De Beste Decoupeerzaag Van 2020? Professionele Beste Koop met laserbegeleider? Zie de review test!

Als je iemand bent die er niet voor schroomt om zelf te klussen, dan komt er al gauw een klus op je pad waarbij het nodig is om te zagen. Na onderzoek gedaan te hebben, kom je erachter dat er verschillende zaagmachines beschikbaar zijn. Echter, jouw oog is gevallen op de decoupeerzagen. Je kunt dit gereedschap namelijk gebruiken voor andere klussen dan een afkortzaag of een cirkelzaag. Nu is het belangrijk om de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften uit te kiezen. Het juiste model kies je aan de hand van verschillende eigenschappen. Je gaat eerst na wat en hoe je wil zagen. Denk bijvoorbeeld aan bochten zagen of juist recht zagen. Natuurlijk houd je ook rekening met de pendelinrichting en de ideale zaagsnelheid. In dit artikel recenseren we de top 10 decoupeerzagen van 2020. Door het artikel te lezen, kun je dus gemakkelijk de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften vinden.

Beste decoupeerzaag van 2020

Wij willen je zoektocht naar de beste decoupeerzaag zo aangenaam mogelijk maken. Daarom verkorten wij deze zoektocht enigszins door je van tevoren informatie te geven over de maximale zaagcapaciteit in hout en metaal. In de onderstaande tabel vind je deze informatie over elk model dat we zullen recenseren. Maak dus gebruik van de tabel om de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften te vinden.

 Product naamMax. zaagcapaciteit hout en metaal: 
1.
Bosch PST 900 PELMax. 90 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 10 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
2.
Makita 4351FCTJMax. 135 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 10 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
3.
Metabo STE 100 QuickMax. 100 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 25 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
4.
Bosch PST 18 LI 1Max. 80 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 5 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
5.
Powerplus POWE30015Max. 65 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 8 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
6.
Bosch PST 650Max. 65 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 4 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
7.
Makita JV0600X1Max. 90 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 10 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
8.
Black & Decker KS801SEK-QSMax. 80 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 5 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
9.
Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu)Max. 55 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 8 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »
10.
Makita 4350FCTJMax. 135 millimeter zaagcapaciteit hout
Max. 10 millimeter zaagcapaciteit metaal
Meer info »

1. Bosch PST 900 PEL

Bosch PST 900 PELZoals je waarschijnlijk al weet, zijn er veel verschillende decoupeerzagen waar je voor kunt kiezen. De kunst is om de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften te selecteren. Het vinden van het ideale model heeft te maken met de eigenschappen waar je naar uitkijkt. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar jezelf om aan de hand daarvan een model uit te kiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een fanatieke doe-het-zelver bent. Dan gebruik je de zaagmachine wellicht regelmatig in en om het huis. Het is hierbij belangrijk dat de decoupeerzaag je niet in de steek laat. Daarom schaf je de Bosch PST 900 PEL aan. Dit model, dat wellicht de beste decoupeerzaag voor jou is, heeft alles voor de fanatieke doe-het-zelver. Hij is namelijk krachtig genoeg om 90 mm in hout te zagen. Daarnaast heeft hij verlichting en zelfs een blaasfunctie, waardoor de zaaglijn schoon wordt gehouden. Werk dus nauwkeurig en gecontroleerd.

Planken worden van dik hout gezaagd. Dit is vooral het geval wanneer je de Bosch PST 900 PEL met een vermogen van 620 watt gebruikt. De decoupeerzaag kan namelijk soepel zagen door stukken hout met een maximale dikte van 9 cm. Daarnaast heeft hij ook de mogelijkheid om door metalen platen te zagen. Deze metalen platen mogen een maximale dikte van 1 cm hebben. Voor efficiëntie tijdens het werken, is het belangrijk om ook na te gaan hoeveel zaagbewegingen het apparaat per minuut maakt. In het geval van deze decoupeerzaag gaat het om 3100 zaagbewegingen per minuut. Hierdoor kun je hem gemakkelijk gebruiken. Het Orbital-pendelmechanisme met 4 standen zorgt bovendien voor een snellere zaagprogressie en een betere loop in bochten. Hierdoor slagen zelfs complexe renovatieklussen. De Bosch SDS-aansluiting zorgt er tevens voor dat je geen gereedschap nodig hebt voor het verwisselen van het zaagblad.

