Op Zoek Naar De Beste Babyfoon van 2019? Vergelijken kan hier voor de beste koop! + Camera App Test

Als je een baby in huis hebt, dan behoort een babyfoon vast wel tot het lijstje met benodigde spullen. Echter, hoe kies je de beste babyfoon uit? Het ideale model uitkiezen heeft volledig te maken met jouw voorkeuren. Zo wil de ene ouder slechts het kindje duidelijk horen. De andere ouder, daarentegen, vind het belangrijk om zijn/haar kindje ook te kunnen zien. Er zijn zelfs babyfoons die ervoor zorgen dat je je baby overal ter wereld kunt zien. Het is tevens belangrijk om na te gaan hoe groot het bereik van de babyfoon voor jou moet zijn. Natuurlijk kun je ook kijken naar de waarschuwingssignalen van de verschillende modellen. Door de 10 best verkochte babyfoons te recenseren, vergemakkelijken wij je zoektocht naar de beste babyfoon.

Beste babyfoon van 2019

In de onderstaande tabel zie je de 10 babyfoons die we in dit artikel recenseren. Aan de hand van de verschillende reviews en misschien ook de merken kun je de beste babyfoon voor jouw behoeften uitkiezen!

 Product naam 
1.
Luvion EssentialMeer info »
2.
Alecto DBX-85 ECO DECTMeer info »
3.
Philips AVENT SCD560 DECTMeer info »
4.
Alecto DBX-88 ECO DECTMeer info »
5.
Motorola MBP-8Meer info »
6.Luvion EasyMeer info »
7.Alecto DVM-70Meer info »
8.Luvion Supreme ConnectMeer info »
9.Alecto DBX-82Meer info »
10.Alecto DBX-92Meer info »

1. Luvion Essential

Luvion Essential Zoek je naar de beste babyfoon voor jouw behoeften? Dan is 1 van de eerste vragen die je jezelf dient te stellen: “wil ik mijn baby slechts horen of moet ik hem/haar ook kunnen zien?”. Als je antwoord op deze vraag is dat je je baby zowel wil horen als zien, dan volgt er nog een vraag. Is het voor jou belangrijk dat de babyfoon beschikt over een terugspreekfunctie? Heb je “ja” geantwoord op deze vraag, dan is de Luvion Essential wellicht de beste babyfoon voor jou. Dit model is ideaal voor ouders die willen zien én horen wat hun baby uitspookt. Het doet er dan niet toe of je de babykamer hebt verlaten om te koken of gewoon om even een boek te halen. Je neemt slechts de babyfoon met je mee en kunt op elk gewenst moment zien wat je kleine schat uitspookt.

De Luvion Essential is ook een goede babyfoon, omdat hij is voorzien van verschillende functies. Hij beschikt onder andere over een superieure beeldkwaliteit en kan zelfs worden uitgebreid met meerdere camera’s. Deze functie is ideaal als je meerdere kinderen hebt. Je kunt namelijk op die manier al je kinderen tegelijkertijd in de gaten houden. Door hen allemaal in de gaten te houden, voel je je als ouder op je gemak. Zelfs in de nacht geeft de camera van deze babyfoon helder beeld. Je hoeft dus niet het licht aan te laten alleen zodat je je kindje in de gaten kunt houden. De beelden van de babyfoon zie je op het 3,5 inch kleurenscherm van de ouderunit. Als je kindje zonder problemen doorslaapt, dan is de VOX-functie ideaal. Deze zorgt ervoor dat de babyfoon automatisch uitschakelt en weer aangaat wanneer er geluiden uit de babykamer komen.

Voordelen van de Luvion Essential babyfoon:

 • Je kunt hem uitbreiden met meerdere camera’s.
 • Dit model is voorzien van een terugspreekfunctie.
 • Schakel een slaapliedje aan om je baby gerust te stellen.
 • Er is een infraroodcamera die ervoor zorgt dat je ook ’s nachts helder beeld hebt.
 • Hij is voorzien van beeldactivering die ervoor zorgt dat het beeld alleen aangaat wanneer er geluid wordt gedetecteerd.

