De Beste Beamer Van 2020 kopen? Wat is de beste 4K LED Beamer voor je thuisbioscoop? Zie de test

Ben je van plan een beamer oftewel een projector te kopen? Dan is het handig om eerst voor jezelf na te gaan waarvoor je de beamer zal gebruiken. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar diverse specificaties zoals de resolutie, projectieafstand en ook de lichtopbrengst. Als je voor jezelf weet waar je naar op zoek bent, dan is het vinden van de beste beamer voor jouw behoeften eenvoudig. In dit artikel vertellen we je over de top 10 beamers van 2020. Bij elk van de projectors gaan we in op zijn unieke eigenschappen. Daarnaast vertellen we je ook over de voordelen en de nadelen van elke variant zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Houd bij het lezen van dit artikel wel in gedachten waar je de beamer wil plaatsen en waarvoor je hem wil gebruiken. Op die manier vind je snel en gemakkelijk de beste beamer voor jouw behoeften!

Beste beamer van 2020

Voordat je meer leest over de individuele beamers, vinden wij het belangrijk dat je weet welke projectors in de top 10 zijn gevallen. Daarom hebben we de onderstaande tabel gecreëerd. In deze tabel zie je de 10 projectors die we in dit artikel zullen recenseren. Je kunt dus desgewenst aan de hand van het merk voor een bepaalde beamer kiezen. Bekijk de tabel, lees de reviews en kies de beste beamer voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.Optoma HD144XMeer info »
2.BenQ TW533Meer info »
3.LG PH550GMeer info »
4.Epson EH-TW650Meer info »
5.Optoma EH400
Meer info »
6.Acer H6517ABDMeer info »
7.LG PH150G
Meer info »
8.Optoma GT1070Xe
Meer info »
9.BenQ TH530Meer info »
10.BenQ MH733Meer info »

1. Optoma HD144X

Als je zoekt naar de beste beamer voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst na te gaan over welke eigenschappen een dergelijk model voor jou moet beschikken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die dol is op filmavonden thuis. Dan is het handig als je een beamer hebt waar je beelden haarscherp mee kunt bekijken. Daarom klinkt een beamer met Full HD sowieso aantrekkelijk. Als de ideale beamer voor jou een model met een Full HD resolutie is, dan raden wij de Optoma HD144X aan. Deze beamer vinden wij de beste beamer voor jou, omdat je er scherpe beelden op een groot scherm mee kunt bekijken. Dit komt doordat de beamer de Full HD resolutie ondersteunt. Optoma HD144XElk detail komt hierdoor duidelijk in beeld. Zelfs in een verlichte kamer kun je de beelden goed zien, want deze projector beschikt over een lichtopbrengst van 3.200 ANSI lumen.

Zoals je ziet, doet het er niet toe wat je op de beamer wil bekijken. Je kunt namelijk naar hartenlust achter elkaar naar een heel seizoen van je favoriete serie kijken. Natuurlijk kun je ook meerdere films achter elkaar bekijken met een groepje vrienden. Haal slechts de popcorn en drank erbij en je zit helemaal goed. Wanneer je jouw beeldmateriaal bekijkt met de Optoma HD144X, dan ben je zelfs verzekerd van een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden. Dit komt doordat het apparaat een contrastverhouding heeft van 23.000:1. Het gevolg hiervan is dat de beamer zorgt voor een natuurgetrouwe beeldweergave. Een andere aantrekkelijke eigenschap van de beamer is dat je op de 2 HDMI-ingangen maar liefst 2 apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten. Zelfs als je de beamer gebruikt om te gamen, brengt hij voordelen met zich mee. Zo profiteer je tijdens het gamen van een lage input lag.

Voordelen van de Optoma HD144X:

 • Je kunt 2 apparaten tegelijkertijd aansluiten op de 2 HDMI-ingangen van deze beamer.
 • Dankzij de contrastverhouding van 23.000:1 kun je naar een natuurgetrouwe beeldweergave kijken.
 • Zelfs in een verlichte kamer is de projectie van de beamer helder dankzij de lichtopbrengst van 3.200 ANSI lumen.
 • Wanneer je de beamer gebruikt om te gamen, dan zorgt de lage input lag voor een minimalisering van de vertraging tussen de controller en de actie op het scherm.