Voordelen van de Bosch PST 900 PEL:

 • De zaagmachine weegt slechts 2,2 kg.
 • Je kunt gemakkelijk, snel en zonder gereedschap de zaagbladen verwisselen.
 • Er is gezorgd voor ingebouwde verlichting waardoor je goed zicht hebt op het werkstuk.
 • Vanwege de variabele snelheid, kun je de zaagsnelheid perfect afstemmen op de verschillende materialen.
 • Het is mogelijk om een stofzuiger op de decoupeerzaag aan te sluiten, waardoor je je werkplek schoon kunt houden.
 • De blaasfunctie zorgt ervoor dat de zaaglijn schoon blijft, waardoor je zicht tijdens het zagen niet wordt belemmerd.

Nadelen van de Bosch PST 900 PEL:

 • Je krijgt er slechts 1 zaagblad bij.
 • Doordat constante elektronica ontbreekt, kan het toerental bij zware zaagklussen afnemen.

2. Makita 4351FCTJ

Makita 4351FCTJAls je zoekt naar de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst na te gaan hoe je het apparaat wil gebruiken. Het is namelijk zo dat een model voor een af-en-toe gebruiker in de meeste gevallen niet geschikt is voor een professional. Daarnaast is het belangrijk om bij de verschillende modellen na te gaan welke accessoires je meegeleverd krijgt. Is het voor jou belangrijk om een zaagmachine voor professioneel gebruik aan te schaffen? Wil je er bovendien meerdere zaagbladen bij krijgen? Dan is de Makita 4351FCTJ wellicht de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften. Door dit model aan te schaffen, kies je voor een complete set. Je krijgt er namelijk allerlei accessoires bij, waaronder meerdere zaagbladen. De gehele set komt bovendien in een nette koffer, waardoor je de verschillende accessoires netjes kunt opbergen.

We hebben al gesproken over de verschillende accessoires die je krijgt bij aankoop van de Makita 4351FCTJ decoupeerzaag. Echter, we hebben je nog niet verteld om welke accessoires het precies gaat. Je krijgt 6 zaagbladen. Hier gaat het om twee T118A, twee B10 en twee BR13 decoupeerzaagbladen. Je krijgt zelfs een afzuigadapter van 22 x 19 mm, een anti splinterplaat, een glijplaat en een inbussleutel van 4,0 mm. Doordat de 720 watt zaagmachine een toerenregeling heeft, kun je eenvoudig de beste instelling selecteren om te zagen in hout, metaal of kunststof. Je kunt zelfs comfortabel met de decoupeerzaag werken, omdat hij een professionele T-handgreep heeft. Hij absorbeert bovendien de trillingen grotendeels voor extra werkcomfort. Om ook nauwkeurig te kunnen werken, beschikt dit model over ingebouwde verlichting voor goed zicht. Daarnaast blazen de koelluchtkanalen het zaagsel weg voor een nauwkeurige zaaglijn.

Voordelen van de Makita 4351FCTJ:

 • Deze decoupeerzaag ligt prettig in de hand.
 • Dankzij de kantelbare voet is het ook mogelijk om schuin te zagen.
 • Zelfs onder zware belasting blijft het toerental gelijk, dankzij de constante elektronica.
 • De zaagsnelheid is perfect af te stemmen op het te zagen materiaal dankzij de variabele snelheid.
 • Bij aankoop van deze zaagmachine krijg je maar liefst 6 zaagbladen zodat je direct aan de slag kunt gaan.
 • Het is mogelijk om een stofzuiger aan te sluiten op deze zaagmachine om je werkplek schoon te houden.
 • Ook op minder verlichte werkplekken heb je goed zicht op het werkstuk, want de decoupeerzaag heeft ingebouwde verlichting.

