De Beste Bovenfrees Van 2020 Kopen? Wordt Het Een Freesmachine Met Een Variabel Toerental?

Velen van ons vinden het prettig wanneer we zelf onze klusjes in en rond het huis kunnen klaren. Als je er goed in bent, kun je anderen ook helpen met hun klussen. Natuurlijk heb je hiervoor wel je eigen gereedschap nodig. Is het je bedoeling om hout te bewerken? Dan is een bovenfrees onmisbaar in jouw huishouden. Zoek je daarom naar de beste bovenfrees? Wij helpen je om aan de hand van je voorkeuren de beste bovenfrees te vinden. Je kunt dit type freesmachine namelijk gebruiken om gleuven of profielranden te maken in tafelbladen of kastjes. Hierdoor worden deze meubels een pronkstuk in je interieur. Aangezien er veel verschillende soorten bovenfrezen verkrijgbaar zijn, kun je in dit artikel letten op de werking van de verschillende modellen en eventuele accessoires die worden meegeleverd. We vertellen je over de top 10 van 2020 dus je vind sowieso het perfecte model!

Beste bovenfrees van 2020

Wanneer we je vertellen over de top 10 modellen van een bepaald apparaat, proberen we je zoektocht naar het beste model zoveel mogelijk te vergemakkelijken. Daarom hebben we ook in dit artikel de bovenfrezen in een tabel gezet. Je kunt dan aan de hand van de tabel en de recensies zelf de beste bovenfrees voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.
Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset
Meer info »
2.
Makita RT0700CX3J
Meer info »
3.
Bosch POF1200AE
Meer info »
4.
Bosch GMF 1600 CE
Meer info »
5.
Powerplus POWX093
Meer info »
6.
Makita DRT50ZJX2 (zonder accu)
Meer info »
7.
DeWalt D26204K
Meer info »
8.
Bosch POF1400ACE
Meer info »
9.
Makita RP0910
Meer info »
10.
Hitachi M12VE
Meer info »

1. Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset

Ben je op zoek naar de beste bovenfrees voor jouw behoeften? Als je van tevoren nagaat welke eigenschappen het perfecte model voor jou moet hebben, dan is het vinden van deze specifieke freesmachine zeer eenvoudig. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag een model wil hebben waar je nauwkeurig mee kunt frezen. Als dat het geval is, dan raden wij de Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset aan. Dit model vinden wij de beste bovenfrees voor jou, omdat je er zeer nauwkeurig mee kunt frezen. Zijn freesdiepte kun je namelijk tot op 0,1 mm instellen. Bovendien kun je afhankelijk van het materiaal waar je mee bezig bent ook zelf het toerental aanpassen. Bosch POF1400ACE + 6-delige frezensetJe hebt dus de volledige controle over de afwerking van planken, tafels of kasten. Het hoge vermogen van deze freesmachine zorgt er bovendien voor dat je moeiteloos profielranden en sleuven kunt maken in hardere houtsoorten.

Wanneer je begint te werken met de Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset, merk je meteen dat hij is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Hij beschikt namelijk over een ergonomisch ontwerp met softgrip. Om minder rommel te maken tijdens het frezen, beschikt dit model bovendien over de mogelijkheid tot stofafzuiging. Ga je op een schemerige plek werken of klus je het liefst in de (voor)avond? Geen probleem! De bovenfrees is namelijk voorzien van geïntegreerde werkverlichting. Hierdoor heb je altijd goed zicht op je werk. Als je aan de slag wil gaan met een bovenfrees, dan weet je dat je ook frezen nodig hebt. Ook daar heeft de fabrikant van dit model rekening mee gehouden. Daarom wordt deze bovenfrees geleverd met een 6-delige frezenset. Hierdoor kun je meteen aan de slag gaan. Klaar met klussen? Berg dan je de bovenfrees en accessoires netjes op in de meegeleverde koffer.

