Kies Aan De Hand Van De Verschillende Eigenschappen De Beste Bouwradio Van 2020 Uit!

We luisteren allemaal wel eens naar de radio. Of je slechts in de auto, onderweg naar het werk of ook op je werkplaats zelf naar de radio luistert, doet er niet toe. Je hebt sowieso een radio nodig die bij je past. Ben je iemand die in de bouw werkzaam is en die daarom op de bouwplaats naar de radio luistert? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste bouwradio voor jouw behoeften. Bouwradio’s oftewel werfradio’s zijn bestand tegen regen, stof en een stootje. Daarom zijn ze perfect voor werkplaatsen. Niet alle andere radio’s zijn echter bruikbaar in een bouwomgeving. Er zijn tevens andere zaken waar je op kunt letten zoals een DAB+ tuner voor een ruisvrije ontvangst of werking op een accu. Lees dit artikel, vergelijk de top 10 bouwradio’s van 2020 en kies vervolgens de beste bouwradio voor jouw behoeften uit!

Beste bouwradio van 2020

Voordat je de beste bouwradio van 2020 uitkiest, vergelijk je verschillende modellen met elkaar. Dat begrijpen we. Daarom vergemakkelijken we deze vergelijking voor je. Kijk naar de onderstaande tabel. In deze tabel zie je de 10 bouwradio’s die in dit artikel worden gerecenseerd met daarbij extra informatie. Je ziet onder andere van welk radiosignaal de radio gebruik maakt en of hij een DAB+ tuner heeft. Bekijk dus snel de tabel, lees de reviews en kies de beste bouwradio voor jouw behoeften uit!

 Product naaminformatie 
1.
Makita DMR110 DAB+FM, DAB+ radioMeer info »
2.
PerfectPro Workstation 2FM, DAB+ radioMeer info »
3.
Audisse ShirudoFM, DAB+, internetradioMeer info »
4.
PerfectPro Soloworker DAB+ BluetoothFM, DAB+ radioMeer info »
5.
Perfectpro DAB+ ProFM, DAB+
Meer info »
6.
PerfectPro Soloworker DAB+FM, DAB+ radio
Meer info »
7.
PerfectPro Rockbox 2FM, DAB+ radio
Meer info »
8.
Perfectpro UBOX 400RFM, DAB+ radio
Meer info »
9.Denver WR-40FM radio
Meer info »
10.
Perfectpro DAB+ Box 2FM, DAB+ radio
Meer info »

1. Makita DMR110 DAB+

Makita DMR110 DAB+Heb je een werk dat het toelaat om tijdens het werken naar de radio te luisteren? Dan kun je ervoor kiezen om een bouwradio aan te schaffen. Hoewel er veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn, is het belangrijk om te kiezen voor de beste bouwradio voor jouw behoeften. Nu ga je dus na aan welke vereisten het ideale model voor jou moet voldoen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je in het veld geen stopcontacten hebt. Dan is het belangrijk dat de radio op een accu kan werken. Als de radio gemakkelijk kan omvallen waar je werkt, dan is het ook handig om te kiezen voor een bouwradio met een robuuste behuizing. Wij kennen een model met een robuuste behuizing en die de mogelijkheid heeft om op een accu te werken. Dit model, namelijk de Makita DMR110 DAB+, vinden wij de beste bouwradio voor jou.

Als je de Makita DMR110 DAB+ bouwradio meeneemt naar je werkplaats, dan geniet je keer op keer van muziek tijdens het werken. Wanneer je de radio aanzet, geniet je namelijk van een ruisvrij signaal. Dit signaal heeft de radio te danken aan de digitale DAB+ tuner. Aangezien de meesten van ons voorkeurszenders hebben, is het handig als je deze kunt opslaan. Die mogelijkheid heb je wanneer je deze radio gebruikt. Je kunt namelijk je favoriete zenders direct in het geheugen van de radio opslaan. Doordat dit model tevens een IP waarde van 64 heeft, is hij spatwaterdicht en stofbestendig. Hierdoor is hij ook prima te gebruiken tijdens slecht weer. Wil je niet luisteren naar de muziek van de radiozenders? Geen nood! Je kunt namelijk je smartphone aansluiten via de aux ingang, om naar je eigen muziek te luisteren.

