Op Zoek Naar De Beste Bandschuurmachine Van 2020? Hier Vind Je Hem!

Velen vinden het schuren van bepaalde materialen geen prettig klusje. Daarnaast onderschatten sommige personen het nut van schuren weleens. Echter, we kunnen niet ontkennen dat een geschuurd materiaal dat wordt voorzien van de juiste basislak slijtvaster en weerbarstiger is. Hierdoor gaat het materiaal veel langer mee. Als je besluit een materiaal te schuren, dan heb je een schuurmachine nodig. Er zijn echter verschillende soorten schuurmachines. Wil je grote vlakke delen schuren zoals een eiken tafel of een houten vloer? Dan gebruik je het liefst een bandschuurmachine. Met een dergelijk apparaat kun je ook wanden schuren. Hoe kies je echter de beste bandschuurmachine uit? Door de eigenschappen van verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld nagaan of je een model wil met stofafzuiging of met een stofzakje of –bakje. Daarnaast is het handig om te kijken welke accessoires worden meegeleverd. Lees dit artikel en kies jouw beste bandschuurmachine uit.

Beste bandschuurmachine van 2020

Bij het uitkiezen van jouw beste bandschuurmachine let je op verschillende factoren. Daar hebben we je in de inleiding van dit artikel over verteld. Intussen weet je ook dat je de ideale bandschuurmachine voor jouw behoeften kunt vinden door dit artikel te lezen. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe dit precies te werk gaat. We hebben het voorwerk voor je gedaan en zijn eerst op zoek gegaan naar de top 5 bandschuurmachines van het jaar. Je hoeft dus niet een heleboel verschillende machines met elkaar te vergelijken, omdat je nu alleen de beste modellen vergelijkt. Als je wil weten om welke 5 modellen het precies gaat, dan bekijk je de onderstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je de individuele recensies met daarbij ook de voordelen en nadelen van elk model. Zo kun je een goed geïnformeerde keus maken en de beste bandschuurmachine voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.Bosch PBS 75 AE BandschuurmachineMeer info »
2.Black & Decker KA900E-QS - 350 WMeer info »
3.FERM BGM1022Meer info »
4.Scheppach BTS800Meer info »
5.Skil 1210 AA BandschuurmachineMeer info »

1. Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine

Voordat je een bandschuurmachine uitkiest, ga je na aan welke vereisten hij moet voldoen. Is de beste bandschuurmachine voor jou een model met een krachtige 750-watt-motor en moet hij bovendien beschikken over een automatische bandcentrering? Dan raden wij de Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine aan. Dit model is wellicht de beste bandschuurmachine voor jou, omdat hij zeer krachtig is. Hij heeft namelijk een 750-watt-motor. Dit betekent dat je de machine kunt gebruiken voor een hoge afname op grote vlakken. Het apparaat beschikt bovendien over een hoge robuustheid. Daarnaast is dit model voorzien van een automatische bandcentrering. Bosch PBS 75 AE BandschuurmachineHierdoor wordt de schuurband meteen nadat je het systeem hebt gestart in het midden van het schuurplateau gezet. Je bespaart dus tijde en bent er zeker van dat het schuurmiddel optimaal zit. Indien je dichtbij de rand moet werken, kun je de schuurband via een stelschroef fijn afstellen en in de gewenste positie zetten.

Bij het ontwerpen van de Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine heeft de fabrikant rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid. Daarom beschikt de machine over een uitstekende ergonomie en een compact ontwerp met goede grip. Het maakt dus niet uit in welke werksituatie je je bevindt, want het apparaat zit altijd optimaal in de hand. Je kunt hem zelfs op elk moment precies leiden. Is het tijd geworden om de schuurband te wisselen? Ook dat is zeer gemakkelijk. Je maakt namelijk gebruik van een spanhendel en kunt de band gemakkelijk en comfortabel wisselen. Voor verschillende klussen is er over het algemeen een gevarieerde toerentalinstelling nodig. Daarom is deze bandschuurmachine uitgerust met een elektronische toerentalinstelling. Je kunt hiermee de bandsnelheid traploos regelen. Een perfecte eigenschap voor menig doe-het-zelver! Met dit apparaat heb je zelfs de mogelijkheid om hittegevoelige en gelakte oppervlakken te bewerken. Pas de bandsnelheid aan via een drukschakelaar met een geïntegreerd stelwiel.

