De Beste Afkortzaag Van 2020 Kopen? Vergelijk deTop 5 Voor professioneel gebruik

Zoals de naam doet vermoeden, is een afkortzaag speciaal ontworpen voor het afkorten. Hierbij maakt het niet uit of je in een hoek, in dubbelverstek of gewoon in verstek verschillende materialen afkort. Denk bijvoorbeeld aan het afkorten van laminaat en balken. Een dergelijk apparaat is dus onmisbaar bij het maken van meubels, een vlonder of een schutting. Bij het uitkiezen van de beste afkortzaag is het belangrijk dat je let op het bereik oftewel de maximale zaagdiepte en de diameter van het zaagblad dat past op de afkortzaag. Deze zaagdiepte en de diameter van het zaagblad hebben onder andere te maken met het materiaal dat je wil zagen. Je kijkt sowieso ook naar de desbetreffende klus. Voor kleine klusjes kun je gebruik maken van een andere afkortzaag dan wanneer je grote zaagklussen wil klaren. Lees dit artikel, vergelijk de verschillende afkortzagen en vind de beste afkortzaag voor jouw behoeften.

Beste afkortzaag van 2020

Ga je op zoek naar de beste afkortzaag voor jouw behoeften, dan vergelijk je sowieso verschillende modellen. Daarom vertellen we je in dit artikel niet over slechts 1, maar over de 5 beste afkortzagen van het jaar. Deze afkortzagen zie je in de onderstaande tabel. Bekijk daarom snel de tabel en lees de recensies om zo de beste afkortzaag voor jouw behoeften te vinden.

 Product naam 
1.Makita LS1018L
Meer info »
2.DeWalt DWS777-QSMeer info »
3.Einhell TE-SM 2534Meer info »
4.Metabo KGS 254 M
Meer info »
5.Scheppach HM80LXU
Meer info »

1. Makita LS1018L

Nadat de inleiding van dit artikel te hebben gelezen, weet je waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van de beste afkortzaag voor jouw behoeften. Je kunt namelijk letten op de materialen die je wil zagen en de klussen die je precies wil klaren. Wil jij het liefst een dubbel verstek afkortzaag hebben? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Hier verwijzen we naar de Makita LS1018L. Wij vinden dat dit model de beste afkortzaag voor jou is, omdat hij je de mogelijkheid geeft om in alle mogelijke verstekhoeken te zagen. Je zaagt er bovendien niet alleen super precies mee in dubbel verstek, want hij laat ook niets te wensen over op het gebied van de zaagdiepte en -breedte. Makita LS1018LEr is bij dit model zelfs gezorgd voor een trekfunctie. Hierdoor vormen zelfs balken met een dikte van 91 mm en een breedte van 310 mm geen probleem.

Wanneer je voor het eerst werkt met een afkortzaag, kan het dat je schrikt van de kracht van een dergelijk apparaat. Dit probleem heb je niet wanneer je gebruik maakt van de Makita LS1018L. Hij beschikt namelijk over een softstart-functie. Deze functie houdt in dat het apparaat, zoals de naam van de functie doet vermoeden, rustig start. Je kunt op die manier gecontroleerd en veilig gladde zaagsneden maken. Natuurlijk vind je het bij het klussen belangrijk om goed werk te verrichten. Daarom is er behalve voor een softstart bij deze afkortzaag ook gezorgd voor een laserlijn. Deze laserlijn maakt optimale precisie mogelijk. Je kunt dus bij elke klus nauwkeurig zagen. Bij zagen horen er stofdeeltjes. Deze stofdeeltjes vormen echter geen probleem, omdat de afkortzaag beschikt over een stofzak. In deze zak wordt een deel van het zaagsel opgevangen. Laat de zaagkop naar links of rechts kantelen en begin te klussen!

Voordelen van de Makita LS1018L:

 • Met een maximale zaagdiepte van 91 mm, is hij geschikt door uiteenlopende zaagklussen.
 • De zaagkop kan zowel naar links als rechts kantelen, dus zagen in dubbel verstek is ook mogelijk.
 • Zelfs grote werkstukken blijven stabiel liggen en het zaagbereik is groter dankzij de tafelverbreding.
 • Dankzij de softstart-functie kun je met dit apparaat veilig en gecontroleerd gladde zaagsneden maken.
 • Voor het maken van kaarsrechte zaagsneden, is de lasergeleider van deze afkortzaag een handige hulp.

