De Beste Bluetooth Headset Van 2020 Kopen?

Wist je dat een Bluetooth headset het meest gebruikte type headset is? Dergelijke headsets brengen veel voordelen met zich mee. Ben je op zoek naar de beste Bluetooth headset voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst naar bepaalde factoren te kijken. Voordat je een headset uitkiest, ga je eerst na of je liever een op-het-oor Bluetooth headset wil hebben of juist een achter-het-oor Bluetooth headset. Als je brilt, dan is het vaak handiger om te kiezen voor de achter-het-oor headsets. Echter, als je extern geluid zoveel mogelijk wil blokkeren, dan is een op-het-oor headset aangeraden. Je gaat tevens na of je een enkeloors of dubbeloors headset wil hebben. Als je vaak in een rumoerige omgeving zit, dan kun je het liefst kiezen voor een headset met ruisonderdrukking. In dit artikel lees je over 5 superieure Bluetooth headsets. Vergelijk ze met elkaar en kies de beste Bluetooth headset uit.

Beste Bluetooth headset van 2020

In dit artikel vertellen we je over de 5 beste Bluetooth headsets van 2020. Als je precies wil weten over welke headsets het gaat, dan raden we je aan om de onderstaande tabel te bekijken. De verschillende modellen zijn namelijk netjes opgesomd in deze tabel. Nadat je hebt gelezen welke headsets tot de top 5 behoren, lees je natuurlijk ook de individuele reviews. Aan de hand van deze recensies kun je namelijk de verschillende headsets met elkaar vergelijken en de beste Bluetooth headset voor jouw behoeften selecteren.

 Product naam 
1.Plantronics Voyager 5200
Meer info »
2.Jabra Stealth UC Bluetooth HeadsetMeer info »
3.Plantronics Explorer 80 Zwart
Meer info »
4.Jabra BT 2046
Meer info »
5.Plantronics Voyager 5200 UC
Meer info »

1. Plantronics Voyager 5200

Ben je vaak onderweg of heb je een werk waarbij je veel met je handen bezig bent? Dan is het handig om een Bluetooth headset te gebruiken. Echter, je kiest natuurlijk niet voor de eerste de beste headset. Je gaat immers op zoek naar de beste Bluetooth headset voor jouw behoeften. Het is daarom belangrijk om eerst na te gaan aan welke vereisten jouw ideale headset moet voldoen. Is een variant met betrouwbare helderheid en de hele dag door comfort perfect voor jou? Dan raden wij de Plantronics Voyager 5200 aan. Dit model vinden wij de beste Bluetooth headset voor jou, omdat hij beschikt over een ergonomische vormgeving, die de hele dag door comfort met zich meebrengt. Plantronics Voyager 5200Je kunt er zelfs een draagbare oplaadetui met geïntegreerde dockingstandaard bij kopen voor tot 14 extra uur stroom. Op die manier voer je optimaal al je gesprekken.

Het maakt bovendien niet uit waar je je bevindt, want de Plantronics Voyager 5200 Bluetooth headset biedt overal betrouwbare helderheid. Of je nou in een drukke straat bent of in het buurtcafé, de noise-cancelling technologie en zes lagen WindSmart-technologie elimineren storende achtergrondgeluiden zoals geroezemoes en wind, zodat je stem helder klinkt. Voor extra gemak kun je de headset zelfs met opdrachten bedienen. Er is een rode 2-in-1 knop, die je kunt gebruiken om Cortana, Siri of Google Now te activeren. Je krijgt dan gefluisterde meldingen over onder andere de gesprekstijd. Bovendien wordt de naam van de beller bij binnenkomende oproepen aangekondigd, zodat je alleen “Ignore” (negeren) of “Answer” (beantwoorden) hoeft te zeggen en je geen knop hoeft in te drukken. Terwijl je in gesprek bent, kun je de rode toets drukken om muten in of uit te schakelen. Je krijgt zelfs een melding als je spreekt terwijl mute is ingeschakeld.

