De Beste Amerikaanse Koelkast van 2020 vind je hier! Vergelijk hier de beste koop!

Wil je graag weten wat de beste Amerikaanse koelkast van 2020 is? Dan raden wij je aan om dit artikel te lezen. Je hebt sowieso een koelkast nodig om al je etenswaren en drankjes te koelen en in te vriezen. Aangezien er veel verschillende modellen op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om het perfecte model voor jouw behoeften uit te kiezen. Daarom helpen wij je graag bij het maken van een keuze!

De Beste Amerikaanse koelkast uit 2020 kopen

In je zoektocht naar de beste Amerikaanse koelkast, vergelijk je uiteraard diverse modellen. In de tabel hieronder kun je 10 verschillende modellen vergelijken aan de hand van hun energieklasse en de grootte van de koel- en vriesruimte.

Tabel: 

 Product naamEnergieklasseKoelruimte / vriesruimte 
1.Exquisit SBS550-4A+A+345 liter / 172 literMeer info »
2.Samsung RS53K4400SA/EF
A+361 liter / 174 literMeer info »
3.Samsung RS57K4000SA/EFA+361 liter / 208 literMeer info »
4.LG GSL360ICEVA+394 liter / 197 literMeer info »
5.Samsung RS61681GDSRA++407 liter / 213 literMeer info »
6.Haier HRF-628IF6A+375 liter / 175 literMeer info »
7.Frilec BONNSBS555-4WA++ INOX
A++342 liter / 163 literMeer info »
8.Samsung RS53K4600SA/EFA+359 liter / 174 literMeer info »
9.Haier HRF-628DF6A+380 liter / 199 literMeer info »
10.Samsung RS7568BHCSP
A++361 liter / 171 literMeer info »

1. Exquisit SBS550-4A+ INOX

Exquisit SBS550-4A+ INOXExquisit SBS550-4A+ INOXWanneer je op zoek gaat naar de beste Amerikaanse koelkast voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om een model te kiezen dat past bij je huishouden. Heb je een groot gezin, dan is het verstandig om een koelkast met een grote koel- en vriesruimte te kiezen. Als de beste Amerikaanse koelkast voor jou een model is voor grote gezinnen, dan raden wij de Exquisit SBS550-4A+ INOX aan. In deze koel-vriescombinatie kun je veel etenswaren kwijt. Doe je boodschappen voor de hele week of misschien zelfs 2 weken en sla deze op in de koelruimte met een inhoud van 345 liter. Heb je voor het gemak ook spullen gekocht die je moet invriezen en vervolgens gewoon in de magnetron of oven kunt opwarmen, dan vries je deze in de grote vriesruimte van 172 liter in. In de vriesruimte kun je bijvoorbeeld diepvriesgroenten, diepvriespizza’s, vlees, vis en zelfs ijsjes opslaan!

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de SBS550-4A+ INOX is dat je de vriesruimte niet hoeft te ontdooien. Dit model beschikt namelijk over de No Frost functie die ijsvorming voorkomt. Heb je pas spullen gekocht die je in de koelkast wil zetten? Schakel dan de functie Superkoelen in. Deze zorgt ervoor dat de etenswaren, die al zijn gekoeld, niet warm worden en dat de nieuwe spullen snel worden gekoeld. Handig toch? Ook wanneer je deze functie niet activeert, weet je dat de koelkast overal evengoed wordt gekoeld, want er vindt luchtcirculatie plaats. Wanneer je een relatief grote koelkast in huis hebt, dan is het ook belangrijk dat je hem overzichtelijk kunt indelen. Dit is zeker het geval bij deze Exquisit Amerikaanse koelkast. Hij beschikt namelijk over handige flessen- en specerijenrekken, plateaus en lades. Al je etenswaren en drankjes krijgen dus een goede plek in de koelkast.

Voordelen:

 • Dankzij de No Frost functie hoef je de vriesruimte niet te ontdooien.
 • Het apparaat is voorzien van een handige ijsblokjesmaker.
 • De koel-vriescombinatie is zeer ruim.
 • Dankzij het touchscreen display kun je gemakkelijk de instellingen aanpassen.
 • Er vindt voor een gelijkmatige koeling luchtcirculatie plaats in de koelruimte.

