Het Beste Doucherek Van 2020 Vind Je Hier! Wil Je Een Model Met Manden Of Planken?

De meesten van ons hebben in onze badkamer shampooflessen, douchegel en soms zelfs scheermesjes. Als je deze spullen laat rondslingeren in de badkamer, kun je op den duur over ze vallen of jezelf een ongeluk geven. Met extra opbergruimte in de badkamer hoeft niets meer rond te slingeren. Daarom is het handig als je een doucherek hebt. Op een dergelijk rek kun je al je badkamerbenodigdheden netjes opbergen. Aangezien er veel verschillende soorten doucherekken oftewel douchemandjes te koop aangeboden worden, kan het moeilijk zijn om het beste doucherek uit te kiezen. Je zoektocht wordt echter aanzienlijk vereenvoudigd als je weet of je liever een hangend of staand rek wil hebben. Het is ook handig om na te gaan aan welke grootte je behoefte hebt, want de verschillende modellen hebben ook allerlei afmetingen. Ook het materiaal van de douchekorven speelt een rol. Wij helpen je om het beste doucherek te vinden!

Beste doucherek van 2020

Je hebt gelezen waar je allemaal op kunt letten bij het uitkiezen van jouw beste doucherek. Nu kun je de top 5 modellen van het jaar met elkaar vergelijken. We besparen je immers een zoektocht door honderden modellen en hebben de beste 5 modellen van 2020 reeds voor je op een rij gezet. De namen van deze modellen zie je in de onderstaande tabel. De namen van de verschillende doucherekken geven je een idee over de mogelijkheden die de rekken met zich meebrengen. Je hoeft echter niet te gissen naar de mogelijkheden van deze doucherekken, want we hebben elk model ook gerecenseerd. Om je een nog beter beeld te geven van wat je te wachten staat wanneer je één van deze modellen uitkiest, vermelden we bij elk model wat zijn kenmerken zijn. Zo vergelijk je de rekken gemakkelijk met elkaar en kun je het beste doucherek voor jouw behoeften vinden.

 Product naam 
1.RVS doucherek met 3 mandjesMeer info »
2.Umbra Cubiko DoucherekjeMeer info »
3.Telescopisch doucherek van chroomMeer info »
4.Wenko TelescophoekrekbaarMeer info »
5.Doucherek Wenko Compact Hoek RekbaarMeer info »

1. RVS doucherek met 3 mandjes

Wanneer je op zoek gaat naar het beste doucherek voor jouw behoeften, dan zie je dat de verschillende modellen allemaal eigenschappen hebben die als aantrekkelijk gezien worden. Je ziet tevens dat de verschillende modellen ook bepaalde eigenschappen hebben die je juist als minder prettig kunt ervaren. Het is daarom belangrijk om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken en vervolgens zelf te concluderen welk model voldoet aan jouw verwachtingen. Bij het uitkiezen van een doucherek is het handig om te kijken naar de opslagmogelijkheid die hij met zich meebrengt. RVS doucherek met 3 mandjesAls je veel spullen wil opbergen in je badkamer kies je immers niet voor een rekje met slechts 1 mandje. Wat dacht je van een model met 3 mandjes dat eenvoudig is te bevestigen? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan raden wij het RVS doucherek met 3 mandjes aan. Dit model is van RVS gemaakt en is daarom duurzaam.

Wij vinden dat het RVS doucherek met 3 mandjes wellicht het beste doucherek voor jou is, omdat hij veel opbergmogelijkheden met zich meebrengt. Hij beschikt namelijk over 3 mandjes, waar je allerlei badkamerbenodigdheden in kwijt kunt. Om exact te zijn, gaat het om mandjes met een afmeting van 29,5 x 11,5 cm. Dit betekent dat je met gemak 3 tot 5 verschillende flesjes kwijt kunt in 1 mandje. Denk bijvoorbeeld aan je shampoofles, je haarconditioner, aftershave, douchegel en ga zo maar door. In de mandjes is er ook plaats voor de badkamerspeeltjes van je kinderen. Hierdoor is hij perfect voor zowel gezinnen als alleenstaanden. Om dit rek te bevestigen, hoef je niet veel moeite te doen. Je kunt hem namelijk eenvoudig ophangen, omdat boren niet nodig is. Hang het rek dus gemakkelijk aan je douchescherm. Wil je hem liever in de keuken gebruiken? Dat kan ook!