Voordelen van de Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset:

 • Met de stofafzuiging werk je zo stofvrij mogelijk.
 • Je kunt de freesdiepte van dit apparaat tot op 0,1 mm nauwkeurig instellen.
 • Dit model heeft een vermogen van 1400 watt, waardoor hij een krachtige bovenfrees is.
 • Doordat de bovenfrees zeer krachtig is, kun je hem ook gebruiken in hardere materialen.
 • Er is gezorgd voor ingebouwde LED-verlichting, waardoor je altijd goed zicht hebt op je werk.
 • Zijn maximale freesdiepte bedraagt 55 mm, dus je kunt ook diepere sleuven en groeven maken.
 • Het constant toerental zorgt ervoor dat het toerental niet verandert als de bovenfrees flink wordt belast.
 • Bij aankoop van dit apparaat krijg je frezen en toebehoren bij, waardoor je meteen aan de slag kunt gaan.

Nadelen van de Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset:

 • Doordat de bovenfrees geen softstart heeft, heb je minder controle wanneer je begint met frezen.
 • Aangezien je de aan/uitschakelaar niet kunt vastzetten, moet je deze ingedrukt houden tijdens het frezen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Makita RT0700CX3J

Misschien ben je op dit moment op zoek naar de beste bovenfrees, omdat je hout wil bewerken. Als je echter ook andere klussen wil klaren met deze freesmachine, dan is het wellicht beter om te kiezen voor een multifrees. Dit is een freesmachine met meerdere toepassingen. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Makita RT0700CX3J. Dit model is wellicht de beste bovenfrees voor jou, omdat je hem zowel kunt gebruiken als bovenfrees, trimmer en kantenfrees. De enige spullen die je nodig hebt voor deze transformaties zijn opzetstukken. Je kunt met dit apparaat dus gemakkelijk je houten werkstukken van het begin tot het einde afwerken. Makita RT0700CX3JWanneer je eenmaal bezig bent te klussen met deze freesmachine, dan kun je zelf bepalen met hoeveel kracht je aan de slag gaat. Het toerental is namelijk variabel. Deze eigenschap draagt sowieso bij aan het gebruiksgemak van dit veelzijdig apparaat.

We hebben je intussen verteld over de veelzijdigheid van de Makita RT0700CX3J. Daarnaast weet je ook al dat hij een variabel toerental heeft voor een nog breder toepassingsbereik. Hierdoor is de freesmachine zeer gebruiksvriendelijk. Een andere eigenschap die ervoor zorgt dat het gebruiksgemak wordt verhoogd is het feit dat de bovenfrees beschikt over zowel softgrip als bodygrip. Het is ook noemenswaardig dat de hals en voeten van dit apparaat zijn gemaakt van gegoten aluminium. Hierdoor is het apparaat duurzaam, maar tegelijkertijd licht. Je kunt hem dus gemakkelijk met je meenemen wanneer je buitenshuis wil klussen. Ongeacht waar je aan de slag gaat, je kunt met dit apparaat zo stofvrij mogelijk werken. Dit komt doordat hij beschikt over stofafzuiging. Om bovendien veilig aan de slag te gaan heeft dit apparaat een softstart. Deze zorgt ervoor dat de motor langzaam op gang komt zodat je gecontroleerd kunt werken.

Voordelen van de Makita RT0700CX3J:

 • Het toerental van deze freesmachine blijft bij belasting constant.
 • Met dit apparaat kun je zo stofvrij mogelijk werken dankzij de stofafzuiging.
 • Voor extra gebruiksvriendelijkheid beschikt deze freesmachine over softgrip en bodygrip.
 • Dankzij de softstart komt de motor langzaam op gang, waardoor je gecontroleerd te werk kunt gaan.
 • Zijn toerental is variabel, waardoor je de frees perfect kunt afstellen voor diverse toepassingen en materialen.
 • Doordat deze bovenfrees een multifrees is, kun je hem behalve als bovenfrees ook gebruiken als kantenfrees of trimmer.