Nadelen:

 • Dit apparaat heeft een A+ energieklasse en is dus niet het zuinigste model.
 • Hij is niet super stil.
Klik hier voor de beste prijs

2. Samsung RS53K4400SA/EF

Samsung RS53K4400SA/EFIn je zoektocht naar de beste Amerikaanse koelkast, let je op verschillende eigenschappen. Is het voor jou belangrijk dat de beste Amerikaanse koelkast een model is met verstelbare plateaus, dan is de Samsung RS53K4400SA/EF wellicht het perfecte model voor jou. Deze koel-vriescombinatie beschikt over 3 plateaus die je in hoogte kunt verstellen. Aan de hand van je bewaarbehoeften kun je dus zelf bepalen hoe je het apparaat indeelt. Als je bijvoorbeeld meerdere blikjeswaren op elkaar wil stapelen in de koelkast, dan verstel je de plateaus om ruimte te creëren. Het apparaat beschikt behalve over plateaus ook over 2 grote groentelades aan de onderkant. Je kunt er zelfs een hele meloen en krop sla in kwijt. Als je graag gezonder wil eten, dan is deze koelkast ook perfect voor jou. Hij biedt namelijk genoeg opslagruimte voor al je groente- en fruitsoorten.

Behalve groente en fruit kun je uiteraard ook andere etenswaren en dranken koelen en invriezen in de RS53K4400SA/EF koel-vriescombinatie. Dit apparaat heeft een koelruimte van 361 liter en een vriesvak van 174 liter. Beide vakken zijn bovendien optimaal ingedeeld, waardoor je al je boodschappen overzichtelijk in het apparaat kwijt kunt. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze koelkast is dat je gemakkelijk een glas koud water of blokjes ijs eruit kunt halen. Dit doe je zonder dat je de deur zelfs open hoeft te doen. Je maakt hiervoor gebruik van de watertap en ijsdispenser. Geen zin om de vriezer te ontdooien? Geen nood. Je hoeft hem namelijk helemaal niet meer te ontdooien, dankzij de No Frost functie, die voorkomt dat er ijs vormt. Heb je een groot huishouden of organiseer je regelmatig feestjes en heb je daarom veel opslagruimte nodig in je koelkast? Kies dan zeker voor dit model van Samsung!

Voordelen:

 • Het apparaat beschikt over een handige ijsdispenser.
 • De temperatuur is gemakkelijk af te lezen van het display.
 • Je hoeft de vriesruimte dankzij de No Frost functie niet te ontdooien.
 • De koelkast heeft een mooi design.
 • Er vindt luchtcirculatie plaats in de koelruimte voor een gelijkmatige koeling.
 • De plateaus zijn in hoogte verstelbaar.
 • De koel-vriescombinatie beschikt over een waterdispenser.

Nadelen:

 • De koelkast is niet voorzien van een speciale vershoudzone.
 • Je moet de deuren ver openklappen om de lades eruit te halen.
 • Met een A+ energieklasse is hij niet de zuinigste.
Klik hier voor de beste prijs

3. Samsung RS57K4000SA/EF

Samsung RS57K4000SA/EFBen je iemand die vaker de deur van de koelkast open vergeet? Dan is de beste Amerikaanse koelkast voor jou een model dat je een seintje geeft wanneer de deur gedurende een aantal minuten open staat. We hebben een dergelijk model voor je gevonden: de Samsung RS57K4000SA/EF. Behalve dat hij beschikt over de slimme technologie die je meldt wanneer je de deur open bent vergeten, is hij ook voorzien van een superieure luchtcirculatie in de koelruimte. Via kleine luchtopeningen wordt elk plateau gelijkmatig gekoeld en blijft de temperatuur stabiel. Doordat de gehele koelruimte tegelijk wordt gekoeld, blijven je etenswaren langer vers. Het apparaat maakt bovendien gebruik van 2 gescheiden luchtstromen in zowel het koel- als vriesgedeelte. Deze luchtstromen, die ook wel het Twin Cooling Plus systeem worden genoemd, werken samen met de temperatuurregeling waardoor een optimale vochtigheidsgraad gehanteerd wordt.