Nadelen van de Luvion Essential babyfoon:

 • De camera kan niet op afstand worden gedraaid.
 • Zijn batterij gaat niet heel lang mee, dus ’s nachts kun je hem het beste in het stopcontact houden.

2. Alecto DBX-85 ECO DECT

Alecto DBX-85 ECO DECTBen je op zoek naar de beste babyfoon voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan of het apparaatje beschikt over alleen geluid of beeld en geluid. Als je een ouder bent die vaak heel dicht bij zijn of haar baby is, dan heb je waarschijnlijk geen babyfoon met beeld nodig. Je verlaat de babykamer namelijk alleen wanneer je even dringend wat moet doen. Over het algemeen gebeurt er in korte tijd niet veel, maar om toch zeker te zijn, dan is een babyfoon met alleen geluid handig. Dergelijke modellen zijn goedkoper dan de modellen met beeld. Wij kennen een babyfoon met alleen geluid, die goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon. Dit model is de beste babyfoon voor jou, omdat hij alleen beschikt over geluid.

Als ouder wil je natuurlijk zo voorzichtig mogelijk zijn als het om je kind gaat. Dat begrijpen we ook. Daarom hebben we de Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon met een reden aanbevolen. Hoewel dit model alleen over geluid beschikt, is hij toch superieur. Hij maakt namelijk gebruik van DECT-technologie, die ervoor zorgt dat het geluid volledig storingsvrij is. Je kunt zelfs de gevoeligheid van de microfoon van dit model in 5 stappen instellen. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel geluid je wil horen. ’s Nachts doe je natuurlijk de lichten in je kamer uit. Misschien ben je vergeten om het geluid van de babyfoon op te krikken. Geen probleem! De babyfoon beschikt namelijk over LED-lampjes die automatisch oplichten wanneer er geluid te horen is. Dit licht wekt je dus ook wanneer je baby je nodig heeft.

Voordelen van de Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon:

 • Er is een VOX-functie.
 • Hij is voorzien van DECT-ontvangstkwaliteit.
 • Je kunt je kindje geruststellen met de terugspreekfunctie.
 • Het ontvangstvolume en de microfoongevoeligheid zijn instelbaar.
 • Als er geen bereik is of de batterij is leeg, dan lichten er lampjes op.

Nadelen van de Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon:

 • Er is geen display, dat de tijd laat zien.
 • Dit model beschikt niet over een camera.
 • Hij is niet voorzien van slaapliedjes om je baby gerust te stellen.

3. Philips AVENT SCD560 DECT

Philips AVENT SCD560 DECTAls je zoekt naar de beste babyfoon, dan zijn er verschillende aspecten waar je naar kunt kijken. Sommige ouders zoeken specifiek naar een model dat beschikt over alleen geluid. Andere ouders vinden het juist belangrijk dat de babyfoon een camera heeft. Er zijn echter ook andere eigenschappen die de verschillende babyfoons aantrekkelijk maken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je kindje niet in een donkere kamer wil laten. Dan kun je het licht van de kamer aanlaten, maar hierdoor verstoor je de rust van je kind. Daarom zijn er nachtlampjes. Wat als je echter kiest voor een babyfoon die tegelijkertijd fungeert als een nachtlamp? Dan heb je dubbel voordeel. Wij kennen een model dat aan deze eis voldoet, namelijk de Philips AVENT SCD560 DECT babyfoon.

Wij vinden dat de Philips AVENT SCD560 DECT de beste babyfoon voor jou is, omdat hij is voorzien van een nachtlampje. Hierdoor is de babykamer niet helemaal donker en kun je tegelijkertijd horen wanneer je kindje wakker is. Deze babyfoon is voorzien van een microfoon, waardoor je de zachte geluiden die je kindje maakt glashelder kunt horen. Als je kindje onrustig is, kun je hem/haar ook kalmeren met de 5 rustgevende slaapliedjes. Je baby valt hierdoor snel in een diepe slaap. Nadat je je kindje in zijn/haar bedje hebt gezet, ga jij ’s nachts ook slapen. Het kan dat je kleintje in zijn/haar slaap wakker wordt. Ook dat is geen probleem. Je kunt namelijk vanuit je eigen kamer je kindje gerust stellen met de terugspreekfunctie. Deze babyfoon is zelfs zo geavanceerd dat hij ook de temperatuur en omgevingsgeluiden voor je in de gaten houdt.

