Een Berg Buddy Skelter Kopen? Lees Snel De Review!

Zoek je naar een nieuwe skelter voor je kind? Dan ga je eerst na voor welke leeftijdsklasse de verschillende modellen zijn vervaardigd. Er zijn namelijk skelters speciaal voor peuters, maar er zijn ook modellen voor wat oudere kinderen. Als je kijkt naar diverse modellen, dan houd je natuurlijk ook rekening met het maximaal draaggewicht. Dit geeft je namelijk een idee over hoe lang je kind kan genieten van het desbetreffend model. Heb je een kind tussen de 3 en 8 jaar? Dan kun je kiezen voor de Berg Buddy. Deze skelter is speciaal vervaardigd voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Kinderen met een maximaal draaggewicht van 50 kilogram kunnen er gebruik van maken. Is je kind nog jong wanneer je deze skelter koopt, dan ben je ervan verzekerd dat hij/zij er lang van kan genieten. Kies voor speelplezier en goede kwaliteit en schaf de Berg Buddy aan!

De fabrikant Berg Toys maakt al geruime tijd buitenspeelgoed voor kinderen. Het eerste speelgoed dat zij vervaardigden was een skelter. Nu kun je echter ook voor ander buitenspeelgoed bij hen terecht. Denk bijvoorbeeld aan loopfietsen en trampolines. Actief speelplezier is dus zeker gegarandeerd wanneer je kiest voor speelgoed van deze fabrikant. Het is immers hun doel om kinderen op een leuke en actieve manier buiten bezig te houden. Hierbij doen zij er tevens alles aan om de producten van topkwaliteit te maken zodat je kind of kinderen lang van het speelgoed kunnen genieten. Wil je het speelplezier vergroten? Dan kun je ook allerlei accessoires aanschaffen zoals een vlag of lamp voor de skelters. Bij deze fabrikant kun je overigens ook terecht voor speelgoed voor de allerjongsten. Er is speciaal voor hen een Junior productenlijn ontwikkeld. Laat je kind actief buiten spelen en kies voor de Berg Buddy skelter!

Review over de Berg Buddy

Wanneer je een speelgoedvoertuig voor je kind koopt, dan wil je natuurlijk dat zijn/haar veiligheid en plezier gegarandeerd is. Daarom kies je voor de Berg Buddy. Deze skelter is speciaal vervaardigd voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Het maximaal draaggewicht van dit model bedraagt 50 kilogram. Neem je de skelter bijvoorbeeld mee naar de camping, dan hoef je je geen zorgen te maken over hobbels of kuilen. De skelter beschikt namelijk over een schommelas, waardoor elke kuil en hobbel soepel wordt genomen. Dit komt doordat de schommelas ervoor zorgt dat de wielen los van elkaar bewegen en hierdoor altijd aan de grond blijven. Als het heeft geregend is de veiligheid van je kind ook gegarandeerd, want de skelter beschikt over luchtbanden met profiel. Deze bieden grip in de modder. Om geen last te vormen voor anderen, beschikt deze skelter over een vrijloopautomaat met terugtraprem.

Als je leest dat de Berg Buddy beschikt over een terugtraprem, dan twijfel je misschien over het remgemak. Echter, je hoeft je hier geen zorgen over te maken. De skelter beschikt namelijk over het unieke BFR-systeem. De afkorting staat voor Break, Freewheel en Reverse. Dit houdt in dat je met de pedalen kunt remmen, maar dat je ook meteen na stilstand achteruit kunt rijden. Hierdoor is deze skelter gemakkelijk te berijden. Je kind kan er tevens eenvoudig mee remmen. Veiligheid en speelplezier worden bovendien perfect gecombineerd met dit systeem. Hoewel deze skelter veilig is, betekent dit niet dat hij niet snel vooruit komt. Doordat de banden van de skelter namelijk beschikken over minder rolweerstand en ze lichter trappen, komt je kind sneller vooruit. Dit verhoogt de spanning en het speelplezier. Er is ook gedacht aan jouw gemak als ouder. Daarom is de skelter eenvoudig te monteren.