Nadelen van de Optoma HD144X:

 • Met deze beamer kun je geen bestanden afspelen van een externe harde schijf of USB stick.
 • Als je hem in een stille ruimte gebruikt, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat deze beamer geen super stille werking heeft.

2. BenQ TW533

Zoek je naar de beste beamer voor jouw behoeften? Dan kun je letten op verschillende aspecten. Denk er bijvoorbeeld aan dat de locatie waar je de beamer wil gebruiken belangrijk is. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar het aantal apparaten dat je tegelijkertijd op de beamer kunt aansluiten. Tot slot kijk je naar de lichtopbrengst van de beamer. Deze opbrengst laat je namelijk zien of het ook mogelijk is om naar de beelden van de beamer te kijken wanneer er nog licht is in de ruimte. Wil je graag een basis beamer hebben met 2 HDMI-ingangen en een heldere projectie? Dan kies je voor de BenQ TW533. BenQ TW533Deze beamer is de beste beamer voor jou, omdat hij een basis model is. Zo kun je hem gebruiken om naar films te kijken in je woonkamer, presentaties te geven op kantoor of om beelden te projecteren in een café.

De mogelijkheden van deze basis beamer eindigen niet daar. Je kunt namelijk ook meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten op de BenQ TW533. Om precies te zijn, gaat het om 2 apparaten tegelijkertijd. De beamer beschikt namelijk over 2 HDMI-ingangen. Je kunt dus bijvoorbeeld een Chromecast, spelcomputer of decoder aansluiten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als je filmavond wat eerder moet beginnen, omdat je vrienden later andere afspraken hebben. De beamer heeft namelijk een lichtopbrengst van 3.300 ANSI lumen, dus je hoeft niet in het donker te zitten om te genieten van een heldere projectie. Natuurlijk is het ook belangrijk om na te gaan waar je de beamer wil neerzetten. Elke beamer heeft namelijk een bepaald beeldformaat en een projectieafstand. In het geval van deze beamer gaat het om een beeldformaat van 59 tot 300 inch en een projectieafstand van tussen de 1,18 en 10 meter.

Voordelen van de BenQ TW533:

 • Deze beamer ondersteunt 3D projectie.
 • Je kunt op deze beamer 2 apparaten tegelijkertijd aansluiten zonder dat je kabels hoeft te verwisselen, omdat hij beschikt over 2 HDMI-ingangen.
 • Er is bij deze beamer gezorgd voor een grote lichtopbrengst, waardoor je in een grote en felverlichte ruimte toch kunt genieten van een duidelijke projectie.

Nadelen van de BenQ TW533:

 • Deze beamer heeft geen super stille werking.
 • Als je wil kijken naar een 3D film, dan moet je de 3D bril apart aanschaffen.
 • Kleine details zijn niet goed zichtbaar en je kunt pixels zien door de WXGA resolutie.

3. LG PH550G

In je zoektocht naar de beste beamer kom je verschillende modellen tegen. Elk model heeft zijn eigen specialiteit. Daarom is het handig om eerst voor jezelf na te gaan wat je verwacht van de beamer die je aanschaft. Sommigen willen een beamer hebben waar ze gemakkelijk heldere beelden mee kunnen projecteren. Weer anderen willen graag een zakelijke beamer hebben voor onderweg. Behoor jij tot de tweede groep? Dan kennen we een beamer die wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de LG PH550G. Wij vinden dat dit model de beste beamer voor jou is, omdat hij een handige zakelijke beamer is voor onderweg. Het gewicht van deze beamer maakt hem perfect voor onderweg. Hij weegt namelijk slechts 650 gram. LG PH550GDaarnaast wordt hij geleverd met een tas, waardoor je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Dit model mag bovendien gezien worden, dankzij de elegante witte kleur en het gestroomlijnd ontwerp.