Deze slimme koelkast, die wellicht de beste Amerikaanse koelkast voor jou is, heeft bovendien veel opslagruimte, waardoor je gemakkelijk al je boodschappen erin kwijt kunt. De grote koelruimte heeft een inhoud van 361 liter en de vriesruimte is 208 liter groot. Dankzij de grote opslagruimte in zowel het koel- als vriesgedeelte, is dit RS57K4000SA/EF apparaat perfect voor een gezin van 5 of meer personen. Al je etenswaren en drankjes krijgen een overzichtelijke plek in deze koel-vriescombinatie. Hij beschikt namelijk over in hoogte verstelbare plateaus. Doordat je zelf bepaalt hoe je de plateaus indeelt, kun je zelfs een hoge soeppan kwijt in de koelkast. Wil je graag weten wat de temperatuur in de koelkast is of wil je deze temperatuur aanpassen? Maak dan gebruik van het digitale display. Hierop kun je de temperatuur van zowel de koel- als vriesruimte tot op de graad nauwkeurig instellen.

Voordelen:

 • De koelkast is voorzien van een No Frost functie.
 • Je kunt je boodschappen overzichtelijk opbergen.
 • Zowel het koel- als vriesvak hebben een grote inhoud.
 • De temperatuur kun je tot op de graad nauwkeurig instellen.
 • De deuralarm geeft je een seintje wanneer je de deur open bent vergeten.
 • Hij beschikt over heldere verlichting.
 • De luchtcirculatie zorgt voor een gelijkmatige koeling.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van een vershoudzone voor groenten, vlees en vis.
 • Om in de lades te komen, moeten de deuren ver open gemaakt worden.
Klik hier voor de beste prijs

4. LG GSL360ICEV

LG GSL360ICEVAls de beste Amerikaanse koelkast voor jou een model is waarbij de gehele inhoud van de koelruimte simultaan wordt gekoeld, dan is de LG GSL360ICEV wellicht de beste Amerikaanse koelkast voor jou. Dit apparaat beschikt namelijk over een luchtcirculatiesysteem dat ervoor zorgt dat de koude lucht gelijkmatig wordt verdeeld over de hele koelruimte. Elke hoek wordt evenveel gekoeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je drankjes minder koud worden dan bijvoorbeeld je blikjeswaren of specerijen. Ook als je de koelkast een paar keer per dag open maakt om te kijken wat je lust, blijft de temperatuur toch gelijk. Het apparaat heeft bovendien een grote inhoud, waardoor je er veel levensmiddelen in kwijt kunt. De koelruimte heeft namelijk een inhoud van 394 liter. Ook de vriesruimte kan met een inhoud van 197 liter veel etenswaren bevatten.

Wil je een goed overzicht hebben van alle spullen die je in deze GSL360ICEV koelkast opslaat? Maak dan gebruik van de handige indeling. Groente en fruit zet je in de speciale vershoudlades. Deze lades beschikken over een instelbare luchtvochtigheid, zodat je ervoor kunt zorgen dat deze etenswaren langer knapperig en vers blijven. Aan de hand van de hoeveelheid groente en fruit, stel je gemakkelijk de luchtvochtigheid in zodat ze tot 2 keer langer vers blijven. Ook in het vriesgedeelte van dit apparaat kun je jouw etenswaren optimaal indelen. Het vriesgedeelte is namelijk voorzien van 6 vriesvakken. Zet bijvoorbeeld diepvriesgroenten in 1 vak, diepvriespizza’s in een ander vak en ga zo maar door. Vlees, vis en ijsjes kun je ook gemakkelijk gescheiden houden in de vriezer. Door soortgelijke etenswaren bij elkaar te zetten, weet je altijd waar je de gewenste levensmiddelen terug kunt vinden. Dit bespaart je zoektijd.

Voordelen:

 • Er vindt gelijkmatige koeling plaats in de koelruimte.
 • Het apparaat heeft een mooi design.
 • De koelkast is voorzien van een vershoudzone.
 • Het koel- en vriesgedeelte hebben beide veel ruimte.
 • De koel-vriescombinatie beschikt over een ijs- en waterdispenser.
 • Hij heeft een optimale indeling.
 • No Frost zorgt ervoor dat ijsvorming wordt voorkomen.

