Vergelijk De Top 5 En Vind Nu De Beste As Stofzuiger Van 2019!

Heb je thuis een open haard staan? Dan is het een hele klus om hem na gebruik weer schoon te krijgen. Raak echter niet ontmoedigd, want een open haard brengt zelf vele voordelen met zich mee. Om je open haard te behouden en toch eenvoudig schoon te maken, kun je daarom kiezen voor een as stofzuiger. Een dergelijke stofzuiger kan het schoonmaakproces van je open haard aanzienlijk vergemakkelijken. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor de beste as stofzuiger voor jouw behoeften. Waar let je echter op bij het vergelijken van de verschillende modellen? Je kunt onder andere kijken naar het vermogen, eventuele hulpstukken die worden meegeleverd, de zuigkracht en het geluid dat het apparaat maakt. Afhankelijk van jouw behoeften kun je dus de verschillende modellen met elkaar vergelijken op basis van bepaalde parameters om vervolgens de beste as stofzuiger uit te kiezen.

Beste as stofzuiger van 2019

We hebben je intussen verteld dat je dit artikel kunt gebruiken als hulp om de beste as stofzuiger uit te kiezen. Hoe helpen we je precies? In dit artikel kom je alleen de top 5 as stofzuigers van het jaar tegen. Je hoeft dus niet honderden stofzuigers met elkaar te vergelijken om jouw ideale model uit te kiezen. De namen van de desbetreffende 5 stofzuigers zie je in de onderstaande tabel. Als je de voorkeur geeft aan een bepaald merk, dan komt de tabel ook goed van pas. Om je de mogelijkheid te geven om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, recenseren we bovendien elk model afzonderlijk. Hierbij kijken we naar de unieke eigenschappen, voordelen en nadelen. Je komt dus niet te staan voor ongewenste verrassingen. Vergelijk de verschillende modellen met elkaar en kies jouw beste as stofzuiger vandaag nog uit!

 Product naam 
1.Powerplus POWX300 Aszuiger
Meer info »
2.Heavy Duty AszuigerMeer info »
3.Kärcher AD 4 PremiumMeer info »
4.JustFire 1200 Watt - AszuigerMeer info »
5.Einhell TC-AV 1250 AszuigerMeer info »

1. Powerplus POWX300 Aszuiger

Als je zoekt naar de beste as stofzuiger voor jouw behoeften, dan kun je op verschillende factoren letten zoals de zuigkracht, het vermogen en de opvangcapaciteit van de stofzuiger. Echter, het is ook handig om na te gaan of je de stofzuiger ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Dit is vooral handig voor personen die niet vaak gebruik maken van hun open haard. Wil je daarom een multifunctioneel model? Dan raden wij de Powerplus POWX300 Aszuiger aan. Deze stofzuiger is de beste as stofzuiger voor jou, omdat je hem voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Powerplus POWX300 AszuigerBehalve dat hij perfect is om je open haard na een gezellig avondje stoken schoon te maken, kan hij ook gebruikt worden om je barbecue te reinigen of je dierenkooien schoon te maken. Het gaat hier dus om een multifunctioneel model. Wat je ook wil schoonmaken, het apparaat klaart het klusje in een mum van tijd.

Over het algemeen maken we onze open haard pas schoon de dag nadat we hebben gestookt. Echter, misschien ben jij iemand die je haard nog dezelfde avond schoon wil maken. Die mogelijkheid heb je wanneer je gebruik maakt van de Powerplus POWX300 Aszuiger. Hij is namelijk bestand tot temperaturen van 60 graden Celsius. Wanneer je bezig bent je vogelkooi, barbecue of open haard te reinigen, wil je niet steeds het opgezogen as of vuil weggooien. Daarom kijk je ook naar de opvangcapaciteit van de verschillende modellen. In het geval van deze as stofzuiger, zie je dat al het as en gruis netjes wordt opgevangen in de opvangbak van 20 liter. Deze bak is bovendien voorzien van een dubbellaags filter. Je as wordt dus niet alleen netjes opgevangen, maar blijft ook in de bak zitten totdat jij hem ledigt. Het legen van de opvangbak is tevens een fluitje van een cent.

Voordelen van de Powerplus POWX300 Aszuiger:

 • De opvangbak van deze as stofzuiger beschikt over een dubbellaags filter.
 • Er is gezorgd voor een opvangbak van 20 liter, die je gemakkelijk kunt legen.
 • Hij heeft een vermogen van 1200 Watt, wat betekent dat hij zeer krachtig is.
 • Aangezien deze stofzuiger relatief compact is, kun je hem na gebruik gemakkelijk opbergen.
 • Dit model is multifunctioneel dus je kunt hem behalve voor het schoonmaken van je open haard ook gebruiken om je barbecue of dierenkooien te reinigen.

