De Beste Contactgrill Uit 2019? Bekijk de review van de Professionele Elektrische Grillplaat

Ben jij net zoals velen van ons dol op gegrilde broodjes en andere gegrilde gerechten? Dan is het handig om op zoek te gaan naar de beste contactgrill. Dit multifunctioneel apparaat is ideaal om broodjes, tosti’s, panini’s en zelfs croque monsieurs te grillen. Tegelijkertijd kun je er ook vlees, vis en groenten in grillen. Er zijn verschillende soorten contactgrills verkrijgbaar. Zo zijn er modellen die alleen beschikken over een helemaal dichte stand. Weer andere modellen beschikken over een half open stand om slechts 1 kant van je voeding te grillen. Er zijn zelfs grills die volledig opengeklapt kunnen worden, waardoor ze als tafelgrill gebruikt kunnen worden. Je krijgt bij bepaalde grills ook handige platen erbij. Je kunt je voedsel op een gezonde manier bereiden door gebruik te maken van de beste contactgrill voor jouw behoeften. Wij helpen je om hem te vinden!

Beste contactgrill van 2019

Om je zoektocht naar de beste contactgrill verder te vergemakkelijken, hebben we de onderstaande tabel voor je gemaakt. Hier zie je bij de 10 best verkochte modellen waar je elk model voor kunt gebruiken. Aan de hand van jouw behoeften kun je dus de contactgrill van jouw dromen uitkiezen.

 Product naamGebruik als: 
1.Tefal Multisnack SW854Dwafel-, poffertjes-, panini- en tostigrillMeer info »
2.Domo DO9056Ctosti-ijzerMeer info »
3.Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050vlees-, groente- en panini- en tostigrillMeer info »
4.Tefal XL Health Grill GC6000vlees-, groente-, panini- en tostigrillMeer info »
5.Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro
wafel-, panini- en tostigrillMeer info »
6.Tefal SM193D Croc Timepanini- en tostigrillMeer info »
7.Philips HD4467
vlees-, groente-, panini-, tosti- en tafelgrillMeer info »
8.Tefal Minute Grill GC2058
vlees-, groente-, panini- en tostigrillMeer info »
9.Nova Multi Grill 4-in-1wafel-, panini- en tostigrillMeer info »
10.Tristar GR-2840vlees-, groente-, panini-, tosti- en tafelgrillMeer info »

1. Tefal Multisnack SW854D

Tefal Multisnack SW854DBen je op zoek naar de beste contactgrill voor jouw behoeften? Dan is het handig om te kijken naar de verschillende gebruiksmogelijkheden. Vind je het een waar plezier om wafels, poffertjes, panini’s en tosti’s te grillen? Dan is de Tefal Multisnack SW854D wellicht de beste contactgrill voor jou. Dit model kun je gebruiken als panini-, poffertjes-, tosti- en wafelgrill. Hij is hierdoor zeer veelzijdig. Met dit apparaat in huis is elk moment van de dag een feest. Het doet er niet toe of je eten maakt voor alleen jezelf, jezelf en je partner of het hele gezin. Je kunt dit apparaat namelijk voor elke situatie gebruiken. Dit komt mede doordat hij wordt geleverd met 4 verschillende soorten platen. Deze platen beschikken zelfs over een antiaanbaklaag en zijn vaatwasmachinebestendig. Het gebruiksgemak neemt hierdoor toe.

Als je de Tefal Multisnack SW854D contactgrill gebruikt, dan heb je niet allerlei verschillende apparaten nodig. Je kunt namelijk gewoon de platen verwisselen om te zorgen voor gevarieerde kookresultaten. Er is een speciale plaat voor wafels, een andere voor tosti’s, weer een andere voor poffertjes en een laatste voor panini’s. Door optimaal gebruik te maken van de verschillende platen, verras je niet alleen jezelf, maar ook je familie en vrienden met de lekkerste snacks. Je hoeft je niet eens zorgen te maken dat de ingrediënten blijven vastplakken op de platen, omdat deze een antiaanbaklaag hebben. Hierdoor kun je zonder vet gezonde lekkernijen klaarmaken. Nadat je al je favoriete gerechten hebt bereid en je lekker hebt gegeten, kun je de contactgrill gemakkelijk schoonmaken en vervolgens netjes opbergen.