Nadelen:

 • Er blijven aan de buitenkant gemakkelijk vingerafdrukken zitten.
 • Met een A+ energieklasse is hij niet het zuinigste apparat.
Klik hier voor de beste prijs

5. Samsung RS61681GDSR

Samsung RS61681GDSRIs de beste Amerikaanse koelkast voor jou een model dat je niet hoeft te ontdooien en dat beschikt over veel opbergruimte? Kies dan voor de Samsung RS61681GDSR. Deze koelkast heeft een totale inhoud van 620 liter. Je zal er dus veel spullen in moeten opslaan om hem helemaal vol te krijgen. De koelkast is vanwege zijn totale inhoud perfect voor grotere huishoudens. Een gezin van 5 of meer personen kan de boodschappen voor de hele week kwijt in dit apparaat. Een andere belangrijke eigenschap van deze koelkast is dat je hem niet hoeft te ontdooien. Hij beschikt namelijk over de No Frost functie. Deze functie voorkomt dat er ijs wordt gevormd, waardoor hij niet ontdooid hoeft te worden. Alle spullen die je in de koelkast hebt opgeborgen worden bovendien goed verlicht dankzij de LED-verlichtingskolom die langs de achterkant van het interieur omlaag loopt.

Drink je niet graag lauw kraanwater, maar wil je de koelkast ook niet openen voor een fles water of de vriezer voor ijsblokjes? Al deze daden behoren tot het verleden wanneer je de RS61681GDSR in huis hebt. Hij beschikt namelijk over een handige en grote water- en ijsblokjesdispenser. Je hoeft slechts een toets aan te raken en het apparaat voorziet je van een verfrissend glaasje gekoeld en gefilterd water. Je kunt er ook gemakkelijk een karaf met ijsblokjes of gemalen ijs mee vullen. Als een groot apparaat de beste Amerikaanse koelkast voor jou is, dan is het uiteraard ook belangrijk dat je al je etenswaren en dranken goed kunt indelen. In deze Samsung koelkast krijgen al je spullen een nette plaats. Hij beschikt in de koelruimte namelijk over 5 deurvakken, 3 plateaus en 3 vershoudzones. Ook de vriesruimte aan de linkerkant is optimaal in te delen, dankzij de handige plateaus.

Voordelen:

 • De koelruimte heeft een grote inhoud van 407 liter.
 • Vergeleken met andere Amerikaanse koelkasten, is dit model met een A++ energieklasse relatief zuinig.
 • Hij beschikt over een handige ijs- en waterdispenser.
 • De koelkast beschikt over een apart wijnrek.
 • Je hebt veel vriesruimte tot je beschikking met een inhoud van 213 liter.
 • De koelkast wordt goed verlicht.
 • Door de luchtcirculatie wordt de koelruimte gelijkmatig en optimaal gekoeld.
 • De No Frost functie zorgt ervoor dat je de vriesruimte niet meer hoeft te ontdooien.

Nadelen:

 • Om de ijs- en waterdispenser te gebruiken, is een vaste wateraansluiting nodig.
 • De plateaus zijn niet verstelbaar.
Klik hier voor de beste prijs

6. Haier HRF-628IF6

Haier HRF-628IF6Als de beste Amerikaanse koelkast voor jou een model is dat beschikt over een functie om de koelruimte snel te koelen en de vriesruimte snel te laten vriezen, dan raden wij de Haier HRF-628IF6 aan. Dit model is voor jou de beste Amerikaanse koelkast, omdat hij onder andere beschikt over 2 handige functies: Superkoelen en Supervriezen. Deze functies zorgen er, wanneer ze zijn ingeschakeld, voor dat de etenswaren die reeds in de kast zitten niet warm worden wanneer je bezig bent nieuwe producten toe te voegen. De pas gezette boodschappen worden vervolgens snel op temperatuur gebracht waardoor alle levensmiddelen dezelfde temperatuur hebben en hun versheid behouden. Dit is ook het geval in de vriesruimte. Houd jij er net zoals vele anderen ook niet van om de vriezer van je koel-vriescombinatie te ontdooien? Dan zal je blij zijn met dit apparaat, want hij beschikt over de No Frost functie.