Wanneer je deze beamer in huis hebt, hoef je je bovendien geen zorgen te maken dat je hem alleen kunt gebruiken voor zakelijke doeleinden. Hij beschikt namelijk ook over een geïntegreerde mediaspeler, waardoor je direct vanaf een USB stick presentaties kunt projecteren of video’s kunt afspelen. Het feit dat hij een geïntegreerde mediaspeler heeft is ook aantrekkelijk voor personen die niet altijd een laptop of computer bij de hand hebben. Denk er bijvoorbeeld aan dat je in de vergaderruimte zit en je moet een presentatie houden. Je gebruikt dan de LG PH550G in combinatie met de USB stick waarop je presentatie is opgeslagen en start met je presentatie. De beamer beschikt zelfs over geïntegreerde speakers en een accu, dus je hebt geen kabels nodig; zelfs niet wanneer je presentatie video’s met geluid erin heeft. Vanwege deze eigenschappen is de beamer perfect voor zakenlui en personen die vaak onderweg zijn.

Voordelen van de LG PH550G:

 • Deze beamer weegt slechts 650 gram, dus je kunt hem gemakkelijk met je meenemen.
 • Dit apparaat beschikt over een accu en geïntegreerde speakers, waardoor kabels onnodig zijn.
 • Bij aankoop van deze beamer krijg je er een draagtas bij voor het eenvoudig vervoeren van het apparaat.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een geïntegreerde mediaspeler, dus je kunt rechtstreeks vanaf een USB stick projecteren.

Nadelen van de LG PH550G:

 • Hij heeft een lage lichtopbrengst waardoor het beeld in een verlichte ruimte minder goed zichtbaar is.
 • Hoewel deze beamer wel beschikt over een HDMI- en VGA-ingang, worden deze kabels niet meegeleverd.

4. Epson EH-TW650

Wanneer je op zoek gaat naar de beste beamer voor jouw behoeften, dan heb je van tevoren in gedachten wat je er precies mee wil doen. Misschien wil je alleen een beamer hebben zodat je lekker op de bank in de woonkamer kunt relaxen terwijl je naar een film kijkt, die wordt geprojecteerd op een groot scherm. Hierbij is het vaak belangrijk dat de desbetreffende beamer gebruiksvriendelijk is en beschikt over een Full HD resolutie. Als een dergelijk model aantrekkelijk is voor jou, dan raden wij de Epson EH-TW650 aan. Wij vinden dit model de beste beamer voor jou, omdat je er een indrukwekkende bioscoopervaring mee kunt creëren zonder dat je je woonkamer hoeft te verlaten. Epson EH-TW650Bovendien is deze beamer zeer gebruiksvriendelijk. Na een lange dag het werk op kun je dus thuis heerlijk tot rust komen terwijl je naar je favoriete serie of film kijkt op een groot scherm.

Met de Epson EH-TW650 in huis kun je naar scherpe beelden kijken vanaf verschillende bronnen. Dit komt doordat je de 3LCD beamer gemakkelijk via Wi-Fi kunt verbinden met je smartphone. Hierdoor stream je draadloos beelden naar de projector. Wil je hem liever niet via Wi-Fi gebruiken, maar hem op een traditionele manier aansluiten? Dat kan ook. Je kunt namelijk de beamer koppelen aan een computer, Blu-ray speler of spelcomputer via de VGA-ingang en dubbele HDMI-poorten. Het doet er niet toe waar je naar kijkt, want de Full HD ondersteuning van dit apparaat zorgt ervoor dat de details van je HD content scherp in beeld komen. Je kunt dus al die kleine letters en cijfers goed lezen. Zelfs in een verlichte kamer hoef je je geen zorgen te maken over verlies van de beeldkwaliteit. De lichtopbrengst van dit apparaat bedraagt namelijk 3.100 ANSI lumen. Laat de gordijnen dus gerust open!

Voordelen van de Epson EH-TW650:

 • Je kunt een computer aansluiten op de beamer met een VGA-kabel.
 • Deze beamer is gemakkelijk de gebruiken en ook eenvoudig en snel te installeren.
 • Beelden kunnen van een smartphone naar de beamer worden gestreamd dankzij de geïntegreerde Wi-Fi ontvanger.
 • Dankzij de hoge lichtopbrengst van deze beamer, kun je ook in een verlichte kamer genieten van prachtig geprojecteerde beelden.

Nadelen van de Epson EH-TW650:

 • Dit model ondersteunt geen 3D projecties.
 • De beamer is vrij gevoelig wanneer je hem wil scherpstellen.
 • Als de beamer in een stille ruimte staat en je bent op een korte afstand ervan, dan is hij hoorbaar.