Nadelen van de Makita 4351FCTJ:

 • Je krijgt er geen zij- of cirkelgeleider bij.
 • Hij weegt 2,5 kg, dus de decoupeerzaag is relatief zwaar.

3. Metabo STE 100 Quick

Metabo STE 100 QuickAls je regelmatig gebruik maakt van een decoupeerzaag, dan is het belangrijk dat je een krachtig model uitkiest. Dit geldt vooral voor professionals. Als professionele gebruiker ben je namelijk langdurig en intensief bezig. Je kunt dan niet kiezen voor een model dat het binnen de kortste keren laat afweten. Wij kennen een krachtige decoupeerzaag voor professionals. Hier verwijzen wij naar de Metabo STE 100 Quick. Dit model is wellicht de beste decoupeerzaag voor jou, omdat hij zeer krachtig is. Hierdoor is hij perfect voor langdurig en intensief gebruik door een professional. Aangezien je hem langdurig zal gebruiken, is er gezorgd voor een smal en licht ontwerp. Hierdoor kun je gecontroleerd werken met de 710 watt decoupeerzaag. Aangezien hij beschikt over 4 pendelstanden, een kantelbare voet en een variabele snelheid, is deze decoupeerzaag perfect in te stellen voor elke klus.

Door te kijken naar de eigenschappen van de Metabo STE 100 Quick decoupeerzaag, kun je concluderen dat dit model prettig is te hanteren. Echter, je kijkt natuurlijk ook naar de functionaliteit. Wil je in hout snijden? Dat is mogelijk met deze zaagmachine! Je kunt er namelijk tot 100 mm diep in hout mee zagen. Zelfs in metaal zagen is mogelijk als je gebruik maakt van deze decoupeerzaag. Het is mogelijk om in metaal tot 25 mm te zagen. Nauwkeurigheid is sowieso ook belangrijk. Daarom kun je de blaasfunctie van dit apparaat inschakelen om te zorgen voor vrij zicht op je zaagsnede. Je kunt hem zelfs op een alleszuiger aansluiten om een schone werkplek te behouden. Bij sommige zaagmachines kan het toerental bij zware belasting afnemen. Dat is echter niet zo bij dit model. Er is namelijk gezorgd voor constante elektronica, waardoor het toerental ook onder zware belasting gelijk blijft.

Voordelen van de Metabo STE 100 Quick:

 • De voet van de decoupeerzaag is kantelbaar, dus je kunt ook prima schuin zagen.
 • Dankzij de extreem smalle vormgeving, is hij perfect te hanteren bij ieder gebruik.
 • Het toerental blijft ook onder zware belasting gelijk dankzij de constante elektronica.
 • Zijn variabele snelheid maakt het mogelijk om de zaagsnelheid af te stemmen op het te zagen materiaal.
 • Doordat de decoupeerzaag een maximale zaagdiepte van 25 mm heeft in metaal, is hij een krachtig model.
 • Er is gezorgd voor een anti-splinterhulpstuk waardoor splinteren tijdens het fijnere zaagwerk wordt tegengegaan.
 • Hij beschikt over een blaasfunctie, waardoor de zaaglijn schoon blijft en je zicht tijdens het zagen niet belemmerd wordt.

Nadelen van de Metabo STE 100 Quick:

 • Je krijgt er geen zaagblad bij.
 • Deze decoupeerzaag heeft geen geïntegreerde verlichting.

4. Bosch PST 18 LI 1

Bosch PST 18 LI 1Wanneer je op zoek gaat naar een bepaald apparaat, dan heb je van tevoren in gedachten hoe je hem precies wil gebruiken. Als je vaker buiten bezig bent en je zoekt naar de beste decoupeerzaag, dan is het handig om te kiezen voor een compact en draadloos model. Natuurlijk kijk je ook naar de gebruiksaanbeveling van de verschillende modellen. Er zijn namelijk zaagmachines voor af-en-toe klussers, fanatieke doe-het-zelvers en zelfs professionals. Ben je geen professional, maar vind je het wel belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om MDF, hout, kunststoffen en hard hout te bewerken? Dan is de Bosch PST 18 LI 1 wellicht de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften. Dit model is draadloos en compact, waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken in de schuur of in je achtertuin. Vanwege het ergonomisch design kun je er ook comfortabel mee werken.

