Je Vindt De Beste Bodygroom Van 2020 Hier Door De Top 5 Te Vergelijken!

Vroeger werd lichaamshaar bij mannen als stoer gezien. Echter, heden ten dage maken steeds meer mannen het trimmen van hun lichaamshaar tot een vast onderdeel van hun lichaamsverzorging. Dit heeft te maken met persoonlijke voorkeuren, maar ook met de voorkeuren van vrouwen. Veel vrouwen vinden het namelijk niet prettig als hun man enorm veel lichaamshaar heeft. Wanneer je je lichaamshaar wil trimmen kun je gebruik maken van een bodygroom. Een dergelijk apparaat is vaak te gebruiken om je borstkas glad te scheren, je okselharen te trimmen of je schaamstreek glad te maken. Sommige modellen zijn specifiek ontworpen voor bepaalde lichaamsdelen en andere modellen zijn multifunctioneel. Welke type is voor jou de beste bodygroom? Als je bepaalde lichaamsdelen glad wil scheren en bij andere lichaamsdelen alleen de haren wil trimmen, dan komt een trimmer met een trim- en scheerfunctie goed van pas. Lees dit artikel en vind gemakkelijk jouw beste bodygroom.

Beste bodygroom van 2020

Als persoon bepaal je zelf op welke manier jouw lichaam het best tot zijn recht komt. Daarom is het handig als je niet kiest voor de eerste de beste bodygroom die je tegenkomt. Het vergelijken van honderden modellen is echter ook niet ideaal. Daarom helpen wij je op weg. Wij bespreken in dit artikel namelijk alleen de top 5 bodygrooms van het jaar. Op die manier kun je deze topmodellen met elkaar vergelijken en zo gemakkelijk jouw ideale bodygroom uitkiezen. Bekijk eerst de onderstaande tabel. In deze tabel zie je de namen van de gekozen bodygrooms. Vervolgens lees je de individuele recensies en de kenmerken van elk model. Zo kun je de modellen met elkaar vergelijken en kun je nagaan welk model voldoet aan jouw vereisten. Het is allemaal heel eenvoudig. Aarzel dus niet langer en lees dit artikel om de beste bodygroom voor jouw behoeften uit te kiezen!

 

 Product naam 
1.Philips BG5020/15 5000 serieMeer info »
2.Braun BG5010Meer info »
3.InnovaGoods BodygroomerMeer info »
4.Philips TT2039/32 7000 serieMeer info »
5.Goldmaster Elegant PlusMeer info »

1. Philips BG5020/15 5000 serie

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat je kunt kiezen voor een trimmer alleen om haartjes te trimmen of voor een variant die gebruikt kan worden om de haartjes te scheren. Veel personen vinden het echter handig wanneer hun trimmer beide mogelijkheden heeft. Behoor jij ook tot deze groep en is jouw beste bodygroom een variant met beide mogelijkheden? Dan kies je voor de Philips BG5020/15 5000 serie. Deze trimmer is wellicht de beste bodygroom voor jou, omdat hij gebruikt kan worden om haartjes te scheren én te trimmen. Philips BG5020/15 5000 serieWanneer je geen gebruik maakt van de meegeleverde opzetstukken, dan werkt het apparaat als een scheermachine. Ben je bezig plekken te fatsoeneren waar je liever wat haar ziet, dan kun je 1 van de trimkammen met verschillende lengtes gebruiken. Dit apparaat kun je zelfs gebruiken om het haar van je rug te scheren.

Voor het scheren van de haren op je rug, maak je gebruik van het meegeleverde verlengstuk. Je hoeft je partner dan niet meer te vragen om je te helpen om de haren van je rug te trimmen of te scheren. Het komt er dus op neer dat wanneer je de Philips BG5020/15 5000 serie gebruikt, je op een huidvriendelijke manier het haar op je borst, buik, benen, oksels en rug kunt verwijderen of trimmen. Bovendien heeft de scheerkop van dit apparaat afgeronde hoeken en hypoallergeen folie. Hierdoor scheer je zeer huidvriendelijk en voorkom je scheerirritatie. Dit apparaat werkt op een accu. Wanneer hij is leeggelopen, moet hij dus weer worden opgeladen. Geen probleem! Het volledig opladen van de accu duurt namelijk slechts 60 minuten. Hij is vervolgens draadloos te gebruiken, dus je kunt op elke gewenste plek scheren. Ook onder de douche scheren is mogelijk, want hij is volledig waterdicht.

