Zoek Je Naar De Beste Braadpan Van 2020? Vergelijk De Top 5 En Vind Jouw Droommodel!

Hoewel de meesten van ons het gemakkelijker vinden om iets te eten te kopen dan om zelf iets klaar te maken, is zelf eten bereiden vaak gezonder. Dit komt doordat je zelf bepaalt wat er allemaal in je gerechten gaat. Voor het koken heb je onder andere geschikte pannen nodig. Denk bijvoorbeeld aan braadpannen. Dergelijke pannen kun je gebruiken om te braden, stoven en sudderen. Over het algemeen hebben braadpannen bovendien een dikke bodem. Deze pannen zijn vaak ook gemaakt van (geëmailleerd) gietijzer. Voor het aanbraden van vlees of gevogelte, het maken van een stoofpot of om hachee- en goulashgerechten te bereiden is een braadpan onmisbaar. Zoek je daarom naar de beste braadpan voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Je kunt hier namelijk braadpannen van verschillende maten en kleuren met elkaar vergelijken. Lees dus snel dit artikel en kies jouw beste braadpan uit!

Beste braadpan van 2020

Het uitkiezen van de beste braadpan voor jouw behoeften hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je gaat slechts vooraf na aan welke vereisten jouw ideaal model moet voldoen. Vervolgens lees je dit artikel en kies je jouw ideale braadpan uit. Hoe zijn we zo zelfverzekerd dat je bij ons de ideale braadpan kunt vinden? We hebben eerst meerdere modellen met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze vergelijking hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. In dit artikel lees je dus alleen over de allerbeste braadpannen van het jaar. De namen van de top 5 zie je in de onderstaande tabel. We laten je bovendien niet alleen zien hoe de top braadpannen heten. Je kunt namelijk ook de individuele recensies van deze braadpannen lezen. Zo krijg je een beter beeld van elk afzonderlijk model en kun je een betere vergelijking maken. Vind vandaag nog jouw beste braadpan hier!

 Product naam 
1.BK Fortalit BraadpanMeer info »
2.Kustaa Gietijzeren BraadpanMeer info »
3.GreenPan Featherweight Inductie BraadpanMeer info »
4.Sola BraadpanMeer info »
5.Le Creuset Signature BraadpanMeer info »

1. BK Fortalit Braadpan

Voordat je een pan aanschaft, is het belangrijk om na te gaan voor welke warmtebronnen hij geschikt is. Niet alle pannen kunnen immers gebruikt worden op alle warmtebronnen. Is jouw beste braadpan echter een model dat gebruikt kan worden op alle warmtebronnen? Vind je het daarnaast handig als hij een inhoud heeft van 4 liter? Als je antwoord op deze vragen “ja” is, dan kennen wij de perfecte pan voor jou, namelijk de BK Fortalit Braadpan. Dit model is wellicht de beste braadpan voor jou, omdat je hem kunt gebruiken op alle warmtebronnen. Je hoeft je dus bij geen enkele warmtebron zorgen te maken dat de pan kan beschadigen. Gebruik hem gerust op een elektrische, halogeen, inductie-, gas- of keramische kookplaat en bereid de lekkerste gerechten. BK Fortalit BraadpanDoordat de pan bovendien beschikt over vuurvaste handvatten, is hij vuur- en ovenvast. Er gaat dus een wereld aan kookmogelijkheden voor je open.

Er gaan bovendien meer aantrekkelijke eigenschappen gepaard met de BK Fortalit Braadpan. Hij is namelijk een echte klassieker op het gebied van braden en bakken. De pan is tevens oersterk en heeft een inhoud van 4 liter. Je kunt er dus gerust lekkernijen in bereiden voor het hele gezin. Doordat hij tevens de warmte uitstekend geleidt, werkt hij zelfs energiezuinig en snel. Wat kun je nog meer verwachten van een handige braadpan? Geloof het of niet, maar de fabrikant van dit apparaat heeft met nog meer factoren rekening gehouden. Zo is de binnenkant van de braadpan glad geëmailleerd. Hij voldoet hierdoor aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen. Doordat bovendien vet, vuil en etensgeuren niet in de pan blijven hangen, kun je hem gemakkelijk reinigen. Gebruik de pan dus om de lekkerste gerechten klaar te maken en laat gemakkelijk de culinaire held in jezelf zien met bijvoorbeeld stoofvlees.

