Lees Dit Artikel Over De Top 10 En Vind Gemakkelijk De Beste Boorhamer Van 2020!

Misschien wil je een kapstok bevestigen aan een betonnen steunmuur. Het kan echter ook dat je bijvoorbeeld een wc-rolhouder aan een tegelwand wil bevestigen. In beide gevallen is het nodig om een gat te boren in een bepaald materiaal. Het is hierbij jouw doel dat hetgeen je bevestigd, goed komt vast te zitten. Daarom is het handig als je een boorhamer in huis hebt. Heb je dit gereedschap nog niet in huis? Dan ga je op zoek naar de beste boorhamer voor jouw behoeften. Als je zoekt naar het ideale model, dan zijn er natuurlijk bepaalde eigenschappen waar je op let. Deze eigenschappen kunnen van persoon tot persoon verschillen. Daarom vertellen we je in dit artikel over de 10 best verkochte boorhamers van 2020. Aan de hand van de recensies selecteer je een model dat voldoet aan jouw vereisten. Wij helpen je dus om de beste boorhamer te vinden!

Beste boorhamer van 2020

De slagkracht van een boorhamer wordt uitgedrukt in energie en wel met de eenheid “joule”. Aangezien deze kracht en ook het vermogen van de boorhamer een belangrijke rol kan spelen in jouw keuze, hebben we in de onderstaande tabel bij elk model ook het vermogen en de slagkracht genoteerd. Hierdoor vergemakkelijken wij je zoektocht naar de beste boorhamer. Bekijk dus snel de tabel, lees de reviews en kies de beste boorhamer voor jouw behoeften uit!

 Product naamwatt & joule 
1.
Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borenset550 watt, 1,7 jouleMeer info »
2.
Makita HR2230X4 + borenset710 watt, 2,2 joule
Meer info »
3.
Metabo KHE 2860 Quick Limited Edition880 watt, 3,2 jouleMeer info »
4.
Powerplus POWX11751600 watt, 5 jouleMeer info »
5.
Makita HR2230710 watt, 2,2 jouleMeer info »
6.
Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset830 watt, 2,7 jouleMeer info »
7.
Hitachi DH40MC WS1100 watt, 8,5 jouleMeer info »
8.
Bosch PBH 2100 SRE550 watt, 1,7 jouleMeer info »
9.
Bosch GBH 5-40 DCE1150 watt, 8,8 jouleMeer info »
10.
Makita HR2300X10720 watt, 2,3 jouleMeer info »

1. Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borenset

Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borensetAls je zoekt naar de beste boorhamer voor jouw behoeften, dan zijn er verschillende modellen waar je voor kunt kiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag een model wil hebben dat op netstroom werkt. Het kan tevens dat je een af-en-toe klusser bent. Dan is het handig om te kiezen voor een model dat naadloos bij deze omstandigheden aansluit. Wij kennen een boorhamer op netstroom die perfect is voor de af-en-toe klusser, namelijk de Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borenset. Dit model is wellicht de beste boorhamer voor jou, omdat je ermee kunt boren in hout, steen, beton en metaal. Daarnaast heeft hij een dieptestop en een draaistop voor lichte breekwerkzaamheden. Je krijgt tevens een robuuste koffer meegeleverd om de boorhamer netjes op te bergen.

Natuurlijk kijk je niet alleen naar de gebruiker wanneer je een nieuwe boorhamer gaat kopen. Het is namelijk belangrijk om ook naar de eigenschappen van het apparaat zelf te kijken. In het geval van de Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borenset zien we dat dit model een kleine, maar toch krachtige boorhamer is. Hij is namelijk compact en heeft een sterk vermogen. Hierdoor kun je zowel ermee hameren, als beitelen en ook boren. Met een vermogen van 550 watt kan dit apparaat diverse klussen moeiteloos aan. Zijn pneumatische hamermechanisme met een slagkracht van 1,7 joule zorgt tevens voor een hoge slagkracht, die onafhankelijk is van de aandrukkracht. Je kunt dus moeiteloos boren door zelfs de hardste materialen. Daarnaast werk je comfortabel, omdat de boorhamer een compact ontwerp heeft met softgrip-vlakken en een gering gewicht van slechts 2,2 kg.