5. Optoma EH400

Ben je op zoek naar de beste beamer voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende modellen voor verschillende doeleinden worden vervaardigd. Zo heb je beamers die je gemakkelijk met je kunt meenemen, andere modellen die perfect zijn voor de woonkamer en weer modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in een grote zaal. Een grote zaal betekent namelijk dat de beamer op een grotere afstand nog prachtig beeld moet projecteren. Wil je graag een model hebben voor een grote zaal? Dan kies je voor de Optoma EH400. Wij vinden dit model de beste beamer voor jou, omdat hij beschikt over Full HD ondersteuning en hij een hoge lichtopbrengst van maar liefst 4.000 ANSI lumen heeft. Optoma EH400Hierdoor staat de beamer garant voor een heldere projectie, zonder dat je de ruimte hoeft te verduisteren. Zijn maximale projectieafstand bedraagt bovendien 12 meter.

Als je dus een presentatie wil houden in een grote ruimte, dan is het een goed idee om je beelden te projecteren met de Optoma EH400. De presentatie wordt namelijk duidelijk weergegeven. Dit heeft niet alleen te maken met de hoge lichtopbrengst, maar ook de ondersteuning van Full HD resolutie. Hierdoor zie je ook de details zoals cijfers of letters scherp in beeld. Een andere noemenswaardige eigenschap van deze beamer is dat hij licht en compact is. Hierdoor is hij ook perfect voor onderweg of om van de ene naar de andere kamer mee te nemen. Als er geen losse speakerset is in de ruimte, hoef je je ook geen zorgen te maken. De beamer is namelijk voorzien van ingebouwde luidsprekers. Zelfs met de aansluitingsmogelijkheden heeft de fabrikant van dit model rekening gehouden. Daarom zijn er aan de achterkant van het apparaat handige aansluitingen waaronder 2 HDMI-ingangen en een VGA-ingang.

Voordelen van de Optoma EH400:

 • Dankzij de Full HD resolutie komen details zoals kleine cijfers en letters scherp in beeld.
 • Zelfs in een grote en felverlichte ruimte heb je een duidelijke projectie, omdat de beamer een grote lichtopbrengst heeft.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over het aansluiten van speakers, omdat de beamer beschikt over ingebouwde luidsprekers.
 • Deze beamer beschikt over verschillende aansluitmogelijkheden, dus je kunt er gemakkelijk verschillende apparaten op aansluiten.

Nadelen van de Optoma EH400:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van deze beamer tegenvallen.
 • Je kunt met deze beamer geen beelden weergeven vanaf een USB stick.

6. Acer H6517ABD

Velen van ons gebruiken een beamer niet voor slechts 1 doeleinde. Meestal willen we een beamer hebben die prachtige beelden projecteert zodat we er films mee kunnen bekijken in goede kwaliteit. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de beamer in staat is om presentaties te projecteren, zodat we hem ook zakelijk kunnen gebruiken. Ben je op zoek naar een dergelijke beamer die geschikt is voor verschillende handelingen? Dan kies je voor de Acer H6517ABD. Dit model is de beste beamer voor jou, omdat je hem kunt gebruiken om duidelijke video’s of presentaties te sturen naar het grote scherm. Acer H6517ABDJe kunt hem dus gebruiken voor zakelijke doeleinden, maar ook als manier om te ontspannen na een lange werkdag of werkweek. Bovendien worden de beelden van dit apparaat in Full HD weergegeven. Dit betekent dat je zelfs de kleinste cijfers of letters goed kunt zien.

Wanneer een beamer beelden kan weergeven in Full HD, dan betekent dit ook dat de beelden er prachtig uitzien. Je voelt je hierdoor alsof je je zelf ook bevindt in de film of presentatie. Als je gebruik maakt van deze beamer, dan hoef je je tevens geen zorgen te maken als je het apparaat op een ander moment dan in de avond nodig hebt. De kamer waarin hij zich bevindt hoeft namelijk niet eens verduisterd te worden, omdat de beamer een lichtopbrengst heeft van 3.400 ANSI lumen. Met andere woorden, de projectie van dit apparaat is ook in een verlichte ruimte helder. Laat dus gerust je gordijnen open terwijl je jouw beelden projecteert. We kijken ook naar het beeldformaat van deze beamer. Dit model projecteert een beeldformaat van 300 inch. Wil je beelden van nog betere kwaliteit, dan kun je je AV bron aansluiten op de HDMI-ingang.