Voordelen van de Tefal Multisnack SW854D:

 • Dit apparaat is multifunctioneel.
 • Je kunt deze contactgrill uitbreiden met andere bakplaten.
 • Het is mogelijk om de bakplaten in de vaatwasmachine te reinigen.
 • Bij aankoop krijg je er 4 bakplaten bij voor het bereiden van allerlei lekkernijen.
 • De bakplaten kunnen stijlvol worden opgeborgen in het opbergsysteem in de vorm van een boek.

Nadelen van de Tefal Multisnack SW854D:

 • Je krijgt er geen gladde bakplaten bij.
 • Hij kan niet gebruikt worden als tafelgrill.
Klik hier voor de beste prijs

2. Domo DO9056C

Domo DO9056CZoek je naar de beste contactgrill voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan aan welke eisen een dergelijk model moet voldoen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je alleen tosti’s wil maken. Dan heb je geen geavanceerd apparaat nodig. Je kunt met een eenvoudig tosti-ijzer ook het gewenste resultaat bereiken. Bij de eenvoudige modellen kun je er meestal ook gemakkelijker mee omgaan. Wij kennen een model zonder toeters en bellen, namelijk de Domo DO9056C. Dit model is de beste contactgrill voor jou, omdat hij gemakkelijk is te gebruiken. Hij beschikt ook niet over allerlei onnodige functies. Je maakt er gewoon je tosti’s mee en smult vervolgens van deze lekkernijen. Doordat hij snel opwarmt, ben je zelfs in een mum van tijd klaar met de bereiding.

Wanneer je kiest voor de Domo DO9056C, dan kies je voor een tosti-ijzer dat speciaal is ontworpen voor groter, Nederlands brood. Je kunt in dit ijzer grote broodjes grillen, omdat de bakplaten een extra grote tostivorm hebben. Hierdoor heb je 50% meer bakoppervlak tot je beschikking vergeleken met de klassieke tostiapparaten. Met dit apparaat in huis hoef je je geen zorgen te maken over lekkernijen die blijven plakken op de bakplaat. De contactgrill is namelijk voorzien van een antiaanbaklaag, die ervoor zorgt dat de tosti’s niet blijven plakken. Er is ook gedacht aan jouw veiligheid. Daarom beschikt het apparaat over een koele behuizing. Je brandt je vingers dus niet aan de buitenkant. Nadat je je lekkernijen hebt klaargemaakt, kun je de contactgrill eenvoudig opbergen. Klik gewoon de sluiting dicht en zet het apparaat bijvoorbeeld rechtop in je keukenkast.

Voordelen van de Domo DO9056C:

 • Hij wordt snel warm.
 • Je brandt je vingers niet aan de buitenkant, want hij heeft een koele behuizing.
 • Er is een antiaanbaklaag die ervoor zorgt dat er geen etensresten blijven plakken aan de grill.
 • De contactgrill beschikt over een handig formaat waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen.
 • Dit apparaat is geschikt voor groter, Nederlands brood, omdat hij beschikt over extra grote bakplaten.

Nadelen van de Domo DO9056C:

 • Je kunt de temperatuur niet zelf instellen.
 • Dit apparaat is niet vaatwasmachinebestendig.
Klik hier voor de beste prijs

3. Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050

Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050Als je zoekt naar de beste contactgrill voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om te kijken naar de verschillende functies. Sommige mensen verkiezen een eenvoudig model en weer andere mensen vinden een multifunctioneel model beter. Behoor jij tot de tweede groep? Dan is het handig om te kiezen voor een grill die je kunt gebruiken voor het bereiden van zowel vlees, groente, panini’s als tosti’s. Wij kennen een dergelijk model dat wellicht goed bij je zal passen, namelijk de Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050. Hij is de beste contactgrill voor jou, omdat je hem kunt gebruiken als vlees-, panini-, tosti- en groentegrill. Je kunt bovendien kiezen uit 2 kookstanden om steeds gevarieerde gerechten op tafel te zetten. Met de ene stand grill je je voeding en met de andere stand barbecue je jouw lekkernijen.

