De Beste Broodbakmachine Van 2020 Vind Je Hier. Vergelijk De Top 5!

Velen van ons eten brood als ontbijt. Hierbij maakt het niet uit of je een belegd broodje koopt of dat je van tevoren een pak brood in huis haalt en je het vervolgens zelf belegt. In beide gevallen kun je genieten van je ontbijt. Wist je echter dat je ook gewoon zelf je brood kunt maken? Dit hoeft niet moeilijk te zijn als je de beste broodbakmachine voor jouw behoeften in huis hebt. Er zijn immers enkele factoren waar je op let voordat je een broodbakmachine aanschaft. Een belangrijke factor is de hoeveelheid brood die je kunt bakken. De machines zijn namelijk in verschillende maten beschikbaar. Ga ook na of je extra ingrediënten wil toevoegen aan je brood. Bij sommige broodbakmachines kun je automatisch toevoegingen zoals zaden en kruiden toevoegen aan het bakproces. Er zijn zelfs broodbakmachines met een speciaal programma voor glutenvrij brood. Vind hier jouw beste broodbakmachine!

Beste broodbakmachine van 2020

Nadat je hebt gelezen waar je allemaal op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste broodbakmachine voor jouw behoeften, wil je de zoektocht misschien niet voortzetten. Geef echter de hoop niet op, want wij helpen je op een gemakkelijke manier om jouw ideaal apparaat te vinden. We hebben namelijk eerst een groot aantal broodbakmachines met elkaar vergeleken en hebben vervolgens een top 5 voor je samengesteld. De namen van deze 5 broodbakmachines zie je in de onderstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je ook de recensies lezen. Zo kom je meer te weten over de verschillende machines waardoor je de top 5 met elkaar kunt vergelijken. In deze lijst is er voor ieder wat wils, dus je vindt zeker de ideale broodbakmachine. Aarzel niet langer, lees het artikel, vergelijk de verschillende super varianten en kies gemakkelijk en snel jouw beste broodbakmachine uit!

 Product naam 
1.Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE - Wit
Meer info »
2.Inventum BM55 - Broodbakmachine
Meer info »
3.Princess 152006 - BroodbakmachineMeer info »
4.Kenwood BM450 - Broodbakmachine
Meer info »
5.Unold Broodbakmachine BackmeisterMeer info »

1. Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE – Wit

Als je op zoek gaat naar de beste broodbakmachine voor jouw behoeften, dan let je op verschillende factoren. Zo kun je nagaan hoeveel brood je in 1 keer kunt bakken in het apparaat. Als je een glutenallergie hebt, dan is het extra belangrijk om er zeker van te zijn dat het brood op de juiste manier wordt bereid. Dit hangt tevens samen met de ingrediënten die je gebruikt. Zoek je daarom naar een broodbakmachine met een speciaal programma voor de bereiding van glutenvrij brood? Een dergelijke instelling voorkomt dat het brood droog en minder smakelijk wordt. Wij kennen een broodbakmachine met deze instelling, namelijk de Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE – Wit. Deze broodbakmachine heeft een speciale stand voor 100% glutenvrij brood. Ook kun je Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE - Witgebruik maken van de stand voor confituur en appelmoes. Door te variëren met het brood dat je bereidt, kun je je gezin keer op keer verrassen.

Als we kijken naar de behuizing van de Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE – Wit, dan zien we dat het gaat om een cool-touch behuizing en een gebogen, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel. Het is dus een lust om naar dit apparaat te kijken. Bovendien weet je dat je je hand tijdens het bakken van het brood niet brandt aan de behuizing. Doordat je zelf je brood bakt, kun je tevens rekening houden met specifieke dieetwensen. Denk hierbij aan personen die glutenvrij, zoutarm of vezelrijk brood eten. Een unieke eigenschap van deze broodbakmachine is dat hij beschikt over een anti-kleeflaag bij de broodpan en zijn kneedbladen zijn bekleed met een coating van diamantdeeltjes. Hierdoor is dit apparaat degelijker en krasvrijer dan voorgaande modellen. Om optimaal te kunnen variëren met gebakjes krijg je bij aankoop van deze broodbakmachine 8 confituur- en 6 compoterecepten meegeleverd. Is dit handig en veelzijdig apparaat jouw beste broodbakmachine?

Voordelen van de Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE – Wit:

 • In dit apparaat kun je zowel kleine als grote broden bakken.
 • Je kunt 3 verschillende formaten brood maken in dit apparaat.
 • Deze machine heeft een speciaal programma voor het bereiden van glutenvrije recepten.
 • Er is gezorgd voor 13 bakprogramma’s waarmee je zelfs pizzadeeg, cake en jam kunt maken.
 • Bij aankoop van deze broodbakmachine krijg je 8 confituur- en 6 compoterecepten meegeleverd.
 • Met deze broodbakmachine kun je brood maken zoals jij hem het liefste eet door zelf de korstkleur in te stellen.
 • Een geluidssignaal laat je weten welk moment het juiste moment is om extra ingrediënten toe te voegen, waardoor je niet steeds op de klok hoeft te kijken.