Voordelen van de Makita DMR110 DAB+:

 • Je geniet van een ruisvrije ontvangst van digitale radio dankzij de DAB+ tuner.
 • Deze bouwradio met een IP waarde van 64 is stofbestendig en spatwaterdicht.
 • Hoewel de bouwradio op netstroom werkt, heeft hij ook de mogelijkheid om op een accu te werken.
 • Hij heeft een robuuste behuizing met schokdempers op de hoeken en metalen buizen om het bedieningspaneel te beschermen.
 • Zelfs wanneer je aan de slag gaat met luidruchtig gereedschap zoals een boor, is de muziek nog steeds goed hoorbaar dankzij de krachtige stereo speakers.

Nadelen van de Makita DMR110 DAB+:

 • Je krijgt de bouwradio zonder een accu.
 • De bouwradio heeft geen Bluetooth of USB-aansluiting.

2. PerfectPro Workstation 2

PerfectPro Workstation 2Ongeacht waar je bent, het is altijd prettig als je naar muziek kunt luisteren. Als je werk het toelaat, kun je daarom een radio met je meenemen. Echter, als je bijvoorbeeld op een bouwplaats werkt, dan is het handig als je een radio hebt die tegen een stootje kan. Ben je daarom op zoek naar de beste bouwradio voor jouw behoeften? Dan is het handig om naar de overige eigenschappen te kijken die voor jou belangrijk zijn. Je hebt vast wel meer vereisten voor de ideale radio. Denk er bijvoorbeeld aan dat de radio behalve robuust ook nog eens stof- en spatwaterbestendig is. Met een dergelijk model hoef je je geen zorgen te maken als het begint te motregenen. Voor een ruisvrije ontvangst, is het ook handig om te kiezen voor een model met een DAB+ tuner. Daarom kies je voor de PerfectPro Workstation 2 bouwradio.

Wij vinden de PerfectPro Workstation 2 de beste bouwradio voor jou, omdat hij perfect gebruikt kan worden op diverse werkplaatsen zoals een bouwplaats. Hij kan namelijk tegen een stootje, maar is ook spatwater- en stofbestendig. Daarnaast is hij voorzien van Bluetooth en een DAB+ tuner. Door dit apparaat met je mee te nemen naar het werk, hoef je nooit meer te balen tijdens het werken. Je kunt namelijk via Bluetooth muziek streamen van je smartphone of je kunt desgewenst een aux kabel aansluiten. Het geheugen van de radio heeft zelfs ruimte voor 8 Bluetooth apparaten, waardoor je snel kunt schakelen tussen de tablet van je collega en je eigen smartphone. Ben je uitgekeken op je eigen muziek, dan kun je uiteraard gewoon de radio aanzetten. Er is gezorgd voor een DAB+ tuner voor een ruisvrij signaal. Desgewenst kun je jouw smartphone via de USB-poort van de radio opladen.

Voordelen van de PerfectPro Workstation 2:

 • Dit model werkt behalve op netstroom ook op batterijen.
 • Dankzij de digitale DAB+ tuner geniet je van een ruisvrij radiosignaal.
 • Je kunt je smartphone via de USB-aansluiting opladen op de bouwradio.
 • Deze radio is bestand tegen stof, vuil en regen en heeft een IP65 certificering.
 • Stream met deze radio draadloos muziek van een ander apparaat via Bluetooth.
 • Hij is perfect om te gebruiken op een bouwplaats, omdat hij tegen een stootje kan.

Nadelen van de PerfectPro Workstation 2:

 • De bouwradio beschikt niet over een ingebouwde accu.
 • Hij moet handmatig bediend worden, want hij ondersteunt geen bediening met een afstandsbediening.

3. Audisse Shirudo

Audisse ShirudoAls je zoekt naar de beste bouwradio, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je de radio alleen op de bouwplaats zal gebruiken. Een bouwradio kan namelijk ook gewoon voor thuis en vrije tijd gebruikt worden. Zoek je daarom naar een model dat ideaal is voor zowel thuis, vrije tijd als op het werk? Dan is de Audisse Shirudo wellicht de beste bouwradio voor jou. Dit model is een professionele werkradio, die tevens voor thuis en vrije tijd gebruikt kan worden. Hij is bovendien ook degelijk en betrouwbaar. Als je een radio met je meeneemt, dan wil je natuurlijk niet dat hij veel ruimte in beslag neemt. Daar heeft de fabrikant van dit model rekening mee gehouden. Daarom is deze bouwradio compact. Hij beschikt tevens over allerlei handige audio- en radiotechnieken die bijdragen aan een optimale luisterervaring.