Eigenschappen van de BK Fortalit Braadpan:

 • Je kunt deze braadpan gebruiken op alle warmtebronnen.
 • Hij heeft een diameter van 28 cm en een inhoud van 4 liter.
 • Doordat de pan beschikt over vuur- en ovenvaste handvatten is hij vuur- en ovenvast.
 • Vet, vuil en etensgeuren blijven niet in de pan hangen, waardoor je hem gemakkelijk kunt reinigen.
 • Aan de binnenkant is hij glad geëmailleerd om te voldoen aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen.

2. Kustaa Gietijzeren Braadpan

Als je zoekt naar de beste braadpan voor jouw behoeften, dan kun je rekening houden met verschillende aspecten. Een eenvoudige manier om een onderscheid te maken is door na te gaan hoe groot de pan is. Hierbij kijk je niet alleen naar de diameter, maar ook naar de inhoud. Nadat je naar deze eigenschap hebt gekeken, kun je tevens nagaan voor welke warmtebronnen jouw ideale braadpan geschikt moet zijn. Het is tevens handig om na te gaan of hij ovenbestendig is. Klinkt een braadpan met een inhoud van 5,3 liter ideaal? Wil je tevens een model hebben dat geschikt is voor alle warmtebronnen? Dan kennen wij het perfecte model. Hier verwijzen we naar de Kustaa Gietijzeren Braadpan. Dit model is wellicht Kustaa Gietijzeren Braadpande beste braadpan voor jou, omdat je hem kunt gebruiken op alle warmtebronnen. Hij heeft tevens een inhoud van 5,3 liter en een diameter van 26 cm.

De Kustaa Gietijzeren Braadpan mag in geen enkele keuken ontbreken, omdat hij een pracht van een pan is. Hierdoor mag hij zeker gezien worden. Je toont immers je keukenkunsten in stijl. Bovendien is deze pan van topkwaliteit. Hierdoor kun je er lang van genieten. Als je je afvraagt welke gerechten je in de pan kunt bereiden, dan geven we je graag een indicatie. Zo is hij ideaal om onder andere stoofschotels te bereiden. Echter, je hebt nog veel meer andere mogelijkheden wanneer je deze gietijzeren braadpan gebruikt. Doordat hij van dit materiaal gemaakt is, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Je weet dus zeker dat je gerecht overal op hetzelfde tempo gaar wordt. Het dikke, zware deksel van deze pan zorgt bovendien voor de perfecte afdichting. Doordat het deksel tevens beschikt over een RVS knop, kun je de pan in de oven gebruiken tot een temperatuur van 250 graden Celsius.

Eigenschappen van de Kustaa Gietijzeren Braadpan:

 • Zijn handvaten zijn ergonomisch.
 • Dankzij het mooi design mag deze pan zeker gezien worden.
 • Hij heeft een diameter van 26 cm en een inhoud van 5,3 liter.
 • Het schoonmaken van deze braadpan verloopt gemakkelijk en snel.
 • Dit model is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder ook inductie.
 • Doordat hij van gietijzer is gemaakt, kun je rekenen op een gelijkmatige warmteverdeling.
 • Je kunt deze braadpan gerust in de oven zetten, zo lang deze een maximale temperatuur heeft van 250 graden Celsius.