Voordelen van de Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borenset:

 • Aangezien hij slechts 2,2 kg weegt, kun je een paar uur achter elkaar comfortabel doorklussen.
 • Bij aankoop van deze boorhamer krijg je er 6 boren bij, waardoor je meteen aan de slag kunt gaan.
 • Je krijgt er een opbergkoffer bij om de boorhamer en meegeleverde accessoires na gebruik netjes op te bergen.
 • Met een boorcapaciteit van 20 mm in beton kun je dit model voor vrijwel alle klussen in en om het huis gebruiken.
 • De combihamer kun je ook gebruiken om een betonnen muurtje af te breken of tegels af te bikken, omdat hij beschikt over een draaistop.

Nadelen van de Bosch PBH 2100 RE Boorhamer + 6-delige SDS-Plus borenset:

 • Dit model heeft geen klopfunctie.
 • De boordiameter van 20 mm in beton, maakt dit model slechts geschikt om kleine boorgaten te maken.

2. Makita HR2230X4 + borenset

Makita HR2230X4 + borensetIn je zoektocht naar de beste boorhamer, heb je natuurlijk bepaalde verwachtingen. Daarom is het handig om op specifieke eigenschappen te letten wanneer je de verschillende boorhamers met elkaar vergelijkt. Je kunt onder andere kijken naar de gebruiker voor wie het apparaat is ontwikkeld. Daarnaast is het handig om te kijken naar het vermogen van de boorhamers. Het kan ook handig zijn als je kijkt naar de toebehoren die worden meegeleverd. Wat dacht je van een boorhamer op netstroom voor de fanatieke doe-het-zelver? Als een dergelijk model aantrekkelijk klinkt, dan is de Makita HR2230X4 + borenset de beste boorhamer voor jou. Dit model is weliswaar ontworpen voor de fanatieke doe-het-zelver, maar hij is ook perfect voor professionals. Als je hem gebruikt, ben je in 1 keer klaar voor elke boorklus. Dit komt doordat de boorhamer een vermogen heeft van 710 watt. Je krijgt er tevens hoogwaardige SDS-plus boren bij.

Als we alleen kijken naar het vermogen van een boorhamer, dan kan het moeilijk zijn om te concluderen of dit model wel krachtig is of niet. Met een vermogen van 710 watt, weet je zeker dat je voor een krachtige elektrische boorhamer kiest als je de Makita HR2230X4 + borenset aanschaft. Dit model wordt bovendien bezorgd met een lade met 14 topkwaliteit SDS-boren. Hij heeft tevens een onbelast toerental van maximaal 1050 toeren per minuut en een maximale slagkracht van 2,2 joule per minuut. Hierdoor kom je zelfs door de hardste betonsoorten heen. Behalve dat dit model krachtig is, is hij ook duurzaam. Dit komt doordat hij een robuuste behuizing heeft met bumpers. Daarnaast is de boorhamer dankzij diverse materialen beschermd tegen verwoestend steenstof. Je weet dus zeker dat je een model aanschaft, waar je lang van kunt genieten.

Voordelen van de Makita HR2230X4 + borenset:

 • Je krijgt er een uitgebreide accessoirekoffer bij, zodat je direct aan de slag kunt.
 • Er is gezorgd voor materialen die de boorhamer beschermen en duurzaam maken.
 • Aangezien de boorhamer slechts 2,6 kg weegt, kun je langdurige klussen goed volhouden.
 • Hij heeft een boorcapaciteit van 22 mm in beton, dus je kunt dit apparaat voor verschillende boorklussen gebruiken.