Comfort is belangrijk, maar het is ook belangrijk om naar functionaliteit te kijken. Bij de Bosch PST 18 LI 1 heeft de fabrikant zowel met comfort als met functionaliteit rekening gehouden. Wanneer je dit apparaat gebruikt, werk je namelijk met de hoogste precisie en controle. Dit komt doordat hij beschikt over een innovatieve zaaglijnvizier en een led-werklamp. Er is zelfs gezorgd voor een inschakelbare blaasluchtfunctie, die ervoor zorgt dat je veilig de zaaglijn kunt volgen. Natuurlijk zorgt de lamp voor optimaal zicht op het werkstuk. Voor nog meer werkmogelijkheden is deze decoupeerzaag voorzien van een pendelmechanisme met 4 standen. Hierdoor wordt er gezorgd voor een snellere zaagprogressie en een verbeterde loop in bochten. De low vibration technologie met lineair balansgewicht en een ergonomische softgrip-coating op de handgreep dragen tevens bij aan een verhoogd werkcomfort.

Voordelen van de Bosch PST 18 LI 1:

 • Je krijgt de decoupeerzaag in een handige koffer.
 • Doordat hij op een accu werkt, heb je volledig draadloze vrijheid.
 • Dankzij de ingebouwde verlichting heb je altijd goed zicht op het werkstuk.
 • Zaagbladen kunnen snel en gemakkelijk zonder gereedschap worden verwisseld.
 • Het is mogelijk om een stofzuiger op dit apparaat aan te sluiten voor een schone werkplek.
 • Voor optimaal werkcomfort heeft de decoupeerzaag een compact formaat en een licht gewicht.
 • Er is gezorgd voor een variabele snelheid, waardoor je de zaagsnelheid gemakkelijk en perfect kunt afstemmen op diverse materialen.

Nadelen van de Bosch PST 18 LI 1:

 • Bij aankoop van deze decoupeerzaag krijg je slechts 1 zaagblad.
 • Als je geen reserve accu hebt, moet je de leeggelopen accu eerst laten opladen voordat je verder kunt werken.

5. Powerplus POWE30015

Powerplus POWE30015Ben je een creatieve af-en-toe klusser? Dan zet je jezelf waarschijnlijk af en toe in om allerlei mooie projecten gedaan te krijgen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een vogelhuisje bouwt. Natuurlijk kun je ook een mooie brievenbus ontwerpen. In beide gevallen is het belangrijk dat je de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften in huis hebt. Laat je daarom verrassen door de Powerplus POWE30015 aan te schaffen. Dit model is wellicht de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften, omdat hij je laat zien dat hij veel kan. Zo is dit model compact voor werkcomfort en een eenvoudige opberging, maar hij is ook zeer flexibel. Je kunt er dus gemakkelijk en nauwkeurig krappe bochten en gebogen lijnen mee zagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om er kaarsrecht en op maat mee te zagen. Je krijgt er namelijk een zijgeleider bij. Voor hoeken tot 45 graden komt de kantelbare voet goed van pas.

Wanneer je de Powerplus POWE30015 eenmaal in huis hebt, profiteer je bovendien van nog meer voordelen. De decoupeerzaag heeft namelijk maar liefst 4 pendelstanden. Hierdoor heb je de kracht om zelfs door harder materiaal te zagen. Als we naar de zaagcapaciteit kijken, zien we dat je met deze decoupeerzaag tot 65 mm in hout en tot 8 mm in staal kunt zagen. Afhankelijk van de zaagklus is het belangrijk om soms traag of juist sneller te zagen. Daarom stel je zelf de snelheid van deze zaagmachine in. Deze snelheid kun je via een draaiwieltje kiezen. Vervolgens stel je dus zelf in of je traag en precies zaagt of dat je het apparaat juist sneller en krachtiger laat zagen. Voor vrij zicht op de zaaglijn, werken in een schone omgeving en voorkomen dat je zaagstof inademt, kun je de zaagmachine aansluiten op een stofzuiger. Deze stofzuiger vangt vervolgens het stof op.