Voordelen van de Plantronics Voyager 5200:

 • Voor meer functies kun je de Plantronics Hub mobiele app gebruiken.
 • De oordopjes kun je met je stem bedienen via Siri Eyes Free, Cortana of Google Now.
 • Hij beschikt over de WindSmart technologie waardoor je stem altijd duidelijk hoorbaar is.
 • Dankzij de zweetbestendige nano-coating is de headset beschermd tegen zweet en water (IPX4).
 • Storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt door de noise cancelling functie op de microfoon.
 • Er is gezorgd voor slimme sensoren die automatisch detecteren of de headset wel of niet wordt gedragen.

Nadelen van de Plantronics Voyager 5200:

 • Heb je een klein budget, dan kan de prijs van de headset tegenvallen.
 • Het is niet mogelijk om de headset via NFC met je smartphone te verbinden.
 • Als je veel gebruik maakt van de headset, dan kan de batterijduur wellicht tegenvallen.
 • Bij deze headset wordt Nederlandse spraakbesturing niet ondersteund; de spraakbesturing is in het Engels.

2. Jabra Stealth UC Bluetooth Headset

Zoek je naar de beste Bluetooth headset voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende zaken waar je op let. Misschien is het voor jou belangrijk dat de headset een klein, comfortabel ontwerp heeft, omdat je hem dagelijks gedurende vele uren achtereen zal dragen. Het kan ook dat het voor jouw werk belangrijk is om je handen vrij te houden. Dan is het handig als je kiest voor een headset met stembediening. Op die manier kun je gerust je telefoon in je zak laten zitten. Moet jouw droomheadset beschikken over deze eigenschappen? Dan kennen wij een headset die wellicht goed bij je zal passen. We verwijzen hier naar de Jabra Stealth UC Bluetooth Headset. Jabra Stealth UC Bluetooth HeadsetDit model is de beste headset voor jou, omdat hij een klein, comfortabel ontwerp heeft. Zijn gewicht is perfect gebalanceerd en hij is zo discreet dat je bijna vergeet dat je hem draagt.

We vinden de Jabra Stealth UC Bluetooth Headset ook perfect voor jou, omdat hij stembediening ondersteunt. De ondersteuning gaat zelfs zo ver dat er een speciale toets is hiervoor. Op die manier kun je gerust je smartphone in je zak laten zitten. Je hoeft slechts Google Now of Siri te activeren door op de speciale toets van de headset te drukken. Vervolgens geef je de nodige opdrachten. Aangezien het om een headset gaat, kijken we ook naar het geluid. In het geval van deze Bluetooth headset zien we dat hij beschikt over HD geluid met geluidsreductie. Er is namelijk gezorgd voor de Advanced Noise Blackout technologie, waardoor je heldere gesprekken kunt voeren zonder storend geluid. De headset heeft dubbele microfoons die het achtergrondgeluid reduceren, zodat jij beter te verstaan bent. Er is ook een HD Voice functie, die voor high-definition geluid zorgt voor jou en je gesprekspartner.

Voordelen van de Jabra Stealth UC Bluetooth Headset:

 • Je kunt de headset aan je laptop of desktop verbinden met de Bluetooth USB dongle.
 • Dankzij het klein en comfortabel ontwerp, heb je nauwelijks door dat je de headset draagt.
 • Het is mogelijk om je smartphone spraakopdrachten te geven zonder dat je hem uit je zak haalt.
 • Voer heldere gesprekken zonder storend geluid dankzij de Advanced Noise Blackout technologie.

Nadelen van de Jabra Stealth UC Bluetooth Headset:

 • Bij constant gebruik gaat de accu slechts 6 uur mee.
 • Doordat de headset relatief klein is, kun je hem gemakkelijk kwijt raken wanneer je hem niet in je oor hebt.

3. Plantronics Explorer 80 Zwart

Ben je meestal gedurende lange tijd uit huis? Misschien heb je super lange werktijden of draai je vaak dubbele diensten. Heb je voor het werk bovendien je handen vrijwel continu nodig, maar wil je toch bereikbaar blijven? Dan is het handig om een Bluetooth headset aan te schaffen. Met een dergelijk apparaat in je oor blijf je bereikbaar voor vrienden, familieleden en collega’s. Echter, je handen blijven vrij zodat je optimaal door kunt werken. Ben je daarom op zoek naar de beste Bluetooth headset voor jouw behoeften? Moet het ideale model voor jou beschikken over een relatief lange accuduur? Dan kies je voor de Plantronics Explorer 80 Zwart. Plantronics Explorer 80 ZwartWij vinden dit model de beste Bluetooth headset voor jou, omdat hij per oplaadbeurt tot maar liefst 11 uur spreektijd met zich meebrengt. Je bent dus gedurende je hele shift bereikbaar en je handen blijven vrij om je werk te doen.