Voordelen van de Acer H6517ABD:

 • Bij aankoop van de beamer krijg je er een draagtas bij.
 • Dankzij de Full HD resolutie zijn zelfs de kleinste details van het beeld duidelijk zichtbaar.
 • Om de projectiekwaliteit verder te verbeteren, kun je jouw AV bron aansluiten op de HDMI-ingang van deze beamer.
 • Deze beamer heeft een grote lichtopbrengst, waardoor je ook in een grote of felverlichte ruimte een duidelijke projectie hebt.
 • Dit apparaat is multifunctioneel, want je kunt hem zowel gebruiken om films te projecteren als om presentaties te projecteren.

Nadelen van de Acer H6517ABD:

 • Doordat de beamer geen geïntegreerde mediaspeler heeft, kun je niet rechtstreeks vanaf een USB stick projecteren.
 • Hoewel je dit apparaat via zowel HDMI als VGA kunt aansluiten, krijg je bij de aanschaf enkel een VGA kabel meegeleverd.

7. LG PH150G

Ben je iemand die vaak onderweg is? Heb je echter voor je werk of privé een beamer nodig? Dan is de beste beamer voor jou, waarschijnlijk een compact model. Het is natuurlijk ook handig als het model waar je voor kiest niet beschikt over allerlei kabels. Hierdoor kun je gemakkelijker alle nodige onderdelen met je meenemen. Wij kennen een beamer die wellicht perfect voor je is, namelijk de LG PH150G. Dit model is wellicht de beste beamer voor jou, omdat hij zeer compact is. De beamer weegt slechts 460 gram, heeft een breedte en diepte van 11,5 cm en een hoogte van 4,43 cm. Bovendien heeft hij een ingebouwde batterij met een levensduur tot 2,5 uur. LG PH150GMaak je dus geen zorgen over de stroom. Je neemt namelijk het apparaat met je mee als een mobiele bioscoop. Handig voor privé doeleinden zoals een filmavond buiten, maar ook handig voor zakelijke doeleinden.

Wanneer de meesten van ons denken aan een beamer, dan denken we aan een apparaat dat we moeten koppelen aan een desktop of laptop. Echter, in het geval van de LG PH150G heb je niet eens een computer nodig om een film af te spelen of een presentatie te projecteren. De beamer beschikt namelijk over een geïntegreerde mediaspeler. Je hoeft dus slechts een USB stick met video’s of foto’s in de beamer te steken en de opgeslagen media wordt direct op het scherm geprojecteerd. HDMI MHL kan zelfs vanaf je smartphone of tablet worden geprojecteerd. Wil je deze projectie draadloos laten plaatsvinden? Dat kan ook! Let er echter wel op dat je voor de draadloze projectie een Android toestel nodig hebt. Natuurlijk kijken we ook naar de beeldkwaliteit van de beamer. Met dit apparaat geniet je van bioscoopkwaliteit tot een extra groot 100 inch klasse formaat.

Voordelen van de LG PH150G:

 • Op één acculading kun je maar liefst 2,5 uur projecteren.
 • Deze beamer is compact en licht, dus je kunt hem gemakkelijk met je meenemen.
 • Doordat dit apparaat beschikt over een geïntegreerde mediaspeler, kun je rechtstreeks vanaf een USB stick projecteren.
 • Wanneer je beelden projecteert met dit apparaat, dan geniet je van bioscoopkwaliteit tot een extra groot 100 inch klasse formaat.

Nadelen van de LG PH150G:

 • Deze mini beamer ondersteunt geen 3D projecties.
 • In een felverlichte ruimte is het beeld niet goed zichtbaar vanwege de lage lichtopbrengst.

