De beste autoradio van 2020 kopen? Top 10 Test! Met Navigatie voor Android en iPhone

Doet je autoradio het niet meer? Ben je misschien op zoek naar een autoradio die meer mogelijkheden met zich meebrengt dan je standaard autoradio? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste autoradio voor jouw behoeften. Het kan dat je al op onderzoek bent uitgegaan, maar dat er zoveel verschillende modellen zijn dat je niet weet waar je moet beginnen. Geen nood. Wij helpen je namelijk om jouw ideale autoradio te vinden. Allereerst is het handig om na te gaan welk formaat autoradio geschikt is voor jouw auto. Er zijn namelijk 2 standaard afmetingen: enkel, oftewel 1-DIN en dubbel, oftewel 2-DIN. Het is ook belangrijk om na te gaan welk radiosignaal je met de autoradio wil ontvangen. Wil je tevens je eigen muziek afspelen of handsfree oproepen kunnen beantwoorden? Vergelijk de top 5 van 2020 en vind hier de beste autoradio voor jouw behoeften!

Beste autoradio van 2020

Heb je al gezocht naar de beste autoradio voor jouw behoeften, maar zag je door de bomen het bos niet meer? Dat kan gebeuren, omdat er veel verschillende autoradio’s te koop worden aangeboden. Om je op weg te helpen, hebben wij de top 5 beste autoradio’s van het jaar voor je op een rij gezet. Deze 5 modellen zie je in de onderstaande tabel. We reviewen bovendien elk van deze modellen, zodat je de verschillende autoradio’s met elkaar kunt vergelijken. Lees dus snel verder en kies de beste autoradio voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.JVC KD-R871BTMeer info »
2.Kenwood KDC-X7200DAB
Meer info »
3.Pioneer DEH-X7800DABMeer info »
4.Sony MEX-N6002KITMeer info »
5.
Caliber RMD579DAB-BTMeer info »

1. JVC KD-R871BT

JVC KD-R871BT

Als je zoekt naar de beste autoradio voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst na te gaan welke mogelijkheden jouw droomautoradio met zich mee moet brengen. Het eerste waar je naar kijkt is uiteraard het formaat. Je kunt immers geen 2-DIN autoradio gebruiken als er in je auto slechts ruimte is voor een 1-DIN model. Daarnaast is het handig om na te gaan welke andere mogelijkheden de autoradio’s met zich meebrengen. Als je iemand bent die de radio slechts gebruikt om naar de programma’s op de FM-radiozenders te luisteren, dan heb je geen geavanceerde radio nodig. Wil je echter ook de mogelijkheid hebben om je eigen muziek af te draaien en moet de radio je de mogelijkheid geven om handsfree te bellen? Dan kies je voor de JVC KD-R871BT. Wij vinden dit model de beste autoradio voor jou, omdat je er handsfree mee kunt bellen.

Iedereen die een auto rijdt, weet hoe belangrijk het is om handsfree te kunnen bellen. Sommigen kiezen ervoor om een Bluetooth headset aan te schaffen. Echter, als je veilig en handsfree kunt bellen met je autoradio, dan heb je dubbel voordeel. Je kunt immers met de radio luisteren naar muziek en programma’s van de verschillende radiozenders, je kunt je eigen muziek afdraaien én je kunt met de radio handsfree bellen. Deze voordelen heb je allemaal wanneer je kiest voor de JVC KD-R871BT. Hij heeft namelijk een ingebouwde Bluetooth carkit. Je kunt dus met een druk op de knop je oproepen beantwoorden en praat in de externe microfoon om handsfree gesprekken te voeren. Er is zelfs gezorgd voor spraakbesturing zodat je gemakkelijk een contactpersoon kunt bellen. Als je naar je eigen muziek wil luisteren, kun je je smartphone via Bluetooth of een USB kabel verbinden met deze 1-DIN autoradio.

Voordelen van de JVC KD-R871BT:

 • Via de externe microfoon kun je handsfree bellen.
 • Bas van je muziek klinkt extra krachtig dankzij de Bass Boost functie.
 • Hij beschikt over een cd-speler zodat je je eigen muziek kunt beluisteren.
 • De autoradio streamt via Bluetooth muziek draadloos van je tablet of smartphone.
 • Je kunt via een USB kabel je iPhone of iPod aansluiten op de radio en je muziek met de knoppen op de radio bedienen.

