Is De Beste Chocoladefontein Van 2020 Een Klein Of Groot Model? Vind Hem Hier!

Wil je een middagje samen met vrienden of familie extra leuk maken? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo zijn er zeer dure manieren om te zorgen voor een leuke middag, maar er zijn ook ongecompliceerde, aantrekkelijk geprijsde alternatieven. Denk er bijvoorbeeld aan dat je verschillende fruitsoorten kunt schillen, deze vervolgens kunt rijgen aan kleurrijke prikkers en ze daarna kunt halen door gesmolten chocola. Klinkt heerlijk toch? Dat is het ook! Door een chocoladefontein te gebruiken, vergemakkelijk je de laatste stap van het proces bovendien. Hoe kies je echter voor de beste chocoladefontein voor jouw behoeften? Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken om na te gaan welke modellen beschikken over de functies die bij jou gewenst zijn. Daarnaast is het handig om na te gaan of je de onderdelen van de fonteinen in de vaatwasmachine kunt reinigen. Lees dit artikel en vind jouw beste chocoladefontein!

Beste chocoladefontein van 2020

Chocoladefonteinen zie je vaak op kinderfeestjes, bij buffetten, op schoolfeestjes, reünies en verjaardagen. Echter, er zijn ook chocoladefonteinen voor thuisgebruik. Als je op zoek gaat naar de beste chocoladefontein voor jouw behoeften, is het daarom belangrijk om eerst na te gaan waar je het apparaat precies voor wil gebruiken. Daarna ga je na welke mogelijkheden de verschillende modellen met zich meebrengen. In dit artikel zijn we voor je op zoek gegaan naar de top 5 chocoladefonteinen van het jaar. De namen van deze 5 modellen hebben we voor je opgesomd in de onderstaande tabel. Door alleen naar de namen te kijken, kom je echter niet achter de specificaties. Daarom gaan we een stapje verder en recenseren we elk model. We vertellen je tevens over de kenmerken van de chocoladefonteinen zodat je de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken en vervolgens gemakkelijk de beste chocoladefontein voor jouw behoeften kunt uitkiezen.

 Product naam 
1.Princess ChocoladefonteinMeer info »
2.Domo DO916CH - ChocoladefonteinMeer info »
3.Excellent Houseware Chocolade fonteinMeer info »
4.Fritel Chocolade fonteinMeer info »
5.Ariete ChocoladefonteinMeer info »

1. Princess Chocoladefontein

Zoek je naar de beste chocoladefontein voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst te weten waar je de fontein precies voor wil gebruiken. Je kunt immers kiezen voor varianten voor commercieel gebruik, maar er zijn ook varianten voor thuisgebruik. Ben je iemand die gewoon een gezellige middag wil creëren voor vrienden of familie? Dan is een variant voor thuisgebruik perfect. Het is ook handig om na te gaan of je de fontein uit elkaar kunt halen voor een eenvoudige reiniging. Is het ideale model voor jou een fontein voor thuisgebruik, die ook uit elkaar gehaald kan worden? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Princess Chocoladefontein. Wij vinden dit model de beste chocoladefontein voor jou, omdat hij ideaal is voor thuisgebruik. Princess ChocoladefonteinNa gebruik kun je hem bovendien uit elkaar halen om hem optimaal te reinigen. Hij kan desgewenst zelfs voor kinderfeestjes gebruikt worden!