Bij het ontwerpen van de HRF-628IF6 koel-vriescombinatie is er werkelijk aan alles gedacht. Dit apparaat beschikt namelijk ook over een handige ijs- en waterdispenser. Deze zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment van de dag naar de koelkast kunt lopen en er ijsblokjes, crushed ice en gefilterd water uit kunt halen. Dit doe je zonder zelfs de koelkast open te doen. Nadat je ’s morgens hebt gejogd of op een warme dag is deze functie zeker onmisbaar. Bij sommige koelkasten zit de vriesruimte aan de bovenkant. Dit is niet het geval bij deze Haier koelkast. De vriesruimte bevindt zich namelijk aan de linkerkant en de koelruimte zit netjes aan de rechterkant. Ben je vergeten de deur dicht te doen, dan gaat een deuralarm af zodat je de deur alsnog kunt dichtdoen. Hierdoor verbruikt de koelkast niet onnodig extra energie.

Voordelen:

 • De koelruimte heeft een inhoud van 375 liter.
 • Hij heeft een mooie, strakke afwerking.
 • Je hebt met een inhoud van 175 liter veel vriesruimte tot je beschikking.
 • Het apparaat is eenvoudig in te stellen.
 • Hij beschikt over een watertap mogelijkheid en een ijsblokjesmaker.
 • De koelkast heeft een goede indeling.
 • Dankzij de No Frost functie, vergt hij minder onderhoud.

Nadelen:

 • Er komt veel ijs uit de ijsblokjesmaker, dus je moet er een groot glas onder zetten.
 • Met een A+ energieklasse is dit apparaat niet extreem zuinig.
Klik hier voor de beste prijs

7. Frilec BONNSBS555-4WA++ INOX

Frilec BONNSBS555-4WA++ INOXAls stijl een grote rol speelt in je zoektocht naar de beste Amerikaanse koelkast, dan raden wij de Frilec BONNSBS555-4WA++ INOX aan. Dit apparaat beschikt over een luxe afwerking. De buitenzijde heeft een INOX-kleur en mooie RVS-handgrepen. Aan de binnenkant heeft het apparaat zilverkleurige accenten. Hij past hierdoor in elke ruimte van je woning. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze koel-vriescombinatie is dat hij vergeleken met andere soortgelijke koelkasten energiezuinig is. Het apparaat heeft namelijk een A++ energieklasse. Zelfs het aanpassen van de instellingen is een fluitje van een cent, want hij beschikt over een handig display aan de voorzijde. Op dit display kun je onder andere de temperatuur instellen en ook aflezen. Als je net zoals velen van ons niet dol bent op het ontdooien van je vriezer, dan is deze Frilec koelkast wellicht ook de beste Amerikaanse koelkast voor jou. Hij beschikt namelijk over de No Frost koeltechnologie.

De BONNSBS555-4WA++ INOX koelkast is een model waar je veel boodschappen in kwijt kunt. Hij heeft namelijk een grote koelruimte met een inhoud van 342 liter. Wanneer je je etenswaren hierin zet, dan zorg je voor een optimale indeling. De koelruimte beschikt namelijk over 4 glazen legplanken, waarvan 3 verstelbaar zijn. Daarnaast zitten er in de deur 4 handige bakken om onder andere flessen in te doen. Ook de vriezer is zeer groot. De vriesruimte heeft namelijk een inhoud van 163 liter. Je ingevroren voedingsmiddelen sorteer je ook overzichtelijk in deze ruimte. De vriezer beschikt namelijk over 4 glazen legplateau’s, waarvan 3, net zoals bij de koelruimte, verstelbaar zijn. Daarnaast zijn er in de vriezer 2 doorzichtige lades. Wanneer je al je boodschappen hebt geregeld in de koel- en vriesruimte, dan kun je alles gemakkelijk terug vinden. Het apparaat beschikt namelijk over heldere binnenverlichting.

Voordelen:

 • De koelkast beschikt over een grote koel- en vriesruimte.
 • Met een A++ energieklasse is dit apparaat vrij zuinig.
 • Hij beschikt over de No Frost koeltechnologie.
 • Het apparaat heeft een goede indeling.
 • Er gaat een deuralarm af wanneer je de deur open bent vergeten.
 • De koelkast is mooi vormgegeven.
 • De koelruimte wordt door de luchtcirculatie gelijkmatig gekoeld.
 • Het apparaat vriest en koelt je etenswaren optimaal.
 • Hij is voorzien van een watertap functie.