Nadelen van de JVC KD-R871BT:

 • Er is niet gezorgd voor een ingebouwde DAB+ tuner, die ervoor zorgt dat je geniet van een ruisvrije radiokwaliteit.
 • Mocht het voorkomen dat de USB-verbinding niet meteen werkt, dan moet de USB-kabel uit de USB-poort gehaald worden en er weer in gestopt worden.

2. Kenwood KDC-X7200DAB

Kenwood KDC-X7200DAB

Als je de review over de vorige autoradio hebt gelezen, dan heb je gezien dat die autoradio geen digitaal DAB+ signaal ondersteunt. Vaak is dat geen probleem, maar er zijn ook personen die juist een radio willen hebben met DAB+. Het voordeel van dergelijke autoradio’s is dat ze zorgen voor een kraak- en storingsvrij ontvangst. Bovendien beschik je met dergelijke radio’s meteen over vele zenders die de radio zelf opzoekt. Is de beste autoradio voor jou daarom een DAB+ model, waar je hoge kwaliteit radio mee kunt beluisteren? Dan kennen wij de ideale radio voor jou, namelijk de  Kenwood KDC-X7200DAB. Dit model is de beste autoradio voor jou, omdat je met deze radio het digitale DAB+ signaal ontvangt. Je kunt dus luisteren naar een storingsvrij en helder geluid. Daarnaast brengt de radio ook mogelijkheden met zich mee om naar je eigen muziek te luisteren.

Hoewel we je reeds hebben verteld dat je de mogelijkheid hebt om met de Kenwood KDC-X7200DAB je eigen muziek te beluisteren, weet je nog niet om welke mogelijkheden het precies gaat. Met deze radio in je auto kun je muziek draadloos sturen van een tablet of smartphone naar je speakers. Dit gebeurt via Bluetooth. Er zijn bovendien ook andere manieren om je eigen muziek te beluisteren, omdat de fabrikant begrijpt dat een Bluetooth verbinding je batterij relatief snel leeg kan laten lopen. Daarom heb je ook de mogelijkheid om je eigen muziek af te spelen via de aux-, cd-, of USB-ingang. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een mp3-speler hebt met al je favoriete muziek. Dan kun je dit apparaat via een USB-kabel koppelen aan de autoradio en gedurende lange tijd genieten van prachtige muziek. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om naar muziek van een cd te luisteren.

Voordelen van de Kenwood KDC-X7200DAB:

 • Muziek van USB apparaten kan door deze autoradio worden afgespeeld.
 • Desgewenst kun je muziek van een cd afspelen op deze 1-DIN autoradio.
 • Er zijn variabele kleuren, dus je kunt het display naar jouw smaak aanpassen.
 • Je geniet van een ruisvrije radiokwaliteit, omdat de autoradio beschikt over een DAB+ tuner.
 • Het is mogelijk om deze autoradio te gebruiken om handsfree te bellen, dus je hebt geen headset nodig.

Nadelen van de Kenwood KDC-X7200DAB:

 • Bediening met een afstandsbediening wordt niet ondersteund.
 • Het is niet mogelijk om je smartphone via NFC te verbinden met de autoradio.
 • Aangezien zijn bediening een beetje anders is ingesteld dan bij de gemiddelde autoradio, moet je er eerst even aan wennen.

3. Pioneer DEH-X7800DAB

Pioneer DEH-X7800DAB

Ben je iemand die graag naar muziek luistert terwijl je in de auto zit? Dan is het handig om een autoradio te hebben. We weten allemaal dat de verschillende radiozenders niet altijd muziek afdraaien die wij mooi vinden. Daarom is het sowieso een goed idee om te kiezen voor een autoradio die je de mogelijkheid geeft om je eigen muziek af te spelen. Vaak is het zo dat dergelijke autoradio’s je meerdere mogelijkheden geven zoals aansluiting via USB, via een 3,5 mm mini-jack ingang, via cd of via Bluetooth. Mocht het zijn dat je je muziek wil afdraaien via je smartphone, dan is het belangrijk om na te gaan of de radio Android- of iOS-besturingssystemen ondersteunt. Heb je zowel Android- als iOS-apparaten en is de beste autoradio voor jou daarom een model dat beide varianten ondersteunt? Dan is de Pioneer DEH-X7800DAB de beste autoradio voor jou.