8. Optoma GT1070Xe

Ben je op zoek naar de beste beamer voor jouw behoeften? Dan zijn er bepaalde factoren waar je op let. Je kunt onder andere kijken naar de ruimte waar je de beamer in wil gebruiken. Gaat het om een grote ruimte of juist een relatief kleine ruimte. Er zijn namelijk beamers die ideaal zijn voor grote ruimtes, maar ook beamers die prachtig beeld projecteren op een korte afstand. Heb je weinig ruimte in huis en zoek je daarom naar een beamer met een groot beeld op korte afstand? Dan is de Optoma GT1070Xe de beste beamer voor jou. Je hoeft hem namelijk niet ver van de muur neer te zetten om te genieten van een prachtige, grote projectie. Optoma GT1070XeDe beamer wordt daarom ook een short throw beamer genoemd. Hij projecteert op een afstand van slechts 1 meter een beeld van 100 inch. Daarom is hij perfect voor een kleine ruimte.

Bij het uitkiezen van de ideale beamer kijk je behalve naar de projectieafstand natuurlijk ook naar de projectiekwaliteit. Als we kijken naar de projectiekwaliteit van de Optoma GT1070Xe dan zien we dat hij beschikt over een Full HD resolutie. Hierdoor kun je keer op keer genieten van scherpe beelden. Het doet er daarbij niet toe of je de beamer liever gebruikt voor werkdoeleinden of entertainmentdoeleinden. In beide gevallen presteert hij namelijk optimaal. Dit geldt ook voor momenten waarop je de beamer gebruikt om te gamen. Tijdens het gamen minimaliseert namelijk de lage input lag vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Je kunt dus naar hartenlust de vijand aanvallen. Bovendien heeft deze beamer een compact ontwerp. Je kunt hem hierdoor gemakkelijk met je meenemen wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet geven. Er wordt zelfs een draagtas meegeleverd, waardoor je hem nog eenvoudiger kunt meenemen.

Voordelen van de Optoma GT1070Xe:

 • Bij aankoop van dit apparaat krijg je er een handige draagtas bij.
 • Vanwege het compact formaat van deze beamer kun je hem gemakkelijk overal naartoe meenemen.
 • Aangezien het gaat om een short throw beamer, kun je op een korte afstand een groot beeldformaat projecteren.
 • Er is bij deze beamer gezorgd voor een goede en gedetailleerde projectiekwaliteit, want hij heeft een Full HD resolutie.
 • Als je dit model gebruikt tijdens het gamen, dan wordt vertraging tussen de controller en de actie op het scherm geminimaliseerd dankzij de lage input lag.

Nadelen van de Optoma GT1070Xe:

 • Dit apparaat is niet voorzien van een zoomfunctie.
 • Zowel de meegeleverde stroom- als HDMI-kabel zijn relatief kort.
 • De beamer heeft geen stille werking, dus in een stille ruimte is het geluid van zijn koelingsmechanisme hoorbaar.

9. BenQ TH530

Zoals je hebt gezien, zijn er verschillende soorten beamers voor verschillende gebruikstoepassingen. Daarom is het belangrijk om eerst voor jezelf na te gaan waarvoor je de beamer precies wil gebruiken. Je kunt ook meteen nagaan in wat voor ruimte je het apparaat wil neerzetten. Als het namelijk gaat om een ruimte met verlichting, dan is het handig om te kiezen voor een beamer met een grote lichtopbrengst. Ga je het apparaat voornamelijk voor entertainmentdoeleinden gebruiken, dan is het handig om te kijken of hij 3D projectie ondersteunt. Is daarom de beste beamer voor jou een model met een grote lichtopbrengst en met diverse aansluitingsmogelijkheden zodat je er verschillende apparaten op kunt aansluiten? Dan is de BenQ TH530 wellicht de beste beamer voor jou. BenQ TH530Dit apparaat stelt je namelijk in de gelegenheid om eenvoudig een echte thuisbioscoop te creëren. Het doet er bovendien niet toe in welke ruimte je hem gebruikt.