Natuurlijk is het prettig wanneer je contactgrill beschikt over diverse functies. Echter, dat is niet het enige waar je naar kijkt. Het is ook belangrijk om te kijken naar het gebruiks- en reinigingsgemak. Daar heeft de fabrikant van de Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050 contactgrill aan gedacht. Daarom hebben zij ervoor gezorgd dat dit apparaat gemakkelijk is in gebruik. Hij beschikt namelijk over een indicatorlampje dat je laat weten wanneer het apparaat klaar is voor gebruik. Hierna zet je jouw voedingsmiddel erin, waarna het apparaat zijn werk doet. Afhankelijk van het gerecht dat je wil bereiden, kunnen er verschillende temperaturen nodig zijn. Daarom is de temperatuur van dit apparaat te regelen. Je maakt hiervoor gebruik van de thermostaat. Ook de reiniging van de contactgrill is een fluitje van een cent. Dit komt doordat het apparaat is voorzien van uitneembare anti-aanbakplaten en een opvangbakje. Beiden zijn vaatwasmachinebestendig.

Voordelen van de Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050:

 • Dit model is bruikbaar als tafelgrill.
 • Je kunt zelf de temperatuur op de grill aanpassen.
 • Hij heeft een hoog vermogen, waardoor je gerechten snel klaar zijn.
 • Er kunnen veel verschillende gerechten bereid worden op deze contactgrill.
 • Zijn grillplaten zijn uitneembaar, dus je kunt de contactgrill gemakkelijk schoonmaken.
 • De antiaanbaklaag op de grillplaten zorgt ervoor dat er geen etensresten blijven plakken.

Nadelen van de Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050:

 • De contactgrill is niet voorzien van een vergrendelclip.
 • Je moet je eten zelf in de gaten houden, want het apparaat heeft geen timer.
Klik hier voor de beste prijs

4. Tefal XL Health Grill GC6000

Tefal XL Health Grill GC6000Zoek je naar de beste contactgrill voor jouw behoeften? Dan is het handig om na te gaan voor hoeveel personen je er gerechten op wil bereiden. Sommige modellen zijn namelijk compact en daarom geschikt voor kleine gezinnen. Andere modellen daarentegen zijn speciaal gemaakt voor grotere gezinnen. Heb je een relatief groot gezin of wil je gewoon in staat zijn om gerechten voor maximaal 8 personen tegelijk te bereiden? Dan is de Tefal XL Health Grill GC6000 de beste contactgrill voor jou. Dit model is speciaal vervaardigd voor mensen die voor grotere groepen willen koken. Op dit apparaat kun je diverse gerechten bereiden voor maximaal 8 personen tegelijk. Hij is zelfs multifunctioneel, dus je kunt er behalve tosti’s en panini’s ook vlees en groente op grillen.

We hebben je nu verteld dat je op de Tefal XL Health Grill GC6000 contactgrill voor een grote groep kunt koken. Alleen weet je nog niet waarom dat mogelijk is. De contactgrill beschikt over een oppervlakte van 800 cm2, die het mogelijk maakt om voor meerdere mensen tegelijk eten te bereiden. Dit apparaat, dat ook gebruikt kan worden als tafelgrill, beschikt over een hoog vermogen, een regelbare thermostaat en zelfs een antiaanbaklaag. Het hoge vermogen geeft de grill de kracht om superieure prestaties te leveren. De regelbare thermostaat zorgt er daarnaast voor dat je optimaal de temperatuur kunt instellen, waardoor je verschillende gerechten kunt klaarmaken. Daarnaast zorgt de antiaanbaklaag ervoor dat je voeding niet blijft plakken aan de grill. Maak gebruik van de grill- en barbecuestand van dit apparaat en maak de lekkerste gerechten klaar.

Voordelen van de Tefal XL Health Grill GC6000:

 • Dit apparaat bereikt snel de gewenste temperatuur.
 • Het snoer van deze contactgrill kun je gemakkelijk opbergen.
 • De grillplaten zijn uitneembaar en vaatwasmachinebestendig.
 • Hij is zeer veelzijdig dus je kunt er allerlei gerechten op klaarmaken.
 • Je kunt op de contactgrill voor een grote groep lekkernijen bereiden.
 • Mede dankzij de antiaanbaklaag kun je de grill gemakkelijk schoonmaken.