Voordelen van de Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine:

 • Deze schuurmachine weegt slechts 3,5 kilogram, dus hij is licht van gewicht.
 • Het is mogelijk om de aan-schakelaar vast te zetten zodat je hem niet continu ingedrukt hoeft te houden.
 • Om de hoeveelheid stof tot een minimum te beperken, beschikt dit apparaat over een Bosch microfiltersysteem.
 • Bij dit apparaat is de schuurband altijd optimaal gecentreerd, want hij beschikt over een automatische bandcentrering.
 • Wanneer je gebruik maakt van deze machine, houd je zelf de controle over de schuursnelheid, want hij heeft een variabele snelheidsregeling.

Nadelen van de Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine:

 • Dit apparaat heeft geen stille werking.
 • Zijn kabel is slechts 2,5 meter lang, waardoor je bewegingsruimte enigszins wordt beperkt.
 • Je krijgt bij aankoop van deze bandschuurmachine slechts 1 schuurband (K80) meegeleverd.

2. Black & Decker KA900E-QS – 350 W

Bij het uitkiezen van een nieuwe bandschuurmachine kun je letten op verschillende factoren. Sommige gebruikers gaan na of de verschillende modellen beschikken over een variabele snelheid en een constant toerental. Zijn deze factoren te technisch voor jou, omdat je een af-en-toe klusser bent? Dan kun je nagaan waar je het apparaat voor kunt gebruiken. Is de beste bandschuurmachine voor jou een model waar je hoeken, randen, kozijnen en trappen mee kunt schuren? Dan kies je voor de Black & Decker KA900E-QS – 350 W. Dit model is wellicht de beste bandschuurmachine voor jou, omdat hij perfect is om trappen, kozijnen, hoeken en randen te schuren. Black & Decker KA900E-QS - 350 WBovendien beschikt dit model over een variabele snelheid en een constant toerental. Je kunt dus nauwkeurig werken. Als je met dit apparaat aan de slag gaat, dan merk je al gauw dat hij alles aan de lopende band glad schuurt.

Wanneer je eenmaal bezig bent te klussen, maakt het niet uit of je een af-en-toe klusser of een fanatieke doe-het-zelver bent. In beide gevallen vind je het namelijk belangrijk dat je gemakkelijk en snel kunt schuren. Dat is zeker mogelijk wanneer je klust met de Black & Decker KA900E-QS – 350 W. Met behulp van deze bandschuurmachine kun je namelijk gemakkelijker en sneller dan ooit schuren. Je hebt dus de mogelijkheid om probleemloos hout te modelleren, keramische tegels te bewerken of lasnaden af te bramen. Zelfs in kleine ruimtes kun je optimaal werken met deze machine. Hij heeft namelijk een smalle arm van 13 mm, waardoor geen hoekje onbehandeld blijft. Tijdens het schuren ontstaat er stof. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken, want de schuurmachine heeft een efficiënte stofafzuiging, die werkelijk al het stof opzuigt. Je werkplek blijft dus schoon en het schoonmaakwerk wordt minder.

Voordelen van de Black & Decker KA900E-QS – 350 W:

 • Bij aankoop van deze schuurmachine worden er 3 schuurbanden meegeleverd.
 • Je kunt de aan-schakelaar van dit apparaat vastzetten zodat je hem niet continu in hoeft te drukken.
 • Deze bandschuurmachine heeft een snoer van 3 meter, dus je hebt niet perse een verlengsnoer nodig.
 • Het is gemakkelijk om tussen spijlen van hekwerk of stoelen te schuren door de smalle en langwerpige vorm van de schuurzool.
 • Dankzij de efficiënte stofafzuiging die het stof opslokt, blijft je werkplek schoon en ben je nooit meer uren kwijt aan het opruimen van je werkplek.

Nadelen van de Black & Decker KA900E-QS – 350 W:

 • Deze bandschuurmachine heeft geen stille werking.
 • Dit apparaat is minder geschikt om grote schuurklussen te klaren.

3. FERM BGM1022

Als je zoekt naar de beste bandschuurmachine voor jouw behoeften, dan kun je letten op de technische aspecten. Sommigen vinden het echter gemakkelijker om een model uit te kiezen aan de hand van de gebruiker waar het apparaat voor is ontworpen. Er zijn namelijk schuurmachines voor experts, fanatieke doe-het-zelvers of juist af-en-toe klussers. Ben jij een doe-het-zelver en wil je graag een veelzijdige schuurmachine aanschaffen? Dan kies je voor de FERM BGM1022. Dit model is de beste bandschuurmachine voor jou, omdat hij veelzijdig is. Zo beschikt hij over een 150 mm ronde schuurschijf, waar je kleine werkstukken en details mee kunt schuren. FERM BGM1022De schuurmachine is tevens voorzien van een verstelbare schuurbandpositie. Hierdoor is hij flexibel in gebruik. Ook de werktafel van dit apparaat is verstelbaar en multifunctioneel, dus je kunt er nauwkeurig en comfortabel mee werken. Er is zelfs gezorgd voor rubberen voetjes voor een goede stabiliteit.