Wanneer je een filmavond organiseert of je wil gewoon op een groot scherm kijken naar series, dan maak je sowieso gebruik van de BenQ TH530. Deze beamer is namelijk perfect voor het bekijken van video’s. Dit komt doordat hij beelden projecteert in Full HD. Zelfs de kleinste details zijn hierdoor goed zichtbaar. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kijkt naar een film met ondertitels. Dan wil je natuurlijk goed kunnen volgen wat er wordt gezegd. In dat geval is Full HD zeker aangeraden. Bovendien maakt het met dit apparaat niet uit of je in een felverlichte ruimte de beelden wil bekijken of dat je liever in het donker kijkt. Hij heeft namelijk een grote lichtopbrengst van 3.200 ANSI lumen. Er zijn zelfs aansluitingen voor verschillende apparaten. Sluit bijvoorbeeld een Blu-ray speler aan via De HDMI-ingang en een computer via de VGA-ingang. Bekijk dus allerlei video’s op een groot scherm!

Voordelen van de BenQ TH530:

 • 3D-projecties worden door deze beamer ondersteund.
 • Dit apparaat beschikt over aansluitingen voor verschillende apparaten, omdat hij zowel over een VGA- als HDMI-ingang beschikt.
 • Deze beamer heeft een grote lichtopbrengst waardoor je ook in een grote en felverlichte ruimte geniet van een duidelijke projectie.
 • Beelden die door dit apparaat worden geprojecteerd zie je in Full HD, waardoor je films of series er keer op keer scherp en gedetailleerd uitzien.

Nadelen van de BenQ TH530:

 • Tijdens stille scenes hoor je de beamer op de achtergrond.
 • Bij aankoop van deze beamer krijg je er geen 3D brillen bij.
 • Het beeld van dit apparaat is voornamelijk afhankelijk van je afstand tot het scherm.

10. BenQ MH733

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over de entertainmentmogelijkheden die de beamers met zich meebrengen. Echter, we weten allemaal dat een beamer even handig is voor werkdoeleinden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een presentatie moet houden. In een dergelijk geval is een beamer in deze digitale tijd bijna onmisbaar. Wanneer je een beamer wil gebruiken voor werkdoeleinden, dan is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. Zo kijk je naar de locatie waar je de beamer wil gebruiken. Er zijn namelijk beamers die ideaal zijn voor vergaderruimtes. Is daarom de beste beamer voor jou een model dat in een vergaderruimte goed tot zijn recht komt? Dan kies je voor de BenQ MH733. BenQ MH733Dit model is de beste beamer voor jou, omdat je er duidelijke beelden mee kunt projecteren in vergaderruimtes. Hij ondersteunt zelfs 3D-projecties zodat je nog gedetailleerdere presentaties kunt houden.

Meestal wanneer we een vergadering bijwonen, zijn we in een verlichte ruimte. Het is dan niet handig om te kiezen voor een beamer die je verplicht om de gordijnen dicht te doen om de beelden goed te zien. Daar is er bij de BenQ MH733 ook aan gedacht. Daarom heeft dit model een grote lichtopbrengst van 4.000 ANSI lumen. Dit betekent dat zelfs in een verlichte kamer de projectie helder is. Je hoeft je tevens geen zorgen te maken dat de personen in de ruimte je projectie niet goed zien. De beelden worden namelijk met een Full HD resolutie geprojecteerd. Hierdoor komen kleine letters en cijfers scherp in beeld. Het is zelfs noemenswaardig dat als je geen ruimte hebt om een laptop of Blu-ray speler aan te sluiten, je de beelden rechtstreeks vanaf een USB stick kunt bekijken. De beamer beschikt namelijk over een geïntegreerde mediaspeler.

Voordelen van de BenQ MH733:

 • Je kunt een computer aansluiten op de beamer via een VGA-kabel.
 • Dit apparaat komt goed tot zijn recht in een vergaderruimte of een grote zaal.
 • Doordat er is gezorgd voor een geïntegreerde mediaspeler, kun je rechtstreeks vanaf een USB stick projecteren.
 • Zelfs in een grote en felverlichte ruimte heb je een duidelijke projectie met deze beamer, want hij heeft een grote lichtopbrengst.
 • De geprojecteerde beelden worden in Full HD weergegeven waardoor ook kleine cijfers of letters van een presentatie duidelijk zichtbaar zijn.

Nadelen van de BenQ MH733:

 • Je krijgt er geen draagtas bij om de beamer gemakkelijk te kunnen vervoeren.
 • Als je je in een stille ruimte bevindt en je dicht bij de beamer zit, dan is hij hoorbaar.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>