Nadelen van de Tefal XL Health Grill GC6000:

 • Er is geen timer, dus je moet de voortgang zelf in de gaten houden.
 • Bij aankoop van dit model krijg je er geen wafelplaten of vlakke platen bij.
Klik hier voor de beste prijs

5. Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro

Nova Multi & Sandwich Grill Compact ProBen je op zoek naar de beste contactgrill voor jouw behoeften? Er zijn verschillende manieren om je droommodel te vinden. Sommige mensen kijken naar het vermogen van het apparaat. Weer anderen vinden het belangrijk dat het apparaat een groot kookoppervlak heeft. Er zijn zelfs mensen die juist op zoek gaan naar een compacte contactgrill. Echter, je kunt ook naar andere eigenschappen kijken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kijkt naar de voedingsmiddelen die je in de grill kunt zetten. Misschien heb je geen behoefte aan het bereiden van groente en vlees op de grill. Dan ben je wellicht iemand die dol is op deeggerechten op de grill. De beste contactgrill voor jou is dan de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro. Hij is namelijk te gebruiken als grill voor tosti’s, wafels en panini’s.

Hoewel dit apparaat voornamelijk is ontworpen om deeggerechten te grillen, heeft hij ook andere functies. De naam is niet zomaar “Multi”. Hij kan namelijk ook gebruikt worden om groente en vlees te grillen. Dit komt doordat hij beschikt over verwisselbare platen. De platen zorgen ervoor dat het apparaat perfect is voor diverse bereidingen. Als je bijvoorbeeld tosti’s wil bereiden, dan kun je gebruik maken van de tostiplaten. Deze platen voorkomen dat kaas uit de bakjes van de plaat loopt wanneer je de tosti roostert. Er zijn echter ook geribbelde platen. Deze zorgen ervoor dat je het apparaat kunt gebruiken om te grillen. Je kunt zelfs gebruik maken van de geblokte platen. Deze geven je de optie om zoete wafels voor ontbijt te maken. Na gebruik kun je de losse platen reinigen in de vaatwasmachine.

Voordelen van de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro:

 • Hij is compact.
 • Je kunt de losse platen van de contactgrill reinigen in de vaatwasmachine.
 • Er zijn verschillende platen waardoor je variërende gerechten kunt bereiden.
 • Deze contactgrill is voorzien van een snoeropbergmogelijkheid en een vergrendelclip.
 • De platen van de grill beschikken over een antiaanbaklaag, waardoor je geen olie of boter hoeft te gebruiken.

Nadelen van de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro:

 • De contactgrill is niet voorzien van een vetafvoer.
 • Dit model beschikt over slechts 1 temperatuurstand.
Klik hier voor de beste prijs

6. Tefal SM193D Croc Time

Tefal SM193D Croc TimeIn je zoektocht naar de beste contactgrill ben je al meerdere modellen tegengekomen. Natuurlijk heeft elke grill zijn eigen unieke en aantrekkelijke eigenschappen. Daarom is het handig om te letten op specifieke punten zoals de grootte, de prijs en de functies. Een belangrijk aspect dat we soms vergeten is de veiligheid. Vooral als je weet dat andere leden van je gezin ook gebruik zullen maken van de grill. Als veiligheid voor jou belangrijk is, dan is de Tefal SM193D Croc Time de beste contactgrill voor jou. Dit apparaat is namelijk speciaal ontworpen met jouw veiligheid in gedachten. Daarom is hij voorzien van een geïsoleerde handgreep en beveiligingsclip. Deze zorgen ervoor dat het tosti-ijzer veilig is in gebruik. Behalve veilig is hij ook eenvoudig in gebruik en zelfs gemakkelijk op te bergen.