Tijdens het schuren komt er stof vrij. Dit is voor velen een minpunt, omdat dat betekent dat ze na het schuren hun werkruimte moeten opruimen. Hier heeft de fabrikant van de FERM BGM1022 rekening mee gehouden. Daarom kun je desgewenst een stofzuiger aansluiten aan de schuurmachine. Deze stofzuiger zorgt ervoor dat het stof dat vrij komt tijdens het schuren wordt opgezogen. Zo kun je stofvrij werken, waardoor je na het klussen niet veel tijd verliest aan het opruimen van je werkruimte. Bij het uitkiezen van een nieuwe bandschuurmachine is het tevens handig om na te gaan voor welke klussen hij geschikt is. Aangezien dit model multifunctioneel is, kun je er verschillende klussen mee klaren. Hij is dus niet alleen perfect om grote hoeveelheden materiaal af te schuren, maar kan ook gebruikt worden voor precieze schuurwerkzaamheden. Hierdoor kun je hem onder andere gebruiken om grote hoeveelheden verf te verwijderen.

Voordelen van de FERM BGM1022:

 • De schuurband is aanpasbaar voor flexibel gebruik.
 • Er is gezorgd voor rubberen voeten, die zorgen voor een goede stabiliteit.
 • Hij beschikt over een stofvrije schakelaar voor een extra lange levensduur.
 • Je kunt er desgewenst een stofzuiger op aansluiten, waardoor je stofvrij kunt werken.
 • Zijn verstelbare schuurbandpositie maakt dat deze bandschuurmachine flexibel is in gebruik.
 • Dankzij de verstelbare en multifunctionele werktafel kun je nauwkeurig en comfortabel werken.
 • Dit model is multifunctioneel dus je kunt hem gebruiken om grote hoeveelheden materiaal af te schuren en voor precieze schuurwerkzaamheden.

Nadelen van de FERM BGM1022:

 • Met een lengte van 2 meter is het netsnoer relatief kort.
 • Deze bandschuurmachine weegt 12,2 kilogram, dus hij is relatief zwaar.
 • Als je een leek bent, kan het even duren voordat je de instructie goed kunt volgen.

4. Scheppach BTS800

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld dat er verschillende schuurmachines zijn. Vervolgens zijn we verder ingegaan op bandschuurmachines. Wist je echter dat er binnen de categorie bandschuurmachines ook verschillende types zijn? Misschien is de beste bandschuurmachine voor jouw klusjes een tafelbandschuurmachine. Als dat het geval is, dan kies je voor de Scheppach BTS800. Dit model is wellicht de beste bandschuurmachine voor jou, omdat hij een stevige tafelbandschuurmachine is. Hij is tevens voorzien van een extra ronde schuurschijf aan de zijkant. Deze schuurschijf zorgt ervoor dat de schuurmachine multifunctioneel wordt. Je kunt hem namelijk gebruiken voor uiteenlopende schuurklussen. Scheppach BTS800Bij dit model heb je bovendien de mogelijkheid om de 100 mm brede schuurband gemakkelijk in verschillende standen te verstellen. Hierbij heb je de optie om hem van horizontaal te verstellen naar 90 graden verticaal. Je kunt dus alle klussen klaren in de meest comfortabele houding.

Om een goed beeld te krijgen van de werking van een schuurmachine, is het handig om na te gaan hoe snel hij werkt. In het geval van de Scheppach BTS800 zien we dat zijn schuurband met een snelheid van 450 meter per minuut draait. Je kunt dus in een mum van tijd de verschillende klussen klaren. Met dit apparaat kun je zelfs gedetailleerde schuurklussen klaren. Deze mogelijkheid heb je doordat je de 150 mm schuurschijf ideaal is voor gedetailleerde schuurklussen. Maak bovendien gebruik van het kleine zwenkbare tafelblad. Doordat dit blad zwenkbaar is, kun je kleine objecten op een handige manier tegen de schuurschijf houden. Hierdoor werk je nauwkeurig. Houd de 6 inch bandschuurmachine in je schuur of werkplaats om losse onderdelen binnen een korte tijd glad en egaal te schuren. Op die manier zorg je ervoor dat deze onderdelen klaar zijn voor een nieuwe verf- of laklaag.