Voordelen van de Philips AVENT SCD560 DECT babyfoon:

 • De babyfoon laat je horen wanneer je baby geluid maakt.
 • Er is een slimme ECO-modus die ervoor zorgt dat je batterij kunt besparen.
 • Wanneer er geluid wordt gedetecteerd, dan gaan de LED-lampjes op de ouderunit aan.
 • Bij deze babyfoon wordt er gezorgd voor een storingsvrije verbinding en kristalhelder geluid.
 • Hij is voorzien van handige extraatjes zoals een nachtlampje, een terugspreekfunctie, slaapliedjes en een temperatuurweergave.

Nadelen van de Philips AVENT SCD560 DECT babyfoon:

 • Hij heeft geen camerafunctie.
 • Dit model is niet uitbreidbaar.
 • Je krijgt er geen reistasje bij om de babyfoon te vervoeren.

4. Alecto DBX-88 ECO DECT

Alecto DBX-88 ECO DECTZoek je naar de beste babyfoon voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je precies van de babyfoon verwacht. Je kunt als eerst kijken of je liever een model met alleen geluid wil hebben of een model met beeld en geluid. Vervolgens is het belangrijk om na te gaan over welke extraatjes deze babyfoon moet beschikken. Op het gebied van extraatjes kun je denken aan een terugspreekfunctie en slaapliedjes. Wij kennen een model met alleen geluid dat beschikt over slaapliedjes en een terugspreekfunctie. Hier verwijzen we naar de Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon. Dit model vinden wij de beste babyfoon voor jou, omdat hij beschikt over aantrekkelijke extraatjes en hij je laat horen wanneer je kindje geluid maakt.

Wij vinden dat de Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon ideaal is als je zoekt naar een basis babyfoon. Een dergelijk model hoeft dus niet te beschikken over allerlei toeters en bellen. Hij moet slechts ervoor zorgen dat je hoort wanneer er geluid uit de babykamer komt. Natuurlijk is het belangrijk dat het geluid kristalhelder is en het apparaatje betrouwbaar is. Hier heeft de fabrikant van deze babyfoon voor gezorgd. De babyfoon is namelijk voorzien van een DECT-verbinding, dus je bent verzekerd van helder geluid. Daarnaast is er gezorgd voor geluidsindicatielampjes, die je ook visueel op de hoogte houden van het geluid in de babykamer. Om de batterijduur te verlengen en je baby te beschermen tegen stralingen kun je zelfs gebruik maken van de ECO DECT-functie. Deze zorgt ervoor dat er een signaal wordt uitgezonden, dat stralingsarm is.

Voordelen van de Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon:

 • De verschillende indicaties kun je aflezen op het display.
 • Je kunt je kindje gerust stellen door ingebouwde slaapliedjes af te spelen.
 • Het is mogelijk om de voorgeprogrammeerde slaapliedjes op afstand aan te zetten.
 • Zonder je kamer te verlaten, kun je je kindje geruststellen dankzij de terugspreekfunctie.
 • Dankzij de VOX-functie gaat de babyfoon alleen aan wanneer er geluid wordt gedetecteerd.
 • Hij beschikt over een handig, ingebouwd nachtlampje, dat op afstand aangezet kan worden.
 • Er is een ECO DECT-functie aanwezig die ervoor zorgt dat er een stralingsarm signaal wordt uitgezonden.

Nadelen van de Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon:

 • Dit model heeft geen camera.
 • De batterijen van de babyunit raken snel leeg.
 • Je moet de batterijen voor de babyunit apart aanschaffen.