Hoewel niet alle bouwradio’s beschikken over wifi internet radio, steekt de Audisse Shirudo bouwradio boven andere modellen uit. Hij is namelijk wel voorzien van deze optie, waardoor je vele duizenden radiozenders kunt ontvangen. Of je nou luistert naar lokale of internationale zenders, het geluid is haarscherp in stereo en ongehinderd door de beperkingen van normale radio-ontvangst. Er is zelfs gezorgd voor de functie “radio zappen” die ervoor zorgt dat je gemakkelijk kunt zappen door je 40 voorkeuze-zenders wanneer je zoekt naar goede muziek. Geen zin in muziek van de radio en ook geen zin in internet radio? Dan kun je gemakkelijk via Bluetooth muziek van je smartphone streamen. Je kunt zelfs nummers van een USB-stick afspelen. Zo bepaal je zelf waar je naar luistert. De ingebouwde accu van deze radio zorgt bovendien voor tussen de 12 en 16 uur draadloos luisterplezier.

Voordelen van de Audisse Shirudo:

 • Via wifi kun je luisteren naar duizenden online radiozenders.
 • Deze radio kun je gemakkelijk vervoeren in het meegeleverde reisetui.
 • Bij deze bouwradio heb je de mogelijkheid om hem als wekker te gebruiken.
 • Muziek kan door deze radio draadloos van een apparaat wordt gestreamd via Bluetooth.
 • Er is gezorgd voor een ingebouwde accu, waardoor je de radio overal mee naartoe kunt nemen.
 • Door de stekker van de radio in het stopcontact te zetten, zorg je ervoor dat de accu automatisch oplaadt.
 • Doordat de bouwradio een waterbestendig ontwerp heeft, kun je hem zelfs in de badkamer gebruiken.
 • Het handvat en het stof-, vuil- en regenbestendige ontwerp maken deze radio ideaal voor gebruik buitenshuis.

Nadelen van de Audisse Shirudo:

 • Deze radio speelt geen muziek af van SD geheugenkaarten.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de bouwradio tegenvallen.

4. PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth

PerfectPro Soloworker DAB+ BluetoothBen je op zoek naar de beste bouwradio voor jouw behoeften? Dan heb je keuze uit een enorm groot aanbod. Om je zoektocht te vergemakkelijken, kun je daarom focussen op specifieke eigenschappen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een model wil hebben met Bluetooth. Op die manier kun je namelijk je eigen muziek streamen via de radio. Het kan ook dat je voor het gemak op zoek bent naar een kleine bouwradio. Dergelijke modellen kun je namelijk gemakkelijk met je meenemen. Wij kennen een model dat zo klein is, dat hij in je borstzak past. Hier verwijzen we naar de PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth. Wij vinden dit model de beste bouwradio voor jou, vanwege zijn klein formaat en zijn handige mogelijkheden. Als we naar het formaat kijken, dan zien we dat de radio slechts 6,7 x 12,2 x 4,1 cm groot is.

Natuurlijk is de grootte van de radio niet het enige waar je naar kijkt. Aangezien het om een radio gaat, is het ook belangrijk dat het apparaat zorgt voor mooi geluid. Ook daar kun je op rekenen wanneer je de PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth bouwradio gebruikt. Dit model is bijzonder vanwege het haarscherp geluid dat uit zijn 1,4 inch 360 graden Neodymium speaker komt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat er iets met de bouwradio gebeurt terwijl je aan het werk bent. De radio is namelijk IP64 spatwaterdicht en zijn behuizing van slagvast ABS kunststof is zeer duurzaam. Doordat hij tevens beschikt over een DAB+ tuner en FM-ontvangst kun je hem onder vrijwel iedere omstandigheid gebruiken. Voor draadloze prestaties beschikt deze radio over een ingebouwde Li-Ion accu, die onder normale omstandigheden tussen de 6 en 8 uur meegaat.

Voordelen van de PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth:

 • Zijn Neodymium speaker verzekert je van een vol en warm geluid.
 • Dankzij het digitale DAB + geniet je van een kraakheldere ontvangst.
 • Wanneer de radio is aangesloten op netstroom, wordt de accu automatisch opgeladen.
 • Dit model beschikt over een helder display, waarop de zenderinformatie wordt weergegeven.
 • Doordat de radio zowel op netstroom als op een accu werkt, kun je altijd van muziek genieten.
 • Vanwege het compacte formaat, kun je deze bouwradio gemakkelijk in je borstzak meenemen.
 • Je kunt muziek streamen vanaf je telefoon of MP3-speler, omdat de radio beschikt over Bluetooth.

