• Home
 • Domotica

Vergelijk De Beste Domotica Systeem Van 2020 Van De Merken Koogeek & Xiaomi Hier!

“Gemak dient de mens.” Dit is een goede omschrijving voor huisautomatisering producten oftewel domotica. Dergelijke producten sluit je namelijk aan op een netwerk, waardoor allerlei zaken in huis worden vergemakkelijkt. Op het gebied van huisautomatisering kun je kiezen voor alles van een eenvoudig alarmeringssysteem tot een uitgebreid systeem in combinatie met draadloze bediening. Huisautomatisering producten koop je niet alleen voor comfort en veiligheid, maar ook om geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wasmachine die automatisch in de nacht aangaat zodat je profiteert van het nachttarief. Zoek je daarom naar de beste huisautomatisering producten? Dan is het handig om eerst na te gaan welke soort domotica producten je wil hebben. In dit artikel vertellen we je over de top 4 domotica producten van de merken Koogeek en Xiaomi. Door deze producten met elkaar te vergelijken, kun je gemakkelijk één van de beste huisautomatisering producten van 2020 uitkiezen.

Beste Domotica van 2020

Wanneer je op zoek gaat naar de beste huisautomatisering producten van het jaar, dan wil je sowieso weten welke producten precies zijn geselecteerd. Dit kun je zien in de onderstaande tabel. In deze tabel hebben we namelijk de top 4 huisautomatisering producten van het jaar opgesomd. Het gaat om precies te zijn om 3 producten van het merk Xiaomi en 1 van het merk Koogeek. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je ook de uitgebreide recensies doornemen. Op die manier kun je gemakkelijk één van de beste huisautomatisering producten selecteren en kopen.

 Product naam 
1.Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam SensorMeer info »
2.Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaarMeer info »
3.Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara RookmelderMeer info »
4.Koogeek Smart Wifi SocketMeer info »

1. Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam Sensor

Voordat je kunt zoeken naar de beste huisautomatisering producten voor jouw behoeften, is het belangrijk om van tevoren te weten welke producten je precies nodig hebt. Daarnaast kijk je sowieso ook naar je budget, omdat je al voor slechts enkele tientjes domotica producten kunt vinden, maar er zijn ook duurdere varianten. Wat dacht je van een gateway apparaat, dat werkt met je Apple HomeKit? Als een dergelijk apparaat perfect klinkt, dan raden wij de Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam Sensor aan. Dit apparaat is wellicht één van de beste huisautomatisering producten voor jou, omdat hij invloed heeft op verschillende apparaten. Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam SensorZo kun je deze smart bridge bedienen met je smartphone om de temperatuur, vochtigheid en atmosferische druk in je huis te monitoren. Daarnaast heeft dit apparaat de mogelijkheid om waterlekkages en menselijke beweging te detecteren. Je kunt er zelfs lichten en wandschakelaars mee bedienen.

Het komt er dus op neer dat je de Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam Sensor gebruikt om je hele huishouding in de gaten te houden of te bedienen. Je kunt immers maar liefst 32 Aqara smart accessoires aansluiten op de Hub. Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat je dit domotica product gebruikt in combinatie met je Apple HomeKit. Misschien vraag je je nu af hoe dit proces precies plaatsvindt. Nadat je het apparaat hebt gekoppeld met je Apple HomeKit, maak je gebruik van de Home app om de Hub en de aangesloten accessoires te bedienen. Voor extra functionaliteiten kun je de Aqara accessoires bovendien ook samen laten werken met andere accessoires die worden bediend via de HomeKit. Zo zorg je voor een geautomatiseerd huishouden. Natuurlijk is veiligheid ook belangrijk. Daar zorgt de HomeKit technologie met end-to-end encryptie en authenticatie voor.