3. GreenPan Featherweight Inductie Braadpan

Velen vinden het handig om een braadpan uit te kiezen die geschikt is voor alle warmtebronnen. Echter, als je in huis slechts 1 soort warmtebron hebt, dan is een pan die daarop werkt ook perfect. Kiezen voor een pan die speciaal is ontworpen voor een bepaalde warmtebron kan immers voordelen met zich meebrengen. Zo zijn sommige pannen voor inductie veel lichter dan pannen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen. Ook het gebruiksgemak kan omhoog gaan als je kiest voor de ideale pan. Is jouw beste braadpan daarom een inductievariant, die gemakkelijk is in gebruik? Dan kies je voor de GreenPan Featherweight Inductie Braadpan. De naam van dit model spreekt voor zich “featherweight”. Hij is dus bij wijze van spreken zo licht als een veer. GreenPan Featherweight Inductie BraadpanIn het echt komt het erop neer dat hij 50% lichter is dan gietijzeren modellen. Dankzij het licht gewicht is hij tevens gemakkelijker in gebruik.

Hoewel de GreenPan Featherweight Inductie Braadpan ideaal is voor inductie kookplaten, kun je hem ook gebruiken op andere vuren. Je hebt dus veel mogelijkheden. Bovendien is de bodem energiebesparend op alle vuren. Er is bij deze pan tevens gezorgd voor een Thermolon Infinity Professional keramische antikleeflaag, waardoor je gerechten niet gauw aan de pan blijven kleven. Hierdoor is het reinigen van de pan een fluitje van een cent. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je de pan te reinigen in de vaatwasmachine. Zijn antikleeflaag zorgt er tevens voor dat je gezond kunt koken. De pan beschikt bovendien over een speciaal deksel. Hierdoor kun je keer op keer zorgen voor smakelijke, sappige gerechten. Tijdens het bereiden van de gerechten, hoef je niet eens lang te wachten. De pan warmt namelijk 3x sneller op dan gietijzer. Hierdoor is je gerecht sneller klaar.

Eigenschappen van de GreenPan Featherweight Inductie Braadpan:

 • Deze pan is 50% lichter dan gietijzeren varianten.
 • De braadpan is ovenbestendig tot 200 graden Celsius.
 • Dit model warmt 3 keer sneller op dan gietijzer, dus je gerecht is sneller klaar.
 • Zijn energiebesparende bodem is geschikt voor alle vuren, waaronder ook inductie.
 • Hij is gemakkelijk schoon te maken en mag zelfs in de vaatwasmachine gereinigd worden.
 • Je kunt in deze pan gezond koken, want hij beschikt over een duurzame keramische antikleeflaag.
 • Om te voorkomen dat de pot kromtrekt, is het belangrijk om de stoofpot volledig te laten afkoelen voordat je hem schoonmaakt.
 • Hoewel deze stoofpot vaatwasmachinebestendig is, is het beter om hem met de hand af te wassen voor een optimaal behoud van de keramische antikleeflaag.

4. Sola Braadpan

Zoek je naar de beste braadpan voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst voor jezelf na te gaan of je grote of juist kleine gerechten in de pan wil bereiden. Voor grotere gerechten heb je immers een grotere braadpan nodig. Hetzelfde geldt voor personen die voor een grote groep personen koken. Dergelijke personen hebben een grotere braadpan nodig. Kook jij echter juist voor een kleine groep personen of bereid je het liefst kleine gerechten? Dan is een kleine braadpan perfect voor jou. Wat dacht je van een relatief klein model met een prachtige blauwgroene kleur? Als een dergelijk model je aanstaat, dan kennen wij de perfecte braadpan voor jou, namelijk de Sola Braadpan. Wij vinden dat deze pan de beste braadpan voor jou is, Sola Braadpanomdat hij een diameter van 24 cm heeft. Hierdoor is hij ideaal om kleine gerechten te bereiden. Hij heeft tevens een prachtige kleur!