Voordelen van de Powerplus POWE30015:

 • Je kunt zaagbladen snel en gemakkelijk zonder gereedschap verwisselen.
 • Deze decoupeerzaag beschikt over een soft grip voor verhoogd werkcomfort.
 • Sluit een stofzuiger aan op de zaagmachine om je werkplek schoon te houden.
 • Voor goed zicht op het werkstuk maak je gebruik van de ingebouwde verlichting.
 • Stem de zaagsnelheid perfect af op diverse materialen door de snelheid in te stellen.
 • Er is gezorgd voor constante elektronica waardoor het toerental gelijk blijft bij het uitvoeren van zwaardere zaagklussen.

Nadelen van de Powerplus POWE30015:

 • Bij aankoop van deze decoupeerzaag krijg je slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Met een gewicht van 2,3 kg is deze zaagmachine niet het lichtste exemplaar op de markt.
 • Aangezien de decoupeerzaag een snoer van 2 meter heeft, heb je niet veel bewegingsruimte.

6. Bosch PST 650

Bosch PST 650Sommigen van ons worden geboren met een bepaalde gave. Echter, de meesten van ons moeten eerst oefenen voordat we ergens goed in worden. Voor het klaren van klussen geldt deze regel ook. Zoek je daarom naar de beste decoupeerzaag voor beginners? Dan kennen wij een model dat wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Bosch PST 650. Dit model vinden we de beste decoupeerzaag voor jou, omdat hij zeer praktisch is, maar ook schittert met een compact formaat, een licht gewicht en een goede hanteerbaarheid. Wanneer je deze zaagmachine in huis hebt, dan kun je allerlei eenvoudige zaagklussen klaren. Je verkrijgt er namelijk exacte en precieze zaagranden mee. Natuurlijk draagt de geïntegreerde, individueel inschakelbare blaasfunctie ook zijn steentje bij. Deze functie verwijdert namelijk zaagspanen snel en betrouwbaar, waardoor je ononderbroken goed zicht hebt op de zaaglijn.

Als beginneling kun je natuurlijk altijd een beetje extra hulp gebruiken. Daar heeft de fabrikant van de Bosch PST 650 decoupeerzaag rekening mee gehouden. Daarom is er bij dit model gezorgd voor een vergrote zaagvoetplaat. Deze maakt de geleiding van de zaagmachine eenvoudiger. Er is zelfs gezorgd voor een balansgewicht, dat ervoor zorgt dat de trillingen van het zaagblad, die door lineaire bewegingen ontstaan, tot een minimum worden gereduceerd. Hierdoor werkt het apparaat uitermate precies. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die de decoupeerzaag met zich meebrengt. Zo kun je laminaat leggen, plinten inkorten en zelfs schapplanken op maat zagen. In hout is het namelijk mogelijk om tot 65 mm diepte te zagen. Bij aluminium ligt de maximale zaagdiepte bij 10 mm en bij metaal bij 4 mm. Dankzij de krachtige 500 watt motor klaar je dus ook zware klussen met gemak.

Voordelen van de Bosch PST 650:

 • Deze decoupeerzaag is aantrekkelijk geprijsd.
 • Als je er een stofzuiger op aansluit, kun je je werkplek schoonhouden.
 • Je kunt gemakkelijk en snel zaagbladen zonder gereedschap verwisselen.
 • Hij weegt slechts 1,6 kg waardoor deze decoupeerzaag licht en comfortabel is in gebruik.
 • Zijn voet is kantelbaar, dus je kunt ook gemakkelijk schuin zagen met deze decoupeerzaag.
 • Er is gezorgd voor een blaasfunctie, waardoor de zaaglijn schoon blijft en je zicht tijdens het zagen niet wordt belemmerd.

Nadelen van de Bosch PST 650:

 • Je kunt de zaagsnelheid niet aanpassen naar het te zagen materiaal.
 • Bij aankoop van deze decoupeerzaag krijg je er alleen een decoupeerzaagblad voor hout, een T 144 D model, bij.

