De beste douchekop Van 2020 Vind Je Hier. Vergelijk De Top 5!

Douchen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Je zorgt er namelijk niet alleen voor dat je je fris voelt, maar ook dat je lekker ruikt. Om heerlijk te douchen is het belangrijk dat je beschikt over de juiste douchekop. Er zijn immers douchekoppen in verschillende maten en soorten. Zoek je daarom naar de beste douchekop voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. In dit artikel laten we je namelijk zien welke soorten douchekoppen er zijn. Zo verschillen de douchekoppen op het gebied van de bediening, waterbesparing en uiterlijk. Bij het uitkiezen van jouw douchekop is het ook handig om na te gaan wat voor ketel je hebt en wat deze ketel precies aan kan. Dit komt doordat douchekoppen een bepaalde druk hebben. Als deze druk niet gehaald wordt, kun je wellicht alleen koud water krijgen. Lees dit artikel en vind jouw beste douchekop!

Beste douchekop van 2020

Als je op zoek gaat naar een nieuw product, dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Op die manier zie je welke keuzemogelijkheden je hebt zodat je aan de hand van jouw behoeften het ideale model kunt uitkiezen. Dit geldt ook voor het uitkiezen van jouw beste douchekop. Je wil echter niet honderden modellen met elkaar vergelijken, omdat je dan enorm veel tijd kwijt bent. Daarom recenseren wij in dit artikel slechts 5 modellen. Hier gaat het niet om willekeurige douchekoppen, want we hebben eerst een groot aantal modellen met elkaar vergeleken. Vervolgens hebben we een top 5 voor je samengesteld. Het maakt dus niet uit voor welk model je kiest, want je kiest in elk geval voor een superieur model. In de onderstaande tabel zie je de namen van de top 5. We recenseren ook elk model individueel zodat je gemakkelijk jouw beste douchekop vindt.

 Product naam 
1.BUCHNER DouchekopMeer info »
2.GROHE Rainshower Cosmopolitan HanddoucheMeer info »
3.Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmartMeer info »
4.Solar buitendoucheMeer info »
5.Tiger Vegas Digital LED HanddoucheMeer info »

1. Buchner Douchekop

Als je op zoek gaat naar de beste douchekop voor jouw behoeften, dan kun je op verschillende factoren letten. Denk onder andere naar de bediening van de verschillende modellen. Je kunt tevens nagaan of de verschillende douchekoppen waterbesparend werken. Een andere belangrijke factor waar je op kunt letten is de kwaliteit. Je wil immers jouw douchekop gedurende lange tijd optimaal gebruiken. Wij kennen een handig model van uitstekende kwaliteit, namelijk de Buchner Douchekop. Dit model is wellicht de beste douchekop voor jou, omdat hij van uitstekende kwaliteit is. Hierbij verwijzen we niet alleen naar de fysieke eigenschappen, zoals de materialen die zijn gebruikt, maar ook het gebruik van de douchekop zelf. De douchekop is namelijk fraai om te zien, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een fijne waterstraal. Buchner DouchekopHierdoor is het douchen enorm prettig en verfrissend. Bij het ontwerpen van de douchekop is er zelfs rekening gehouden met onderhoudsgemak.

Daarom krijgt kalk geen kans wanneer je deze douchekop gebruikt. Mocht er toch kalk ontstaan, dan hoef je de kalk slechts weg te vegen van de douchekop. Het verwijderen van kalk is dus een fluitje van een cent, dankzij de rubberen beschermlaag. Als je een nieuwe douchekop in huis haalt, wil je waarschijnlijk ook weten hoe je hem precies kunt gebruiken. In het geval van deze douchekop is er gezorgd voor een hoge mate van gebruiksgemak. Je hoeft namelijk slechts de douchekop uit de verpakking te halen, je oude douchekop afschroeven van de oude douchekop en vervolgens schroef je de nieuwe douchekop erop. Zo simpel is dat. Het gebruiksgemak heeft dit model onder andere te danken aan het feit dat hij een universeel model is. Hierdoor past hij op alle normale doucheslangen. Klinkt de Buchner Douchekop perfect? Zet hem dan snel in je badkamer en geniet van een verfrissende douche!