Dankzij de mooie kleur van de Sola Braadpan, maakt het niet uit of je jouw gerecht van tevoren hebt bereid of dat je hem klaarmaakt voor je gasten. In beide gevallen wordt de pan immers een gespreksstarter. Een ander voordeel van deze pan is dat hij van gietijzer is gemaakt. Hierdoor kun je hem intens verhitten, waardoor jouw stukje vlees snel is aan te braden, waarna je de pan dichtschroeit. Wil je liever winterse stoofgerechten klaarmaken? Die mogelijkheid heb je ook wanneer je deze pan in huis hebt. Hij is namelijk de perfecte slow-cooker voor winterse stoofgerechten. Het maakt niet uit welke warmtebron je in huis hebt, want deze pan is rondom geëmailleerd. Hierdoor gebruik je hem probleemloos op iedere kookplaat. Doe dus maar vast je kookplaat aan, zet je vlees in de pan en geniet in een handomdraai van extra mals en sappig vlees!

Eigenschappen van de Sola Braadpan:

 • In deze pan kun je extra mals en sappig vlees bereiden.
 • Doordat hij van gietijzer is gemaakt, kun je hem intens verhitten.
 • Dankzij de mooie blauwgroene kleur mag de braadpan zeker gezien worden.
 • Deze braadpan kan gebruikt worden op elke kookplaat, omdat hij rondom is geëmailleerd.
 • Dit model heeft een diameter van 24 cm waardoor hij perfect is voor een eenpansmaaltijd voor 2 personen of een kleine maaltijd voor een gezin.

5. Le Creuset Signature Braadpan

Ben je iemand die regelmatig naar campings gaat? Of ga je af en toe bij vrienden logeren? In beide gevallen is het handig als je de nodige tools bij de hand hebt om te koken. Bij de camping heb je immers weinig keus, want je wil iets lekkers eten tijdens je verblijf. Als je bij vrienden logeert, hoef je meestal niet zelf te koken, maar het is wel lief als je dat doet. Zo kun je je kookkunsten laten zien en tegelijkertijd aan je vrienden laten zien dat je het prettig vindt om bij hen te logeren. Als je op verschillende plekken kookt, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende warmtebronnen, omdat niet alle pannen geschikt zijn voor alle warmtebronnen. Le Creuset Signature BraadpanIs de beste braadpan voor jou daarom een variant die geschikt is voor elke warmtebron? Dan kun je kiezen voor de Le Creuset Signature Braadpan.

Wij vinden dat de Le Creuset Signature Braadpan de beste braadpan voor jou is, omdat hij een klassieke braad- en stoofpan is die geschikt is voor elke warmtebron. Bovendien is deze pan een blikvanger, waardoor hij, ongeacht waar je je bevindt, gezien mag worden. Deze pan is bovendien op traditionele wijze vervaardigd en is van gietijzer gemaakt. Je weet dus meteen dat je de pan enorm kunt verhitten om ervoor te zorgen dat je vlees extra mals en sappig wordt. Wanneer je gebruik maakt van de pan, geniet je tevens van zijn gebruiksvriendelijkheid. Dit komt mede doordat hij op elke warmtebron, inclusief een inductievuur, gebruikt kan worden. De warmte die vrijkomt in de pan, wordt tijdens het koken gelijkmatig verdeeld over het gerecht. Hierdoor blijven de voedingsstoffen goed bewaard en is een optimale smaak van het gerecht gegarandeerd. Je kunt de pan zelfs in de oven gebruiken!

Eigenschappen van de Le Creuset Signature Braadpan:

 • Zijn handvatten zijn speciaal ontworpen voor een goede grip.
 • Hij is geëmailleerd, waardoor je hem gemakkelijk kunt reinigen.
 • Deze pan is een echte blikvanger en mag daarom zeker gezien worden.
 • Als je kiest voor deze braadpan, dan haal je een pan van topkwaliteit in huis.
 • Doordat de pan gebruikt kan worden op elke warmtebron is hij zeer gebruiksvriendelijk.
 • Dit model is, net zoals de andere pannen van dit merk, op traditionele wijze vervaardigd.
 • Er is gezorgd voor een RVS knop op zijn deksel, dat ervoor zorgt dat je de pan ook in de oven kunt gebruiken.
 • De warmte die vrijkomt in deze braadpan wordt gelijkmatig verdeeld over het gerecht om ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen goed bewaard blijven en een optimale smaakt van het gerecht gegarandeerd wordt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>