Kiezen voor de Tefal SM193D Croc Time contactgrill betekent kiezen voor een apparaat om de lekkerste panini’s en tosti’s te grillen. Voor het grillen van al je lekkernijen volg je de instructies van de indicatielampjes. Zo is er een indicatorlampje dat je laat zien wanneer het apparaat aan is. Natuurlijk wil je ook weten wanneer je gerecht klaar is om opgediend te worden. Daar heeft de fabrikant aan gedacht. Daarom is er ook een lampje dat je laat zien wanneer het apparaat klaar is. Je weet dus precies in welke fase de contactgrill zich bevindt. Nadat je je lekkernijen hebt klaargemaakt en opgediend, ga je over tot de reiniging van de grill. Het schoonmaken van de grill is eenvoudig, omdat zijn platen beschikken over een antiaanbaklaag. Is hij helemaal schoon? Dan kun je de contactgrill verticaal opbergen. Er is zelfs een snoeropbergmogelijkheid zodat je ruimte bespaart.

Voordelen van de Tefal SM193D Croc Time:

 • Deze contactgrill wordt snel warm.
 • Het is gemakkelijk om de contactgrill op te bergen.
 • Je kunt de platen gemakkelijk reinigen, dankzij de antiaanbaklaag.
 • De indicatorlampjes laten je goed zien in welke fase het apparaat zich bevindt.
 • Hij is voorzien van een deksel met vergrendeling, dat ervoor zorgt dat panini’s mooi plat worden.

Nadelen van de Tefal SM193D Croc Time:

 • Je krijgt er geen extra bakplaten bij.
 • Aangezien de grillplaten niet verwijderbaar zijn, moet je het apparaat in zijn geheel reinigen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Philips HD4467

Philips HD4467Zoek je naar de beste contactgrill voor jouw behoeften? Aan welke eigenschappen moet een dergelijk model voor jou voldoen? Je kunt kiezen voor een compact model, waar je gezonde gerechten op kunt bereiden. Aangezien sommige modellen enkel geschikt zijn om tosti’s klaar te maken, is het belangrijk om ook naar de functionaliteiten te kijken. Wij kennen een gezondheidsgrill die perfect bij je zal passen, omdat hij multifunctioneel is. Hier verwijzen we naar de Philips HD4467. Dit model is de beste contactgrill voor jou, omdat hij zeer hoge temperaturen kan bereiken. Hierdoor blijft de smaak van je voedsel volledig behouden. Als je bovendien kijkt naar de verschillende bereidingsmogelijkheden van dit apparaat, dan zal je aangenaam verrast zijn. Je kunt er namelijk tosti’s, groente, vlees en panini’s op grillen. Hij is ook perfect als tafelgrill.

Als je ’s morgens opstaat en je moet ontbijt voor het hele gezin maken, dan kun je met je handen in het haar zitten. Er is namelijk vaak te weinig tijd om voeding voor iedereen te bereiden en jezelf ook nog klaar te maken om op tijd aan het werk te zijn. Met de Philips HD4467 contactgrill in huis, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Hij beschikt namelijk over platen die snel opwarmen, waardoor je snel aan de slag kunt gaan. Tegelijkertijd behouden deze platen hun temperatuur voor een superieur resultaat. De platen van dit apparaat kunnen zelfs zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt. Hierdoor past de contactgrill zich aan jouw kookstijl aan. Hij is bovendien te gebruiken als zowel tafelgrill, contactgrill en zelfs ovengrill. Voor nog betere resultaten, kun je de thermostaat instellen. Hierdoor zorg je bij elk gerecht voor de perfecte temperatuur.

Voordelen van de Philips HD4467:

 • Smaken blijven behouden, dankzij de hete grillplaat.
 • Dankzij de antiaanbaklaag blijft je voeding niet aan de grillplaten vastzitten.
 • Je kunt de thermostaat instellen om bij elk gerecht te zorgen voor de ideale temperatuur.
 • Desgewenst kun je de grill schuin plaatsen om ervoor te zorgen dat overtollig vet eruit loopt.
 • Het is mogelijk om de grill verticaal op te bergen, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt.
 • Hij beschikt over vaatwasmachinebestendige onderdelen zodat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken.