Nadelen van de Makita RT0700CX3J:

 • Zijn maximale freesdiepte bedraagt 35 mm, wat niet bijzonder diep is.
 • De verbinding die deze freesmachine maakt met een stofzuiger is niet van een standaard formaat.
 • Bij deze bovenfrees is er niet gezorgd voor LED-verlichting, waardoor het wat lastiger werken is op donkere plekken.
Klik hier voor de beste prijs

3. Bosch POF1200AE

Zoek je naar de beste bovenfrees voor jouw behoeften? Dan kun je letten op verschillende eigenschappen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die de freesmachine flink zal belasten. Als dat het geval is, dan kun je het liefst kiezen voor een bovenfrees met een constant toerental. Bij dergelijke modellen verandert het toerental namelijk niet, zelfs wanneer de freesmachine flink wordt belast. Natuurlijk kijk je ook naar de maximale freesdiepte. Deze waarde laat je namelijk zien of het desbetreffend model geschikt is voor de klussen die jij ermee wil klaren. Wat dacht je van een bovenfrees met een constant toerental en een maximale freesdiepte van 55 mm? Bosch POF1200AEAls een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Bosch POF1200AE wellicht de beste bovenfrees voor jou. Dit model met een constant toerental heeft namelijk een maximale freesdiepte van 55 mm, dus je kunt ook diepere sleuven en groeven maken.

Lezen over de handige eigenschappen van een bovenfrees is prettig. Echter, meestal kiezen we niet alleen voor een dergelijk apparaat aan de hand van de mogelijkheden die hij met zich meebrengt. We kijken namelijk ook naar zijn gebruiksvriendelijkheid. In het geval van de Bosch POF1200AE, kunnen we zeggen dat dit een zeer gebruiksvriendelijk model is. Hij beschikt onder andere over een ergonomisch design met softgrip, waardoor hij lekker in de hand ligt. Je kunt er dus gerust gedurende langere tijd mee aan de slag gaan. Het variabel instelbaar toerental zorgt er daarnaast voor dat je de freesmachine kunt inzetten voor diverse freesbewerkingen en verschillende materialen. Dit model beschikt bovendien over een aansluiting tot stofafzuiging, waardoor je ook nog eens stofvrij kunt werken. Wil je een kopieerhuls plaatsen? Geen probleem! Dankzij het SDS-systeem heb je hier geen gereedschap voor nodig.

Voordelen van de Bosch POF1200AE:

 • Dankzij de stofafzuiging kun je met dit apparaat zo stofvrij mogelijk werken.
 • Als je de kopieerhuls wil plaatsen, heb je geen gereedschap nodig dankzij het SDS-systeem.
 • Aangezien de maximale freesdiepte 55 mm is, kun je ook diepere groeven en sleuven maken.
 • Dit model beschikt over een constant toerental, wat zelfs niet verandert wanneer de bovenfrees flink belast wordt.
 • Het toerental van deze freesmachine is variabel, dus je kunt de frees perfect afstellen voor diverse toepassingen en materialen.

Nadelen van de Bosch POF1200AE:

 • Met een gewicht van 3,4 kg is dit model niet de lichtste in het segment.
 • Doordat deze freesmachine niet is voorzien van LED-verlichting, kan het lastiger zijn om op donkere plekken te werken.
Klik hier voor de beste prijs

4. Bosch GMF 1600 CE

Als je zoekt naar de beste bovenfrees voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Van deze freesmachines zijn sommige modellen speciaal ontworpen om dienst te doen als bovenfrees. Echter, er zijn ook multifunctionele modellen die je kunt gebruiken voor meerdere toepassingen. Wil je graag een dergelijk model hebben? Is het daarnaast voor jou belangrijk dat je diepe sleuven of groeven kunt maken met het apparaat? Dan is het handig om te kiezen voor een model met een relatief hoge maximale freesdiepte. Het kan ook geen kwaad om een model te selecteren met een constant toerental. Is een dergelijk model precies waar je naar zoekt? Bosch GMF 1600 CEDan is de Bosch GMF 1600 CE wellicht de beste bovenfrees voor jou. Dit model is namelijk een multifrees, die je zowel als bovenfrees en als kantenfrees kunt gebruiken. Hij heeft bovendien een constant toerental.