Nadelen van de Makita HR2230X4 + borenset:

 • Voor breekwerkzaamheden ontbreekt een draaistop.
 • Deze boorhamer beschikt niet over geïntegreerde stofafzuiging.

3. Metabo KHE 2860 Quick Limited Edition

Metabo KHE 2860 Quick Limited EditionBen je een professionele klusser? Is het tijd geworden om gaten te boren in bijvoorbeeld je muur? Dan doe je er goed aan om de beste boorhamer voor jouw behoeften aan te schaffen. Voordat je een bepaald model uitkiest, ga je eerst na of je een model wil hebben dat op netstroom werkt. Je kunt natuurlijk ook kijken naar het vermogen en de maximale slagkracht. Klinkt een model op netstroom met een vermogen van 880 watt en een slagkracht van 3,2 joule perfect? Dan is de Metabo KHE 2860 Quick Limited Edition wellicht de beste boorhamer voor jou. Dit model heeft de bovengenoemde slagkracht en het bovengenoemd vermogen. Hij werkt tevens op netstroom en is perfect voor professionele gebruikers. Met dit apparaat kun je grote gaten boren in bijvoorbeeld betonnen muren, plafonds of vloeren. Wanneer je deze zware boorklussen uitvoert, verloopt dit gecontroleerd, omdat het apparaat een tweede handgreep heeft.

Als je de Metabo KHE 2860 Quick Limited Edition in huis hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je hem alleen kunt gebruiken voor het boren in betonnen oppervlakten. Hoewel beton ook tot de materialen behoort waar je in kunt boren met deze boorhamer, is hij geschikt voor allerlei stenen oppervlakten en zelfs metselwerk. Je kunt dus gerust boren in hout, beton en staal. Zelfs beitelen is mogelijk met dit apparaat, dus je kunt allerlei zware klussen klaren. Als je van functie wil veranderen, dan hoef je slechts de schakelaar om te draaien. Eenvoudig toch? Wanneer je bezig bent met een boorhamer, houd je natuurlijk rekening met trillingen. In het geval van dit model heeft de fabrikant de nodige maatregelen getroffen om trillingen te voorkomen. Kijk bijvoorbeeld naar het uitermate sterke slagmechanisme. Dit mechanisme is nauwkeurig gelagerd in een behuizing van een aluminium legering.

Voordelen van de Metabo KHE 2860 Quick Limited Edition:

 • Aangezien hij slechts 3,1 kg weegt, kun je langdurig prettig werken met deze boorhamer.
 • Je krijgt er een handige koffer bij, waardoor je de combihamer gemakkelijk kunt vervoeren.
 • Zowel SDS- als snelspanboren kun je gebruiken, want er wordt een extra boorkop meegeleverd.
 • Hij heeft een draaistop, waardoor je dit apparaat ook voor breekwerkzaamheden kunt gebruiken.
 • Dankzij de boorcapaciteit van 28 mm in beton, is deze combihamer perfect voor zware boorklussen.
 • Zijn met rubber beklede tweede handgreep zorgt ervoor dat je continu druk houdt op het booroppervlakte.

Nadelen van de Metabo KHE 2860 Quick Limited Edition:

 • Je krijgt er geen boren en/of beitels bij.
 • Na intens gebruik, kan de boorhamer warm worden.

4. Powerplus POWX1175

Powerplus POWX1175Wanneer je op zoek gaat naar de beste boorhamer voor jouw behoeften, let je op bepaalde eigenschappen. Je kunt onder andere kijken naar het type boorhamer dat jouw voorkeur heeft. Daarnaast is het handig om ook te letten op de maximum boorcapaciteit. Je kunt tevens een model kiezen aan de hand van zijn vermogen en slagkracht. Er zijn zelfs modellen ontworpen voor speciale gebruikers. Ben je een af-en-toe klusser, die graag een combihamer wil hebben met een maximum capaciteit van 32 mm in beton? Moet het apparaat tevens een slagkracht van 5 joule en een vermogen van 1600 watt hebben? Dan is de Powerplus POWX1175 de beste boorhamer voor jou. Hij beschikt over alle bovengenoemde eigenschappen. Aangezien hij een combihamer is, kun je hem ook gebruiken om bijvoorbeeld een betonnen muurtje af te breken of om tegels af te bikken.