Nadelen van de Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE – Wit:

 • Hij heeft geen kijkglas om het bakproces te volgen.
 • Er is bij dit apparaat niet gezorgd voor een warmhoudfunctie.
 • Indien je extra ingrediënten zoals rozijnen en noten wil toevoegen, dan moet je dit handmatig doen.

2. Inventum BM55 – Broodbakmachine

In je zoektocht naar de beste broodbakmachine voor jouw behoeften kom je verschillende modellen tegen. Het kan daardoor moeilijk lijken om het perfecte model uit te kiezen. Echter, het vinden van de ideale machine kan gemakkelijk zijn. Het is slechts belangrijk dat je nagaat welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo kun je eerst nadenken over hoeveel brood je per keer wil maken. Ga ook na of je het liefst wil experimenteren met een apparaat waarbij je zelf alle instellingen regelt of dat je kiest voor een variant met automatische programma’s. Misschien vind je het belangrijk om extra ingrediënten toe te voegen aan het brood. Als dat het geval is, dan is het handig om te kiezen voor een machine met automatische toevoeging. Inventum BM55 - BroodbakmachineWil jij een broodbakmachine met automatische programma’s hebben voor maximaal 800 gram brood? Dan past de Inventum BM55 – Broodbakmachine perfect bij jou!

Wij vinden dat de Inventum BM55 – Broodbakmachine de beste broodbakmachine voor jou is, omdat je er per keer maximaal 800 gram brood in kunt bakken. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als je geen ervaring hebt met brood bakken. Dit apparaat heeft namelijk maar liefst 12 automatische programma’s. Zo kun je hem gebruiken om gemakkelijk jam te bereiden. Ook het maken van glutenvrij brood behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor is dit apparaat perfect voor personen met een glutenallergie. Wat moet je allemaal doen om brood te bakken in dit apparaat? Je zet eerst de ingrediënten in het bakblik. Vervolgens stel je het juiste programma in en de broodbakmachine doet de rest. Alles van kneden tot mengen en rijzen tot bakken gaat automatisch. Er is zelfs gezorgd voor een instelbare timer, waardoor je het programma ’s nachts kunt laten starten. ’s Morgens staat er vers gebakken brood klaar!

Voordelen van de Inventum BM55 – Broodbakmachine:

 • Het bakproces kun je gemakkelijk in de gaten houden door het kijkvenster.
 • In deze broodbakmachine kun je zelfs glutenvrij brood, cake en jam bereiden.
 • Zijn bakblikken hebben een antiaanbaklaag en zijn uitneembaar, waardoor je ze gemakkelijk kunt reinigen.
 • Je hoeft geen bakervaring te hebben als je dit apparaat gebruikt, want hij heeft 12 verschillende bakprogramma’s.
 • Wanneer je gebruik maakt van dit apparaat, hoef je slechts de ingrediënten klaar te zetten, het juiste programma in te stellen en het zware werk doet de machine.

Nadelen van de Inventum BM55 – Broodbakmachine:

 • Je kunt deze machine niet in de vaatwasmachine reinigen.
 • Het toevoegen van extra ingrediënten zoals noten en rozijnen gebeurt handmatig.
 • Aangezien hij geen koele wand heeft, is het belangrijk om hem tijdens het bakproces niet met blote handen aan te raken.

3. Princess 152006 – Broodbakmachine

Gemak dient de mens. Daar zijn we allemaal van op de hoogte. Wist je dat dit ook geldt voor het bakken van brood? Je hoeft niet veel te doen om zelf brood te bakken. Het is slechts belangrijk dat je kiest voor de juiste broodbakmachine. Veel modellen zijn immers handig en geven je allerlei mogelijkheden om variatie te brengen in je baksels, maar niet alle modellen zijn volledig automatisch. Is jouw beste broodbakmachine juist een volledig automatisch model met een cool-touch behuizing voor optimale veiligheid? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Princess 152006 – Broodbakmachine. Wij vinden dat dit model de beste broodbakmachine voor jou is, omdat hij je enorm veel werk uit handen neemt. Princess 152006 - BroodbakmachineDit model is immers volledig automatisch. Voor optimale veiligheid tijdens het bakken beschikt hij tevens over een cool-touch behuizing.