Nadelen van de Philips HD4467:

 • Hij beschikt niet over een timer.
 • Deze grill is niet voorzien van een bakje waar je vet in kunt opvangen.
Klik hier voor de beste prijs

8. Tefal Minute Grill GC2058

Tefal Minute Grill GC2058Als je zoekt naar de beste contactgrill voor jouw behoeften, dan kun je uitkijken naar een model dat grillen voor je vereenvoudigt. Daarnaast kan het dat je het handig vindt om meerdere gerechten te kunnen bereiden op de grill. Hierdoor heb je niet een heleboel verschillende apparaten nodig om je gezin te voorzien van lekker eten. Moet het ideale model voor jou ook gemakkelijk zijn om schoon te maken? Dan kennen wij de perfecte grill voor jou. Hier verwijzen we naar de Tefal Minute Grill GC2058. Dit model is de beste contactgrill voor jou, omdat hij ervoor zorgt dat je gemakkelijk kunt grillen. Daarnaast is hij te gebruiken als tosti-, vlees-, groente- en paninigrill. De fabrikant begreep ook dat de meeste mensen niet houden van opruimen. Daarom is deze contactgrill gemakkelijk schoon te maken.

Om te zorgen voor gevarieerde gerechten en gevarieerde bereidingen, beschikt deze contactgrill over 2 bereidingsmogelijkheden. Zo kun je hem gebruiken om lekkernijen te grillen, maar hij doet het ook goed als barbecue. Hierdoor kun je diverse ingrediënten uitproberen om allerlei voedingsmiddelen klaar te maken op de grill. Het doet er niet toe welk gerecht je het liefst klaarmaakt, omdat elk gerecht eenvoudig wordt bereid. Dit komt mede doordat de platen van de grill beschikken over een antiaanbaklaag. Hierdoor hoef je geen vet of olie toe te voegen wanneer je het apparaat gebruikt om lekkernijen klaar te maken. Je kunt dan ook wat gezonder leven. De mogelijkheden op dit apparaat zijn eindeloos. Wanneer je klaar bent met de grill, dan kun je hem eenvoudig, staand opbergen. Hierdoor past hij in elke keuken.

Voordelen van de Tefal Minute Grill GC2058:

 • Hij beschikt over handige antislipvoetjes.
 • Het is mogelijk om hem staand op te bergen.
 • De bakplaten zijn uitneembaar en vaatwasmachinebestendig.
 • Dit model is gemakkelijk te gebruiken, dankzij het controlelampje.
 • Je kunt zelf de temperatuur instellen door gebruik te maken van de thermostaat.
 • Dankzij het vermogen van 1600 Watt kun je snel een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Nadelen van de Tefal Minute Grill GC2058:

 • Deze contactgrill is niet voorzien van een timer.
 • Je krijgt er geen vlakke platen of wafelplaten bij.
Klik hier voor de beste prijs

9. Nova Multi Grill 4-in-1

Nova Multi Grill 4-in-1Ben je dol op gerechten die van deeg zijn gemaakt? Denk hierbij aan heerlijke tosti’s, knapperige, zoete wafels en smakelijke panini’s. Begin je net zoals wij ook te watertanden? Dan is het tijd om je eigen contactgrill aan te schaffen. Natuurlijk kies je niet voor het eerste model dat je tegenkomt. Het is belangrijk om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Aan de hand van deze vergelijking kun je de beste contactgrill uitkiezen. Weet je van tevoren dat jouw droomcontactgrill speciaal is ontworpen om de lekkerste wafels, panini’s en tosti’s te grillen? Dan is de Nova Multi Grill 4-in-1 de beste contactgrill voor jou. Dit apparaat brengt het gemak van verschillende apparaten met zich mee. Daarom kun je er ook verschillende lekkernijen op bereiden.

Wanneer je gebruik maakt van de Nova Multi Grill 4-in-1 contactgrill, dan kun je gemakkelijk de functies wisselen. Het instellen van een andere functie gaat namelijk gepaard met het gebruik van een andere plaat. Er zijn dus verschillende platen die je kunt gebruiken. Je kunt zelf bepalen welke plaat je wil gebruiken, want alle platen beschikken over een antiaanbaklaag. Hierdoor wordt het grillproces vergemakkelijkt, omdat er geen voeding aan de grillplaten blijft plakken. Deze eigenschap werkt zelfs verder, omdat geen voedingsresten op de grillplaten betekent dat de reiniging ook gemakkelijker wordt. Om het proces goed in de gaten te houden, is dit apparaat voorzien van een indicatielampje. Je kunt daarnaast gebruik maken van de regelbare thermostaat om de temperatuurinstellingen aan te passen. Experimenteer optimaal met dit apparaat en gebruik hem in alle 3 standen, waaronder de tafelgrillstand.