Berg Buddy

Voordelen van de Berg Buddy

Nadat je hebt gelezen over de unieke eigenschappen van deze skelter, wil je hem waarschijnlijk meteen aanschaffen. Echter, wij vinden het belangrijk om je de mogelijkheid te geven om een goed geïnformeerde keus te maken. Daarom vertellen we je ook over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen die gepaard gaan met de Berg Buddy zijn:

 • Aanpasbaar op de lichaamslengte
  Voor een verlengde gebruiksduur is het bij speelgoedvoertuigen belangrijk dat ze verstelbaar zijn. Dat is zeker het geval wanneer je kiest voor deze skelter. Je kunt hem namelijk aanpassen op de lichaamslengte van je kind. Dit doe je door het stuur en de stoel te verstellen. Hierdoor groeit de skelter met je kind mee.
 • Stabiele en veilige wegligging
  Deze skelter is voorzien van 4 wielen. Hierdoor is hij zeer stabiel. Je kind kan er dus ook gemakkelijk op een snelle en veilige manier scherpe bochten mee maken. Daarnaast beschikt dit speelgoedvoertuig over een schommelas. Deze zorgt ervoor dat de voorste wielen een beetje op en neer kunnen schommelen waardoor oneffenheden in de weg optimaal worden opgevangen. Dit betekent dat de skelter, ondanks oneffenheden in de weg, toch stevig op de grond blijft staan.
 • Comfort en een soepele rijervaring
  Wanneer je kind een rit maakt in deze skelter, dan is comfort gegarandeerd. Hij/zij geniet ook van een soepele rijervaring. Dit komt doordat de skelter beschikt over luchtbanden. Deze luchtbanden hebben minder rolweerstand en trappen ook lichter. Hierdoor komt je kind sneller vooruit. Comfort, een soepele rijervaring en spanning zijn dus gegarandeerd.
 • Intuïtief remmen en rijden
  Dankzij het BFR-systeem van deze skelter, heeft je kind de mogelijkheid om met de pedalen te remmen. Er is namelijk een terugtraprem. Echter, wanneer de skelter helemaal tot stilstand is gekomen, dan kan je kind meteen achteruit rijden.

Nadelen van de Berg Buddy

We hebben je nu verteld over de voordelen die deze skelter met zich meebrengt. Er zijn echter ook eigenschappen die als minder prettig ervaren kunnen worden. Wij vinden het belangrijk om je zowel te informeren over de voordelen als de nadelen. Op die manier kun je namelijk zelf concluderen of dit speelgoed bij je kind past of niet. De eigenschappen van de Berg Buddy die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Onderhoud van de luchtbanden
  Hoewel de luchtbanden van deze skelter bepaalde voordelen met zich meebrengen, gaat er hier echter ook een minpunt aan gepaard. Doordat het luchtbanden zijn, vergen ze namelijk onderhoud. Denk er maar aan dat je de banden geregeld moet oppompen en dat je ze moet vervangen wanneer ze lek gaan. Dit beetje extra onderhoud kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Prijs
  Hoewel de prijs meestal niet het eerste is waar we naar kijken, is het toch belangrijk om hier rekening mee te houden. In het geval van deze skelter, kan de prijs namelijk tegenvallen als je een klein budget hebt.

Conclusie van deze recensie over de Berg Buddy

Wanneer je beschikt over alle informatie van een bepaald product, dan kun je zelf bepalen of hij je geld waard is. Daarom hebben we je in deze recensie verteld over zowel de unieke eigenschappen als de voordelen en nadelen van de Berg Buddy. We hebben gezien dat deze skelter met je kind meegroeit, omdat hij een draaggewicht aankan van maximaal 50 kilogram. Zijn zitting en zadel zijn tevens verstelbaar. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze skelter is bovendien dat hij beschikt over een vrijloopautomaat. Hierdoor houdt je kind zijn/haar voetjes op de trappers zonder dat ze doordraaien. We hebben zelfs gezien dat de skelter een stabiele en veilige wegligging heeft. Comfort, veiligheid, spanning en een soepele rijervaring zijn bovendien gegarandeerd. Hoewel je de luchtbanden moet onderhouden en de prijs wellicht kan tegenvallen, is de Berg Buddy skelter toch ideaal voor alle kindertjes die buiten willen spelen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>