Als je alleen kijkt naar de slagkracht, dan weet je misschien niet meteen waar je de desbetreffende boorhamer precies voor kunt gebruiken. Daarom vertellen we je wat de slagkracht van 5 joule van de Powerplus POWX1175 inhoudt. Deze slagkracht geeft je de mogelijkheid om gaten van 32 mm groot te boren in beton. Echter, je hebt met dit apparaat ook de mogelijkheid om gaten in andere materialen te boren. Doordat hij beschikt over een draaistop, heb je zelfs meer mogelijkheden met deze boorhamer. Je kunt bijvoorbeeld een muurtje ontdoen van een tegellaag. Het apparaat geeft je namelijk de mogelijkheid om er snel lustig op los te beitelen. Wanneer je dit model koopt, dan krijg je er standaard 2 beitels en 3 boren bij. Je kunt dus meteen na de aanschaf aan de slag.

Voordelen van de Powerplus POWX1175:

 • De combihamer is aantrekkelijk geprijsd.
 • Met deze boorhamer kun je zowel boren als hameren, dus hij is zeer veelzijdig.
 • Hij heeft een boorcapaciteit van 32 mm in beton, waardoor je de boorhamer voor vrijwel alle klussen in en om het huis kunt gebruiken.
 • Doordat de boorhamer een draaistop heeft, kun je hem ook gebruiken om tegels af te bikken en om een betonnen muurtje af te breken.
 • Bij aankoop van deze combihamer krijg je er een accessoirekoffer bij, die gevuld is met de meest gebruikte boren en beitels zodat je meteen aan de slag kunt.

Nadelen van de Powerplus POWX1175:

 • Als je er wat langer mee werkt, kan deze boorhamer vrij warm worden.
 • Dit model weegt maar liefst 9,1 kg, dus hij is vrij zwaar als je hem langdurig wil gebruiken.

5. Makita HR2230

Makita HR2230In je zoektocht naar de beste boorhamer kom je verschillende modellen tegen. Je kijkt dan waarschijnlijk naar de verschillende functionaliteiten van de modellen. Echter, als je er nou bewust of onbewust op let, je kijkt ook naar het design. Sommige modellen zien er namelijk zeer professioneel uit, maar zijn toch niet ideaal voor professionals. Wil jij echter juist een model hebben voor een professional? Dan kun je kiezen voor een model dat voor professionals is ontworpen en dat er tevens professioneel uitziet. Een dergelijk model is de Makita HR2230. Dit model is wellicht de beste boorhamer voor jou, omdat hij is gemaakt voor professionele gebruikers. Hij heeft tevens een maximum capaciteit van 22 mm in beton. Je weet dus zeker dat je jouw klussen in en om het huis eenvoudig kunt klaren. Zelfs bij langdurig intensief gebruik, laat hij je niet in de steek!

Natuurlijk kijken we niet alleen naar het design en de gebruiker. De Makita HR2230 boorhamer heeft namelijk een motor met een vermogen van 710 watt. Deze motor draait een onbelast toerental van maximaal 1.050 toeren per minuut. Dit houdt in dat je probleemloos door zelfs de hardste steensoorten heen komt. Hierdoor is het een fluitje van een cent om gaten te maken in een vloer of een betonnen muur. Deze gaten zijn tot wel 22 mm groot. Het is ook belangrijk om te kijken naar het slagmechanisme. Bij deze boorhamer slaat het slagmechanisme maximaal 4.500 keer per minuut. Hierbij genereert elke slag een maximale slagkracht van 2,2 joule aan energie. Boor dus gemakkelijk door zelfs de hardste betonsoorten. De boorhamer is niet alleen krachtig, maar ook duurzaam. Hij beschikt namelijk over een robuuste behuizing met bumpers, die hem in combinatie met verschillende maatregelen beschermen tegen verwoestend steenstof.