Voordelen van de Nova Multi Grill 4-in-1:

 • Je kunt deze grill ook als tafelgrill gebruiken.
 • De losse platen kunnen in de vaatwasmachine worden gereinigd.
 • Hij is in 3 standen te gebruiken, omdat hij in hoogte verstelbaar is.
 • Er is een antiaanbaklaag op de platen, waardoor je geen olie of boter hoeft te gebruiken.
 • Doordat je verschillende platen krijgt, kun je de grill voor verschillende bereidingen gebruiken.

Nadelen van de Nova Multi Grill 4-in-1:

 • Je moet het kookproces zelf bijhouden, want de contactgrill heeft geen timer.
 • Aangezien de grill niet het meest compacte model is, neemt hij relatief veel ruimte in beslag op het aanrecht.
Klik hier voor de beste prijs

10. Tristar GR-2840

Tristar GR-2840Wanneer je op zoek gaat naar de beste contactgrill voor jouw behoeften, dan zijn er bepaalde eigenschappen waar je naar kijkt. Misschien ben je iemand die sterk op de centjes let. Dan kies je waarschijnlijk voor een aantrekkelijk geprijsd model. Daarnaast kan het ook dat je bepaalde specifieke bereidingsmethoden in gedachten hebt. Aan de hand daarvan kun je ook voor een specifiek model kiezen. Misschien vind je de prijs en de functies minder belangrijk. Het kan voor jou echter van immens belang zijn dat het apparaat beschikt over een vetopvangbak. Met een dergelijke bak voorkom je morserij op je aanrecht. Eventuele vetresten die uit je gerechten lekken worden dan netjes opgevangen. De Tristar GR-2840 heeft niet 1 maar 2 vetopvangbakken. Daarom is hij de beste contactgrill voor jou.

Meteen na de aanschaf van de Tristar GR-2840, merk je dat dit apparaat je leven vergemakkelijkt. Hij is namelijk een fantastisch model met multifunctionele eigenschappen. Zo kun je er op een snelle en gezonde manier vlees op bereiden. Vlees is echter niet het enige gerecht dat je kunt klaarmaken op deze grill. Hij is namelijk ook perfect voor de bereiding van vis, panini’s, groente en tosti’s. Je kunt hem zelfs als tafelgrill gebruiken. Dit komt mede doordat de contactgrill in verschillende posities gebruikt kan worden. Je kunt hem met name als grill gebruiken, maar ook als bakplaat. Hierdoor kun je naar hartenlust experimenteren met het apparaat. Je kunt ook dagelijks de lekkerste gerechten op tafel zetten. Voor extra gebruiksgemak en meer controle over het kookproces beschikt de grill over een thermostaat.

Voordelen van de Tristar GR-2840:

 • Er zijn maar liefst 9 standen waar je uit kunt kiezen.
 • Het is mogelijk om de hoogte van de bakplaten te verstellen.
 • Je kunt veel verschillende gerechten bereiden op deze contactgrill.
 • Als je de grill openklapt op tafel, dan fungeert hij als variatie op de steengrill.
 • Bij deze contactgrill heb je de mogelijkheid om de temperatuur aan te passen.
 • De bakplaten kun je eenvoudig reinigen, want ze beschikken over een antiaanbaklaag.
 • Hij wordt snel warm waardoor je niet veel tijd kwijt bent aan het maken van ontbijt, lunch of het avondeten.

Nadelen van de Tristar GR-2840:

 • Je krijgt er geen vlakke platen of wafelplaten bij.
 • De bakplaten van deze grill kun je niet uitnemen.
 • Het bakproces moet je zelf in de gaten houden, want hij heeft geen timer.
 • Als je tijdens het grillen de hoogte wil verstellen, kan de grill heet aanvoelen.
 • Dit model moet je handmatig reinigen, want hij is niet vaatwasmachinebestendig.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>