Nadelen van de Makita LS1018L:

 • De laser van deze afkortzaag werkt op batterijen.
 • Bij aankoop van dit model krijg je er slechts 1 zaagblad bij.
 • Met een gewicht van 19,9 kg is dit apparaat relatief zwaar.

2. DeWalt DWS777-QS

Voordat je de beste afkortzaag voor jouw behoeften kunt uitkiezen, vergelijk je eerst verschillende modellen met elkaar. Op die manier zie je namelijk welk model beschikt over de functies waar jij naar op zoek bent. Natuurlijk kijk je behalve naar de functies ook naar de specificaties van een dergelijk apparaat. Er zijn namelijk verschillende verstekhoeken mogelijk. Ook de maximale zaagdiepte en -breedte van verschillende modellen kan verschillen. Daarnaast hebben sommige modellen een kantelbare zaagkop en andere niet. Wil jij het liefst een variant hebben waarvan de zaagkop naar 2 kanten kantelbaar is? Met een dergelijk model kun je namelijk alle mogelijke versteksneden uitvoeren. Is het daarnaast belangrijk dat hij een schaduwlijnsysteem heeft? Kies dan voor de DeWalt DWS777-QS. DeWalt DWS777-QSDit model is wellicht de beste afkortzaag voor jou, omdat zijn zaagkop naar beide kanten kantelbaar is. Hij beschikt tevens over een schaduwlijnsysteem voor een duidelijke weergave van de zaaglijn.

Als je de DeWalt DWS777-QS in je bezit hebt, merk je al gauw dat je niets tekort komt op het gebied van zagen. Deze 1800 watt afkortzaag beschikt namelijk over verschillende mogelijkheden. Zo wordt er dankzij het schaduwlijnsysteem gezorgd voor de perfecte zaaglijn. Je kunt tevens in dubbel verstek zagen en de zaagkop desgewenst instellen op een vaste verstekhoek. De ingestelde verstekhoeken zijn 15, 22,5, 30, 45 en 90 graden. Je kunt dus gemakkelijk een grote stapel planken binnen de kortste keren nauwkeurig op maat zagen. Zelfs wanneer je grote materialen bewerkte, kun je gecontroleerd te werk gaan. Er is namelijk gezorgd voor een uitschuifbaar aanslagdeel, waardoor je materiaal stabiel blijft liggen. Dit is cruciaal voor een prachtig resultaat. Heb je de eerste klus geklaard? Dan volgt de volgende klus. Overstappen van de eerste naar de tweede klus is eenvoudig, dankzij de zaagkopvergrendeling en het compacte ontwerp met interne geleiderails.

Voordelen van de DeWalt DWS777-QS:

 • Zijn zaagkop kun je naar 2 kanten kantelen, om alle mogelijke versteksneden uit te voeren.
 • Bij deze afkortzaag is het mogelijk om de zaagkop in te stellen met verschillende vaste verstekhoeken.
 • Zelfs grote werkstukken blijven stabiel liggen en je hebt een groter zaagbereik dankzij de tafelverbreding.
 • Er is bij deze afkortzaag gezorgd voor stofafzuiging, waardoor je niet gemakkelijk last krijgt van een stoffige werkruimte.
 • Doordat de zaaglijn duidelijk te zien komt dankzij het schaduwlijnsysteem, kun je het zaagblad eenvoudig langs de lijn sturen.

Nadelen van de DeWalt DWS777-QS:

 • Hij is niet voorzien van een lasergeleider.
 • Bij aankoop van deze afkortzaag krijg je slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Dit model heeft een gewicht van 17 kilogram, waardoor hij relatief zwaar is.