Kenmerken van de RVS doucherek met 3 mandjes:

 • Dit doucherek bestaat uit 3 mandjes van ieder ongeveer 29,5 x 11,5 cm.
 • De afstand tussen de mandjes van onder naar boven bedraagt circa 16 cm/ 26 cm.
 • Als je hem aan een stang hangt, dan mag deze stand een maximale dikte hebben van 4,5 cm.
 • Hij weegt slechts 1,6 kilogram, dus je kunt hem gemakkelijk ophangen zonder je zorgen te maken dat hij valt.
 • Je kunt dit doucherek gemakkelijk ophangen aan bijvoorbeeld je douchescherm, want boren of schroeven zijn niet nodig.
 • Desgewenst kun je dit rek ook gebruiken om je keuken een nettere uitstraling te geven en je keukenbenodigdheden te ordenen.

2. Umbra Cubiko Doucherekje

Velen van ons brengen relatief veel tijd door in de badkamer, omdat dit een plek is waar we volledig kunnen ontspannen. Echter, wat ons van tijd tot tijd overkomt, is dat wanneer we uit de badkamer komen we met een (te kleine) baddoek om ons lichaam naar de kamer moeten sprinten. In de badkamer is er vaak namelijk geen plek om je droge kleding op te hangen. Is het beste doucherek voor jou daarom een model met een meegeleverde haak? Een dergelijk model heeft een dubbele functie in de badkamer. Umbra Cubiko DoucherekjeHij zorgt er namelijk voor dat je allerlei badkamerbenodigdheden netjes kunt opbergen en hij zorgt ervoor dat je een vaste plek hebt om bijvoorbeeld je ochtendjas op te hangen. Als je je helemaal terug kunt vinden in het bovenstaande, dan kies je voor het Umbra Cubiko Doucherekje. Deze douchecaddy kun je aan je douchekop of aan een douchewand hangen.

Door te kiezen voor het Umbra Cubiko Doucherekje, wellicht jouw beste doucherek, kies je voor een doucherek met een dubbele functie, zoals hierboven beschreven. Je kunt immers aan de ene kant je badkamerspullen opbergen en aan de haak, aan de andere kant, hang je je ochtendjas op. Natuurlijk kun je de haak ook gebruiken om andere kledingstukken op te hangen. Wanneer je op zoek gaat naar informatie over verschillende doucherekken, dan is het belangrijk om rekening te houden met het aantal mandjes of plankjes. Je kunt op die manier namelijk een inschatting maken van welke spullen je allemaal op het rekje kwijt kunt. In het geval van dit doucherekje gaat het om 2 plankjes. De plankjes hebben bovendien gaten waar je flessen shampoo en douchegel op hun kop in kunt zetten. Zo hoef je niet meer met de flessen te vechten om het laatste restje eruit te krijgen.

Kenmerken van de Umbra Cubiko Doucherekje:

 • Op dit rek is er genoeg ruimte voor meerdere flessen en accessoires.
 • Je kunt dit rek gemakkelijk ophangen aan je douchewand of douchekop.
 • Aangezien de douchecaddy is vervaardigd van metaal, kan hij tegen een stootje.
 • Vanwege het compact formaat, is deze douchecaddy perfect voor kleine ruimtes.
 • Dit rekje heeft een afmeting van 60,9 x 32,2 x 10, 8 cm (hoogte x breedte x diepte).
 • Bij dit rek is er gezorgd voor gaten waar je flessen shampoo en douchegel op hun kop in kunt zetten.
 • Er wordt een haak meegeleverd, die je aan de achterzijde kunt bevestigen, zodat je je ochtendjas netjes kunt ophangen.