Voordelen van de Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam Sensor:

 • Waterlekkage alarm
  Een handig voordeel van deze smart bridge is dat hij invloed heeft op verschillende accessoires in je woning. Zo heeft hij ook de mogelijkheid om je te laten weten wanneer er een waterlekkage is. Het apparaat stuurt namelijk een melding naar je telefoon wanneer hij de lekkage detecteert. Je kunt het probleem op deze manier tijdig verhelpen, waardoor er geen groter probleem ontstaat.
 • Bediening vanuit elke locatie
  Als je deze smart bridge gebruikt, dan koppel je hem aan je smartphone. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van een Android toestel of juist een Apple smartphone. Hij werkt namelijk zowel met de iOS als Android software. Doordat je het domotica apparaat bovendien koppelt aan je smartphone, kun je de accessoires in je woning vanuit elke gewenste locatie bedienen. Zet bijvoorbeeld, voordat je van kantoor gaat, alvast de lichten aan zodat je huis verlicht is wanneer je thuis komt.
 • Geen installatie vereist
  Wanneer je een nieuw apparaat aanschaft, is het altijd belangrijk om na te gaan wat je moet doen om hem te installeren. Hier hoef je je geen zorgen over te maken als je deze smart bridge gebruikt. Er is namelijk geen installatie vereist. Je hoeft slechts 3 stappen te volgen en kunt vervolgens gebruik maken van de bridge. Zet de Hub eerst in een stopcontact. Vervolgens open je de Aqara Home app en klikt op het “i” knopje in de rechterbovenhoek om de Hub toe te voegen. Nadat de Hub succesvol is toegevoegd aan de applicatie, voeg je de overige Aqara accessoires toe.

Nadelen van de Xiaomi AQARA Smart Home Kits Gateway Hub Deur Raam Sensor:

 • Letten op jouw versie van iOS
  Intussen weet je dat je deze HomeKit kunt bedienen met je smartphone. We hebben je bovendien ook verteld dat het apparaat werkt met zowel Android als iOS toestellen. Let er echter wel op dat als je een iPhone gebruikt, het toestel moet beschikken over iOS 10.3 of nieuwer. Doe je dit niet, dan kan het dat niet alle functies optimaal werken. Als je een oudere iPhone hebt, die niet beschikt over dit besturingssysteem, kun je deze eigenschap wellicht als minder prettig ervaren.
 • Werkt niet met de Mi Home app
  In de recensie over deze smart bridge hebben we je verteld dat je dit apparaat kunt gebruiken met de Apple HomeKit. Misschien verwacht je, omdat het een Xiaomi apparaat is, dat hij ook werkt met de Mi Home app. Dit is echter niet het geval. Sommigen vinden het minder prettig om gebruik te maken van een andere applicatie, omdat ze reeds gebruik maken van de Mi Home app om andere accessoires in hun woning te bedienen.

2. Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaar

Heb je de inleiding van dit artikel gelezen? Dan heb je gezien dat er verschillende soort domotica producten beschikbaar zijn. Afhankelijk van jouw behoeften kun je dus kiezen voor een van de beste huisautomatisering producten. Misschien heb je geen super geavanceerd product nodig en wil je slechts een apparaat hebben waar je gemakkelijk de lampen in je woning mee kunt bedienen. Vind je je helemaal terug in deze omschrijving? Dan kennen wij het ideale domotica product voor jou, namelijk de Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaar. Dit apparaat is wellicht een van de beste huisautomatisering producten voor jou, omdat hij een eenvoudig model is. Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaarZo hoef je geen ingewikkelde installatie te doorlopen of een dikke handleiding te lezen om met het apparaat te kunnen werken. Dit huisautomatisering product is namelijk zeer eenvoudig te installeren en tevens gemakkelijk te gebruiken.