Wij vinden dat de Pioneer DEH-X7800DAB goed bij je past, omdat je jouw Apple iOS- en Android-apparaten er op eenvoudige wijze op kunt aansluiten. De 1-DIN autoradio voorziet je bovendien van uitgebreide Bluetooth-aansluitingen om handsfree te kunnen bellen en zelfs muziek te kunnen streamen. Er zijn behalve Bluetooth mogelijkheden ook andere manieren om je eigen muziek te kunnen afdraaien. Zo beschikt deze autoradio met een DAB+ tuner over een USB-aansluiting, een 3,5 mm mini-jack ingang en een cd-speler. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om je eigen muziek af te draaien. Wanneer je muziek afspeelt, baal je ook niet van de volgorde, want het programma MIXTRAX EZ mixt losse nummers naadloos aan elkaar. Mocht je besluiten om gewoon naar de muziek of programma’s van de radio te luisteren, dan geniet je tevens van een ruisvrije en heldere ontvangst, want de radio beschikt over een DAB+ tuner.

Voordelen van de Pioneer DEH-X7800DAB:

 • Het is mogelijk om je smartphone via de USB poort op te laden.
 • Je kunt het display naar eigen smaak aanpassen met de variabele kleuren.
 • Er is gezorgd voor een DAB+ tuner, dus je geniet van een ruisvrije radiokwaliteit.
 • Desgewenst kun je muziek afspelen van cd’s, want de autoradio heeft een cd-speler.
 • Hij beschikt over het programma MIXTRAX EZ, dat losse nummers naadloos aan elkaar mixt.
 • Doordat deze autoradio zowel Android als Apple iOS-apparaten ondersteunt, geniet je altijd van je favoriete muziek wanneer je in de auto zit.

Nadelen van de Pioneer DEH-X7800DAB:

 • Muziek van een SD-kaart kan niet rechtstreeks worden afgespeeld op de autoradio.
 • Doordat deze autoradio veel mogelijkheden met zich meebrengt, moet je er eerst aan wennen om hem optimaal te kunnen instellen.

4. Sony MEX-N6002KIT

Sony MEX-N6002KIT

Heb je meer dan 1 telefoon en ben je vaak onderweg? Dan is het handig als je kiest voor een autoradio die beschikt over Dual Bluetooth. Met een dergelijk apparaat kun je de eerste smartphone aan de radio koppelen om muziek af te spelen en de tweede telefoon kun je gebruiken om gesprekken te beantwoorden. Is daarom de beste autoradio voor jou een variant met Dual Bluetooth? Dan kun je kiezen voor de Sony MEX-N6002KIT. Wij vinden dit model de beste autoradio voor jouw behoeften, omdat hij beschikt over Dual Bluetooth. Je koppelt eerst de eerste telefoon aan de autoradio en geeft deze smartphone volledige toegang tot je navigatie, muziek en communicatiefuncties. Vervolgens koppel je jouw tweede telefoon. Met de tweede telefoon kun je via de autoradio handsfree bellen. Is je eerste telefoon een iOS-variant, dan kun je hem gebruiken om Siri Eyes Free te gebruiken voor navigatie.

We hebben het nu gehad over 1 van de handige mogelijkheden die de Sony MEX-N6002KIT autoradio met zich meebrengt voor een iOS-smartphone. Echter, als je er een Android-telefoon aan koppelt, dan kun je gebruik maken van SongPal. Hiermee reguleer je je muziek, lees je berichten en kun je apps beheren met spraakbesturing. Vooral in een auto is spraakbesturing zeer handig. Je kunt immers je ogen op de weg houden terwijl je tegelijkertijd bezig bent met je smartphone. Denk er bijvoorbeeld aan dat je via spraakbesturing de opdracht geeft aan de autoradio om andere muziek op te zetten. Je kunt via spraakbesturing zelfs routebeschrijvingen krijgen of met anderen communiceren. Hoewel deze autoradio veel unieke mogelijkheden met zich meebrengt, mogen we niet vergeten dat het gaat om een 1-DIN autoradio. Geluid is dus ook belangrijk. Daarom beschikt dit model over de Dynamic Reality-versterker 2, die krachtig, helder geluid bij elk volume produceert.