3. Telescopisch doucherek van chroom

Intussen weet je dat er verschillende soorten doucherekken zijn. Aan de hand van de inrichting van jouw badkamer kun je dus kiezen voor een model dat bij je past. Je kunt tevens kiezen voor een doucherek aan de hand van zijn afmetingen. Het kan namelijk weleens voorkomen dat je het perfecte rek hebt aangeschaft, maar wanneer je hem bevestigt, dan blijkt dat hij nog net te lang is voor jouw badkamer. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je kiest voor een rek, maar bepaalde van je flessen passen er niet in, omdat de ruimte tussen de planken of mandjes te klein is. Telescopisch doucherek van chroomDeze problemen behoren allemaal tot het verleden als je kiest voor een doucherek met een verstelbare lengte en vrij te plaatsen opbergplankjes. Klinkt een dergelijk model als het beste doucherek voor jou? Dan kies je voor het Telescopisch doucherek van chroom.

Wij vinden dat het Telescopisch doucherek van chroom wellicht het beste doucherek voor jou is. Hij past namelijk zeker in je badkamer, omdat hij een telescopisch model is. Zo kun je hem verstellen van 155 tot 304 cm. Zelfs de montage is een fluitje van een cent, dus je bent in een zucht en een wip klaar om hem te gebruiken. Bij het vervaardigen van dit model heeft de fabrikant bovendien met allerlei factoren rekening gehouden. Daarom is dit model ook geschikt voor zeer lage hoogtes en kun je de opbergplankjes vrij plaatsen. Dit betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat die ene lange fles met douchegel niet op het rekje past. Het doucherek wordt tevens geleverd met praktische haken en een aparte handdoekhaak, zodat je je kleding en handdoek altijd bij de hand hebt wanneer je in bad bent.

Kenmerken van de Telescopisch doucherek van chroom:

 • Zijn afmetingen bedragen 155 tot 304 x 34 x 21 cm (hoogte x breedte x diepte).
 • Dit doucherek is van chroom gemaakt en is variabel verstelbaar tussen de 155 en 304 cm.
 • Hij is eenvoudig te monteren, dus je bent in een mum van tijd klaar om hem te gebruiken.
 • Je kunt dit doucherek met vrij te plaatsen opbergplanken ook gebruiken in een badkamer met een zeer lage hoogte.
 • De opbergplankjes zijn waterdoorlatend, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er water blijft zitten op de plankjes.
 • Er is gezorgd voor praktische haken en een aparte handdoekhaak, waardoor je je handdoek en kleding altijd bij je hebt wanneer je in bad bent.
 • Bij dit rek, dat gebruikt kan worden in zowel een douche als bad, heeft de fabrikant gezorgd voor antislip voetstukken met een zachte rubberen coating.

4. Wenko Telescophoekrekbaar

Nadat je de recensie over het vorige model hebt gelezen, ben je wat meer te weten gekomen over telescopische doucherekken. Je hebt gezien dat dergelijke modellen handig zijn in gebruik, omdat je zelf de lengte bepaalt. Bij het vorige model had je tevens de mogelijkheid om de afstand tussen de verschillende planken zelf te bepalen, zodat je gemakkelijk ook langere flessen op het rek kon opslaan. Vind je dat een telescopisch rek het beste doucherek voor jou is? Vond je echter dat de minimale lengte van het vorige model te lang was? Dan kun je het liefst kiezen voor een model met een kortere minimale stanglengte. Wenko TelescophoekrekbaarWij kennen een dergelijk model, namelijk de Wenko Telescophoekrekbaar. Dit model is wellicht het beste doucherek voor jou, omdat hij een telescopisch model is met een minimale stanglengte van 56 cm. Echter, ondanks deze lengte mag hij toch niet onderschat worden.