Waarschijnlijk ben je nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die de Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaar met zich meebrengt. Als je alleen al kijkt naar de naam van dit apparaat, dan heb je al een idee over wat hij eigenlijk doet. Dit domotica apparaat is een schakelaar. Nadat je hem hebt verbonden met je smartphone, kun je via een speciale applicatie ervoor zorgen dat dit apparaat je lichten bedient. Sowieso wil je nu weten van welke applicatie dit apparaat gebruik maakt. We vertellen je hier natuurlijk ook over. Dit huisautomatisering product maakt gebruik van de Mi Home app. Misschien herken je deze naam, omdat het vorige apparaat dat we hebben gerecenseerd juist niet via deze applicatie bediend kon worden. Wil je graag de functionaliteit van dit apparaat uitbreiden? Dan kun je hem aansluiten op een Aqara smart apparaat of ander ZigBee apparaat.

Voordelen van de Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaar:

 • Eenvoudig te gebruiken
  Als je op zoek gaat naar een huisautomatisering product, dan is het sowieso handig om na te gaan hoe hij werkt. Vaak zijn de geavanceerdere modellen namelijk wat moeilijker te gebruiken. Daar hoef je je geen zorgen over te maken bij deze schakelaar. Je kunt hem namelijk eenvoudig gebruiken. Zo hoef je hem slechts aan te sluiten via de Mi Home app en vervolgens kun je je lampen vanuit je smartphone bedienen. Het maakt dus niet uit waar je je bevindt, want je hebt volledige controle via je smartphone.
 • Uitbreiding van functionaliteiten is mogelijk
  Bij sommige apparaten is het zo dat je alleen gebruik kunt maken van de ingebouwde mogelijkheden en functionaliteiten. Smart apparaten daarentegen geven je vaak de mogelijkheid om hun opties uit te breiden. Dit is ook het geval bij deze schakelaar. Zo kun je hem koppelen aan Aqara smart apparaten of ZigBee apparaten. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de mogelijkheden van de schakelaar uitbreiden. Dit is sowieso handig, omdat je dan slechts 1 apparaat hoeft aan te schaffen en toch kunt genieten van extra mogelijkheden.

Nadelen van de Xiao mi Aqara Smart Home kits Neutrale & live draad muur schakelaar:

 • 2 versies
  Voordat je deze schakelaar aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar het model. Er zijn namelijk 2 versies van de schakelaar beschikbaar. Zo is dit model bedraad terwijl de andere variant draadloos is. In het geval van de draadloze variant zijn er 2 opties. Je kunt met dat model namelijk ook de lampen in je woning bedienen, maar daarnaast is er nog een optie. De draadloze versie geeft je ook de mogelijk om het apparaat ook als deurbel te gebruiken. Nadat je hem eenmaal hebt geïnstalleerd voor je deur, dan kun je ook de melodie zelf instellen. Zo is het elke keer wanneer iemand aanbelt prettig om de melodie te horen. Het feit dat de draadloze versie deze optie heeft en de bedrade versie niet, kun je wellicht als minder prettig ervaren.

3. Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara Rookmelder

Aangezien je weet dat er veel verschillende huisautomatisering producten te koop zijn, is het handig om voor jezelf na te gaan welke processen in huis je wil automatiseren. Hierbij kun je letten op gemak, maar ook het belang van een dergelijk apparaat. Denk er bijvoorbeeld aan dat je regelmatig laat thuis komt. Dan wil je niet verwelkomd worden in een pikdonker huis. Daarom kies je voor het gemak voor een apparaat zoals het product dat we als eerst hebben gerecenseerd in dit artikel. Echter, als je kijkt naar het belang van dergelijke artikelen in huis, dan kun je ook kiezen voor een smart rookmelder. Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara RookmelderKlinkt een dergelijk product als een van de beste huisautomatisering producten voor jou? Dan schaf je de Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara Rookmelder aan. Dit apparaat is wellicht een van de beste huisautomatisering producten als je kijkt naar het belang van een dergelijk apparaat in je huis.