Nadelen:

 • Met een geluidsniveau van 43 dB is dit apparaat niet zeer stil.
 • Als je hogere flessen in de deur zet, kunnen ze omvallen wanneer je de deur open doet.
Klik hier voor de beste prijs

8. Samsung RS53K4600SA/EF

Samsung RS53K4600SA/EFIs het voor jou van essentieel belang dat de beste Amerikaanse koelkast beschikt over een water- en ijsdispenser? Dan is de Samsung RS53K4600SA/EF wellicht de beste Amerikaanse koelkast voor jou. Dit apparaat maakt je leven gemakkelijker. Hij beschikt namelijk over een handige minibar waarin je je favoriete drankjes kunt opbergen. Wanneer je een drankje lust, dan hoef je niet de hele deur te openen. Doe de minibar open en haal het gewenste drankje eruit. Is het drankje nog niet koud genoeg, dan haal je gemakkelijk ijsblokjes uit de ijsdispenser. Lust je na een lange dag gewoon een glas koud water? Dan gebruik je de waterdispenser. In de minibar van dit apparaat kun je ook wijn zetten. Een glaasje wijn voor het slapen gaan is toch altijd welkom? Vooral als je hem hebt gekoeld in je eigen koelkast!

Als je een groter gezin hebt, dan is de RS53K4600SA/EF koel-vriescombinatie wellicht ook perfect voor jou. Je hebt namelijk veel koel- en vriesruimte tot je beschikking. In de koelruimte kun je 359 liter aan spullen kwijt en de vriesruimte kan 174 liter aan etenswaren en drankjes bevatten. Je kunt dus gemakkelijk al je boodschappen voor de week of misschien zelfs 2 weken doen en deze koelen of invriezen in je super koelkast. De spullen die je hebt gekocht krijgen bovendien gemakkelijk een plek in de koel-vriescombinatie. Het apparaat beschikt namelijk over verstelbare plateaus die je naar wens kunt indelen. Dankzij de luchtcirculatie in het koelgedeelte blijft bovendien de temperatuur overal gelijk. Een andere eigenschap van deze Samsung koelkast, die hem aantrekkelijk maakt, is het feit dat hij beschikt over de No Frost functie. Deze voorkomt ijsvorming waardoor het apparaat minder onderhoud vergt.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een handige minibar.
 • Met een geluidsniveau van 39 dB is hij relatief stil.
 • De vriesruimte beschikt over de No Frost functie.
 • Het apparaat wordt niet snel vuil.
 • Haal ijsblokjes gemakkelijk uit de ijsdispenser.
 • Je hebt veel ruimte tot je beschikking in de koel- en vriesruimte.
 • De waterdispenser zorgt voor een verkoelend glas water.
 • Hij heeft een mooi ontwerp.
 • De gehele koelruimte wordt gelijkmatig gekoeld.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van een vershoudzone.
 • Je kunt er alleen ijsklontjes mee maken en geen crushed ice.
 • Hij heeft een A+ energieklasse en is dus niet heel zuinig.
Klik hier voor de beste prijs

9. Haier HRF-628DF6

Haier HRF-628DF6Als de beste Amerikaanse koelkast voor jou een model is met Amerikaanse afmetingen, dan kun je kiezen voor de Haier HRF-628DF6. Dit model heeft een hoogte van 178 cm, breedte van 91 cm en diepte van 69 cm. Hij is dus groot genoeg om van alles op te slaan, maar neemt ook niet teveel ruimte in beslag in je keuken of woonruimte. Als je deze koelkast in huis haalt, dan heb je 380 liter koelruimte tot je beschikking. Deze koelruimte kun je optimaal indelen, want het apparaat is voorzien van 3 plateaus, 4 deurvakken en 2 groentelades. Zet bijvoorbeeld blikjeswaren, flessen en specerijen in de deurvakken, broodbeleg, een pak melk, een bak eieren en overgebleven voedsel op de plateaus en groente en fruit in de groentelades. Deze lades zijn speciaal ontworpen om deze etenswaren optimaal te bewaren.

