

Ben je iemand die regelmatig gamet, dan is het belangrijk om te gamen met een speciale computer en monitor. Er is tijdens het gamen namelijk een snelle reactietijd nodig. Deze snelheid kun je niet alleen verwachten van je apparatuur. Jij zelf moet namelijk ook snel kunnen reageren. Echter, als je gamet met de BenQ XL2420Z, dan doet de monitor een groot deel van het werk voor je. Dit apparaat is namelijk voorzien van een snelle reactietijd en 144 Hz beeldverversing. Je kunt dus gemakkelijk sneller reageren dan je tegenstaander, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Als we kijken naar de reactiesnelheid van de monitor zelf, dan zien we dat het gaat om een snelheid van 1 ms. Super snel toch? Laat tijdens het gamen dus zien hoe goed jij bent in het manoeuvreren en besturen van je personages en de monitor helpt je verder op weg!

Met een beeldscherm van 24 inch zie je op de BenQ XL2420Z bovendien snel wat je tegenstaanders en medespelers doen. De monitor, die speciaal is ontworpen voor gamers, is bovendien voorzien van Motion Blur Reduction. Er wordt dus gezorgd voor scherper beeld tijdens snelle bewegingen en vermoeidheid van de ogen wordt voorkomen. Voor het helder weergeven van donkere details in games beschikt de monitor tevens over de Black eQualizer. Je ziet je tegenstaanders dus veel beter. Wil je tijdens het gamen een andere positie innemen? Dat kan. De monitor is namelijk draaibaar, in hoogte verstelbaar, kantelbaar en ook roteerbaar. Hij is zelfs 3D Vision 2 ready, wat betekent dat je je lievelingsgames ook in 3D kunt spelen. Voor extra speelplezier is er ook gezorgd voor een S Switch. Deze externe controller met 3 preset-knoppen vergemakkelijkt het schakelen tussen verschillende instellingen. Er is zelfs een wieltje om instellingen aan te passen.

BenQ XL2420Z

Voordelen van de BenQ XL2420Z

Omdat wij het belangrijk vinden dat je een goed geïnformeerde keus maakt, vertellen wij je over alle eigenschappen van deze monitor. We hebben je intussen verteld over de vele, unieke functies. Het is echter ook belangrijk om meer te weten te komen over de voordelen en nadelen. De voordelen van de BenQ XL2420Z zijn:

 • Speciaal voor hardcore gamers
  Als je een hardcore gamer bent, dan stel je andere eisen aan je monitor dan iemand die slechts kantoorwerkzaamheden wil uitvoeren. Dat begrijpt de fabrikant van deze monitor. Daarom is hij speciaal voor gamers ontwikkeld. Dit is onder andere te zien aan het relatief grote scherm en de reactietijd.
 • Tegenstaanders beter zichtbaar
  Wanneer je een multiplayer online game speelt, dan is het belangrijk om je tegenstaanders goed te kunnen zien. Je wil namelijk de winnaar zijn. Daarom is er bij deze monitor, met een hoge resolutie van 1920 x 1080 pixels gezorgd voor een perfecte kleurweergave. Je tegenstaanders zijn hierdoor beter zichtbaar.
 • S Switch
  Als je eenmaal bezig bent te gamen, dan is het niet handig om even te stoppen en instellingen aan te passen. Dat is begrijpelijk. Daarom beschikt deze monitor over een S Switch. Je kunt hiermee gemakkelijk de instellingen van de monitor aanpassen.
 • Naar wens aanpassen
  Sommige monitoren zijn zeer statig. Jij moet je zitpositie dan aanpassen aan de monitor. Dat is echter niet het geval bij dit model. Hij is naar wens aan te passen. Je kunt hem namelijk draaien, kantelen, roteren en zelfs in hoogte verstellen.
 • Verschillende ingangen
  Voor het aansluiten van je pc en eventueel andere apparaten aan de monitor, is hij voorzien van verschillende ingangen. Hij beschikt namelijk over HDMI, DVI, VGA, USB en DisplayPort.
 • Motion Blur Reduction
  Voor scherper beeld en minder vermoeidheid van de ogen is de monitor voorzien van Motion Blur Reduction.

Nadelen van de BenQ XL2420Z

Als je leest over de unieke functies en de voordelen die een bepaald apparaat met zich meebrengt, dan ben je in veel gevallen meteen geneigd om hem aan te schaffen. Het is echter ook belangrijk om op zoek te gaan naar de mogelijke nadelen die hij met zich meebrengt. Dan kun je namelijk de voordelen afwegen tegen de nadelen en vervolgens concluderen of hij je geld waard is. Bij onze reviews hoef je niet zelf op zoek te gaan naar eventuele minpunten. Wij vertellen je namelijk zowel over de voordelen als de nadelen. De minder aantrekkelijke eigenschappen van de BenQ XL2420Z zijn:

 • Geen HDMI-kabel meegeleverd
  Omdat deze monitor beschikt over verschillende ingangen, denk je waarschijnlijk dat de koppelingen voor al deze ingangen worden meegeleverd. Dit is echter niet het geval. Je moet eventuele kabels namelijk zelf aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld naar de HDMI-kabel. Deze wordt niet meegeleverd. Echter, tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een HDMI-kabel in huis. Je kunt dus gewoon je eigen kabel gebruiken om de monitor aan te sluiten op je computer.
 • Geen ingebouwde luidsprekers
  Sommige monitoren, die speciaal zijn ontworpen om mee te gamen, beschikken over ingebouwde luidsprekers. Hierdoor heb je geen externe boxen of een headset nodig. Deze monitor is echter niet voorzien van ingebouwde luidsprekers. Als je dus prachtige geluiden wil horen tijdens het gamen, dan is het handig om een headset te gebruiken. Natuurlijk kun je ook gewoon boxen aansluiten op de computer.
 • Prijs
  Deze monitor is zeer krachtig en beschikt over allerlei handige instellingen voor gamers. Echter, deze unieke eigenschappen zorgen ervoor dat hij wat duurder is dan vergelijkbare monitoren. Als je dus een klein budget hebt, dan kan de prijs van de monitor wellicht tegenvallen.

Conclusie van de review over de BenQ XL2420Z

In deze review heb je gezien dat de BenQ XL2420Z een 24 inch monitor is, die speciaal is ontworpen om mee te gamen. Je kunt hem echter ook gebruiken voor andere handelingen zoals internetten, e-mailen, films streamen en natuurlijk ook dagelijkse kantoorwerkzaamheden. De monitor is voorzien van allerlei unieke functies die de game-ervaring verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld gezorgd voor Motion Blur Reduction, voor scherper beeld bij snel bewegende beelden en om vermoeidheid van de ogen te voorkomen. Daarnaast zijn er ook functies die ervoor zorgen dat je je tegenstaanders beter kunt zien. Je kunt zelfs je instellingen eenvoudig aanpassen, je favoriete games in 3D spelen en de monitorstand naar wens instellen. Houd wel rekening met de prijs, het feit dat hij niet beschikt over ingebouwde luidsprekers en dat je er geen HDMI-kabel bij krijgt en schaf de BenQ XL2420Z snel aan om heerlijk (online) te kunnen gamen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>