Je wil natuurlijk niet thuis komen en plotseling erachter komen dat er een brand was in je huis. Als iets dergelijke gebeurt, wil je namelijk meteen op de hoogte zijn om de nodige maatregelen te treffen. Daarom is de Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara Rookmelder sowieso een goede aanwinst in huis. Hij heeft namelijk meerdere functies. Zo detecteert hij wanneer de rookconcentratie in je huis te hoog is. Vervolgens stuurt hij meteen een melding naar je smartphone. Twijfel je of er werkelijk een te hoge rookconcentratie is en denk je dat het apparaat een loze melding heeft verzonden? Dan kun je, ongeacht waar je bent, de app openen voor een test op afstand. Hierbij laat je het apparaat zichzelf controleren zodat je er zeker van bent dat hij werkt zoals verwacht. Bovendien maakt het niet uit waar je hem zet, want de rookmelder heeft een stijlvol design.

Voordelen van de Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara Rookmelder:

 • Op meerdere manieren te gebruiken
  Er zijn verschillende manieren om deze slimme rookmelder te gebruiken. Zo kun je hem op zichzelf gebruiken, waarbij het apparaat alleen functioneert als een rookmelder. Doe je dit, dan installeer je hem in het midden van je plafond. Verder hoef je niets te doen. Mocht er rook worden gedetecteerd, dan gaat er op de plek waar de rookmelder zich bevindt, een alarm af. Wil je echter ook gebruik maken van de andere functies, zoals de testfunctie, dan is het belangrijk dat je het apparaat aansluit op de Xiaomi multifunctionele gateway. Nadat je dit hebt gedaan, kun je ook meldingen van de rookmelder ontvangen op je smartphone. Je kunt tevens gebruik maken van de zelftestfunctie.
 • Mooi design
  Als we kijken naar de verschillende functies van onze apparaten, vergeten we soms om te letten op het design. Het is namelijk zo dat we vaak meer waarde hechten aan de functies. Echter, als het apparaat eenmaal in je huis is, is het belangrijk dat hij past bij de rest van je interieur. In het geval van deze rookmelder is er zowel gedacht aan stijl als functionaliteit. Daarom heeft het apparaat een mooi design, dat in elk huishouden prachtig staat.
 • Vlamvertragend materiaal
  Bij het ontwerpen van deze rookmelder heeft de fabrikant werkelijk met alle factoren rekening gehouden. Daarom is dit apparaat gemaakt van vlamvertragend materiaal met een zuurstofindex van minder dan 35. Er is zelfs gezorgd voor een ingebouwde batterij die onder normale gebruiksomstandigheden tot 5 jaar meegaat.

Nadelen van de Xiaomi MIJIA Honing-goed Aqara Rookmelder:

 • Xiaomi multifunctionele gateway apart aanschaffen
  Je hebt gezien dat deze rookmelder enkele handige functies met zich meebrengt. Zo kun je een melding krijgen op je smartphone wanneer er rook wordt gedetecteerd in je woning. Daarnaast kun je het apparaat zichzelf laten testen om er zeker van te zijn dat hij goed functioneert. Om van deze functies gebruik te maken is het echter belangrijk dat je de rookmelder aansluit op de Xiaomi multifunctionele gateway. Deze gateway moet apart worden aangeschaft.

4. Koogeek Smart Wifi Socket

Hoewel er veel verschillende soorten huisautomatisering producten te koop worden aangeboden, hebben de meeste huishoudens genoeg aan een eenvoudige variant. Zo is het voor de meeste personen niet nodig om een volledig geautomatiseerd huis te hebben. In veel gevallen zijn we al blij als we op afstand de lampen in huis kunnen bedienen. Sommige personen willen misschien ook graag de gordijnen automatisch open of dicht laten gaan. Behoor jij tot de eerste groep en wil je slechts een apparaat hebben waar je op afstand je lampen mee kunt bedienen? Koogeek Smart Wifi SocketIs het daarnaast belangrijk voor jou dat jouw smart apparaat je een update kan geven over je stroomverbruik? Dan kennen wij een van de beste huisautomatisering producten voor jou, namelijk de Koogeek Smart Wifi Socket. Dit apparaat sluit je aan in je woning. Vervolgens geeft hij je de mogelijkheid om verschillende accessoires in je huis op afstand te bedienen.