Wanneer je de Princess Chocoladefontein eenmaal in huis hebt gehaald, kun je zorgen voor enorm veel pret voor jong en oud. Je kunt namelijk kinderen en volwassenen verwennen met vers fruit of marshmallows die ze zelf kunnen bedekken met een heerlijk chocoladelaagje. De fontein is dus niet alleen perfect om kinderen te stimuleren om fruit te eten, maar ook ideaal voor een volwassen avondje met vriendinnen die dol zijn op chocolade. Hoe gaat het allemaal te werk? Het apparaat verwarmt en pompt chocolade omhoog. Hierbij zijn de pomp en verwarming afzonderlijk schakelbaar. Je hebt dus het volledige chocoladeproces in handen, waardoor het bedekken van fruit en marshmallows met een heerlijk laagje chocolade nog leuker wordt. Wist je dat je bovendien zelf kunt bepalen of je gebruik maakt van echte chocola of kookchocola? Kies voor de variant die jij het lekkerst vindt en geniet van gezellige momenten met vrienden of familieleden.

Eigenschappen van de Princess Chocoladefontein:

 • Dit model is zeer gebruiksvriendelijk.
 • De pomp en verwarming van deze fontein zijn afzonderlijk schakelbaar.
 • Voor een eenvoudige reiniging kun je de chocoladefontein uit elkaar halen.
 • Hoewel deze fontein is ontworpen voor thuisgebruik, is hij ook perfect voor op kinderfeestjes.
 • Je kunt dit apparaat gebruiken om vers fruit of marshmallows te bedekken met een heerlijk chocoladelaagje.

2. Domo DO916CH – Chocoladefontein

Ben je op zoek naar een chocoladefontein waar je je feestje een bijzondere touch mee kunt geven? Er zijn dan veel verschillende chocoladefonteinen waar je uit kunt kiezen. Hoe kies je echter voor jouw beste chocoladefontein? Je kunt bijvoorbeeld verschillende modellen met elkaar vergelijken om na te gaan welke beschikt over de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de hoeveelheid chocolade waar een bepaald model voor geschikt is. Voor echte chocoladeliefhebbers is een variant voor 900 gram chocola perfect. Klinkt een dergelijk model ook ideaal voor jou? Dan kun je kiezen voor de Domo DO916CH – Chocoladefontein. Dit model is wellicht de beste chocoladefontein voor jou, omdat hij geschikt is voor ongeveer 900 gram chocolade. Je gebruikt hiervoor wel speciale chocoladebrokjes, die gemakkelijker smelten. Domo DO916CH - ChocoladefonteinVervolgens vul je deze chocolade aan met een beetje olie en klaar is kees! De juiste verhoudingen zijn vermeld in de handleiding.

Wanneer je hebt gezorgd voor goed gesmolten en soepel stromende chocolade, dan kan de pret beginnen. Je gebruikt de fontein namelijk om elk feestje, maar ook gewoon middagjes samen onvergetelijk te maken. Gasten, familieleden en/of vrienden nemen namelijk stukjes aardbei, soesjes of spekjes aan een prikker en dopen deze etenswaren in warme chocolade. We hebben je intussen laten zien wat jij kunt doen om met de chocoladefontein te zorgen voor een onvergetelijke dag. Echter, wat doet de Domo DO916CH – Chocoladefontein precies? Dit apparaat maakt geen gebruik van een pomp. Hij is echter wel zeer eenvoudig in gebruik, want hij laat de chocolade stromen met behulp van een elektrisch schroefsysteem. Vervolgens bedien je hem met de 2 duidelijke knoppen. De ene dient om de verwarming aan of uit te zetten en de andere gebruik je om de motor al of niet te laten draaien om de chocolade te laten stromen.

Eigenschappen van de Domo DO916CH – Chocoladefontein:

 • Hij verbruikt ongeveer 360 watt en is geschikt voor ongeveer 900 gram chocolade.
 • Doordat er is gezorgd voor afneembare onderdelen, kun je dit apparaat eenvoudiger schoonmaken.
 • Je kunt hem gemakkelijk bedienen, want je hoeft slechts gebruik te maken van 2 duidelijke knoppen.
 • Deze chocoladefontein is stijlvol vormgegeven met een roestvrij stalen behuizing met een mooie glans.
 • Dit model maakt geen gebruik van een pomp, maar laat de chocolade met behulp van een elektrisch schroefsysteem stromen.