Voordelen van de Sony MEX-N6002KIT:

 • De verlichting van de radio kun je aanpassen op het interieur van je auto.
 • Je kunt met 2 telefoons tegelijkertijd verbinding maken, dankzij Dual Bluetooth.
 • Siri Eyes Free (Apple) en SongPal (Android) geven je toegang tot stembediening.
 • Dankzij de Dynamic Reality-versterker 2 geniet je van helder, krachtig geluid bij elk volume.
 • Er is gezorgd voor een DAB+ tuner, zodat je optimaal kunt genieten van een ruisvrije radiokwaliteit.
 • Met deze autoradio kun je op verschillende manieren je eigen muziek afspelen, want hij beschikt over een cd-speler, Bluetooth, een 3,5 mm mini-jack ingang en een USB aansluiting.

Nadelen van de Sony MEX-N6002KIT:

 • Stuurwielbediening wordt niet ondersteund.
 • Je kunt met deze autoradio geen bestanden van geheugenkaarten afspelen.

5. Caliber RMD579DAB-BT

Caliber RMD579DAB-BT

Heb je kinderen die regelmatig met je in de auto zitten? Of rijd je vaak samen met anderen? Misschien leggen jullie zelfs lange afstanden af. Als je wil dat je kinderen of medepassagiers optimaal genieten van hun rit in de auto, dan kun je muziek afdraaien. Echter, als je urenlange ritten maakt, is alleen muziek misschien niet voldoende. Kinderen balen namelijk redelijk snel van muziek, dus je zoekt dan vaak naar andere manieren om hen bezig te houden. Wist je dat je met je autoradio ervoor kunt zorgen dat je kinderen of medepassagiers zich tijdens de rit rustig houden? Dit doe je door te kiezen voor een autoradio die tevens een volwaardig entertainmentstation is. Is een dergelijk model de beste autoradio voor jou? Dan is de Caliber RMD579DAB-BT wellicht de beste autoradio voor jou. Dit model is immers een volwaardig entertainmentstation voor in de auto.

Er zijn verschillende eigenschappen die deze autoradio onderscheiden van andere modellen. Eén van deze eigenschappen is het feit dat hij beschikt over een scherm. Je kunt dus films en series afspelen van een SD kaart of USB stick om je medepassagiers of kinderen te vermaken. Bovendien is het gemakkelijk om de Caliber RMD579DAB-BT autoradio te bedienen. Je drukt namelijk slecht met je vingertoppen op het touchscreen. Hierdoor kun je het verkeer goed in de gaten houden en tegelijkertijd de radio bedienen. Je maakt je bovendien geen zorgen over het zoeken naar de juiste menuknop. Wanneer je luistert naar muziek of programma’s van de radio, dan geniet je tevens van prachtig geluid. De radio beschikt namelijk over een DAB+ tuner en een meegeleverde DAB+ antenne, waardoor je van een ruisvrije radiokwaliteit geniet. Je ontvangt zelfs extra zenders en houdt tijdens het bellen beide handen aan het stuur dankzij de meegeleverde microfoon.

Voordelen van de Caliber RMD579DAB-BT:

 • Je krijgt er een afstandsbediening bij.
 • Muziek kan via Bluetooth, USB of de 3,5 mm mini-jack ingang worden afgespeeld.
 • Zijn meegeleverde externe microfoon maakt het mogelijk om handsfree te bellen.
 • Er is gezorgd voor een DAB+ tuner zodat je van een ruisvrije kwaliteit kunt genieten.
 • Hij heeft een kantelbaar ontwerp, dus je kunt het scherm na gebruik gerust opklappen.
 • Deze autoradio kun je bedienen door met je vingertoppen op het touchscreen te drukken.
 • Doordat deze autoradio beschikt over een scherm, waarop je films en series van een USB stick of SD kaart kunt afspelen, kun je medepassagiers en kinderen optimaal bezighouden tijdens de rit.

Nadelen van de Caliber RMD579DAB-BT:

 • Je kunt geen cd’s spelen met deze autoradio.
 • Vergeleken met bepaalde andere autoradio’s, heeft dit model relatief weinig instelmogelijkheden.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>