De koelkast beschikt behalve over een koelgedeelte ook over een vriesruimte. In dit vriesvak heb je 190 liter vriesruimte tot je beschikking. Je kunt dus gemakkelijk diepvriesgroente, ingevroren patat, kipnuggets, enzovoorts invriezen. Zelfs diepvriespizza’s en lekkere, verfrissende ijsjes krijgen een plek in de vriesruimte, die zich aan de linkerkant van het apparaat bevindt. De vriesruimte is tevens voorzien van een andere aantrekkelijke eigenschap. Hij beschikt over de No Frost functie, die ervoor zorgt dat je hem niet hoeft te ontdooien. Het vriesgedeelte blijft namelijk vorstvrij. De koele lucht wordt dankzij de No Frost functie en de luchtcirculatie in dit apparaat ook optimaal verdeeld. Hierdoor is hij zo goed als onderhoudsvrij. Dit apparaat, dat wellicht de beste Amerikaanse koelkast voor jou is, heeft een A+ energieklasse en verbruikt dus tot 25% minder energie dan een vergelijkbaar model met een energieklasse A.

Voordelen:

 • De binnenruimte van de koelkast wordt goed verlicht.
 • De luchtcirculatie zorgt voor een gelijkmatige koeling.
 • Je kunt je spullen overzichtelijk koelen en vriezen.
 • Hij beschikt over de No Frost functie.
 • De koelkast heeft een stoere uitstraling.
 • Je hebt veel koel- en vriesruimte tot je beschikking.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over een Nederlandse gebruiksaanwijzing.
 • Het apparaat heeft geen geïntegreerde waterdispenser en ijsmaker.
Klik hier voor de beste prijs

10. Samsung RS7568BHCSP

Samsung RS7568BHCSPIs de beste Amerikaanse koelkast voor jou een koel-vriescombinatie met een elegante uitstraling en een No Frost functie? Kies dan voor de Samsung RS7568BHCSP. Deze koel-vriescombinatie is de beste Amerikaanse koelkast voor jou, omdat hij je met zijn eigentijdse elegantie inspireert om de lekkerste maaltijden te bereiden. De koelkast is een lust voor het oog dankzij de strakke stijl die wordt versterkt door de gepolijste afwerking en vloeiende lijnen. Hij beschikt in de vriesruimte bovendien over de No Frost functie. Deze functie gaat vorstvorming tegen waardoor er geen ijsdeeltjes blijven zitten aan de binnenkant van het apparaat. Doordat er geen ijsvorming plaatsvindt, is het apparaat eenvoudig te onderhouden. Je hoeft de vriezer namelijk niet te ontdooien. Maak ook gebruik van het handige, externe LED-display met een blauwe gloed. Hierop lees je onder andere de binnentemperatuur aan beide zijden van de koelkast af.

Het display van de RS7568BHCSP laat je zelfs weten of het tijd is om het filter te vervangen en geeft je de mogelijkheid om de vakantiestand in te stellen. Vanuit het display bedien je zelfs de ijs- en waterdispenser. De dispensers zorgen ervoor dat je de koelkast helemaal niet open hoeft te doen om een glaasje koud water te zetten of om een karaf met ijsblokjes te vullen. Handig toch? Als je een Amerikaanse koelkast in huis haalt, dan heb je ook een zekere verwachting op het gebied van de grootte van de koel- en vriesruimte. Deze Samsung koelkast stelt ook op dat gebied niet teleur. Met een koelruimte aan de linkerkant met een inhoud van 361 liter en een vriesruimte aan de rechterkant met een inhoud van 171 liter kun je er veel in kwijt. Om deze reden is hij ook de beste Amerikaanse koelkast voor een groter gezin.

Voordelen:

 • Je kunt je drankjes snel koelen met de ijsblokjes uit de ijsdispenser.
 • Hij beschikt over handige groente- en fruitlades.
 • De koelruimte wordt gelijkmatig gekoeld.
 • Het apparaat heeft een strakke afwerking.
 • Je hebt altijd een glaasje koud water dankzij de waterdispenser.
 • In deze koelkast heb je veel koel- en vriesruimte tot je beschikking.
 • Met een A++ energieklasse is dit apparaat relatief zuinig.

Nadelen:

 • Hij heeft geen vershoudzone.
 • Het maken van ijs is een beetje luidruchtig.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>