7. Makita JV0600X1

Makita JV0600X1Als je zoekt naar de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften, kom je verschillende modellen tegen. Zo zie je modellen voor af-en-toe klussers, andere varianten voor fanatieke doe-het-zelvers en zelfs zaagmachines voor professionals. Aan de hand van jouw behoeften, kun je op verschillende eigenschappen letten om zo het ideale model uit te kiezen. Zoals je waarschijnlijk is opgevallen, zijn er modellen met een variabele snelheid en modellen met een standaard zaagsnelheid. Daarnaast zijn er zaagmachines die geleverd worden met één of meer zaagbladen en decoupeerzagen zonder zaagblad. Zoek jij een decoupeerzaag voor een professional? Moet het ideale model voor jou tevens beschikken over een variabele snelheid en geleverd worden met minimaal 1 zaagblad? Dan is de Makita JV0600X1 de beste decoupeerzaag voor jou. Dit model voor professionals heeft een variabele snelheid en wordt geleverd met een decoupeerzaagbladenset.

Met de Makita JV0600X1 decoupeerzaag maakt het niet uit of je raggels voor je plafond wil inkorten of dat je een prachtig kastje wil maken uit een MDF-plaat, omdat dit apparaat voor verschillende klusjes gebruikt kan worden. Ben je bezig met een creatief project, waarbij je hoeken moet maken? Geen nood! De decoupeerzaag is ook in staat om hoeken tot 45 graden te maken. Dit komt doordat hij beschikt over een kantelbare voetzool. Waarschijnlijk wil je weten hoe je hem precies kunt kantelen. Het kantelen van deze zaagmachine doe je met de meegeleverde inbussleutel. Is het tijd geworden om het zaagblad te verwisselen? Dan heb je geen apart gereedschap nodig. Je kunt namelijk de zaagbladen zonder gereedschap verwisselen. Met dit apparaat kun je tevens volledig stofvrij werken. Er is zelfs gezorgd voor 3 pendelstanden en een softgrip-handgreep.

Voordelen van de Makita JV0600X1:

 • De voet is kantelbaar, dus je kunt ook prima schuin zagen.
 • Je krijgt deze decoupeerzaag compleet met een koffer en een zaagbladenset.
 • Door een stofzuiger op de decoupeerzaag aan te sluiten, kun je je werkplek schoonhouden.
 • Aangezien je er een complete zaagbladenset bij krijgt, kun je meteen na de aanschaf aan de slag.
 • Zijn snelheid is variabel waardoor je de zaagsnelheid perfect kunt afstemmen op het te zagen materiaal.
 • Het is mogelijk om snel tussen verschillende zaagklussen te schakelen, want de zaagbladen kunnen zonder gereedschap verwisseld worden.

Nadelen van de Makita JV0600X1:

 • Met een gewicht 2,4 kg is deze decoupeerzaag relatief zwaar.
 • Constante elektronica is afwezig, waardoor het toerental kan afnemen bij zware zaagklussen.

8. Black & Decker KS801SEK-QS

Black & Decker KS801SEK-QSBen je iemand die slechts af en toe klust of ben je juist een fanatieke doe-het-zelver? Is het daarnaast je passie om allerlei lichte en gedetailleerde zaagklussen aan te pakken? Dan ga je natuurlijk op zoek naar de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften. Hoewel je in jouw zoektocht allerlei aantrekkelijke modellen tegenkomt, is het belangrijk om een keuze te maken aan de hand van de voor jou gewenste eigenschappen. Kijk je uit naar gebruiksgemak, optimale wendbaarheid en opbergingsgemak? Dan kennen wij de ideale decoupeerzaag voor jou. We verwijzen hier naar de Black & Decker KS801SEK-QS. Dit model is de beste decoupeerzaag voor jou, omdat hij perfect is voor lichte en gedetailleerde zaagklussen. Hij is daarnaast gemakkelijk te gebruiken, wendbaar en eenvoudig op te bergen. Het opbergingsgemak heeft deze zaagmachine te danken aan de meegeleverde koffer.