Eigenschappen van de Buchner Douchekop:

 • De douchekop gaat zeer lang mee.
 • Dit model is van de beste denkbare kwaliteit.
 • Zijn douchekop heeft een diameter van 10 cm.
 • Hij is fraai om te zien, maar zorgt ook voor een fijne waterstraal.
 • Kalk is gemakkelijk te verwijderen dankzij de rubberen beschermlaag.
 • Zelfs als je een klein budget hebt, kun je deze douchekop aanschaffen, want hij is aantrekkelijk geprijsd.
 • Bij deze douchekop kun je kiezen uit verschillende waterstralen, waardoor je keer op keer een straal selecteert die past bij je gemoedstoestand.
 • Je kunt deze douchekop gemakkelijk gebruiken, mede dankzij het feit dat hij een universeel model is en hij op alle normale doucheslangen past.

2. Grohe Rainshower Cosmopolitan Handdouche

Douchen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Daarom willen we er optimaal van genieten. Denk maar aan een koele straal op je rug na een lange werkdag of een heerlijke, warme en volle straal wanneer je uit de kou komt. In beide gevallen wordt er verwezen naar je douchekop. Je geniet immers meer van het douchen wanneer de gewenste straal komt uit je douchekop. Zoek je daarom naar de beste douchekop voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst voor jezelf na te gaan welk type straal je graag wil hebben. Bij sommige douchekoppen kun je de straal namelijk zelf instellen terwijl andere modellen slechts 1 stand hebben. Klinkt een model met een instelbare straal ideaal? Grohe Rainshower Cosmopolitan HanddoucheDan kies je voor de Grohe Rainshower Cosmopolitan Handdouche. Deze handdouche is wellicht de beste douchekop voor jouw behoeften, omdat je kunt kiezen uit maar liefst 4 straalsoorten.

Om precies te zijn, gaat het om de straalsoorten Champagne, Rain, Pure en Jet. De verschillende stralen variëren van zacht en vol tot gericht en stevig. Je kunt dus altijd kiezen voor de juiste straal die past bij jouw bui van de dag. Daarnaast zorgt de DreamSpray technologie ervoor dat elk sproeigaatje wordt benut. Je kunt tevens effectief douchen, omdat de handdouche een grote diameter van maar liefst 160 mm heeft. Hierdoor was je in 1 keer een groot deel van je lichaam. Bij deze handdouche heeft kalk dankzij SpeedClean geen kans. Je kunt namelijk in een veegbeweging met je vinger gemakkelijk kalk verwijderen. Voor extra onderhoudsgemak heeft dit model tevens de chromen Grohe Starlight beschermlaag. De douche neem je dus gewoon af met een zachte handdoek. Ook zorgt de Inner WaterGuid techniek ervoor dat de handdouche zelf nooit warm wordt. Hierdoor ben je verzekerd van een lange levensduur.

Eigenschappen van de Grohe Rainshower Cosmopolitan Handdouche:

 • De handdouche is gemakkelijk schoon te maken.
 • Je geniet keer op keer van een volle douchestraal.
 • Bij dit model kun je kiezen uit 4 verschillende stralen.
 • Dankzij de diameter van 160 mm kun je optimaal douchen.
 • Er is gezorgd voor een glanzende krasbestendige beschermlaag.
 • Kies je voor de Rain straal, dan krijg je het gevoel van een zomerse regenbui.
 • Zijn Massage straal is ideaal voor wanneer je lichaamspijnen hebt, omdat hij je masseert.
 • Als je kiest voor de Champagne straal, dan worden lucht en water samengevoegd voor pure ontspanning.
 • Na het douchen kies je voor de massagestraal, omdat deze krachtige straal bijzonder handig is bij het schoonmaken van de douche of het bad.
 • De unieke technologie Grohe EcoJoy zorgt ervoor dat je waterverbruik minimaal blijft, zonder dat je dit merkt terwijl je bezig bent te douchen.
 • Door te kiezen voor de Pure straal, kies je voor een brede en volle waterstraal, die je huid prikkelt en stimuleert voor een bijzondere douche-ervaring.
 • Grohe DreamSpray zorgt ervoor dat deze douchekop keer op keer een volle douchestraal produceert en zorgt voor een gelijkmatige waterverdeling over alle sproeigaatjes.
 • Door de interne isolatie blijft de douchekop comfortabel warm en wordt nooit te heet, waardoor je hem altijd goed in de hand kunt houden en zo de chroomlaag wordt beschermd waardoor een lange levensduur is gegarandeerd.

3. Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmart

Ieder mens is uniek. Daarom hebben we ook allemaal onze eigen voorkeuren. Als je goed hebt nagedacht over jouw voorkeuren, dan is het vinden van producten die bij je passen een fluitje van een cent. Dit geldt ook voor wanneer je op zoek gaat naar de beste douchekop voor jouw behoeften. Denk er bijvoorbeeld aan dat het voor jou belangrijk is dat je bij jouw douchekop kunt kiezen uit verschillende straalsoorten. Hierdoor kun je aan de hand van het desbetreffend moment kiezen voor de ideale waterstraal. Het is ook belangrijk om na te denken over het gebruik van de verschillende douchekoppen. Wat dacht je van een handdouche die je monteert in een doucheruimte? Als een handdouche met verschillende straalsoorten, die gemonteerd wordt in een doucheruimte perfect klinkt, Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmartdan kies je voor de Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmart. Wanneer je onder deze handdouche vandaan komt, voel je je proper en voldaan.

Als we kijken naar de 4 straalsoorten van deze handdouche, dan zien we dat je kunt kiezen voor een krachtige shampoostraal. Deze straal vergemakkelijkt het uitspoelen van zeeprestjes uit je haar. Er is ook gezorgd voor een deugddoende massagestraal. Deze straal laat je heerlijk ontspannen. Daarnaast kun je nog voor 2 andere heerlijke stralen kiezen, namelijk de krachtige Rain straal en de “normale” straal. Je selecteert de gewenste waterstraal door aan de schijf te draaien. De Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmart is tevens de beste douchekop voor jou, omdat je hem gemakkelijk monteert in je doucheruimte. Bovendien heeft hij handige voorzieningen zoals EcoSmart, die de doorstroom beperkt en water en energie bespaart, zonder dat er aan kracht of comfort wordt ingeboet. Dankzij QuickClean kun je kalk en vuil verwijderen door met een zachte doek te vegen over de flexibele siliconennoppen. XXL Performance zorgt daarnaast voor een deken van water.

Eigenschappen van de Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmart:

 • Hij is gemakkelijk te reinigen, omdat hij beschikt over een uitspoelbare vuilfilter.
 • Doordat de douchekop groot is, heb je altijd een fijne waterstraal boven je hoofd.
 • Bij dit model kun je kiezen uit 4 straalsoorten, zodat je op elk moment van de dag heerlijk kunt douchen.
 • De diameter tussen de 100 en 600 mm van de douche geeft je het gevoel dat je door een deken van water omhuld wordt.
 • Zijn EcoSmart functie beperkt de doorstroom en bespaart energie en water zonder dat er wordt ingeboet aan kracht en comfort.
 • Dankzij de QuickClean functie kun je kalk en vuil gemakkelijk verwijderen door met een zachte doek te vegen over de flexibele siliconennoppen.

4. Solar buitendouche

Als er gesproken wordt over een douche, dan denken we meestal aan de douche in onze badkamer. Er zijn echter ook buitendouches bij onder andere zwembaden, maar ook gewoon in sommige tuinen. Hierdoor kun je gewoon genieten van een verfrissende douche terwijl je een zonnige dag in je tuin doorbrengt. Is de beste douchekop voor jou een complete buitendouche? Dan heb je geluk! We kennen namelijk een dergelijk model, namelijk de Solar buitendouche. Dit model is wellicht de beste douchekop voor jou, omdat het gaat om een complete buitendouche. Nadat je hem in je tuin hebt gezet, kun je op een warme dag gewoon een verfrissende douche nemen. Solar buitendoucheZet je hem bij je zwembad, dan kun je voordat je een duik neemt of nadat je uit het water komt, genieten van een heerlijke straal, zonder dat je het huis in hoeft te gaan.

Een unieke eigenschap van de Solar buitendouche is dat hij werkt op zonne-energie. De werking is eenvoudig. Eerst sluit je de douche aan op je tuinslang voor de aanvoer van koud water. Vervolgens neemt de douche zonne-energie op. Nadat hij de zonne-energie in zich heeft opgenomen, kan hij beginnen met het opwarmen van het water in de tank. De temperatuur van het water kan oplopen tot 60 graden. Hij is dus niet alleen perfect voor warme dagen, maar ook voor koelere dagen wanneer je behoefte hebt aan een warme waterstraal. Doordat de douche bovendien ook beschikt over een kraan, kun hij ook aan je andere waterbehoeften voldoen. Wanneer je dit model aanschaft, krijg je er 4 schroeven bij. Hierdoor kun je de douche stabiel monteren op een plek met een vlakke ondergrond. De douche heeft bovendien een prachtige uitstraling, dus hij is een aanwinst voor je tuin of zwembad.