Als je kiest voor een headset die je gedurende vele uren zal dragen, dan is het uiteraard belangrijk dat het apparaat comfortabel zit. Daar heeft de fabrikant van de Plantronics Explorer 80 Zwart ook rekening mee gehouden. Deze headset heeft om die reden een lichtgewicht en comfortabel ontwerp. Je kunt hem bovendien gemakkelijk installeren en gebruiken. Om hem te installeren schakel je slechts de headset in en je smartphone verbindt er meteen mee. Vervolgens kies je voor je voorkeurstaal en hoor je belangrijke waarschuwingen die te maken hebben met de verbindingsstatus en accustatus. Nadat je eenmaal enkele gesprekken hebt gevoerd en je naar routebeschrijvingen hebt geluisterd, kun je je geen leven meer indenken zonder deze headset in je oor. Als je zowel een smartphone als een tablet hebt, dan kun je de headset tegelijkertijd verbinden met beide Bluetooth-audioapparaten. Zo bedien je je muziek met de knoppen op de headset.

Voordelen van de Plantronics Explorer 80 Zwart:

 • Hij heeft een lichtgewicht en comfortabel ontwerp.
 • Je kunt met deze headset maar liefst 11 uur draadloos bellen.
 • Deze Bluetooth headset is eenvoudig te installeren en te gebruiken.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een lange stand-by tijd van 6 maanden.
 • Vergeleken met andere Bluetooth headsets is dit model aantrekkelijk geprijsd.

Nadelen van de Plantronics Explorer 80 Zwart:

 • Je kunt de headset niet via NFC met je smartphone verbinden.
 • Storende wind- en ruisgeluiden worden niet gedempt door de microfoon van deze headset.

4. Jabra BT 2046

Als je regelmatig onderweg bent, maar je wil toch bereikbaar blijven, dan raden wij je aan om een Bluetooth headset aan te schaffen. Het vinden van de beste Bluetooth headset voor jouw behoeften hoeft niet moeilijk te zijn zo lang je weet waar je naar op zoek bent. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een headset wil hebben die je de mogelijkheid geeft om veilig te rijden en tegelijkertijd draadloos te bellen. Misschien wil je ook graag een headset hebben die met 2 apparaten tegelijk gekoppeld kan worden. Als je je helemaal terug kunt vinden in de bovenstaande omschrijving, dan raden wij de Jabra BT 2046 aan. Jabra BT 2046Deze headset is de beste Bluetooth headset voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen voor veilig rijden en draadloos bellen. Daarom brengt hij buitengewoon gebruiksgemak met zich mee. Hij kan bovendien tegelijk gekoppeld worden aan 2 apparaten.

Het maakt niet uit waar je je bevindt wanneer je gesprekken voert, want met de Jabra BT 2046 haal je het meeste uit je gesprekken. De headset beschikt namelijk over geoptimaliseerde geluidskwaliteit. Hij levert daarnaast goede prestaties en heeft een mooi design tegen een aantrekkelijke prijs. Dankzij deze eigenschappen haal je met deze headset het meeste uit je drukke schema. Wanneer je de headset hebt gekoppeld aan je mobiele telefoon, dan kun je hem gemakkelijk en praktisch bedienen. Er is tevens gezorgd voor comfort, omdat velen van ons een headset gedurende vele uren dragen. Je kunt namelijk zelf bepalen of je de headset liever met of juist zonder oorhaak wil gebruiken. Of je hem nou met of zonder de oorhaak gebruikt, je kunt genieten van tot 8 uur spreektijd. Hierdoor laat de headset je niet in het midden van je werkdag in de steek.