Het vermogen van de Bosch GMF 1600 CE bedraagt 1600 watt. Daarnaast heeft hij een onbelast toerental van maximaal 25.000 toeren per minuut. Aan de hand van deze gegevens kun je concluderen dat dit model een zeer krachtige freesmachine is. Als je dus regelmatig profielranden of gleuven wil maken, dan kun je gerust aan de slag gaan met dit model. Hij is namelijk perfect voor dagelijks klussen en het afwerken van meubilair. Bij het klussen helpen de softstart en constante elektronica van dit apparaat je om gecontroleerd te werken. Je hebt daarnaast ook volledige controle over de freesdiepte, want deze kun je tot op de millimeter nauwkeurig instellen. Met dit apparaat in huis heb je bovendien altijd goed zicht op je werk, want hij beschikt over ingebouwde LED-verlichting en een transparante glijplaat. Er zit zelfs een schakelaar-systeem in de grandgreep, dat de freesmachine helemaal afmaakt.

Voordelen van de Bosch GMF 1600 CE:

 • Het toerental van deze bovenfrees blijft bij belasting constant.
 • Hij heeft een vermogen van maar liefst 1600 watt, waardoor dit apparaat zeer krachtig is.
 • Stel de frees perfect af voor diverse toepassingen en materialen dankzij het variabel toerental.
 • Dankzij de softstart komt de motor langzaam op gang, zodat je gecontroleerd te werk kunt gaan.
 • De transparante glijplaat zorgt er samen met de verlichting voor dat je goed zicht hebt op je werk.
 • Met dit apparaat in huis heb je altijd goed zicht op je werk, want hij beschikt over ingebouwde LED-verlichting.
 • Doordat hij een maximale freesdiepte van 76 mm heeft, kun je dit apparaat voor allerlei toepassingen gebruiken.

Nadelen van de Bosch GMF 1600 CE:

 • Je krijgt geen frezen meegeleverd bij aankoop van deze bovenfrees.
 • Het kan wat lastiger zijn om er gedurende langere tijd mee door te werken, want de bovenfrees weegt 4,9 kg.
Klik hier voor de beste prijs

5. Powerplus POWX093

Ben je iemand die slechts af en toe aan de slag gaat in en rond het huis? Dan heb je waarschijnlijk wel bepaalde gereedschappen en apparaten in huis, maar het zijn over het algemeen geen producten voor professionals. Ook al kies je voor een apparaat dat is ontworpen voor een specialist, dan heb je vaak toch niet alle toebehoren. Daarom is het handig om te kiezen voor een setje, waarbij diverse accessoires standaard worden meegeleverd. Dit geldt ook voor wanneer je op zoek gaat naar de beste bovenfrees. Wil je daarom graag een model aanschaffen waarbij de nodige accessoires worden meegeleverd? Dan raden wij de Powerplus Powerplus POWX093POWX093 aan. Dit model vinden wij de beste bovenfrees voor jou, omdat hij wordt geleverd met een 12-delige frezenset, een parallelgeleider en een opbergkoffer. Je kunt na de aanschaf dus meteen aan de slag gaan.

Als je weinig ervaring hebt met freeswerk, dan hoef je niet te vrezen. De Powerplus POWX093 staat namelijk voor je klaar. Doordat hij een zeer gebruiksvriendelijk model is, kan vrijwel iedereen ermee werken. Dit maakt deze bovenfrees bovendien een perfect instapmodel. Zijn handvatten zijn onder andere omlijst met rubber. Hierdoor kun je comfortabel aan de slag gaan. Dit materiaal voorkomt bovendien dat het apparaat uit je handen glipt, wanneer je handen beginnen te zweten. Wanneer je aan de slag gaat met deze freesmachine, dan heb je bovendien volledige controle. Je kunt namelijk zowel de freesdiepte als snelheid zelf instellen om bij elke houtbewerking een prachtig resultaat te krijgen. In het handvat zit er zelfs een geïntegreerde schakelaar, die je de machine naar wens laat starten en stoppen. Ben je klaar met klussen? Dan berg je netjes alle frezen en ook de bovenfrees op in de meegeleverde draagkoffer.