3. Excellent Houseware Chocolade fontein

Als je op zoek gaat naar de beste chocoladefontein voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Zo zie je dat er varianten zijn ontwikkeld voor commercieel gebruik en andere voor thuisgebruik. Je komt bovendien fonteinen tegen in verschillende formaten en designs. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren kun je dus kiezen voor jouw favoriete variant. Als je graag een model wil hebben om thuis allerlei lekkernijen in chocola te dopen, dan kun je kiezen voor een relatief compact model. Dergelijke varianten zorgen namelijk voor dezelfde onvergetelijke ervaring als grotere modellen, maar verbruiken minder chocola, wat perfect is als je hem alleen gebruikt om je gezinsleden of enkele vrienden te verwennen. Wij kennen een dergelijk model, dat slechts 32 cm Excellent Houseware Chocolade fonteinhoog is, namelijk de Excellent Houseware Chocolade fontein. Dit model is vanwege het compact formaat en stijlvol design wellicht de beste chocoladefontein voor jou.

Ondanks het compact formaat, zorgt de Excellent Houseware Chocolade fontein toch voor een leuk en lekker moment voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je hem wil gebruiken om een indruk te maken op je vrienden of familieleden of dat je hem op tafel zet om je kinderen blij te maken, want in beide gevallen bezorgt hij onvergetelijke momenten. Snijd dus alvast allerlei fruitsoorten, haal de marshmallows erbij en zet de kleurrijke prikkels klaar, want het wordt een leuke middag! Bij een chocoladefontein is het handig om na te gaan hoe het apparaat precies werkt. In het geval van deze fontein gaat het om een pomp en verwarming, die apart schakelbaar zijn. Zo wordt de chocolade dus verwarmd en vervolgens omhoog gepompt. Aangezien de fonduepan demontabel is, kun je hem na gebruik bovendien gemakkelijk schoonmaken. Het feesten en smullen kan dus meteen beginnen!

Eigenschappen van de Excellent Houseware Chocolade fontein:

 • Met een hoogte van slechts 32 cm is dit model relatief compact.
 • Chocolade wordt in deze fonduepan verwarmd en omhoog gepompt.
 • De pomp en verwarming van deze chocoladefontein zijn apart schakelbaar.
 • Er zijn 3 standen, namelijk verwarmen, verwarmen met motor en er is een uit-stand.
 • Dit model komt in een mooie geschenkverpakking en is daarom ook perfect als cadeau.

4. Fritel Chocolade fontein

Tot nu toe hebben we je verteld over 3 chocoladefonteinen. In dit artikel zijn er dus nog 2 fonteinen waar we je over zullen vertellen. Doordat we je alleen over de allerbeste varianten vertellen, ben je ervan verzekerd dat je kiest voor een super chocoladefontein, ongeacht welke variant je uitkiest. Wanneer je de verschillende modellen met elkaar vergelijkt, kun je letten op verschillende factoren. Zo kun je kijken naar de grootte van het apparaat, het design en natuurlijk ook de functies. Het komt er uiteindelijk op neer dat je wil zorgen voor een onvergetelijke dag en dat je daarom kiest voor een dergelijk apparaat. Dit geldt ook voor personen die de apparaten aanschaffen voor commerciële doeleinden. Is jouw beste chocoladefontein een variant die geschikt is voor thuis, Fritel Chocolade fonteinmaar die ook een prachtig design heeft, zodat je hem ook voor commerciële doeleinden kunt gebruiken? Kies dan voor de Fritel Chocolade fontein.