3. Einhell TE-SM 2534

Zoals je intussen hebt gezien, zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten bij het uitkiezen van de beste afkortzaag voor jouw behoeften. Je kunt onder andere kijken of de zaag beschikt over een trekfunctie, of zijn zaagkop naar beide kanten kantelbaar is en of hij is voorzien van een lasergeleider. Echter, als je iemand bent die slechts af en toe gebruik zal maken van het apparaat, is het belangrijk om te letten op de klussen die je ermee wil uitvoeren. Aan de hand van deze klussen, kun je namelijk kiezen voor een variant met specifieke functies. Ben je werkelijk iemand die slechts af en toe klust, maar wil je toch een afkortzaag hebben die voor veel verschillende zaagklussen gebruikt kan worden? Einhell TE-SM 2534Dan kennen wij een model dat perfect voor je is, namelijk de Einhell TE-SM 2534. Dit model kan voor uiteenlopende zaagklussen gebruikt worden.

Wij vinden dat de Einhell TE-SM 2534 wellicht de beste afkortzaag voor jou is, omdat hij beschikt over veel functies. Zo kun je hem gebruiken om bijvoorbeeld lange stukken laminaat op maat te zagen. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om latten of kozijnen, plaatmateriaal en brede planken op maat te zagen met deze 1800 watt afkortzaag. Wanneer je begint te werken, hoef je je ook geen zorgen te maken over slordig werk. Er is namelijk gezorgd voor een softstart-functie. Hierdoor komt het apparaat rustig op gang, waardoor je veilig en gecontroleerd te werk kunt gaan. Met deze afkortzaag is in verstek zagen ook mogelijk, omdat de afkortzaag beschikt over een zaagkop die naar 2 kanten kantelbaar is. Je kunt hem met de draaischijf zelfs instellen op een precieze hoek tussen de 0 en 45 graden. Gebruik bovendien de werkverlichting en lasergeleider om te verzekeren dat je zaaglijn kaarsrecht is.

Voordelen van de Einhell TE-SM 2534:

 • Hij beschikt over een lasergeleider, dus je kunt kaarsrechte zaagsneden maken.
 • Je kunt de zaagkop van deze afkortzaag gemakkelijk instellen met de draaischijf.
 • Dankzij de maximale zaagdiepte van 90 mm, kun je ook dikke balken doorzagen.
 • Voor de mogelijkheden die hij met zich meebrengt, is dit model zeer aantrekkelijk geprijsd.
 • Doordat de zaagkop naar 2 kanten kantelbaar is, kun je alle mogelijke versteksneden uitvoeren.

Nadelen van de Einhell TE-SM 2534:

 • De stofzak van deze afkortzaag is relatief klein.
 • Bij dit model is tafelverbreding niet mogelijk, waardoor je minder steun hebt bij lange werkstukken.

4. Metabo KGS 254 M

Aan het begin van dit artikel, hebben we je verteld dat je kunt kiezen voor een bepaald model afkortzaag aan de hand van de materialen die je wil zagen of afkorten. Het is daarom handig als je van tevoren weet welke materialen je precies wil zagen met jouw afkortzaag. Natuurlijk is dit niet het enige waar je naar kijkt als je op zoek gaat naar de beste afkortzaag voor jouw behoeften. Je kunt namelijk ook kijken naar de functies van de verschillende afkortzagen. Zo heeft de één een materiaalklem waar je het materiaal mee vast kunt houden. Weer een andere heeft een trekfunctie voor het zagen van dikke of brede balken. Metabo KGS 254 MEr zijn zelfs modellen met een lasergeleider, zodat je recht kunt zagen. Zoek je een variant die over al deze functies beschikt? Dan kies je sowieso voor de Metabo KGS 254 M.

Door te kiezen voor de Metabo KGS 254 M, kies je voor een krachtige afkortzaag. Wij vinden dat dit model wellicht de beste afkortzaag voor jou is, omdat hij een vermogen heeft van 1800 watt en een maximaal toerental van 4500 toeren per minuut. Hierdoor kan de zaag gemakkelijk zagen in hout, MDF-platen en zelfs houtpanelen. Doordat hij beschikt over een trekfunctie, kun je bovendien ook dikkere en bredere balken zagen. Hierbij gaat het om balken met een breedte van maximaal 305 mm en een hoogte van 60 of 90 mm. Wil je graag recht zagen zodat je werkstuk er perfect uitziet? Dat is mogelijk als je deze afkortzaag gebruikt. Hij beschikt namelijk over een geïntegreerde laser, dus je blijft altijd recht zagen. Er is tevens gezorgd voor een zaagdieptebegrenzer, waardoor je gemakkelijk de zaagdiepte kunt bepalen. Zelfs in verstek zagen is mogelijk tot 47 graden aan beide kanten.