Nadelen van de PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth:

 • Er is geen docking-mogelijkheid voor een iPad, iPhone of iPod.
 • Indien je een klein budget hebt, kan de prijs van deze mini radio tegenvallen.

5. Perfectpro DAB+ Pro

Perfectpro DAB+ ProWanneer je ‘s morgens opstaat om naar het werk te gaan, drink je waarschijnlijk eerst een kopje koffie om goed wakker te worden. Als je eenmaal aan het werk bent, dan kun je weer een kopje koffie of thee drinken. Echter, het is niet aangeraden om de hele dag koffie te drinken. Als je dus een manier zoekt om gemotiveerd te blijven tijdens het werken, dan is het handig om een radio aan te zetten. Hierdoor krijg je de nodige arbeidsvitaminen binnen. Werk je echter op een plek waar een traditionele radio snel stuk kan gaan? Dan kun je het liefst kiezen voor de beste bouwradio voor jouw behoeften. Denk bijvoorbeeld aan een model dat niet veel weegt, maar dat wel tegen een stootje kan. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Perfectpro DAB+ Pro. Dit model is de beste bouwradio voor jou, omdat hij slechts 1,5 kg weegt.

Hoewel het gewicht van de bouwradio belangrijk is voor het vervoersgemak, is dit niet de enige eigenschap waar we naar kijken. We kijken namelijk ook naar hoe robuust hij is. In het geval van de Perfectpro DAB+ Pro bouwradio zien we dat hij tegen een stootje kan en dat hij IPX3 is gecertificeerd. Hij is hierdoor spatwaterdicht. De radio is tevens bestand tegen vuil, stof en regen. Je kunt dus gerust genieten van de leukste muziek op de bouwplaats. Doordat de radio tevens beschikt over een digitale DAB+ tuner, geniet je keer op keer van een radiosignaal vrij van ruis. Zenders kunnen bovendien eenvoudig op naam gezocht worden! Je 5 favoriete zenders kun je opslaan in het geheugen. Geen zin meer in de muziek van de radiozenders? Dan sluit je je smartphone via een aux kabel aan op de radio. Zo beluister je je favoriete nummers.

Voordelen van de Perfectpro DAB+ Pro:

 • Voor draadloos luisterplezier werkt deze bouwradio op batterijen of netstroom.
 • Hij kan tegen een stootje, omdat hij bestand is tegen vuil, schokken, regen en stof.
 • Deze bouwradio heeft een digitale DAB+ tuner, die zorgt voor een ruisvrij radiosignaal.
 • Na het werk kun je de radio gemakkelijk aan de handgreep pakken en mee naar huis nemen.
 • Je kunt je smartphone via een aux kabel aansluiten op de radio om naar je eigen muziek te luisteren.

Nadelen van de Perfectpro DAB+ Pro:

 • De batterijen moet je apart kopen.
 • Het is niet mogelijk om muziek via Bluetooth te streamen.
 • Hij gebruikt niet-oplaadbare batterijen, dus als de batterijen leeg raken, moet je andere kopen.

6. PerfectPro Soloworker DAB+

PerfectPro Soloworker DAB+In je zoektocht naar de beste bouwradio kom je verschillende aantrekkelijke modellen tegen. Misschien heb je in deze lijst al een bouwradio gezien die je graag wilde hebben, maar je budget liet het kopen van dat model niet toe. Dan kun je op zoek gaan naar een soortgelijk model met wellicht 1 functie minder en een lagere prijs. Vond je de bouwradio die we als nummer 4 hebben gerecenseerd perfect, maar vond je de prijs iets te hoog? Geen nood. Als je voor zijn broertje zonder Bluetooth kiest, geniet je van dezelfde voordelen. Hier verwijzen we naar de PerfectPro Soloworker DAB+ bouwradio. Dit model vinden wij de beste bouwradio voor jou, omdat hij beschikt over bijna dezelfde topeigenschappen als zijn grote broer. Het enige verschil is dat hij niet beschikt over een Bluetooth functie.