Voordelen van de Powerplus POWX093:

 • Met de stofafzuiging kun je zo stofvrij mogelijk werken.
 • Bij aankoop van deze bovenfrees krijg je er 12 frezen bij, waardoor je meteen aan de slag kunt gaan.
 • Als je weinig ervaring hebt met freeswerk, dan is dit model een perfect instapmodel, omdat hij zeer gebruiksvriendelijk is.
 • Het variabel toerental zorgt ervoor dat je de freesmachine perfect kunt afstellen voor diverse materialen en toepassingen.
 • Dit apparaat heeft een vermogen van 1500 watt, dus hij is een krachtige bovenfrees die je zelfs kunt gebruiken in hardere materialen.

Nadelen van de Powerplus POWX093:

 • Bij zware belasting van deze freesmachine kan het toerental teruglopen.
 • Doordat de bovenfrees niet is voorzien van LED-verlichting, kan klussen op minder verlichte plekken lastig zijn.
 • Er is bij deze freesmachine niet gezorgd voor een softstart waardoor je minder controle hebt wanneer je begint met frezen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Makita DRT50ZJX2 (zonder accu)

Als je zoekt naar de beste bovenfrees voor jouw behoeften, dan is het handig om eerst na te gaan voor welke klussen je het apparaat wil gebruiken. Het kan soms namelijk blijken dat je niet op zoek bent naar een bovenfrees, maar dat je een multifrees nodig hebt. Een multifrees is een uitgebreidere bovenfrees. Je kunt er namelijk ook klussen mee uitvoeren waarvoor je gewoonlijk een bovenfrees nodig zou hebben, maar hij is ook toepasbaar voor andere klussen. Zoek je naar een dergelijke multifrees die tevens beschikt over een softstart en die draadloze vrijheid met zich meebrengt? Dan kennen wij de ideale freesmachine voor jou, namelijk de Makita DRT50ZJX2 (zonder accu)Makita DRT50ZJX2 (zonder accu). Dit model is wellicht de beste bovenfrees voor jou, omdat hij een multifrees is en hij gebruikt kan worden voor verschillende klussen. Hij werkt bovendien op een accu, dus hij brengt draadloze vrijheid met zich mee.

Wanneer je kijkt naar de eigenschappen van de Makita DRT50ZJX2 (zonder accu), dan zie je al gauw dat dit apparaat is voorzien van alle gemakken om grondig freeswerk uit te voeren. Zo wordt dit apparaat geleverd met allerlei handige opzetstukken en accessoires. Deze kun je gebruiken om de machine in een handomdraai te veranderen van bijvoorbeeld een bovenfrees naar een kantenfrees en andersom. Als je decoratieve randen wil aanbrengen, sponningen wil maken of andere handelingen wil plegen op het gebied van houtbewerking, gebruik je sowieso deze freesmachine. Hij zorgt er namelijk voor dat al deze handelingen gecontroleerd en nauwkeurig plaatsvinden. Dit heeft het apparaat te danken aan de softstart, het variabele toerental, de softgrip en de dubbele LED-verlichting. Het is bovendien goed om erbij te vermelden dat, hoewel de freesmachine op een accu werkt, hij dankzij zijn hoogwaardige koolborstelloze motor, qua kracht niet onder doet voor de varianten op netstroom.