Voordelen van de Makita HR2230:

 • Dit model maakt het gemakkelijk om te boren in beton.
 • Doordat hij slechts 2,6 kg weegt, is deze boorhamer ideaal om er langdurig mee te werken.
 • Je krijgt er een handige koffer bij, waardoor je dit apparaat eenvoudig kunt vervoeren en opbergen.
 • Zijn boorcapaciteit bedraagt 22 mm in beton, waardoor je de boorhamer ook kunt gebruiken voor zwaardere boorklussen.

Nadelen van de Makita HR2230:

 • Hij heeft geen draaistop voor breekwerkzaamheden.
 • Je krijgt bij aankoop van dit apparaat geen boren meegeleverd.

6. Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset

Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borensetZoals je waarschijnlijk hebt gezien, zijn er verschillende soorten boorhamers. Sommige modellen zijn enkel geschikt om mee te boren. Weer andere modellen beschikken echter over een draaistop, waardoor de boorhamer een functie erbij krijgt. Met dergelijke modellen, die combihamers genoemd worden, kun je namelijk ook diverse breekwerkzaamheden uitvoeren. Is de beste boorhamer voor jou daarom een combihamer? Moet het apparaat tevens licht zijn waardoor je er gedurende langere tijd mee door kunt werken? Dan kennen we een model dat wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset. Dit model is wellicht de beste boorhamer voor jou, omdat hij een combihamer is met een licht gewicht. Hij weegt slechts 2,9 kg, dus je kunt er gerust langdurig mee werken. Dit apparaat is tevens geschikt voor professionals.

Wanneer we praten over een dubbele functie, dan zien we dat je met de Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset in beton kunt boren en tegels kunt wegbeitelen. Je kunt zelfs een muurtje met dit apparaat afbreken. Bovendien krijg je niet alleen de boorhamer wanneer je dit model aanschaft. Hij wordt namelijk geleverd met een SDS-plus borenset en zelfs een snelspanboorhouder. Je kunt dus meteen na de levering aan de slag gaan met diverse boorklussen. Dankzij de snelspanaansluiting kunt je bovendien ook gebruik maken van hout- en metaalboren. Wil je graag boren in beton? Dan zien we dat je gaten van 26 mm groot kunt boren. In staal boren is ook mogelijk, alleen boor je dan gaten van 13 mm. Zijn boorcapaciteit in hout bedraagt 30 mm. Zet tijdens het werken voor het gemak de aan- en uitknop vast, zodat je de knop niet continu ingedrukt hoeft te houden.

Voordelen van de Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset:

 • Je krijgt de combihamer, snelspanboorhouder en borenset in een handige koffer.
 • Zowel SDS- als snelspanboren kun je gebruiken, want je krijgt er een extra boorkop bij.
 • Aangezien dit model een draaistop heeft, is hij ook te gebruiken voor breekwerkzaamheden.
 • Zijn kabel is 4 meter lang, dus je hebt niet gauw een verlengsnoer nodig als je dit apparaat gebruikt.
 • Doordat de boorhamer slechts 2,9 kg weegt, kun je hem ook gebruiken om er langdurig mee te werken.
 • Hij heeft een boorcapaciteit van 26 mm in beton en 30 mm in hout, dus hij is geschikt voor zware boorklussen.

Nadelen van de Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset:

 • Bij aankoop van deze boorhamer krijg je er geen beitels bij.