5. Motorola MBP-8

Motorola MBP-8In je zoektocht naar de beste babyfoon voor jouw behoeften, kom je verschillende modellen tegen. Elk individueel model beschikt over bepaalde aantrekkelijke eigenschappen. Een ander aspect waar je naar kunt kijken is de prijs. De voordeligste babyfoons zijn de modellen die over een microfoon beschikken. Deze babyfoons zorgen ervoor dat wanneer er geluid uit de kinderkamer komt, je dat meteen ook hoort. Zulke babyfoons beschikken niet over een camera. Als je echter vaak dicht bij je baby bent, dan is een camera ook niet nodig. Hoewel dergelijke modellen vrij standaard zijn, kun je soms ook profiteren van allerlei extraatjes. Zo zijn er modellen met een nachtlampje. Je hoeft dan niet apart een nachtlampje aan te schaffen. De Motorola MBP-8 babyfoon is een dergelijk model. Hij is een basis babyfoon met geluid, die ook beschikt over een ingebouwd nachtlampje.

De Motorola MBP-8 is wellicht de beste babyfoon voor jou, omdat hij ervoor zorgt dat je je kind optimaal in de gaten kunt houden. Dit model zorgt er namelijk voor dat je elk geluidje dat je kindje maakt hoort, dankzij de hoog gevoelige microfoon. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat er storingen ontstaan, omdat de babyfoon 100% storingsvrij is. Dit komt doordat hij beschikt over DECT-technologie en een hoog bereik. Deze babyfoon heeft namelijk een bereik van 300 meter. Hoewel er handige functies zijn verwerkt in de babyfoon, is deze toch eenvoudig in gebruik. Mocht je het geluid uit de ouderunit niet horen, dan zie je toch wanneer je kindje geluid maakt. De oplichtende LED-lampjes laten je namelijk meteen zien dat er geluid uit de kinderkamer komt.

Voordelen van de Motorola MBP-8 babyfoon:

 • Hij heeft een groot bereik van maximaal 300 meter.
 • Deze babyfoon is geavanceerd en ook gemakkelijk te gebruiken.
 • Je kunt zowel de ouder- als kinderunit direct in het stopcontact pluggen.
 • Er ontstaat geen storing of ruis, omdat de babyfoon beschikt over DECT-technologie.
 • Het is meteen duidelijk wanneer er geluid uit de kinderkamer komt, dankzij de LED-lampjes.

Nadelen van de Motorola MBP-8 babyfoon:

 • Er is geen display om de tijd af te lezen.
 • Deze babyfoon is niet verder uitbreidbaar.
 • Je kunt je kindje niet op afstand geruststellen, want de babyfoon heeft geen terugspreekfunctie.
 • Doordat je de ouderunit rechtstreeks in het stopcontact moet steken, is hij niet overal naast je neer te leggen.

6. Luvion Easy

Luvion EasyBen je op zoek naar de beste babyfoon voor jouw behoeften? Wanneer je naar het ideale model zoekt, dan vergelijk je natuurlijk meerdere modellen met elkaar. Sommige modellen beschikken alleen over geluid. Andere modellen beschikken over zowel geluid als beeld. Daarnaast is het handig om te kijken naar de extraatjes van de verschillende modellen. Sommige babyfoons zijn onder andere voorzien van een nachtlamp, een terugspreekfunctie en temperatuurweergave. Niet elke ouder vindt alle functies even belangrijk. Stel je voor dat je een model zoekt met beeld en geluid, een temperatuurweergave en een terugspreekfunctie. Je vindt misschien een nachtlamp niet nodig, omdat er al 1 is in de kinderkamer. Dan is de Luvion Easy de beste babyfoon voor jou. Dit model is voorzien van beeld en geluid, een terugspreekfunctie en zelfs een temperatuurweergave.

Doordat de Luvion Easy babyfoon is voorzien van de belangrijke functies, kun je je baby goed in de gaten houden wanneer hij/zij slaapt. Kindertjes kunnen soms trekken aan de voorwerpen die zij zien. Daarom is de plaatsing van de babyfoon ook zeer belangrijk. Hier heeft de fabrikant van dit model ook aan gedacht. Daarom kun je de camera naast het bedje van je kind neerzetten of juist bevestigen aan de wand. Wanneer je kleine schat geluid maakt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je hem/haar niet hoort. Het apparaatjes zorgt er namelijk voor dat wanneer er op de babyunit geluid wordt gedetecteerd, het beeld van de ouderunit automatisch aangaat. Ook in het donker heb je dankzij de infrarood nachtmodus 5 meter zicht. Je ziet dus ook ’s nachts goed wat je kindje uitspookt. Zelfs op afstand kun je je kindje geruststellen, dankzij de terugspreekfunctie.