Nadelen van de Powerplus POWX300 Aszuiger:

 • De stofzuiger heeft geen stille werking.
 • Na verloop van tijd neemt de zuigkracht enigszins af, omdat het filter dan vervangen moet worden.
 • Aangezien het snoer van deze stofzuiger slechts anderhalve meter lang is, heb je waarschijnlijk een verlengsnoer nodig om er optimaal mee te werken.

2. Heavy Duty Aszuiger

Over het algemeen, wanneer we praten over een stofzuiger, dan gaan we ervan uit dat het apparaat slechts vuil opzuigt. Het kan echter soms ook handig zijn als jouw stofzuiger beschikt over een blaasfunctie. Bij het uitkiezen van een nieuwe stofzuiger zijn er tevens andere factoren waar je op kunt letten. Is jouw beste as stofzuiger een model dat beschikt over een blaasfunctie en dat geschikt is voor zwaardere werkzaamheden? Dan kies je voor de Heavy Duty Aszuiger. De naam van dit model spreekt voor zich. Aangezien hij in de naam “heavy duty” heeft, weet je van tevoren dat je hem kunt gebruiken voor zwaardere klusjes. Heavy Duty AszuigerBovendien is dit model de beste as stofzuiger voor jou, omdat hij ook is voorzien van een blaasfunctie. Je kunt hem daarnaast gebruiken om afgekoelde assen op te zuigen uit houtkachels, openhaarden, barbecues en om zagemeel op te zuigen.

Als je kijkt naar de mogelijkheden die de stofzuiger met zich meebrengt, dan heb je al gauw het gevoel dat dit model ingewikkeld is in gebruik. Dit is echter ver van waar. De stofzuiger werkt namelijk veilig, snel en hij is gebruiksvriendelijk. Wanneer je er eenmaal mee bezig bent, wil je geen ander model meer gebruiken. Dit komt doordat de Heavy Duty Aszuiger een vermogen heeft van maar liefst 1200 Watt. Hij garandeert mede dankzij deze eigenschap een optimale reiniging van je gehele verbrandingskamer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat alleen lichte assen en stof worden opgezogen. Het apparaat zuigt namelijk ook mogelijke restanten van onverbrand hout op. Zelfs uit moeilijk bereikbare gaten wordt vuil opgezogen. Er is bij dit model gezorgd voor een dubbel filtersysteem, namelijk een HEPA filter en een materiaalfilter, waardoor alle vuiligheid netjes wordt opgevangen en niet terug in de ruimte wordt geblazen.

Voordelen van de Heavy Duty Aszuiger:

 • Als je de slang van dit apparaat andersom aansluit, activeer je zijn blaasfunctie.
 • Het netsnoer is 2 meter lang, dus je kunt de stofzuiger ook zonder extra verlengsnoer gebruiken.
 • Opgezogen vuil wordt opgeslagen in een sterke en duurzame roestvrij staal tank met een inhoud van 18 liter.
 • Je kunt de filters in de set gemakkelijk verwijderen en onder stromend water wassen om ze herhaaldelijk te kunnen gebruiken.
 • Er is gezorgd voor een dubbel filtersysteem waardoor vuiligheid netjes wordt opgevangen en niet terug in de ruimte wordt geblazen.
 • Dit model is multifunctioneel, dus je kunt hem ook gebruiken om bijvoorbeeld je barbecue schoon te maken of om zagemeel op te zuigen.
 • Je kunt de opvangtank gemakkelijk demonteren door de handige metalen veiligheidsklemmen los te maken om vervolgens een snelle lediging mogelijk te maken.

Nadelen van de Heavy Duty Aszuiger:

 • De handleiding is niet in het Nederlands.
 • Je krijgt geen extra opzetstukken meegeleverd.
 • Hoewel je de filters gedurende lange tijd kunt gebruiken, zijn deze filters niet na te bestellen.