7. Hitachi DH40MC WS

Hitachi DH40MC WSAfhankelijk van de boorwerkzaamheden die je wil uitvoeren, is het belangrijk om te letten op de boorcapaciteit van de verschillende boorhamers. Behalve naar de boorcapaciteit is het ook handig om te kijken naar het vermogen en de slagkracht. Als je er regelmatig gebruik van zal maken, dan is het ook aan te bevelen om voor een model voor professionele gebruikers te kiezen. Is de beste boorhamer voor jou daarom een model dat is ontworpen voor professioneel gebruik en dat een hoge slagkracht, een hoog vermogen en relatief hoge boorcapaciteit heeft? Dan kennen wij de perfecte boorhamer voor jou, namelijk de Hitachi DH40MC WS. Dit model vinden wij de beste boorhamer voor jou, omdat hij ideaal is voor professionals. Hij heeft daarnaast een maximum boorcapaciteit van 40 mm in beton, een slagkracht van 8,5 joule en zelfs een vermogen van 1100 watt.

Wanneer je gaat renoveren of verbouwen, dan wil je natuurlijk niet alleen zwaar boorwerk uitvoeren. Je wil ook de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld overbodige tegels of wandjes te kunnen wegbreken. Daarom is het handig om de Hitachi DH40MC WS boorhamer in huis te hebben. Dit model is namelijk in staat om zwaar boorwerk uit te voeren, maar hij kan ook materiaal afbreken, omdat hij beschikt over een draaistop. Hij is dus niet een alledaagse boorhamer, maar een combihamer. Dankzij de hoge slagkracht en het hoge vermogen, is dit apparaat zeer krachtig. Dat is tevens te zien aan zijn boorcapaciteit. Als je niet wil boren, maar nu wil beitelen, dan verander je met slechts 1 handeling de stand van het apparaat. Bij het beitelen kun je kiezen uit maar liefst 12 beitelstanden. Je kunt dus snel en efficiënt te werk gaan.

Voordelen van de Hitachi DH40MC WS:

 • Deze combihamer kun je gemakkelijk vervoeren dankzij de handige koffer.
 • Je kunt gemakkelijk wisselen tussen een betonboor en beitel, dankzij het SDS-max systeem.
 • Doordat hij beschikt over een draaistop, kun je deze combihamer ook gebruiken voor breekwerkzaamheden.
 • Het SDS-max systeem zorgt ervoor dat opzetstukken muurvast blijven zitten, zodat je nauwkeurig en veilig kunt werken.
 • Hij heeft een boorcapaciteit van 40 mm in beton, waardoor de boorhamer perfect is te gebruiken bij het klaren van zware boorklussen.

Nadelen van de Hitachi DH40MC WS:

 • De boorhamer weegt 7,1 kg en is dus minder geschikt om langdurig te gebruiken.
 • Wanneer je deze boorhamer koopt, krijg je er geen beitels en boren bij om meteen aan de slag te gaan.

8. Bosch PBH 2100 SRE

Bosch PBH 2100 SREVerschillende personen letten op verschillende eigenschappen wanneer zij op zoek gaan naar de beste boorhamer. Ben jij iemand die niet naar allerlei snufjes kijkt, maar die gewoon een sterke partner wil hebben voor allerlei gangbare toepassingen? Dan raden wij de Bosch PBH 2100 SRE boorhamer aan. Dit model vinden wij de beste boorhamer voor jou, omdat hij beschikt over een motor met een vermogen van 550 watt. Daarnaast heeft hij een pneumatisch hamermechanisme, dat hem perfect maakt voor het uitvoeren van zware beitel- en hamerwerkzaamheden. Wanneer je dit model aanschaft, dan krijg je er een SDS-plus-boorhouder bij. Daarnaast wordt hij geleverd met een extra opsteekboorhouder voor boren met een cilindrische schacht. Zelfs schroefbits worden meegeleverd zodat je de machine ook kunt gebruiken voor het schroeven en exact boren in metaal, tegels, hout en kunststoffen.