De PerfectPro Soloworker DAB+ bouwradio is net als zijn grote broer ook zo klein dat je hem in je borstzak kunt zetten. Daarnaast heeft hij ook geweldig, haarscherp geluid, dankzij de Neodymium speaker. Dit model kan tevens tegen een stootje dankzij de IP64 certificering. Deze certificering houdt in dat de radio spatwaterdicht is. Je hoeft dus niet meteen te rennen wanneer het begint te motregenen. De behuizing van de bouwradio maakt hem ook aantrekkelijk. Doordat deze gemaakt is van slagvast ABS kunststof, kan de radio sowieso tegen een stootje. Hij is hierdoor onder nagenoeg iedere omstandigheid te gebruiken. Luister je draadloos naar je favoriete radioprogramma’s? Dan gaat de ingebouwde Li-Ion accu onder normale omstandigheden zo’n 6 tot 8 uur mee. Hierdoor kun je gedurende je hele werkdag genieten van de nodige arbeidsvitamines!

Voordelen van de PerfectPro Soloworker DAB+:

 • Zijn Neodymium speaker verzekert je van een vol en warm geluid.
 • Dankzij het digitale DAB + geniet je van een kraakheldere ontvangst.
 • Wanneer de radio is aangesloten op netstroom, wordt de accu automatisch opgeladen.
 • Dit model beschikt over een helder display, waarop de zenderinformatie wordt weergegeven.
 • Doordat de radio zowel op netstroom als op een accu werkt, kun je altijd van muziek genieten.
 • Vanwege het compacte formaat, kun je deze bouwradio gemakkelijk in je borstzak meenemen.

Nadelen van de PerfectPro Soloworker DAB+:

 • Er is geen docking-mogelijkheid voor een iPad, iPhone of iPod.
 • Deze bouwradio is niet voorzien van een Bluetooth-mogelijkheid om je muziek vanuit je smartphone te kunnen streamen.

7. PerfectPro Rockbox 2

PerfectPro Rockbox 2Zoek je naar de beste bouwradio voor jouw behoeften? Een bouwradio hoeft niet speciaal op een bouwplaats gebruikt te worden. Als je regelmatig bezig bent te klussen in de schuur, in de garage of zelfs in je achtertuin, dan kun je een bouwradio ook goed gebruiken. Een dergelijke radio kun je namelijk overal gebruiken. Hij wordt alleen een bouwradio genoemd, omdat hij tegen een stootje kan. Is het voor jou dus gewoon belangrijk om tijdens het klussen te worden vergezeld door achtergrond muziek? Dan doe je er goed aan om een bouwradio te kopen. Wat dacht je van een model met een DAB+ tuner en een Bluetooth-functie? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de PerfectPro Rockbox 2 de beste bouwradio voor jou. Deze bouwradio is voorzien van zowel een DAB+ tuner als een Bluetooth-functie waardoor je van prachtige muziek of leuke radioprogramma’s kunt genieten tijdens het klussen.

Als je tijdens het klussen wil luisteren naar mooie muziek, dan doe je de PerfectPro Rockbox 2 bouwradio aan. Deze radio zorgt er vervolgens voor dat je geniet van muziek of radioprogramma’s van je favoriete radiozenders. Het geluid is bovendien van topkwaliteit dankzij de DAB+ tuner, die zorgt voor een ruisvrij signaal. Het doet er niet toe naar welke zender je wil luisteren, omdat je je favoriete zenders direct kunt opslaan in het geheugen van de radio. Geen zin in de uitzending van de radio? Dan stream je gerust nummers draadloos van je smartphone via Bluetooth en neurie je vrolijk mee. Het geheugen van deze radio heeft tevens ruimte voor 8 Bluetooth apparaten. Hierdoor is het gemakkelijk om te schakelen tussen bijvoorbeeld je eigen smartphone en je collega’s tablet. Tijdens het klussen hoef je je geen zorgen te maken, want de radio is bestand tegen stoten, regen, stof en vuil.

Voordelen van de PerfectPro Rockbox 2:

 • Deze radio is bestand tegen stoten, vuil, regen en stof.
 • Er is gezorgd voor een DAB+ tuner, waardoor je geniet van een ruisvrij radiosignaal.
 • Doordat het geheugen ruimte heeft voor 8 Bluetooth apparaten, kun je eenvoudig schakelen.
 • Je kunt hem zowel op netstroom aansluiten als er batterijen in zetten om hem overal te kunnen gebruiken.
 • Muziek kan draadloos van een apparaat worden gestreamd via Bluetooth, waardoor je keer op keer geniet van je favoriete nummers.