Wanneer je eenmaal hebt geëxperimenteerd met de Princess 152006 – Broodbakmachine, dan wil je waarschijnlijk geen ander broodbakapparaat meer gebruiken. Het apparaat mengt en kneedt namelijk het deeg. Vervolgens bakt hij het brood en schakelt hij over op de warmhoudfunctie. Het maakt dus niet uit of je van tevoren je brood wil bakken en ietsje later het brood wil eten. Je wordt namelijk toch voorzien van lekker, vers en warm brood. Moet je een speciaal dieet volgen of heb je te kampen met allergieën zoals een glutenallergie? Dan is dit apparaat ook ideaal. Je kunt namelijk kiezen uit 15 digitale programma’s waaronder 1 programmeerbaar voor een eigen recept of het maken van een confituur. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de kleur van je korst zelf in te stellen op licht, medium of donker. Dit apparaat heeft tevens een timer en een waarschuwingssignaal om ingrediënten toe te voegen.

Voordelen van de Princess 152006 – Broodbakmachine:

 • Je kunt de kleur van de korst instellen op licht, medium of donker.
 • Het bakblik heeft een anti-kleeflaag waardoor hij gemakkelijk is te reinigen.
 • Door de timer in te stellen kun je de volgende ochtend opstaan met vers brood.
 • Hij heeft een hittebestendige behuizing die niet loeiheet wordt tijdens het bakken.
 • Bij deze machine is er gezorgd voor een 10-minuten back-up in geval van stroomuitval.
 • Om het bakproces optimaal te volgen heeft hij een groot LCD beeldscherm en een kijkvenster.
 • In dit apparaat kun je een brood tussen de 680 en 900 gram bakken voor 8 tot 14 sneden brood.
 • Eén van de bakprogramma’s is programmeerbaar voor een eigen recept en het maken van confituur.
 • Wanneer je extra ingrediënten kunt toevoegen, produceert de broodbakmachine een waarschuwingssignaal.
 • Er zijn maar liefst 15 bakprogramma’s waar je uit kunt kiezen om bijvoorbeeld jam en glutenvrij brood te maken.
 • De broodbakmachine mengt en kneedt het deeg, bakt het brood en schakelt daarna automatisch over op de warmhoudfunctie, waardoor het brood 60 minuten lang warm en knapperig blijft.

Nadelen van de Princess 152006 – Broodbakmachine:

 • Zijn display is niet verlicht.
 • Vergeleken met andere modellen, is deze machine relatief groot.
 • Het toevoegen van extra ingrediënten moet handmatig plaatsvinden.
 • Deze broodbakmachine beschikt niet over handvatten om hem gemakkelijk te verplaatsen.

4. Kenwood BM450 – Broodbakmachine

Als je de andere recensies in dit artikel hebt gelezen, dan heb je gezien dat elk model je de mogelijkheid geeft om extra ingrediënten zoals noten en rozijnen toe te voegen. Echter, de verschillende apparaten hadden geen automatische toevoer van deze ingrediënten. Dit betekent dat je moet wachten op het waarschuwingssignaal om vervolgens de ingrediënten handmatig toe te voegen. Is de beste broodbakmachine voor jouw behoeften echter een variant met een automatische toevoer voor extra ingrediënten zoals zaden en noten? Dan kun je kiezen voor de Kenwood BM450 – Broodbakmachine. Dit apparaat is wellicht de beste broodbakmachine voor jou, omdat de extra ingrediënten in dit apparaat automatisch en op het juiste moment worden toegevoegd. Hierdoor heb jij er zelf geen omkijken naar. Kenwood BM450 - BroodbakmachineDit is super handig, omdat je dan tijdens het broodbakproces gewoon verder kunt met je dag. Je hoeft slechts vooraf het bakje te vullen met de gewenste ingrediënten.

Nadat je de gewenste ingrediënten in het bakje hebt gezet, je de nodige ingrediënten voor het brood hebt toegevoegd en je een programma hebt geselecteerd, zorgt de broodbakmachine ervoor dat er binnen een uur versgebakken brood voor je klaarstaat. Aangezien iedereen een eigen smaak heeft, kan het dat je gezinsleden ander brood lekker vinden dan jij. Dit is geen probleem als je de Kenwood BM450 – Broodbakmachine in huis hebt. Het apparaat beschikt immers over maar liefst 14 verschillende bakprogramma’s. Je kunt dus gemakkelijk cake, jam, pizzadeeg en zelfs glutenvrije gebakjes bereiden. De meeste instellingen kun je zelf instellen. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de gewenste grootte van het brood en om de korstkleur in te stellen. Op die manier maak je brood precies zoals jij en je gezinsleden dat lekker vinden. Dankzij de timerfunctie van 15 uur met warmhoudfunctie eet je ’s morgens vers brood!