Voordelen van de Makita DRT50ZJX2 (zonder accu):

 • Het toerental van de freesmachine blijft bij belasting constant.
 • Zijn ingebouwde LED-verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op je werk.
 • Je kunt dit apparaat gebruiken als een boven- en kantenfrees, omdat hij een multifrees is.
 • Er is gezorgd voor een softstart, waardoor de motor langzaam op gang komt en je gecontroleerd kunt werken.
 • Wanneer je gebruik maakt van dit model, dan heb je volledige draadloze vrijheid, omdat hij werkt op een accu.
 • Dankzij het variabel toerental kun je de freesmachine perfect afstellen voor diverse materialen en toepassingen.
 • Deze multifrees doet op het gebied van kracht niet onder voor varianten met een snoer, omdat hij beschikt over een hoogwaardige koolborstelloze motor.

Nadelen van de Makita DRT50ZJX2 (zonder accu):

 • Bij aankoop van deze multifrees krijg je geen frezen meegeleverd.
 • Hoewel dit apparaat werkt op een accu, wordt deze accu niet meegeleverd.
Klik hier voor de beste prijs

7. DeWalt D26204K

Ben je op zoek naar de beste bovenfrees voor jouw behoeften? Met een dergelijk apparaat kun je prachtige houtsnijwerken maken. Is het voor jou echter belangrijk dat je hem behalve voor het maken van houtsnijwerken ook kunt gebruiken voor andere doeleinden? Dan is het handig om te kiezen voor een multifrees. Dit apparaat kan namelijk ook gebruikt worden als bovenfrees, maar je bent minder beperkt op het gebied van klusmogelijkheden. Zoek je daarom naar een multifrees met een constant toerental en met stofafzuiging? Dan kun je de DeWalt D26204K aanschaffen. Dit model vinden wij de beste bovenfrees voor jou, omdat hij meer is DeWalt D26204Kdan alleen een bovenfrees. Hij heeft meerdere toepassingen, omdat hij een multifrees is. Daarnaast beschikt dit apparaat over een constant toerental en stofafzuiging. De stofafzuiging van dit apparaat zorgt ervoor dat je zo stofvrij mogelijk kunt werken.

Wanneer je de DeWalt D26204K aanschaft, dan haal je meer dan alleen een bovenfrees in huis. Je koopt namelijk tegelijkertijd een bovenfrees en een kantenfrees. Als je van toepassing wil verwisselen, dan kun je gewoon de aluminium motorbehuizing eenvoudig overplaatsen in een andere zool. Tijdens het klussen met dit apparaat heb je bovendien volledige controle. Dit komt doordat de freesmachine een variabel toerental heeft. Hierdoor is de machine geschikt voor diverse freestoepassingen en verschillende materialen. Hij beschikt tevens over een elektronische snelheidsregeling, die zorgt voor een constante uniforme fijne afwerking in verschillende houtsoorten. Behalve voor houtbewerkingen, kan dit apparaat zelfs gebruikt worden in aluminium en kunststof, omdat het ingestelde toerental onder elke belasting constant blijft. Zelfs wanneer je op minder goed verlichte plekken aan de slag gaat, kun je prettig doorwerken. Deze freesmachine is namelijk voorzien van LED-verlichting. Je ziet dus precies waar je mee bezig bent.

Voordelen van de DeWalt D26204K:

 • Bij belasting blijft het toerental van dit apparaat constant.
 • Je kunt deze multifrees zowel als bovenfrees en als kantenfrees gebruiken.
 • Zijn ingebouwde LED-verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op je werk.
 • Met dit apparaat kun je zo stofvrij mogelijk werken, omdat hij beschikt over stofafzuiging.
 • De maximale freesdiepte bedraagt 55 mm, dus je kunt ook diepere sleuven en groeven maken.
 • Doordat het toerental variabel is, kun je de frees afstellen voor diverse materialen en toepassingen.