Voordelen van de Luvion Easy babyfoon:

 • Het beeld is op afstand instelbaar.
 • Als de ouderunit te ver van de camera is, krijg je een melding.
 • Hij beschikt over een terugspreekfunctie, waar je je kind gerust mee kunt stellen.
 • Binnenshuis heb je een bereik van 50 meter en buitenshuis een bereik van 300 meter.
 • Er is een VOX-functie die ervoor zorgt dat de babyfoon alleen aan gaat wanneer er geluid wordt gedetecteerd.

Nadelen van de Luvion Easy babyfoon:

 • Er is geen ingebouwd nachtlampje.
 • Het beeld van de babyfoon is niet draaibaar.

7. Alecto DVM-70

Alecto DVM-70Zoek je naar de beste babyfoon voor jouw behoeften? Dan kun je kijken naar diverse eigenschappen. Misschien is het voor jou van immens belang dat de babyfoon beschikt over zowel beeld als geluid. Natuurlijk kijk je daarnaast ook naar het bereik. Je wil natuurlijk niet dat je kindje je roept en dat je daar niet van op de hoogte bent, omdat je buiten bereik bent. Is het voor jou belangrijk dat de ideale babyfoon beschikt over een bereik van 50 meter binnenshuis? Dan kennen wij de perfecte babyfoon voor jou, namelijk de Alecto DVM-70. Wij vinden dat dit model de beste babyfoon voor jou is, omdat hij beschikt over zowel beeld als geluid. Daarnaast ben je er zeker van dat je overal in huis bereik hebt, want dit model heeft een bereik van 50 meter binnenshuis.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de Alecto DVM-70 babyfoon is dat je je kind zowel overdag als ’s nachts goed in de gaten kunt houden. Deze babyfoon is namelijk voorzien van infrarood Ledlampen die ervoor zorgen dat je je kindje ook in het donker goed kunt zien. Het observeren van je kleintje gaat met dit apparaat tevens moeiteloos, dankzij het 2,8 inch kleurenbeeldscherm. Als oplettende ouder kan het voor jou ook belangrijk zijn om de temperatuur in de babykamer te monitoren. Deze mogelijkheid biedt de babyfoon ook, omdat hij de temperatuur in de babykamer in de gaten houdt. Wordt je kindje in de nacht wakker, dan kun je op afstand slaapliedjes inschakelen. Je kunt hem/haar ook geruststellen via de terugspreekfunctie. Voor een langere batterijduur beschikt dit model over een ECO-modus. Deze modus zorgt ervoor dat de babyfoon alleen aan gaat wanneer er geluid wordt gedetecteerd.

Voordelen van de Alecto DVM-70 babyfoon:

 • Je kunt de babyfoon op afstand slaapliedjes laten afspelen.
 • Bij deze babyfoon wordt er zowel voor beeld als geluid gezorgd.
 • De babyfoon kan zowel via een stopcontact als via een accu worden gebruikt.
 • Stel je kind gerust dankzij de terugspreekmodus en ingebouwde nachtverlichting.
 • Dankzij de VOX-functie gaat de babyfoon slechts aan wanneer er geluid hoorbaar is.

Nadelen van de Alecto DVM-70 babyfoon:

 • Je kunt hem niet uitbreiden.
 • De microfoon van de babyunit is minder gevoelig.
 • Er worden geen batterijen voor de camera meegeleverd.