3. Kärcher AD 4 Premium

Zoek je naar de beste as stofzuiger voor jouw behoeften? Dan zijn er diverse factoren die je kunt bekijken. Het is onder andere handig om te kijken naar het vermogen van de verschillende modellen. Daarnaast ga je na welke mogelijkheden de stofzuigers met zich meebrengen. Het is namelijk een goed idee om te kiezen voor een multifunctionele stofzuiger. Moet jouw ideale as stofzuiger een bouwstofzuiger zijn die werkt zonder stofzak? Dan kennen wij de perfecte stofzuiger voor jou, namelijk de Kärcher AD 4 Premium. Wij vinden dat dit model de beste as stofzuiger voor jou is, omdat het hier gaat om een bouwstofzuiger zonder stofzak. Kärcher AD 4 PremiumDeze stofzuiger is bovendien multifunctioneel. Hij is namelijk een elektrische bouwstofzuiger, maar je kunt er gewoon as, dierenharen en ook bouwstof mee opzuigen. Als het opgezogen vuil wordt opgeslagen in een reservoir met een inhoud van 17 liter. Er is dus geen stofzak nodig.

Hoewel er bij de meeste stofzuigers gezorgd wordt voor een goed opvangsysteem voor het vuil, kan het toch voorkomen dat enkele stofdeeltjes het reservoir ontglippen. Daarom heeft de fabrikant van de Kärcher AD 4 Premium gezorgd voor een vlakfilter in het apparaat. Dit filter voorkomt dat stofdeeltjes in de zuiger blijven hangen. Bovendien houdt het afzuigfilter overige stofdeeltjes tegen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de lucht die de stofzuiger uitblaast vrij is van stofdeeltjes. Tijdens het stofzuigen wil je het liefst een comfortabele werkhoogte hebben. Daarom is het handig dat deze stofzuiger beschikt over een telescopische steel. Je kunt dus op een comfortabele hoogte werken. De rubberen wielen zorgen daarnaast voor extra werkgenot, want je kunt de aszuiger soepel door het huis rollen. Wanneer je het apparaat even niet gebruikt, kun je hem zetten op de parkeerstand. Zo kun je de stofzuiger stabiel wegzetten.

Voordelen van de Kärcher AD 4 Premium:

 • Het filter maak je eenvoudig schoon met het filterreinigingssysteem.
 • Hij heeft een telescopische steel, dus je hebt altijd een comfortabele werkhoogte.
 • Je kunt de bouwstofzuiger gemakkelijk verplaatsen, want hij weegt slechts 5,3 kilogram.
 • Er is gezorgd voor rubberen wielen, waardoor je de zuiger soepel door het huis kunt rollen.
 • Doordat er is gezorgd voor een parkeermodus, kun je de bouwstofzuiger stabiel en netjes wegzetten.

Nadelen van de Kärcher AD 4 Premium:

 • Er worden geen hulpstukken meegeleverd.
 • Met een lengte van 4 meter is het snoer voor sommigen vrij kort.
 • De zuigkracht van deze elektrische bouwstofzuiger is niet regelbaar.

4. JustFire 1200 Watt – Aszuiger

Als je op zoek gaat naar een nieuwe aszuiger, dan let je op bepaalde factoren. Hoewel velen nagaan wat het vermogen en de zuigkracht van de verschillende modellen is, kan het voor jou gewoon belangrijk zijn dat je in een korte tijd je open haard, werkplaats of barbecue schoon krijgt. Behoor jij tot deze laatste categorie en zoek je naar de beste as stofzuiger voor jouw behoeften? Dan kies je voor de JustFire 1200 Watt – Aszuiger. Deze stofzuiger heeft een hoog vermogen van 1200 Watt, dus je bent verzekerd van een goede zuigkracht. JustFire 1200 Watt - AszuigerBovendien heeft het apparaat een snelle werking. Dit betekent dat je in een mum van tijd je werkplaats, barbecue of open haard weer schoon krijgt. Het apparaat zuigt niet alleen asresten op, maar helpt je ook om zaagsel en bijvoorbeeld barbecuekolen op te ruimen. Je kunt met slechts 1 apparaat dus meerdere klusjes klaren.

Wanneer je een stofzuiger gebruikt, is het handig om na te gaan waar het vuil wordt opgeslagen. Je weet dan meteen hoe je het vuil kunt ledigen. In het geval van de JustFire 1200 Watt – Aszuiger wordt het vuil opgevangen in een grote tank van 20 liter. Je kunt deze tank eenvoudig legen. Doordat de tank bovendien is vervaardigd van duurzaam staal kan hij probleemloos temperaturen tot 50 graden Celsius aan. Dit betekent dat je na een avondje stoken niet tot de volgende ochtend hoeft te wachten om je open haard te reinigen. Je laat namelijk de deeltjes even afkoelen en kunt je open haard of barbecue nog dezelfde avond schoonmaken. In de stofzuiger zit er tevens een veilig HEPA-filter. Dit filter houdt tijdens het zuigen zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen en verhindert dat ze vrij rondwarrelen in de lucht. Je werkomgeving is dus veilig en gezond.