Kenmerken van de Philips BG5020/15 5000 serie:

 • Je krijgt een trimkam van 3 mm, 5 mm en 7 mm meegeleverd.
 • Als je de trimmer zonder kammetjes gebruikt, dan scheer je de haartjes helemaal weg.
 • Met dit apparaat heb je de mogelijkheid om je haren te trimmen of volledig te scheren.
 • Er is gezorgd voor afgeronde hoeken, waardoor dit apparaat je huid niet kan beschadigen.
 • Hij komt met een speciaal verlengstuk, waar je gemakkelijk haar op je rug mee kunt verwijderen.
 • Door gebruik te maken van 1 van de 3 trimkammen, kun je de haartjes op een bepaalde lengte trimmen.
 • Doordat hij volledig waterdicht is, kun je deze trimmer ook zonder problemen onder de douche gebruiken.
 • Hoewel dit apparaat veel mogelijkheden heeft, komt hij niet met een opzetstuk om haartjes te stylen of detailleren.

2. Braun BG5010

In je zoektocht naar de beste bodygroom, kom je verschillende modellen tegen. Zo zie je dat sommige modellen de mogelijkheid hebben om haartjes te trimmen en andere hebben de mogelijkheid om de haartjes te scheren. Er zijn zelfs modellen die beide mogelijkheden hebben. Klinkt een dergelijk model perfect, maar is het voor jou belangrijk dat je een grote range hebt op het gebied van de lengte van je getrimde haartjes? Dan kennen wij de beste bodygroom voor jou, namelijk de Braun BG5010. Braun BG5010Dit model is zeker een aanrader voor personen die op verschillende delen van hun lichaam haartjes met verschillende lengtes willen hebben. Het apparaat wordt namelijk geleverd met 3 opzetkammen. De ene kam zorgt voor het trimmen van je haartjes op 8 mm, de andere voor 3 mm en er is ook een opzetkam voor haartjes van slechts 0,3 mm. Je bepaalt dus zelf de lengte van je lichaamshaartjes.

Wist je bovendien dat de opzetkam van 0,3 mm speciaal is gemaakt voor de gevoelige huid? Deze kam kun je dus bijvoorbeeld gebruiken om de haartjes van je oksels of liezen te trimmen. Wanneer je deze kam gebruikt, wordt irritatie voorkomen. Wil je helemaal geen haartjes meer zien? Dan maak je gebruik van de mogelijkheid om de haartjes gewoon af te scheren. Voor dit resultaat gebruik je het Gillette Fusion scheermesje, dat bevestigd is aan de bovenkant van de trimmer. Het maakt niet uit of je het liefst droog scheert of juist nat, want beide mogelijkheden heb je. Je kunt immers gewoon onder de douche scheren, aangezien het apparaat volledig waterdicht is. Het schoonmaken van de bodygroom is hierdoor ook een fluitje van een cent. Is het tijd geworden om hem op te laden? Plaats hem dan in het docking station. Met een volle accu scheer je 50 minuten draadloos!

Kenmerken van de Braun BG5010:

 • Dit apparaat is een scheerapparaat en trimmer in 1.
 • Doordat hij volledig waterdicht is, kun je hem ook onder de douche gebruiken.
 • Je kunt hem eenvoudig ophangen in de douche dankzij de meegeleverde standaard.
 • Wanneer dit apparaat volledig is opgeladen, kun je hem 50 minuten draadloos gebruiken.
 • Je krijgt 3 opzetkammen meegeleverd, namelijk 1 van 8 mm, 1 van 3 mm en 1 van 0,3 mm.
 • Als je hem volledig wil opladen, moet je deze bodygroom 14 uur laden in het docking station.
 • Het losse scheermesje, dat zorgt voor gladde scheerresultaten, moet regelmatig vervangen worden.
 • De opzetkam met een lengte van 0,3 mm is tevens de opzetkam voor de gevoelige huid, die irritatie voorkomt.
 • Voor gladde resultaten gebruik je het Gillette Fusion scheermesje dat aan de bovenkant van de trimmer is bevestigd.