Nadelen van de PerfectPro Rockbox 2:

 • Deze radio beschikt niet over een ingebouwde accu.
 • Er is geen docking-mogelijkheid voor een iPad, iPhone of iPod.

8. Perfectpro UBOX 400R

Perfectpro UBOX 400RBen je iemand die regelmatig tegen spullen aankomt waardoor ze omver vallen? Is het daarom voor jou van immens belang dat de radio die je naar het werk brengt kan tegen een stootje? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste bouwradio voor jouw behoeften. Het beste model kun je uitkiezen aan de hand van verschillende eigenschappen. Zo kun je kijken of de radio is voorzien van een DAB+ tuner. Je kunt tevens kijken of de radio beschikt over een tijdweergave en een datumaanduiding. Sommige personen kijken tevens naar de connectiviteitsmogelijkheden. Is het ideale model voor jou een bouwradio met tijdweergave, een datumaanduiding, een DAB+ tuner en Bluetooth-koppeling? Dan is de Perfectpro UBOX 400R wellicht de beste bouwradio voor jou. Hij beschikt namelijk over alle bovengenoemde eigenschappen.

Een bouwradio kun je meenemen naar de bouwplaats. Echter, het is ook handig om een bouwradio bij de hand te hebben wanneer je bezig bent te klussen. De Perfectpro UBOX 400R is een aantrekkelijke keuze, omdat hij tegen een stootje kan. Je kunt dus gerust tijdens het klussen of tijdens het uitvoeren van bouwwerkzaamheden naar muziek luisteren. Hierbij doet het er niet toe of je luistert naar je eigen muziek, die je via Bluetooth of via de aux kabel streamt, of dat je luistert naar de muziek van een radiozender. Als je kiest voor muziek vanuit een radiozender, dan geniet je van een signaal vrij van ruis, omdat de radio is voorzien van een DAB+ tuner. Je kunt dus letterlijk en figuurlijk ongestoord genieten. Deze bouwradio werkt zowel op netstroom als op de 6 meegeleverde AA batterijen. Met de stekker in het stopcontact, worden deze batterijen in de radio opgeladen.

Voordelen van de Perfectpro UBOX 400R:

 • Hij heeft een relatief compact formaat.
 • Dankzij de digitale DAB+ tuner kun je genieten van een ruisvrij radiosignaal.
 • Je krijgt 6 oplaadbare AA batterijen meegeleverd voor draadloos luisterplezier.
 • Zowel via Bluetooth als via een aux kabel kun je je muziek van een apparaat streamen naar de radio.
 • De meegeleverde batterijen worden automatisch in de radio opgeladen wanneer je de stekker in het stopcontact steekt.

Nadelen van de Perfectpro UBOX 400R:

 • Doordat de radio niet is voorzien van een sleeptimer, gaat hij niet automatisch uit.
 • Deze bouwradio beschikt niet over een USB-aansluiting om je smartphone tijdens het werken via de radio op te laden.

9. Denver WR-40

Denver WR-40Aangezien we dagelijks naar het werk moeten gaan en vaak dezelfde werkzaamheden keer op keer moeten uitvoeren, kan het werk eentonig worden. Hierdoor bestaat de kans dat je minder gemotiveerd bent. Als dat gebeurt, is er een eenvoudige oplossing: naar muziek luisteren. Muziek geeft je namelijk een mentale boost waardoor je weer met een goed humeur je werk doet. Er zijn verschillende manieren om naar muziek te luisteren aan het werk. Als je op een kantoor werkt, is het vaak handig om gebruik te maken van je smartphone met oordopjes. Echter, als je op een bouwplaats werkt, kan het prettiger en veiliger zijn om gewoon een bouwradio te gebruiken. Zoek je daarom naar de beste bouwradio voor jouw behoeften? Moet de radio een opvallende kleur hebben zodat je hem snel terugvindt? Dan is de Denver WR-40 de beste bouwradio voor jou. Dit model heeft namelijk een opvallende, gele kleur.