Eigenschappen van de Solar buitendouche:

 • Hij is gemakkelijk te monteren.
 • Zijn watertank heeft een inhoud van 35 liter.
 • Met dit model kun je een verfrissende douche nemen in je tuin of bij je zwembad.
 • De temperatuur van het water dat uit deze douche komt, kan tot 60 graden Celsius oplopen.
 • Dankzij de prachtige uitstraling is deze buitendouche zeker een aanwinst voor je tuin of zwembad.
 • Bij deze buitendouche is er ook gezorgd voor een kraan om te voldoen aan je andere waterbehoeften.
 • Er worden schroeven meegeleverd zodat je de douche stabiel kunt monteren op een plek met een vlakke ondergrond.

5. Tiger Vegas Digital LED Handdouche

Bij het lezen van de recensies over de verschillende douchekoppen heb je gezien dat je voor verschillende modellen kunt kiezen. Bij het ene model kun je zelf bepalen welke waterstraal hij produceert. Daarnaast zijn er andere modellen die speciaal zijn vervaardigd voor gebruik buitenshuis. Je hebt tevens gezien dat er modellen zijn die gemakkelijk zijn te monteren of die weinig onderhoud vergen. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren kies je dus voor de beste douchekop. Is jouw ideaal model een luxe handdouche met geavanceerde functies? Kies dan voor de Tiger Vegas Digital LED Handdouche. Dit model is wellicht de beste douchekop voor jou, omdat hij zeer lux is. Bovendien is hij voorzien van een digitaal display. Tiger Vegas Digital LED HanddoucheOp dit display lees je de temperatuur en het aantal verbruikte liters water per minuut af. Gissen of de waterstraal warm genoeg is hoeft niet meer, want je leest de temperatuur gewoon af!

Als je tijdens het douchen een koninklijk gevoel wil krijgen, dan is de Tiger Vegas Digital LED Handdouche ook perfect. Hij beschikt namelijk over LED verlichting die van kleur verandert naarmate de temperatuur warmer of kouder wordt. De mogelijke kleuren zijn blauw, paars en rood. Hiermee visualiseert de LED verlichting niet alleen de temperatuur, maar hij geeft je ook een veilig gevoel tijdens het douchen. De lichten zorgen bovendien voor een royaal gevoel wanneer je doucht. Het mechanisme dat in de douchekop zit werkt net als een dynamo. Er stroomt water langs een klein schroefje, waardoor dit ronddraait. Hierdoor wordt spanning opgewekt en gaat de LED verlichting branden. De handdouche zorgt tevens voor een aangename volle straal. Hierdoor heb je keer op keer van een voldaan gevoel nadat je hebt gedoucht. De handdouche heeft daarnaast een geïntegreerde antikalk functie, waardoor de straal ook na veelvuldig gebruik zijn kracht behoudt.

Eigenschappen van de Tiger Vegas Digital LED Handdouche:

 • Er is gezorgd voor LED verlichting in de kleuren blauw, paars en rood.
 • Op zijn digitaal display lees je de temperatuur en het aantal verbruikte liters water per minuut af.
 • De kleuren van de LED verlichting veranderen naarmate de temperatuur warmer of kouder wordt.
 • Er is gezorgd voor een geïntegreerde antikalk functie, waardoor de straal zelfs na veelvuldig gebruik zijn kracht behoudt.
 • Tijdens het douchen geniet je van een heerlijk voldaan gevoel, omdat de handdouche zorgt voor een aangename volle straal.
 • Doordat de kleuren veranderen wordt de watertemperatuur gevisualiseerd en krijg je een veilig gevoel tijdens het douchen.
 • In de douchekop is er een mechanisme dat als een dynamo werkt; wanneer er water langs een klein schroefje stroomt, draait deze rond waardoor er spanning wordt opgewekt en de LED verlichting begint te branden.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>