3. InnovaGoods Bodygroomer

Zoek je naar de beste bodygroom voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over verschillende topvarianten waardoor je gemakkelijk het ideale model kunt uitkiezen. Intussen heb je gelezen over 2 multifunctionele modellen. Beide modellen kun je namelijk gebruiken om haartjes te trimmen of volledig af te scheren. Klinkt een multifunctioneel model perfect voor jou, maar wil je dat het apparaat nog meer mogelijkheden heeft? Dan kennen wij een super model, namelijk de InnovaGoods Bodygroomer. InnovaGoods BodygroomerWij vinden dat dit model de beste bodygroom voor jou is, omdat hij veel mogelijkheden heeft. Zo kun je hem gebruiken om je lichaamshaar te trimmen of te scheren. Hij kan echter ook gebruikt worden als tondeuse en epilator. Je zorgt er dus voor dat je er elke dag goed verzorgd uitziet wanneer je het huis verlaat.

Wanneer je eenmaal bezig bent de haartjes aan je lichaam te trimmen, dan wil je vaak de mogelijkheid hebben om de lengte van de haartjes zelf in te stellen. Deze mogelijkheid heb je wanneer je de InnovaGoods Bodygroomer gebruikt. Hij wordt namelijk geleverd met 3 opzetstukken van 3, 5 en 7 mm. Je bepaalt dus zelf hoe lang de haartjes aan je verschillende lichaamsdelen moeten zijn. Als je al eerder hebt geprobeerd om de haren van je rug zelf te scheren, dan weet je dat dit een lastige klus is die vaak nogal wat geklungel en gestuntel oplevert. Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken wanneer je deze bodygroom gebruikt. Hij heeft namelijk een uitschuifbaar handvat. Hierdoor kun je gemakkelijk je hele lichaam ontharen, wat je een hoop tijd en geklungel scheelt. Doordat hij bovendien hypoallergeen en waterdicht is, kun je hem ook onder de douche gebruiken.

Kenmerken van de InnovaGoods Bodygroomer:

 • Je kunt de mesjes simpelweg afspoelen onder de kraan.
 • Bij aankoop van dit model krijg je er 3 opzetstukken bij van 3, 5 en 7 mm.
 • Dit apparaat is hypoallergeen en waterdicht, dus hij kan gerust onder de douche gebruikt worden.
 • Doordat je dit apparaat ook kunt gebruiken om je baard of haar te trimmen, kun je gemakkelijk het hele lichaam zelf ontharen.
 • Als je dit scheerapparaat gebruikt om de haren van je rug te trimmen, dan kun je het uitschuifbaar handvat gebruiken om jezelf een hoop tijd en geklungel te besparen.

4. Philips TT2039/32 7000 serie

Als je de recensies over de vorige bodygrooms hebt gelezen, dan heb je gezien dat er werd gefocust op multifunctionele modellen. Daarbij heb je ook gezien dat de verschillende modellen werden geleverd met opzetstukken. Deze kammetjes kun je gebruiken om de gewenste haarlengte in te stellen. Ben je echter iemand die dergelijke kleine onderdelen gauw kwijtraakt? Dan is de beste bodygroom voor jou een model waarbij je op het apparaat zelf de gewenste haarlengte kunt instellen. Wij kennen een dergelijk apparaat, namelijk de Philips TT2039/32 7000 serie. Philips TT2039 32 7000 serieDeze variant is wellicht de beste bodygroom voor jou, omdat je hem kunt gebruiken om je haren te scheren en trimmen. Daarnaast hoef je niet meer te stuntelen met opzetstukken, omdat je voor het instellen van de gewenste haarlengte slechts de trimmer hoeft om te draaien. Aan het ene uiteinde is er namelijk een scheerkop en aan het andere uiteinde een trimkop.

Misschien vraag je je af hoe je precies de gewenste lengte kunt instellen op dit apparaat. Dat is eenvoudig. Er is namelijk een geïntegreerde kam die je kunt instellen op een lengte tussen de 3 en 11 mm. Nadat je de gewenste lengte hebt ingesteld, is het tijd geworden om de haartjes daadwerkelijk te verwijderen. Waar je scheert maakt niet uit wanneer je dit apparaat gebruikt. Hij is namelijk volledig waterdicht. Als je dus het liefst nat scheert, dan kun je hem gewoon onder de douche gebruiken. Als je je gehele lichaam wil bijwerken, dan kan het proces best lang duren. Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Als de accu namelijk is volgeladen, dan kun je het scheerapparaat maar liefst 50 minuten gebruiken. Je hebt dus genoeg tijd om alle ongewenste haartjes aan je lichaam op je gemak te verwijderen of te trimmen.