Voordelen van de JustFire 1200 Watt – Aszuiger:

 • Het opgezogen vuil wordt opgevangen in de grote tank van 20 liter.
 • Met deze aszuiger kun je je open haard, werkplaats of barbecue in een mum van tijd schoonmaken.
 • De stalen tank is sterk en duurzaam en kan probleemloos temperaturen tot 50 graden Celsius aan.
 • Hij heeft een motor met een vermogen van 1200 Watt, dus het apparaat zuigt krachtig al het vuil op.
 • Tijdens het zuigen worden zelfs de kleinste stofdeeltjes door het HEPA-filter tegengehouden en wordt verhinderd dat de deeltjes vrij rondwarrelen in de lucht.

Nadelen van de JustFire 1200 Watt – Aszuiger:

 • Het netsnoer is 4 meter lang, wat sommigen vrij kort vinden.
 • Als je het apparaat zelf in elkaar moet zetten, kan dit enige tijd in beslag nemen.

5. Einhell TC-AV 1250 Aszuiger – stofzakloze

Waar let jij op wanneer je op zoek gaat naar de beste as stofzuiger voor jouw behoeften? Velen kijken naar het vermogen van de verschillende modellen. Daarnaast is het handig om te letten op de gebruiksmogelijkheden van de stofzuigers. Je kunt desgewenst ook de opvangcapaciteit van de apparaten vergelijken om zo te kunnen concluderen hoe lang je kunt stofzuigen voordat je de opvangbak of –zak moet legen. Wat dacht je van een as stofzuiger met een hoog vermogen van 1250 Watt die je kunt gebruiken om je open haard, kachel of barbecue te reinigen? Einhell TC-AV 1250 AszuigerAls een dergelijk model perfect klinkt, dan raden wij de Einhell TC-AV 1250 Aszuiger aan. Dit model is wellicht de beste as stofzuiger voor jou. Hij heeft namelijk een hoog vermogen van 1250 Watt, wat betekent dat hij zeer krachtig is. Bovendien kun je hem gebruiken om je kachel, barbecue of open haard te reinigen.

Als je de Einhell TC-AV 1250 Aszuiger gebruikt, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over het regelmatig moeten ledigen van de opvangbak. Deze bak heeft namelijk een capaciteit van maar liefst 20 liter. Je kunt dus enige tijd door stofzuigen zonder dat de bak geledigd hoeft te worden. Nadat je een vuurtje hebt gestookt of je hebt gebarbecued, dan laat je de deeltjes even afkoelen. Vervolgens pak je jouw stofzuiger op aan de hendel en verrijd je hem dankzij de 4 wielen gemakkelijk naar de plaats van bestemming. De asrestanten of barbecueresten kun je gemakkelijk opzuigen met de aluminium zuigslang van versterkt metaal en met een lengte van 1,2 meter. Wil je de deeltjes liever wegblazen? Dat kan! Deze stofzuiger heeft namelijk ook een handige blaasfunctie. Zelfs kleine asdelen worden bij de zuigfunctie door de filterpatroon opgevangen. Hierdoor is de motor beschermd en gaat hij langer mee.

Voordelen van de Einhell TC-AV 1250 Aszuiger:

 • Dit apparaat heeft behalve een zuigfunctie ook een handige blaasfunctie.
 • Er is gezorgd voor een opvangbak van 20 liter die je gemakkelijk kunt legen.
 • Hij maakt niet veel lawaai, waardoor je anderen niet stoort tijdens het stofzuigen.
 • Na gebruik kun je de container legen en omspoelen om er zeker van te zijn dat hij helemaal schoon is.
 • Deze as stofzuiger is multifunctioneel, dus je kunt er gemakkelijk je barbecue, kachel of open haard mee reinigen.
 • Zelfs kleine asdelen worden bij de zuigfunctie opgevangen door de filterpatroon waardoor de motor beschermd wordt en langer meegaat.
 • Doordat deze stofzuiger is voorzien van een kabelwinder kun je de kabel netjes opwinden na gebruik zodat hij klaar is voor de volgende schoonmaakbeurt.

Nadelen van de Einhell TC-AV 1250 Aszuiger:

 • Sommige gebruikers zijn van mening dat het snoer van deze aszuiger relatief kort is.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je het filter op zijn tijd moet uitwassen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>