8. Luvion Supreme Connect

Luvion Supreme ConnectAls je hebt gekeken naar verschillende babyfoons, dan heb je gezien dat er diverse standaardmodellen zijn. Je kunt onder andere kiezen voor de wat goedkopere modellen zonder beeld. Daarnaast is het voor jou misschien handiger om te kiezen voor een model dat zowel beeld als geluid heeft. Je kunt ook de verschillende extra’s met elkaar vergelijken. Wat je waarschijnlijk is opgevallen, is dat veel modellen niet beschikken over een beweegbare camera. Als je het toch belangrijk vindt dat de beste babyfoon voor jou beschikt over een beweegbare camera, dan kun je kiezen voor de Luvion Supreme Connect. Dit model is uniek, omdat hij is voorzien van zowel beeld als geluid. Tegelijkertijd beschikt hij zelfs over een beweegbare camera. Je kunt je kindje dus goed in de gaten houden. Wil je hem/haar nog beter zien? Maak dan gebruik van de zoomfunctie!

Wij vinden dat de Luvion Supreme Connect de beste babyfoon voor jou is, omdat hij is voorzien van verschillende unieke functies. Zo kun je hem gebruiken met een wifi bridge. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om je baby op je smartphone of tablet in de gaten te houden. Niet elke ouder vindt het echter fijn om een babyfoon te gebruiken die afhankelijk is van een internetverbinding. Dat begrijpt de fabrikant van dit model ook. Daarom is het gebruik van een wifi verbinding optioneel. Je kunt dit model dus ook gebruiken als een klassieke babyfoon. Een andere unieke functie van dit model is dat hij beschikt over 4 verschillende slaapliedjes, waar je je kind gerust mee kunt stellen. Tegelijkertijd heeft hij ook een terugspreekfunctie, die ervoor zorgt dat je je kindje op afstand kunt kalmeren. Dit model beschikt zelfs over een temperatuurweergave.

Voordelen van de Luvion Supreme Connect babyfoon:

 • De microfoon van de babyfoon is gevoelig.
 • Hij is voorzien van een handige nachtmodus.
 • Voor beter zicht op je kindje, kun je op afstand de camera draaien of inzoomen.
 • Dankzij de VOX-functie, springt dit model alleen aan wanneer er geluid hoorbaar is.
 • Als je het beeld wil opnemen, dan kun je een micro SD-kaart in de babyfoon zetten.
 • Je kunt er maximaal 4 camera’s op aansluiten om al je kinderen in de gaten te houden.
 • Dit model is te gebruiken in combinatie met wifi om beelden op je tablet of smartphone te kunnen ontvangen.

Nadelen van de Luvion Supreme Connect babyfoon:

 • Om gebruik te maken van de wifi optie, is er een wifi-brug nodig.
 • Het geluid van de liedjes op de babyfoon kun je niet op afstand instellen.
 • Als je het scherm de hele tijd aan laat staan, dan loopt de batterij snel leeg.

9. Alecto DBX-82

Alecto DBX-82Wanneer je op zoek gaat naar de beste babyfoon, dan kun je zoeken naar een model met een beperkt bereik. Dergelijke modellen zijn ideaal voor ouders die over het algemeen in de buurt van hun kindertjes blijven. Vind jij het echter belangrijk dat de babyfoon waar je voor kiest beschikt over een zeer groot bereik? Als je kiest voor een dergelijk model, dan kun je gerust koffie drinken bij de buren terwijl je je kleine toch goed in de gaten houdt. Voor ouders die een groot bereik belangrijk vinden, is de Alecto DBX-82 wellicht de beste babyfoon. Dit komt doordat hij is voorzien van een bereik van maximaal 3 kilometer op een open veld. Je denkt nu misschien “maar ik ga hem vaker binnenshuis gebruiken!” Ook dat is geen probleem, omdat hij binnenshuis een bereik van maximaal 1 kilometer heeft.

Misschien vraag je je af waarom het bereik binnenshuis kleiner is dan het bereik op een open veld. Het bereik van de Alecto DBX-82 babyfoon kan namelijk worden beïnvloed door diverse factoren, waaronder betonnen muren en andere signalen. Een andere eigenschap, die deze babyfoon aantrekkelijk maakt, is zijn gebruiksgemak. Je kunt hem namelijk eenvoudig bedienen. Daarnaast beschikt hij over een display met achtergrondverlichting. Hierdoor kun je ook in het donker precies zien waar je mee bezig bent. In deze babyfoon zit er zelfs een ingebouwde zaklamp. Je hoeft je baby dus niet te wekken door het licht van de babykamer aan te doen wanneer je daar naartoe gaat. Echter, je ziet toch precies waar het speelgoed ligt, zodat je er niet over struikelt. De babyfoon is zelfs uitbreidbaar voor ouders met meerdere kinderen.