Nadelen van de DeWalt D26204K:

 • Met een gewicht van 6,4 kg is deze freesmachine relatief zwaar.
 • Er is niet gezorgd voor een softstart, waardoor de motor na inschakeling meteen voluit gaat.
Klik hier voor de beste prijs

8. Bosch POF1400ACE

Soms wanneer je op zoek gaat naar een bepaald apparaat, dan kom je een model tegen dat je aanstaat. Bosch POF1400ACEMisschien is er slechts een klein aspect dat je graag zou veranderen. Dit kan ook gebeuren wanneer je op zoek gaat naar de beste bovenfrees. Wat vond je van de eerste bovenfrees die we in dit artikel hebben gerecenseerd? Misschien vond je hem perfect, maar was hij een beetje te duur. Het kan ook dat hij perfect was, maar je reeds de nodige accessoires in huis hebt. Dan heb je geen complete set meer nodig. Als je het liefst dezelfde freesmachine wil hebben maar zonder accessoires, dan is de Bosch POF1400ACE de beste bovenfrees voor jou. Hij is namelijk krachtig, waardoor je ook harde houtsoorten kunt bewerken. Daarnaast is hij veelzijdig in zijn mogelijkheden. Je kunt zelfs het toerental aanpassen en de freesdiepte op 0,1 mm nauwkeurig instellen.

Voordelen van de Bosch POF1400ACE:

 • Met de stofafzuiging werk je zo stofvrij mogelijk.
 • Je kunt de freesdiepte van dit apparaat tot op 0,1 mm nauwkeurig instellen.
 • Dit model heeft een vermogen van 1400 watt, waardoor hij een krachtige bovenfrees is.
 • Doordat de bovenfrees zeer krachtig is, kun je hem ook gebruiken in hardere materialen.
 • Er is gezorgd voor ingebouwde LED-verlichting, waardoor je altijd goed zicht hebt op je werk.
 • Zijn maximale freesdiepte bedraagt 55 mm, dus je kunt ook diepere sleuven en groeven maken.
 • Het constant toerental zorgt ervoor dat het toerental niet verandert als de bovenfrees flink wordt belast.

Nadelen van de Bosch POF1400ACE:

 • Je krijgt slechts 1 frees meegeleverd.
 • De aan/uitschakelaar van deze bovenfrees kun je niet vastzetten.
 • Doordat hij niet is voorzien van softstart, heb je minder controle wanneer je begint met de freeswerkzaamheden.
Klik hier voor de beste prijs

9. Makita RP0910

Naar mate je meerdere recensies over freesmachines leest, krijg je een beter beeld van de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Hierdoor wordt het vinden van de beste bovenfrees voor jouw behoeften steeds eenvoudiger. Intussen heb je al over 8 top bovenfrezen gelezen. Heb je het perfecte model nog niet gevonden omdat de maximale freesdiepte van de verschillende modellen niet overeen kwam met jouw beeld van de maximale freesdiepte? Past een bovenfrees met een maximale freesdiepte van 57 mm beter bij jou, omdat hij dieper kan gaan dan de modellen met een maximale freesdiepte van 55 mm? Makita RP0910Dan kun je kiezen voor de Makita RP0910. Dit model is wellicht de beste bovenfrees voor jou, omdat je er ook diepere groeven en sleuven mee kunt maken. De spantangdiameter van deze freesmachine bedraagt bovendien 8 mm.

Om metaal of hout een prachtige en strakke afwerking te geven, doe je er goed aan om de Makita RP0910 bovenfrees te gebruiken. Deze freesmachine heeft namelijk een vermogen van 900 watt en hij stelt je in de gelegenheid om sponningen, sleuven, groeven of profielranden te maken met de diepte die je zelf nauwkeurig hebt ingesteld. Voor het instellen van de diepte en voor de diepteblokkering maak je gebruik van de handgreep. Deze functies zitten namelijk daarin geïntegreerd. Hierdoor heb je tijdens het frezen volledige controle over je werk. Is het tijd geworden om freesjes te verwisselen? Dan gebeurt dit snel en veilig, want het apparaat beschikt over asblokkering. Als je bovendien stofvrij aan de slag wil gaan, dan is dit mogelijk. Je kunt de bovenfrees namelijk koppelen aan je bouwstofzuiger. Deze freesmachine is, zoals je ziet, perfect voor het regelmatig en langdurig uitvoeren van professioneel freeswerk.