Denk er bijvoorbeeld aan dat de Koogeek Smart Wifi Socket, die wellicht een van de beste huisautomatisering producten voor jou is, een smart led lamp kan bedienen. Een dergelijke lamp heeft een hoge helderheid en verschillende kleuren licht. Bovendien is hij dimbaar. Je kunt met de Wifi Socket dus gemakkelijk de sfeer in je woning op afstand instellen. Natuurlijk kijken we niet alleen naar de apparaten die je met de socket kunt bedienen. We kijken sowieso ook naar de andere functies van de socket. Zo werkt dit apparaat met zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Op die manier hoef je niet eens naar je telefoon te kijken om de accessoires in je woning te bedienen. Je maakt namelijk gewoon gebruik van spraakbediening. De socket geeft je zelfs de mogelijkheid om je stroomverbruik te monitoren. Je ziet dan op maandbasis hoeveel stroom je hebt verbruikt.

Voordelen van de Koogeek Smart Wifi Socket:

 • Automatisch aan- of uitschakelen instellen
  Met deze socket heb je de mogelijkheid om een schema te maken voor de apparaten in je woning. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de lamp bij je voordeur automatisch laat aanschakelen rond half 6 ’s middags. Dan is er altijd een lampje aan wanneer je thuis komt. Misschien wil je tevens dat de lamp in je slaapkamer automatisch aan gaat om 7 uur ’s morgens, zodat de lamp dient als een soort van wekker. Al deze mogelijkheden heb je, omdat je dankzij de socket gewoon via een app op je smartphone de accessoires in je woning automatisch kunt aan- of uitschakelen.
 • Stroomverbruik monitoren
  Vaak maken we gebruik van de verschillende apparaten in huis, zonder rekening te houden met het stroomverbruik. Misschien laat je in de zomer je ventilator gedurende de hele dag aan staan, omdat je graag een verkoelde woning wil hebben. Daarnaast kan het ook dat je de vaatwasmachine of wasmachine door de dag heen gebruikt, waardoor je niet profiteert van het nachttarief. Ongeacht de reden van je toename aan stroomverbruik, het is belangrijk dat je op de hoogte bent van een verandering in je stroomverbruik. Daarom kun je met deze socket en een app op je telefoon het stroomverbruik in je woning op maandbasis controleren.

Nadelen van de Koogeek Smart Wifi Socket:

 • Werking met Amazon Alexa
  Amazon Alexa kun je zien als een virtuele assistent. Je kunt dit apparaat gebruiken om bepaalde aspecten in je woning te bedienen. Als je reeds een Amazon Alexa in huis hebt, dan ben je al goed op weg om een smart home te creëren. Echter, als je nog geen Amazon Alexa in huis hebt en je wil de Wifi Socket gemakkelijk via spraak bedienen, dan moet je hem bedienen via Google Assistant. Maak je ook geen gebruik van Google Assistant, dan moet je de Amazon Alexa apart aanschaffen om je socket te kunnen bedienen.
 • Android of iOS versie
  In het bovenstaand punt heb je gezien dat je de socket via spraak kunt bedienen met Google Assistant of Amazon Alexa. Om gebruik te maken van Google Assistant is het echter belangrijk om te letten op je Android of iOS versie. Google Assistant werkt immers zowel met Android als Apple toestellen. Als je een Android apparaat gebruikt om de Wifi Socket te bedienen, dan moet je apparaat beschikken over Android 5.0 of een nieuwere versie. Maak je gebruik van een Apple toestel, dan is iOS 10.0 of nieuwer vereist. Zelfs als je geen gebruik maakt van de spraakbesturing, is het belangrijk om te letten op je Android of iOS versie om de socket te bedienen. Zo is Android 4.4 of nieuwer en iOS 8.0 of nieuwer nodig om de socket te bedienen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>