Voordelen van de Metabo KGS 254 M:

 • Hij beschikt over een lasergeleider, waardoor je er recht mee kunt zagen.
 • Je kunt er gemakkelijk mee zagen in hout met een dikte van maximaal 92 mm.
 • Dankzij de geïntegreerde zaagdieptebegrenzing is het eenvoudig om de zaagdiepte te bepalen.
 • Zelfs zeer brede balken kun je gemakkelijk doorzagen, want hij heeft een maximale zaagbreedte van 305 mm.
 • Er is bij deze afkortzaag gezorgd voor een trekfunctie, waardoor je ook gemakkelijk dikke of brede balken kunt zagen.

Nadelen van de Metabo KGS 254 M:

 • Hij komt met slechts 1 zaagblad.
 • Stof wordt niet optimaal opgevangen door de stofzak.
 • Doordat de zaag 17,5 kg weegt, is hij relatief zwaar en lastiger te transporteren.

5. Scheppach HM80LXU

Zoeken naar de beste afkortzaag leek in het begin wellicht moeilijk. Echter, nadat je de recensies hebt gelezen over de vorige modellen, heb je waarschijnlijk gezien dat je gemakkelijk het perfecte model kunt vinden. Ben je een af-en-toe klusser en zoek je naar een afkortzaag met een trekfunctie? Dan kun je de Scheppach HM80LXU aanschaffen. Deze afkortzaag is perfect voor personen die minder ervaren zijn in het zelf uitvoeren van zaagklussen. Hij maakt het namelijk mogelijk om kaarsrecht plinten of laminaat te zagen. Je hoeft namelijk slechts de lasergeleider te volgen met het zaagblad met een diameter van 210 mm. Op die manier zorg je er gemakkelijk voor dat je kaarsrecht zaagt. Scheppach HM80LXUEr is bij dit model bovendien gezorgd voor een trekfunctie en een kantelbare zaagkop, waardoor je zelf brede planken op een eenvoudige wijze kunt afkorten. Dit kan zowel recht als in verstek.

Hoewel we er minder vaak op letten, is het ook handig om te letten op de grootte van een afkortzaag. Het is namelijk wat lastiger om een grote model op te bergen. Daarom is de beste afkortzaag voor een af-en-toe klusser sowieso een compact model. Ook daar is er rekening mee gehouden toen de Scheppach HM80LXU werd ontworpen. Aangezien hij speciaal is ontworpen voor personen die er niet al te vaak gebruik van maken, is hij zeer compact. Je kunt hem daarom gemakkelijk opbergen. Ondanks het kleine formaat, mag dit apparaat toch niet onderschat worden. Hij heeft namelijk een vermogen van 1500 watt. Daarnaast kun je er gemakkelijk in hout mee zagen. Zo maakt hij het mogelijk om tot 58 mm diep in kunststof of hout mee te zagen. Ga direct na de aanschaf aan de slag met deze afkortzaag, want je krijgt er een zaagblad met 24 tanden bij.

Voordelen van de Scheppach HM80LXU:

 • Je kunt er kaarsrechte zaagsneden mee maken dankzij de lasergeleider.
 • Dankzij het compact formaat is het gemakkelijk om de afkortzaag op te bergen.
 • Aangezien de zaagkop naar 2 kanten kantelbaar is, kun je alle mogelijke versteksneden uitvoeren.
 • Met een gewicht van 13 kilogram is deze afkortzaag relatief licht, waardoor je hem gemakkelijk kunt vervoeren.
 • Het is zelfs eenvoudig om breed materiaal door te zagen, want hij heeft een maximale zaagbreedte van 340 mm.

Nadelen van de Scheppach HM80LXU:

 • Zijn netsnoer heeft een lengte van 1 meter en is dus relatief kort.
 • Tafelverbreding is bij deze afkortzaag niet mogelijk, waardoor je minder steun hebt bij lange werkstukken.

Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>