Als je een boorhamer uitkiest, dan kijk je behalve naar de functies ook naar zijn gebruiksvriendelijkheid. Je bent immers van plan ermee aan de slag te gaan. Als we kijken naar de Bosch PBH 2100 SRE, dan zien we dat je er prettig mee kunt klussen. Deze boorhamer heeft namelijk een compact, ergonomisch ontwerp. Daarnaast weegt hij slechts 2,2 kg, waardoor hij uiterst praktisch en licht is. Hierdoor kun je er ook gedurende langere tijd met plezier mee klussen. Je hebt intussen gezien dat dit apparaat compact en licht is om er prettig mee te klussen. Daarnaast heb je ook gezien dat dit apparaat veelzijdig is. Je kunt er namelijk mee boren, hameren, beitelen en zelfs schroeven. Zelfs aan zijn kracht is er gedacht. Daarom kun je er gaten tot 20 mm groot in een betonnen muur of vloer mee boren. Hij heeft immers een slagkracht van 1,7 joule.

Voordelen van de Bosch PBH 2100 SRE:

 • Met deze combihamer kun je boren in metaal, beton, hout en steen.
 • Behalve voor het afbreken en boren is dit apparaat ook perfect om mee te schroeven.
 • Doordat hij slechts 2,2 kg weegt, kun je een paar uur achtereen comfortabel doorklussen.
 • Je krijgt er een extra boorkop bij, waardoor je zowel SDS- als snelspanboren kunt gebruiken.
 • Wanneer je dit model aanschaft, dan krijg je er een handige koffer bij, waar je de hamer altijd netjes in kunt opbergen.
 • Er is gezorgd voor een draaistop, waardoor de boorhamer ook is te gebruiken om een betonnen muurtje af te breken of tegels af te bikken.

Nadelen van de Bosch PBH 2100 SRE:

 • Deze boorhamer beschikt niet over een klopfunctie.
 • Bij aankoop van deze boorhamer krijg je geen boren en/of beitels meegeleverd.
 • Je kunt er kleine boorgaten mee maken, want hij heeft een boordiameter van 20 mm in beton.

9. Bosch GBH 5-40 DCE

Bosch GBH 5-40 DCEBen je een professional en ben je op zoek naar een nieuwe boorhamer? Dan zijn er bepaalde zaken waar je zeker op let. Denk bijvoorbeeld aan de maximum boorcapaciteit. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de slagkracht en het vermogen. Als professionele gebruiker kan het nodig zijn om te kiezen voor een boorhamer met een draaistop. Misschien wil je tevens een model hebben met een hoge boorcapaciteit in beton. Is de beste boorhamer voor jou daarom een combihamer met een maximum capaciteit van 90 mm in beton? Dan is de Bosch GBH 5-40 DCE de beste boorhamer voor jou. Dit model heeft een hoge slagkracht, een hoog vermogen en een hoge maximum capaciteit in beton. Hij beschikt tevens over een draaistop, waardoor hij ook perfect is te gebruiken voor breekwerkzaamheden. Maak je bovendien geen zorgen over trillingen, want deze worden zoveel mogelijk gedempt met de Vibration-Control.

De fabrikant van de Bosch GBH 5-40 DCE boorhamer begrijpt dat beton geen materiaal is waar je zomaar doorheen komt. Daarom is er bij deze combihamer gezorgd voor een bijzonder hoog vermogen van 1150 watt en een hoge slagkracht van 8,8 joule. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de machine zelfs in de hardste ondergrond kan boren. Hij is namelijk extreem krachtig. Vanwege deze kracht kan hij gaten tot 90 mm boren in beton. Er is zelfs gezorgd voor een beitelstand, waarbij de boorhamer maximaal 3050 slagen per minuut maakt. Hierdoor breek je gemakkelijk elk stenen muurtje aan stukken. Het toerental en ook het aantal slagen kun je handmatig instellen om altijd volledige controle te behouden over de klus. Voor nog betere prestaties beschikt de boorkop over een SDS-max aansluiting. De betonboor of beitel blijft hierdoor stevig vastzitten tijdens het grove werk.