Zoals je weet, kun je een decoupeerzaag voor verschillende doeleinden gebruiken. Misschien ben je iemand die graag laminaat of plinten wil zagen. Het kan echter ook dat je een zaagmachine zoekt om een vogelhuisje of een ander hobbymatig werkstuk te maken. In al deze gevallen is de Black & Decker KS801SEK-QS decoupeerzaag jouw beste kameraad. Deze 550 watt pendeldecoupeerzaag is namelijk multifunctioneel, mede vanwege de instelbare zaagsnelheid. Je kunt er ook in verstek mee zagen. Weet je niet precies welke snelheid ideaal is? Dan kun je gebruik maken van de handige AutoSelect-instelling voor de snelheid. Als je aan de slag gaat met deze zaagmachine, kun je bovendien stofvrij werken, omdat hij aangesloten kan worden op een stofzuiger. Je hebt tevens altijd nieuwe zaagjes bij de hand, omdat je deze in de decoupeerzaag zelf kunt opslaan.

Voordelen van de Black & Decker KS801SEK-QS:

 • Zijn voet is kantelbaar, dus je kunt ook eenvoudig schuin zagen.
 • Je kunt zaagbladen, gemakkelijk, snel en zonder gereedschap wisselen.
 • Hij beschikt over een continu-schakelaar voor extra comfort bij langdurig gebruik.
 • Zaagjes kunnen in de decoupeerzaag zelf worden opgeborgen, waardoor je ze altijd bij de hand hebt.
 • De zaagsnelheid kun je perfect afstemmen op verschillende materialen dankzij de variabele snelheid.
 • Het is mogelijk om een stofzuiger aan te sluiten op de zaagmachine om je werkplek schoon te houden.
 • Er is gezorgd voor een anti-splinterhulpstuk, waardoor splinteren tijdens het fijnere zaagwerk wordt tegengegaan.

Nadelen van de Black & Decker KS801SEK-QS:

 • Bij aankoop van deze decoupeerzaag krijg je slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Doordat constante elektronica ontbreekt, kan het toerental bij zware zaagklussen afnemen.

9. Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu)

Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu)Ben je op zoek naar de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften? Dan kijk je naar verschillende eigenschappen. Je kunt onder andere kijken naar de gebruiker waar het apparaat voor is ontworpen. Daarnaast is het handig om te kijken naar de maximale zaagcapaciteit in hout en metaal. Aan de hand van deze gegevens kun je namelijk beslissen welk model naadloos aansluit bij jouw behoeften. Wat dacht je van een decoupeerzaag voor de fanatieke doe-het-zelver of de af-en-toe klusser? Misschien is het voor jou tevens belangrijk dat de zaagmachine een maximale zaagcapaciteit van 55 mm in hout en een maximale zaagcapaciteit van 8 mm in metaal heeft. Als je jezelf helemaal terug kunt vinden in deze eigenschappen, dan is de Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu) de beste decoupeerzaag voor jou. Deze zaagmachine is perfect voor fanatieke doe-het-zelvers, maar ook voor af-en-toe klussers. Hij heeft daarnaast de bovengenoemde zaagcapaciteit.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu) is dat hij zijn werk doet zonder dat hij vast zit aan een snoer. Hierdoor kun je hem gemakkelijk met je meenemen als je bijvoorbeeld buitenshuis een klus wil klaren. Voor het kunnen klaren van verschillende klussen, beschikt dit apparaat over een krachtige motor. Deze motor draait maximaal 2500 toeren per minuut om te kunnen zorgen voor topprestaties. Afhankelijk van de klus die je wil klaren, kan het nodig zijn om de decoupeerzaag te kantelen. Dat is mogelijk wanneer je werkt met dit model. Doordat hij kantelbaar is, behoort in verstek zagen tot de mogelijkheden. Is het tijd geworden om het zaagblad te wisselen? Geen probleem! Het wisselen van het zaagblad is namelijk een fluitje van een cent, omdat je voor het vervangen van het zaagblad geen gereedschap nodig hebt. Je bent hierdoor snel klaar.