Voordelen van de Makita RP0910:

 • Met de stofafzuiging kun je zo stofvrij mogelijk aan de slag gaan met deze freesmachine.
 • Het snoer van deze bovenfrees heeft een lengte van 4 meter, dus je hebt veel bewegingsvrijheid.
 • Doordat de maximale freesdiepte 57 mm bedraagt, kun je ook diepere sleuven en groeven maken.
 • Er is gezorgd voor een softstart, waardoor de motor langzaam op gang komt en je alle controle behoudt.
 • Het constant toerental zorgt ervoor dat het toerental niet verandert als de bovenfrees flink wordt belast.

Nadelen van de Makita RP0910:

 • Bij aankoop van deze freesmachine krijg je geen frezen meegeleverd.
 • Deze bovenfrees beschikt niet over LED-verlichting waardoor het lastiger werken is op donkere plekken.
 • Zijn toerental is niet variabel om de freesmachine perfect af te stellen voor diverse toepassingen en materialen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Hitachi M12VE

Ben je iemand die alles afweet van freeswerkzaamheden? Als je een professional bent, dan heb je waarschijnlijk al een schuur vol toebehoren voor je freesmachine. Is je oude freesmachine toe aan vervanging en zoek je daarom naar de beste bovenfrees voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij recenseren in dit artikel namelijk freesmachines voor af-en-toe klussers, fanatieke doe-het-zelvers en ook professionals. Als professional wil je waarschijnlijk een zeer krachtige freesmachine hebben. Hierbij is het voor jou minder belangrijk als de desbetreffende freesmachine wordt geleverd met diverse toebehoren. Hitachi M12VEAls een krachtige bovenfrees perfect klinkt, dan kun je kiezen voor de Hitachi M12VE. Dit model vinden wij de beste bovenfrees voor jou, omdat hij zeer krachtig is. Hij wordt bovendien niet met allerlei onnodige toebehoren geleverd.

Wanneer we zeggen dat de Hitachi M12VE zeer krachtig is, dan verwijzen we naar het indrukwekkend vermogen. Dit apparaat heeft namelijk een vermogen van 2000 watt, waardoor hij zeer krachtig is. Daarnaast beschikt hij over een variabel toerental dat je zelf kunt afstellen. Hierdoor heb je een breed toepassingsbereik, omdat je het toerental kunt aanpassen aan de hand van het materiaal en de desbetreffende freestoepassing. Je hebt dus geen last meer van verbrande materialen. Behalve krachtig, is deze bovenfrees ook gebruiksvriendelijk. Zelfs als je minder ervaring hebt met frezen kun je hem gebruiken. De bovenfrees beschikt namelijk over verstelbare handvaten met softgrip. De schakelaar van het apparaat zit bovendien zeer dicht bij het handvat, waardoor je de machine niet hoeft los te laten wanneer je hem wil uitschakelen.

Voordelen van de Hitachi M12VE:

 • Deze bovenfrees heeft een vermogen van 2000 watt, dus hij is een zeer krachtige freesmachine.
 • Dankzij de softstart komt zijn motor langzaam op gang, zodat je gecontroleerd te werk kunt gaan.
 • Zijn maximale freesdiepte bedraagt 65 mm, dus je kunt de bovenfrees voor alle toepassingen gebruiken.
 • Hij is gebruiksvriendelijk, want zijn handvaten zijn verstelbaar en beschikken over softgrip voor urenlang klusplezier.
 • Er is gezorgd voor een variabel toerental, waardoor je de frees perfect kunt afstellen voor diverse toepassingen en materialen.

Nadelen van de Hitachi M12VE:

 • Er wordt geen opbergkoffer meegeleverd.
 • Bij deze bovenfrees is er niet gezorgd voor LED-verlichting, dus het kan lastiger zijn om te werken op donkere plekken.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>