Voordelen van de Scheppach BTS800:

 • Je kunt deze schuurmachine voor uiteenlopende klussen gebruiken.
 • Bij dit model kun je zowel de schuurband als de excenterschijf gebruiken.
 • Voor het klaren van gedetailleerde schuurklussen kun je de 150 mm schuurschijf gebruiken.
 • Het is mogelijk om de aan-schakelaar vast te zetten zodat je hem niet continu hoeft in te drukken.
 • Doordat het kleine tafelblad zwenkbaar is, kun je kleine objecten op een handige manier tegen de schuurschijf houden.
 • Er is bij deze schuurband gezorgd voor 4 verschillende standen, dus je kunt de stand instellen aan de hand van de toepassing.

Nadelen van de Scheppach BTS800:

 • De schuursnelheid van dit apparaat is niet variabel.
 • Met een snoer van slechts 1 meter is je bewegingsvrijheid enigszins beperkt.
 • Je kunt deze schuurmachine alleen gebruiken voor stationaire werkzaamheden.

5. Skil 1210 AA Bandschuurmachine

Ben je op zoek naar de beste bandschuurmachine voor jouw behoeften? Moet hij bovendien ideaal zijn voor veeleisende schuurklussen? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Hier verwijzen we naar de Skil 1210 AA Bandschuurmachine. Wij vinden dat dit model de beste bandschuurmachine voor jou is, omdat hij het ideale gereedschap is voor veeleisende schuurklussen. Je kunt hem gebruiken om grote oppervlakken gemakkelijk en snel te schuren. Bovendien is de schuurmachine gemakkelijk te gebruiken. Hij beschikt namelijk over een ABC-systeem. “ABC” staat hier voor automatische bandspoorcontrole. Je kunt de schuurmachine tevens gemakkelijk gebruiken, omdat je zonder het gebruik van gereedschap de “Clic” schuurband kunt wisselen. Skil 1210 AA BandschuurmachineHet compacte en lichte ontwerp draagt tevens bij aan extra gebruiksgemak. Hoewel gebruiksgemak belangrijk is, zijn er ook andere factoren waar je op let zoals de werking van het apparaat zelf. Daarom beschikt deze schuurmachine over een krachtige motor en een hoge bandsnelheid.

Als we naar de exacte bandsnelheid kijken, dan zien we dat het gaat om 300 meter per minuut. Het gaat daarnaast om een 650 watt motor. Hierdoor kun je concluderen dat de schuurmachine perfect is voor een snelle materiaalafname. Je kunt hem onder andere gebruiken voor het schuren van deuren en planken voordat deze opnieuw worden geverfd. Doordat de schuurmachine geleverd wordt met een schuurband en stofzak, kun je meteen na de aanschaf aan de slag gaan met je werkzaamheden. Tijdens het werken hoef je je geen zorgen te maken dat de schuurband tussentijds loskomt. Er is bij dit model namelijk gezorgd voor automatische bandspoorcontrole. Bovendien kun je ook bij langdurig klussen comfortabel doorwerken met deze machine. Hij is namelijk voorzien van een softgrip en een ergonomisch ontwerp. Elke klus kun je dus nauwkeurig, netjes en op een comfortabele manier klaren als je gebruik maakt van deze bandschuurmachine.

Voordelen van de Skil 1210 AA Bandschuurmachine:

 • Deze schuurmachine is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je kunt de schuurband gemakkelijk wisselen dankzij het “Clic” systeem.
 • Als je de aan-schakelaar vastzet, hoef je deze niet continu in te drukken.
 • Door de rechthoekige vorm van de schuurzool kun je gemakkelijk langs randen schuren.
 • Hij is voorzien van ingebouwde stofafzuiging en je krijgt een grote stofzak meegeleverd, dus je kunt meteen aan de slag.
 • Dit model is perfect om grote vlakke delen te schuren zoals wanden, deuren en vloeren, want hij heeft een brede schuurband.
 • Om ervoor te zorgen dat je langdurig comfortabel kunt klussen met dit apparaat, is er gezorgd voor een softgrip en ergonomisch ontwerp.

Nadelen van de Skil 1210 AA Bandschuurmachine:

 • Deze bandschuurmachine heeft geen stille werking.
 • Met een vermogen van 650 watt behoort dit apparaat niet tot de meest krachtige bandschuurmachines.
 • Zijn snoer is slechts 2 meter lang, dus voor optimale bewegingsvrijheid kun je het liefst werken met een verlengsnoer.
 • Door het ronde uiteinde van de schuurzool kunnen de uiterste hoeken van bijvoorbeeld een vloer lastig zijn te bereiken.

Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>