Voordelen van de Jabra BT 2046:

 • Deze headset brengt tot 8 uur spreektijd met zich mee.
 • Je kunt 2 apparaten tegelijkertijd koppelen aan deze headset.
 • Doordat de Bluetooth headset comfortabel zit, kun je hem urenlang met plezier dragen.
 • Hij is aantrekkelijk geprijsd, dus je kunt hem ook aanschaffen als je slechts een klein budget hebt.
 • Dankzij het intuïtief en gebruiksvriendelijk ontwerp kun je hem gebruiken om veilig te rijden en tegelijkertijd handsfree te bellen.

Nadelen van de Jabra BT 2046:

 • Er is bij deze Bluetooth headset niet gezorgd voor ruisonderdrukking.
 • Bij deze headset is het niet mogelijk om je smartphone via NFC ermee te verbinden.
 • Het volume van de headset kun je enkel met je telefoon regelen en niet met de headset zelf.

5. Plantronics Voyager 5200 UC

Als je op kantoor zit en er komt een gesprek binnen op je Bluetooth headset, dan hoef je niet te vrezen dat je gesprekspartner je niet hoort. Over het algemeen is het namelijk vrij rustig op de werkvloer. Echter, als je niet op kantoor bent, dan kan het voorkomen dat de persoon aan de andere kant van de lijn je niet goed verstaat. Daar is er een oplossing voor: je kunt kiezen voor een headset die storende achtergrondgeluiden elimineert. Hierdoor ben je goed te horen, ongeacht waar je bent. Is de beste Bluetooth headset voor jou daarom een model dat achtergrondgeluiden elimineert? Dan kun je kiezen voor de Plantronics Voyager 5200 UC. Wij vinden dat dit model de beste Bluetooth headset voor jou is, omdat hij beschikt over 4 adaptieve microfoons en WindSmart technologie. Plantronics Voyager 5200 UCDeze hardware en technologie zorgen ervoor dat storende achtergrondgeluiden worden geëlimineerd, ongeacht waar je bent.

Door te bellen met de Plantronics Voyager 5200 UC ben je er dus van verzekerd dat je stem helder en professioneel klinkt, terwijl je naadloos kunt schakelen tussen omgevingen. Hierdoor kun je je concentreren op hetgeen je zegt, in plaats van waar je het zegt. Hoewel helder geluid belangrijk is wanneer je kiest voor een headset, is het ook handig om te kijken naar andere eigenschappen zoals spraakbediening. Deze mogelijkheid brengt deze Bluetooth headset ook met zich mee. Daarom kun je met slechts 1 druk op de knop verbinding maken met Cortana, Google Now of Siri. Je belt je contactpersonen dus gemakkelijk, verstuurt berichten, plant vergaderingen en zoekt zelfs op het internet naar informatie. Dit alles vindt plaats via spraak. Je ontvangt op de headset zelfs gesproken meldingen over de gesprekstijd. Ook wordt de naam van de beller bij binnenkomende oproepen aangekondigd.

Voordelen van de Plantronics Voyager 5200 UC:

 • Deze headset is waterbestendig.
 • Bij aankoop van deze headset krijg je er een oplaadetui en Bluetooth dongle bij.
 • Doordat de headset spraakbesturing ondersteunt geef je allerlei opdrachten via spraak.
 • Zijn ergonomisch ontwerp zorgt ervoor dat je de headset met plezier gedurende lange tijd draagt.
 • Er is gezorgd voor een noise cancelling microfoon, die storende omgevingsgeluiden en ruis dempt.
 • Hij is voorzien van de WindSmart technologie, die ervoor zorgt dat je stem altijd duidelijk hoorbaar is.
 • Dit apparaat gaat op 1 acculading tot 7 uur mee en als het etui volledig is opgeladen, kun je de headset er nog 2 keer volledig in opladen.
 • Dankzij de meegeleverde Bluetooth dongle is het mogelijk om de headset behalve met je smartphone ook met je desktop, tablet of laptop te verbinden.

Nadelen van de Plantronics Voyager 5200 UC:

 • Het is niet mogelijk om de headset via NFC te verbinden met je smartphone.
 • Bij deze headset is het menu in het Engels, dus de spraakbediening vindt ook plaats in het Engels.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>