Wij raden de Fritel Chocolade fontein aan, omdat dit apparaat geschikt is voor thuisgebruik. Hij is bovendien ook de beste chocoladefontein voor jou, omdat je hem desgewenst in kunt zetten voor commercieel gebruik. De fontein is namelijk voorzien van een zeer opvallend en elegant design. De witte kleur maakt dat hij een elegante uitstraling heeft, maar de blauwe LED verlichting zorgt ervoor dat hij aandacht trekt. Hierdoor krijg je ook gemakkelijker klanten als je hem voor commerciële doeleinden gebruikt. Hoe bedien je hem? Je gebruikt het LED display met de aan-/uitknop om hem te bedienen. Hij werkt bovendien op zowel elektriciteit als batterijen. Dit komt doordat er is gezorgd voor een geïntegreerde batterij. Deze batterij kun je opladen op het oplaadstation. Hierdoor heb je ook niet continu netstroom nodig om met het apparaat te werken. Na gebruik kun je het apparaat uitnemen en de verschillende onderdelen in de vaatwasmachine reinigen.

Eigenschappen van de Fritel Chocolade fontein:

 • Hij werkt met een geïntegreerde batterij.
 • Je krijgt er een oplaadstation bij om hem op te laden.
 • Bij aankoop van deze fontein krijg je 6 vorkjes meegeleverd.
 • De chocoladefontein bedien je door middel van de knoppen op het LED display.
 • Voor een prachtige uitstraling is dit apparaat voorzien van een witte kleur en blauwe LED verlichting.

5. Ariete Chocoladefontein

We hebben gezien dat verschillende chocoladefonteinen beschikken over verschillende formaten en ook verschillende designs. Je kunt dus kiezen voor een variant die bij jouw behoeften past. Maakt het voor jou niet zoveel uit hoe groot de fontein is, maar wil je gewoon de mogelijkheid hebben om verschillende soorten chocolade te smelten in het apparaat? Dan kennen wij de beste chocoladefontein voor jou, namelijk de Ariete Chocoladefontein. Dit model is zeker een aanrader, omdat hij veel mogelijkheden heeft. Over het algemeen zie je bij chocoladefonteinen dat er gebruik wordt gemaakt van bruine, melkchocolade. Echter, er zijn ook liefhebbers van pure chocola en anderen die dol zijn op witte chocola. Daar kun je met deze fontein op inspelen. Ariete ChocoladefonteinJe gebruikt namelijk de chocoladesoort waar jouw vrienden of familieleden van houden. Smelt er dus witte, melk of pure chocolade mee en geniet van lekkere desserts.

Nadat je chocolade hebt gesmolten en hebt gezet in de Ariete Chocoladefontein, zorgt de schroef van het apparaat ervoor dat de chocola wordt bewogen door de machine. Hierdoor verschijnt er een mooie fontein die je gebruikt om allerlei lekkernijen zoals bananen, aardbeien of andere lekkere toetjes in te dopen. Je kunt de avond op die manier heerlijk afsluiten. Als eigenaar van de fontein is het jouw taak om de fontein na gebruik weer schoon te maken. Je hoeft je bij deze fontein echter geen zorgen te maken over het schoonmaakwerk, omdat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. Dit komt doordat de verschillende onderdelen losgemaakt kunnen worden, zodat je ze in een sopje kunt doen. Hierna is hij weer klaar voor het volgend gebruik. Hij is bovendien ook de beste chocoladefontein voor jou, omdat hij een prachtig retro design uit de jaren 50 heeft met een glossy rode kleur.

Eigenschappen van de Ariete Chocoladefontein:

 • Dit model wordt het middelpunt van elk feest of diner dankzij zijn prachtig retro design.
 • Je kunt verschillende chocoladesoorten smelten en gebruiken in deze chocoladefontein.
 • Doordat je de verschillende onderdelen los kunt maken, kun je deze fontein na gebruik gemakkelijk reinigen.
 • In de handleiding van deze chocoladefontein zitten er handige tips om de chocolade nog net een beetje lekkerder te maken.
 • Er is een schroef in de fontein die ervoor zorgt dat chocola door de machine wordt bewogen waarna er een mooie fontein verschijnt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>