Voordelen van de Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu):

 • De werking op een accu geeft je volledige draadloze vrijheid.
 • Zijn voet is kantelbaar, waardoor je ook prima schuin kunt zagen.
 • Doordat je duidelijk zicht hebt op de zaaglijn, kun je nauwkeurig zagen.
 • Het is mogelijk om de zaagbladen snel, gemakkelijk en zonder gereedschap te wisselen.
 • Voor meer gebruikscomfort en betere controle is deze decoupeerzaag compact en licht.
 • Je kunt de zaagsnelheid op verschillende materialen afstemmen, want de snelheid is variabel.

Nadelen van de Black & Decker BDCJS18N-XJ (zonder accu):

 • Je krijgt er slechts 1 zaagblad bij.
 • De accu van deze decoupeerzaag moet je er los bij bestellen.
 • Hij heeft een maximale zaagdiepte van 55 mm in hout, waardoor je hem slechts kunt gebruiken om ondiepe zaagsneden te maken in bijvoorbeeld plinten of laminaat.

10. Makita 4350FCTJ

Makita 4350FCTJBen je iemand die dagelijks gebruik maakt van een decoupeerzaag? Dan ben je waarschijnlijk een professional. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het toch belangrijk om voor een duurzaam model te kiezen, die jouw dagelijkse intensieve zaagklusjes aankan. De beste decoupeerzaag voor jou is in dit geval een model dat geschikt is voor zwaardere klussen en dat beschikt over een variabele snelheid. Voor personen die dagelijks klussen met een decoupeerzaag is het tevens handig om te kiezen voor een zaagmachine met constante elektronica. Wij kennen daarom de beste decoupeerzaag voor jou, namelijk de Makita 4350FCTJ decoupeerzaag. Dit model past goed bij je, omdat hij is ontworpen voor een professional. Hij is tevens robuust en geeft je de mogelijkheid om zwaardere zaagklussen te klaren. Hij heeft tevens een variabele snelheid en constante elektronica.

Vanwege de handige mogelijkheden, maakt de Makita 4350FCTJ decoupeerzaag zagen tot een waar genot. Dit komt doordat hij eigenlijk werkt net als een automatische handzaag. Hierdoor is het mogelijk om er rechte lijnen mee te zagen, maar je kunt hem ook gebruiken voor bochtenwerk. Werk je gedurende langere tijd door? Ook dat is geen probleem voor deze zaagmachine. Hij is namelijk zeer krachtig en produceert maximaal 2800 slagen tijdens het zagen. Je kunt hem dus gebruiken om razendsnel te zagen door aluminium, houten en metalen oppervlakten. Begint er nu stof op te waaien? Ook dat is geen probleem. Er is namelijk een ingebouwde stofblazer, die ervoor zorgt dat je de zaaglijn steeds optimaal kunt zien. Zelfs in het donker kun je deze lijn gemakkelijk volgen, want de decoupeerzaag beschikt over ingebouwde verlichting.

Voordelen van de Makita 4350FCTJ:

 • Je krijgt er 6 zaagblijden bij, dus je kunt meteen aan de slag.
 • Vanwege het robuust ontwerp, kun je lang genieten van deze decoupeerzaag.
 • Dankzij de constante elektronica, blijft het toerental zelfs onder zware belasting gelijk.
 • De variabele snelheid zorgt ervoor dat je de zaagsnelheid perfect kunt afstemmen op het materiaal dat je wil zagen.
 • Het is mogelijk om een stofzuiger aan te sluiten op de decoupeerzaag, waardoor je je werkplek schoon kunt houden.
 • Er is gezorgd voor ingebouwde verlichting, waardoor je ook op minder verlichte plekken goed zicht hebt op je werkstuk.
 • In hout heeft de decoupeerzaag een maximale zaagdiepte van 135 mm, dus hij is ook geschikt voor zwaardere zaagklussen.

Nadelen van de Makita 4350FCTJ:

 • Doordat hij 2,6 kg weegt, is deze decoupeerzaag aan de zware kant.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van dit model wellicht tegenvallen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>