Voordelen van de Kenwood BM450 – Broodbakmachine:

 • Met het snelprogramma kun je binnen slechts 60 minuten vers brood bakken.
 • Er is gezorgd voor een speciaal programma om glutenvrije recepten te maken.
 • Hij heeft een stijlvolle uitstraling dankzij de combinatie van zwart metaal, RVS en glas.
 • Bij deze broodbakmachine worden extra ingrediënten automatisch toegevoegd, op het juiste moment in het bakproces.
 • Of je nu een beginner, gevorderde, of een deskundige bent, deze broodbakmachine zorgt keer op keer voor een perfect resultaat.
 • Zijn timerfunctie van 15 uur met de warmhoudfunctie zorgt ervoor dat het brood lekker en knapperig blijft zodat je ’s morgens vers en lekker brood kunt eten.
 • Dit apparaat wordt geleverd met een aluminium en Thermolon bakblik, dus zonder Teflon, waardoor hij geheel PFOA-vrij is en er geen schadelijke gassen vrijkomen tijdens het bakken.
 • Behalve de 15 standaard bakprogramma’s heeft hij ook nog vijf extra programma’s waarmee je zelf de gewenste bakduur kunt instellen voor elk stadium van het bakproces, van het voorverwarmen tot kneden, rijzen en bakken.
 • Deze broodbakmachine staat garant voor prachtige en veelzijdige bakprestaties, omdat hij beschikt over maar liefst 14 bakprogramma’s waar je onder andere cake, jam, pizzadeeg en zelfs glutenvrije recepten mee kunt bereiden.

Nadelen van de Kenwood BM450 – Broodbakmachine:

 • Hij beschikt niet over handvaten of handgrepen.
 • Tijdens het bakproces kan zijn RVS behuizing warm worden.
 • Hoewel er recepten worden meegeleverd zijn deze enkel op DVD te bekijken.

5. Unold Broodbakmachine Backmeister

Intussen hebben we je over 4 van de 5 super broodbakmachines verteld. Je hebt onder andere gezien dat het maximale broodgewicht van de voorgaande modellen varieert tussen de 800 en 1200 gram. Ben jij echter iemand die in 1 keer een enorm grote hoeveelheid brood wil bakken? Misschien heb je een groot gezin of bak je gewoon voor meerdere personen. Wij kennen een broodbakmachine die je de mogelijkheid geeft om in 1 keer een grote hoeveelheid brood te bakken. Hier verwijzen we naar de Unold Broodbakmachine Backmeister. Dit model is wellicht de beste broodbakmachine voor jou, omdat je er broden in kunt bakken van maar liefst 1800 gram. Je kunt dus de hele familie van brood voorzien. Bovendien is deze machine veelzijdig. Unold Broodbakmachine BackmeisterJe kunt er namelijk 1 grote of 2 kleine broden met verschillende mengsels in bakken. Zo komt iedereen aan zijn trekken wanneer je thuis brood bakt.

Bovendien hoef je bij het bakken van brood in dit apparaat niet veel te doen. De Unold Broodbakmachine Backmeister heeft namelijk 9 vooraf ingestelde programma’s en 1 individueel programma. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Denk er bijvoorbeeld aan dat er een speciaal programma is voor cake en een ander programma voor jam. Het gehele bakproces kan plaatsvinden, omdat de broodbakmachine een krachtige motor heeft. Hierdoor mengt en kneedt het apparaat moeiteloos alle ingrediënten. Voordat je start met bakken is het belangrijk dat je 1 van de 3 bruinbak niveaus selecteert. Vervolgens kun je de timer instellen om binnen een mum van tijd te genieten van heerlijk, versgebakken brood. De timer is tevens zo handig dat je hem kunt instellen om het bakproces later te laten starten, wanneer het jou makkelijk uitkomt. Maak ook gebruik van de warmhoudfunctie om je brood lekker knapperig te houden!

Voordelen van de Unold Broodbakmachine Backmeister:

 • Er zijn 9 vooraf ingestelde bakprogramma’s voor onder andere cake en jam.
 • Hij heeft een warmhoudfunctie die ervoor zorgt dat je brood knapperig blijft.
 • Door gebruik te maken van de timerfunctie, kun je zelf instellen wanneer het bakproces start.
 • Je kunt de korstkleur van het brood zelf instellen zodat je keer op keer geniet van brood naar wens.
 • Desgewenst kun je kiezen voor het individueel programma om zelf te experimenteren met diverse gebakjes.
 • Bij aankoop van deze machine krijg je er 1 grote bakvorm van 1800 gram bij en 2 kleine bakvormen van 500 gram bij om zowel familiebroden als kleine broden te kunnen bakken.

Nadelen van de Unold Broodbakmachine Backmeister:

 • Hij heeft geen koele wand.
 • Doordat hij geen handvatten heeft, kun je de machine niet eenvoudig verplaatsen.
 • Extra ingrediënten moeten handmatig worden toegevoegd aan deze broodbakmachine.
 • Zijn gebruiksaanwijzing is vertaald vanuit het Duits, waardoor de instructies niet altijd even duidelijk zijn te volgen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>