Je kunt de Wenko Telescophoekrekbaar niet onderschatten, omdat zijn minimale stanglengte weliswaar 56 cm bedraagt, maar zijn maximale stanglengte bedraagt 275 cm. Je hebt dus enorm veel mogelijkheden om dit model optimaal in je badkamer te bevestigen. De beste plek voor een dergelijk rek is bovendien in de hoek van je badkamer, bad of douche. Heb je besloten dat dit model perfect voor je is? Prima! Nu wil je dan waarschijnlijk weten hoe je hem kunt bevestigen. Om dit model een plek te geven in je badkamer is helemaal niet moeilijk. Je kunt hem namelijk plaatsen zonder schroeven of boren. Het bevestigen van dit model vindt plaats doordat je hem eenvoudig klemt tussen vloer en plafond. Eerst bepaal je de lengte van het rekje, vervolgens bevestig je de 4 draadetages en opbergmanden, die afzonderlijk te positioneren en verstellen zijn, en hierna kun je meteen al je badkamerspulletjes netjes opbergen.

Kenmerken van de Wenko Telescophoekrekbaar:

 • Zijn stangdiameter bedraagt 1,9 cm.
 • Je kunt de lengte van de telescopische stang instellen tussen de 56 en 275 cm.
 • Doordat dit rek een telescopisch model is, bepaal je zelf hoe lang de stang moet zijn.
 • De draadetages en opbergmanden van dit doucherek kunnen afzonderlijk gepositioneerd en versteld worden.
 • Dit vrijstaand doucherek met 3 verdiepingen is universeel te gebruiken in de douchecabine, badhoek of badkamer.
 • Het bevestigen van dit rek in de badkamer vindt plaats zonder schroeven en boren, omdat je het rek plaatst door hem te klemmen tussen vloer en plafond.

5. Doucherek Wenko Compact Hoek Rekbaar

Zoek je naar het beste doucherek voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de 5 beste modellen van het jaar. Door deze modellen met elkaar te vergelijken, kun je het ideale model voor jouw behoeften uitkiezen. Tot nu toe heb je reeds gelezen over 4 verschillende modellen. Vond je dat die modellen niet of niet helemaal voldeden aan jouw vereisten? Dan is het laatste model wellicht precies wat je nodig hebt. Dit model is compact, maar ook rekbaar. Hij is hierdoor ook perfect voor kleinere badruimtes. Doucherek Wenko Compact Hoek RekbaarKlinkt een dergelijk rek perfect? Dan is het Doucherek Wenko Compact Hoek Rekbaar wellicht het beste doucherek voor jou. Je kunt dit doucherek gebruiken in de douchecabine, badkamer of badhoek. Bovendien hoef je er niet altijd spullen op te zetten, want hij kan vanwege het elegant design zelfs decoratief gebruikt worden.

Gebruik je de Doucherek Wenko Compact Hoek Rekbaar zoals een doucherek eigenlijk gebruikt moet worden? Dan kun je al je badkamerbenodigdheden op het rek zetten. Zo zet je bijvoorbeeld je douchegel, shampoo, spons, zeep en wellicht zelfs je scheermesje op het rek zonder je zorgen te maken over overbelasting. Het rekje komt zelfs met 2 haken, die vastzitten aan 2 van de legpanelen, waardoor je een ophangmogelijkheid hebt voor bijvoorbeeld douchepluizen, haarborstels en zelfs washandschoenen. Voor een betere houvast is er gezorgd voor groeven. Hoewel het doucherek compact is, is hij ook een telescopisch model. Je kunt de telescoopstang instellen tussen de 78 en 275 cm. Nu wil je wellicht weten hoe je hem in de badkamer kunt plaatsen. Ook bij dit model is het plaatsen ervan zeer eenvoudig. Je hebt namelijk geen boren of schroeven nodig, waardoor hij desgewenst ook eenvoudig verplaatst kan worden.

Kenmerken van de Doucherek Wenko Compact Hoek Rekbaar:

 • Zijn buisdiameter bedraagt 25 cm.
 • De telescopische stang kun je in hoogte uitrekken tussen de 78 en 275 cm.
 • Het doucherek is universeel te gebruiken in de badkamer, badhoek of douchecabine.
 • Doordat dit model beschikt over een telescoopstang, kun je de lengte van het rek zelf instellen.
 • Dankzij de witte kleur en het fraaie design, ziet dit rek er zowel met als zonder spullen elegant uit.
 • Er is gezorgd voor 4 witte legpanelen van kunststof, waarvan 2 beschikken over 2 haken en groeven.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>