Kenmerken van de Philips TT2039/32 7000 serie:

 • Doordat de scheerkop draaibaar is, kun je ieder haartje moeiteloos bereiken.
 • Dankzij de afgeronde uiteinde en het hypoallergeen scheerblad is huidcomfort gegarandeerd.
 • Met dit apparaat trim je op 5 verschillende lengtes, dus de gewenste lengte is altijd beschikbaar.
 • Dit apparaat is eenvoudig te reinigen, omdat je hem gewoon onder de kraan kunt schoonspoelen.
 • Bij dit apparaat heb je de mogelijkheid om de haartjes volledig te verwijderen of gewoon te trimmen.
 • Als je langer haar hebt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de trimmer beter werkt op droog haar.
 • Hij is volledig waterdicht, dus je kunt hem gerust gebruiken om onder de douche te scheren of de haartjes te trimmen.
 • Het volledig opladen van deze bodygroom duurt 8 uur, waarna je hem gedurende 50 minuten draadloos kunt gebruiken.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken dat je de kammetjes kwijtraakt, want het scheerapparaat heeft een geïntegreerde kam die je kunt instellen.

5. Goldmaster Elegant Plus

Je hebt intussen gelezen over 4 super bodygrooms. Heb je echter jouw beste bodygroom nog niet gevonden? Geef de hoop dan toch niet op, omdat we in dit artikel nog 1 top scheerapparaat recenseren. Wellicht is dat model het perfecte scheerapparaat voor jou. Misschien voldeden de andere apparaten niet aan jouw vereisten, omdat je het liefst de haren professioneel wil scheren of trimmen. Als dat het geval is, dan kun je kiezen voor de Goldmaster Elegant Plus. Dit model is een trimmer om het haar op een professionele manier te trimmen of knippen. Goldmaster Elegant PlusHij is bovendien draadloos, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over te weinig bewegingsvrijheid. Er is een andere reden waarom dit model wellicht de beste bodygroom voor jou is. Hij is namelijk voorzien van een monitor, die het batterijniveau en de tijd laat zien. Je komt dus niet te laat aan vanwege het scheren.

Hoewel het handig is wanneer een bodygroom beschikt over allerlei snufjes, is het ook belangrijk dat hij effectief werkt. Dat is zeker het geval wanneer je de Goldmaster Elegant Plus gebruikt. Dit model bevat namelijk professionele, ultra scherpe titanium keramische messen. Je bent er dus zeker van dat de haartjes op een effectieve wijze worden verwijderd. Als je gebruik maakt van dit scheerapparaat, dan heb je tevens de mogelijkheid om de gewenste haarlengte in te stellen. Je kunt hem instellen op een lengte van 0,8 tot 2 mm. Daarnaast heeft de begeleidende kam ook 4 verschillende lengtes, namelijk 3, 6, 9 en 12 cm. Je kunt dus de haren van elk lichaamsdeel optimaal trimmen. Heb je te maken met hardnekkige haren? Geen nood! Je maakt dan gebruik van de turbo functie om deze haren optimaal te verwijderen. Op een volle accu gaat dit apparaat maar liefst 210 minuten mee.

Kenmerken van de Goldmaster Elegant Plus:

 • Op het scherm kun je de tijd aflezen.
 • Zijn DC motor heeft een hoge rotatiesnelheid van 6500 RPM.
 • De mesjes van dit apparaat zijn van ultra scherp titanium gemaakt.
 • Met deze bodygroom kun je het haar op een professionele manier trimmen of scheren.
 • Maak je gebruik van de kammetjes, dan kun je de lengtes instellen op 3, 6, 9 of 12 centimeter.
 • Het opladen van dit apparaat duurt 3 uur, waarna je hem 210 minuten draadloos kunt gebruiken.
 • Als je kiest voor de trimming setting, dan kun je hem instellen op een lengte tussen de 0,8 en 2 mm.
 • Er is gezorgd voor een digitale opladingsindicator, waardoor je precies ziet of hij bijna volgeladen is of niet.
 • Je kunt zelf de gewenste lengte van het haar instellen, waardoor je op verschillende lichaamsdelen desgewenst haartjes met verschillende lengtes hebt.
 • Terwijl je bezig bent te scheren, hoef je je geen zorgen te maken dat het apparaat onverwachts uitvalt, omdat hij een scherm bevat waarop het batterijniveau is af te lezen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>