Voordelen van de Bosch GBH 5-40 DCE:

 • Je krijgt er een handige koffer bij, waar je de combihamer gemakkelijk mee kunt vervoeren.
 • Het aantal trillingen wordt beperkt door het anti-vibratiesysteem, wat prettig is bij langdurig zwaar werk.
 • Er is gezorgd voor een draaistop, waardoor deze combihamer ook gebruikt kan worden voor breekwerkzaamheden.
 • Zowel het toerental als het aantal slagen van deze boorhamer is handmatig in te stellen voor maximale controle over de klus.
 • Hij heeft een boorcapaciteit van maximaal 90 mm in beton, dus de boorhamer is krachtig genoeg voor zeer zware boorklussen.

Nadelen van de Bosch GBH 5-40 DCE:

 • Je krijgt geen beitels en/of boren meegeleverd.
 • Hij weegt 6,8 kg, dus de combihamer is relatief zwaar om er langdurig mee te werken.

10. Makita HR2300X10

Makita HR2300X10Heb je de overige recensies uit dit artikel reeds gelezen, maar heb je toch nog niet de ideale boorhamer gevonden? Je hoeft je geen zorgen te maken, omdat we nog 1 model recenseren. Als de beste boorhamer voor jou een model is voor professionals en dat geleverd wordt met de nodige accessoires, dan is de Makita HR2300X10 de beste boorhamer voor jou. Dit apparaat is geschikt voor professionals. Hij heeft een maximum capaciteit van 23 mm in beton. Daarnaast heeft hij een slagkracht van 2,3 joule en een vermogen van 720 watt. Je kunt dus de nodige boorwerkzaamheden in en rond het huis gemakkelijk uitvoeren. Nadat dit model bij je is bezorgd, kun je meteen aan de slag gaan. Hij wordt namelijk compleet geleverd met set van 14 SDS-Plus boren. Je hebt dus meteen de nodige accessoires bij de hand.

Zoals we hebben gezien bij vorige boorhamers, begrijpen de fabrikanten dat je niet met de eerste de beste boormachine gaten kunt boren in beton. Dit begrijpt de fabrikant van de Makita HR2300X10 ook. Daarom is dit apparaat krachtig en duurzaam. Je weet intussen dat je er gemakkelijk gaten tot 23 mm groot in een betonnen muur mee kunt maken. Echter, wat je nog niet weet, is dat je er ook prettig mee kunt werken. Dit komt doordat deze boorhamer een compacte vorm en een licht gewicht heeft. Je kunt er dus gerust in plafonds of vloeren mee boren. Doordat de slagkracht 2,3 joule per minuut bedraagt, begrijp je dat er aardig wat steenstof vrijkomt tijdens het klussen. Dit is echter geen probleem, dankzij de stofafdichting bij de boorhouder en het beschermde materiaal rondom het anker. De boorhamer gaat hierdoor ook bij intensief gebruik lang mee.

Voordelen van de Makita HR2300X10:

 • Je krijgt er 14 boren bij waardoor je meteen aan de slag kunt gaan.
 • Met een kabel van 4 meter heb je niet gauw een verlengsnoer nodig.
 • Doordat de boorhamer slechts 2,7 kg weegt, is hij perfect om er langdurig mee te werken.
 • Deze boorhamer gaat ook bij intensief gebruik lang mee dankzij de stofafdichting bij de boorhouder en het beschermende materiaal rondom het anker.

Nadelen van de Makita HR2300X10:

 • Er is bij deze machine niet gezorgd voor een rotatiestop of een klopfunctie.
 • De boordiameter van 23 mm in beton maakt deze boormachine niet tot het krachtigste model in zijn segment.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>