Voordelen van de Alecto DBX-82 babyfoon:

 • Deze babyfoon is voorzien van nachtverlichting.
 • Hij heeft een groot bereik zowel binnen- als buitenshuis.
 • Er is op dit model een indicator die je laat weten wanneer je buiten bereik bent.
 • Dankzij de eenvoudige menustructuur, is dit model zeer gemakkelijk te gebruiken.
 • Dit model is uitbreidbaar en hierdoor perfect voor ouders met meerdere kinderen.
 • Op het display van de babyfoon kun je gemakkelijk de verschillende indicaties aflezen.

Nadelen van de Alecto DBX-82 babyfoon:

 • Hij heeft geen camera.
 • Er is geen geluidsactivering, dus de babyfoon staat altijd aan.
 • Je kunt je baby niet op afstand gerust stellen, want dit model heeft geen terugspreekfunctie.
 • Aangezien dit een PMR-babyfoon is, is zijn geluid iets minder helder dan het geluid van een DECT-babyfoon.

10. Alecto DBX-92

Alecto DBX-92In je zoektocht naar de beste babyfoon, heb je misschien een model gezien dat bijna ideaal is. Als je geluk hebt, heeft de fabrikant van dat specifiek model ervoor gezorgd om daarna een nog geavanceerder model te ontwerpen. Dit is het geval bij het hierboven genoemde model, de DBX-82 van de fabrikant Alecto. Zij hebben gezien dat het model aantrekkelijk was, maar nog aantrekkelijker gemaakt kon worden. Daarom werd toen de Alecto DBX-92 babyfoon ontworpen. Als we kijken naar de basiseigenschappen, dan zien we dat de 2 modellen veel overeenkomsten hebben. Zo zijn beide modellen babyfoons zonder camera, die uitbreidbaar zijn. Tegelijkertijd beschikken beide modellen over de PMR communicatietechniek. Ze hebben ook allebei een volume- en geluidsgevoeligheidsregeling. Je vraagt je nu misschien af op welke gebieden de DBX-92 geavanceerder is. Wij vertellen je hier alles over.

Wij vinden dat de Alecto DBX-92 babyfoon wellicht de beste babyfoon voor jou is, omdat hij ervoor zorgt dat je constant in contact kunt blijven met je kindje. Hij heeft namelijk een groot bereik van maximaal 3 kilometer buitenshuis en een bereik van maximaal 1 kilometer binnenshuis. Je kunt ook meerdere kinderen in verschillende ruimtes in de gaten houden met de babyfoon. Dit komt doordat hij uitgebreid kan worden met extra babyunits. Deze techniek is onder andere handig wanneer je op meerdere kinderen tegelijkertijd let. Vergeleken met zijn voorganger, heeft deze babyfoon een groter schermdiagonaal: 4 inch vergeleken met 0,8 inch. Daarnaast beschikt hij over geluidsactivering, een functie die de voorganger niet bezit. Zijn dit eigenschappen die jij onmisbaar vindt? Dan heb je de ideale babyfoon voor jouw behoeften gevonden!

Voordelen van de Alecto DBX-92 babyfoon:

 • De batterij gaat lang mee.
 • Dit model is voorzien van een groter display dan zijn voorganger.
 • Verschillende indicaties kunnen op het display worden afgelezen.
 • Hij heeft een maximaal bereik van 3 km buitenshuis en 1 km binnenshuis.
 • Dankzij de eenvoudige menustructuur, heeft dit model veel gebruiksgemak.

Nadelen van de Alecto DBX-92 babyfoon:

 • Er is geen terugspreekfunctie.
 • Hij is niet voorzien van extra’s zoals een nachtlamp of slaapliedjes.
 • Het geluid van een PMR-model is minder helder dan die van een DECT-babyfoon.
 • Deze babyfoon heeft geen indicator die je laat weten wanneer je buiten bereik bent.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>