Wanneer je de Denver WR-40 bouwradio aan zet op de werkplaats, dan stimuleer je met muziek creativiteit en werklust. Dit geldt vaak niet alleen voor jou, maar ook voor je collega’s. Zelfs als je niet op een bouwplaats werkt, maar gewoon gaat klussen, is het handig om deze radio te gebruiken. Neem hem dus bij je eerstvolgende klus gerust met je mee. Door deze radio te gebruiken, kun je luisteren naar verschillende FM radiostations. Geen zin meer in de radioprogramma’s of muziek die wordt uitgezonden? Geen probleem! Je kunt namelijk gemakkelijk je smartphone of MP3-speler via de aux kabel aansluiten op de radio. Zo luister je naar je eigen muziek. Doordat de bouwradio tevens werkt op batterijen en netstroom, heb je altijd muziek bij de hand. Wanneer je klaar bent met werken, kun je de radio aan het handvat meenemen naar de volgende klus.

Voordelen van de Denver WR-40:

 • De bouwradio is gemakkelijk te gebruiken.
 • Met een aux kabel kun je muziek van een MP3-speler of smartphone sturen naar de radio.
 • Je kunt draadloos van muziek genieten, omdat de radio zowel op batterijen als op netstroom werkt.
 • Hij beschikt over een handvat zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen naar je volgende klus.

Nadelen van de Denver WR-40:

 • Er is niet gezorgd voor een DAB+ tuner voor ontvangst vrij van ruis.
 • Deze radio is slechts spatwaterdicht wanneer je hem op batterijen gebruikt.
 • Doordat de radio niet is voorzien van een sleeptimer, gaat hij niet automatisch uit.

10. Perfectpro DAB+ Box 2

Perfectpro DAB+ Box 2Als je werkt op een bouwplaats en je wil graag naar muziek luisteren tijdens het werken, dan is het handig om te kiezen voor een bouwradio. Echter, afhankelijk van de omstandigheden van jouw bouwplaats, zijn er verschillende modellen waar je voor kunt kiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat er gemakkelijk iemand tegen de radio aan kan botsen. Dan is het handig om te kiezen voor een model met een stevige of beschermde behuizing. Als je werkplaats grotendeels niet overdekt is, is het ook handig om te kiezen voor een bouwradio die spatwaterdicht is. Is de beste bouwradio voor jou daarom een model dat zowel spatwaterdicht is als beschikt over een behuizing die hem beschermt? Dan is de Perfectpro DAB+ Box 2 de beste bouwradio voor jou. Hij is namelijk IPX4 gecertificeerd en daardoor spatwaterdicht. Zijn behuizing is tevens beschermd waardoor hij tegen een stootje kan.

In je zoektocht naar de ideale bouwradio kijk je natuurlijk ook naar de geluidskwaliteit. Als je kiest voor de Perfectpro DAB+ Box 2 bouwradio, dan zie je dat hij zorgt voor een ruisvrij radiosignaal dankzij de DAB+ tuner. Je kunt er zelfs nummers van je smartphone op streamen via Bluetooth. Hierbij hoeft de batterij van je smartphone niet leeg te lopen, omdat je deze kunt opladen aan de USB-poort van de radio. Geen zin meer in je eigen muziek? Dan kun je op het verlichte LCD display zoeken naar radiozender op naam in plaats van frequentie. Zo kun je de zenders snel vinden. Je 5 favoriete stations kun je bovendien opslaan in het geheugen. We hebben het gehad over de behuizing van de radio. Deze heeft een kooi eromheen, die de radio beschermt tegen vallen en stoten. Het apparaat kan tevens tegen een stoffige omgeving of regenbui.

Voordelen van de Perfectpro DAB+ Box 2:

 • Dankzij de DAB+ tuner kun je genieten van een ruisvrije ontvangst.
 • Deze radio is voorzien van een kooi, die hem beschermt tegen vallen en stoten.
 • Je kunt de radio zowel op netstroom als op de 4 meegeleverde C batterijen laten werken.
 • Muziek kan draadloos van een apparaat via Bluetooth worden gestreamd naar de bouwradio.
 • Doordat de radio tegen een regenbui en stoffige omgeving kan, is hij perfect voor gebruik op een bouwplaats.
 • Zijn meegeleverde batterijen zijn oplaadbaar en worden automatisch in de radio opgeladen wanneer je de stekker van de radio in het stopcontact steekt.

Nadelen van de Perfectpro DAB+ Box 2:

 • Doordat hij geen sleeptimer heeft, gaat deze bouwradio niet automatisch uit.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van deze bouwradio wellicht tegenvallen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>