De Beste E-Reader Van 2020 kopen? Top 5 Test!

Sta je op het punt om een nieuwe e-reader aan te schaffen? Dan heb je waarschijnlijk al nagedacht over de specificaties die voor jou belangrijk zijn. Heb je dit nog niet gedaan? Geen nood. Je kunt namelijk ook gewoon de beste modellen van het jaar met elkaar vergelijken en aan de hand daarvan de beste e-reader voor jouw behoeften uitkiezen. Voor het vergelijken van e-readers ben je bij ons op het juiste adres. In dit artikel hebben we namelijk de 5 beste varianten van het jaar op een rij gezet. Je kunt deze modellen met elkaar vergelijken op basis van bijvoorbeeld de opslagruimte, de bestandsformaten die ondersteund worden, eventueel de mogelijkheid om boeken te draadloos naar de e-reader te kunnen downloaden, de achtergrondverlichting en zelfs de meegeleverde accessoires. Boeken lezen was nog nooit zo leuk, dus kies snel de beste e-reader voor jouw behoeften uit!

Beste e-reader van 2020

Intussen weet je dat we je in dit artikel vertellen over de top 5 e-readers van 2020. Je weet ook al dat je deze 5 geweldige modellen met elkaar kunt vergelijken om de beste e-reader voor jouw behoeften te kunnen uitkiezen. Daarom kijk je direct naar de onderstaande tabel. Deze tabel hebben we speciaal voor jou gecreëerd. Je ziet in de tabel welke 5 e-readers we zullen recenseren. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je de recensies lezen. Aan de hand van de recensies kies je vervolgens de beste e-reader voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.
Kobo Aura H2O Edition 2 (2017)
Meer info »
2.
Kobo Aura ONE - e-reader
Meer info »
3.
Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink HdMeer info »
4.
ICARUS Omnia M703BKMeer info »
5.
ONYX BOOX Max 2Meer info »

1. Kobo Aura H2O Edition 2 (2020)

Houd je van lezen? Dan heb je misschien een stapel boeken in huis. Tegenwoordig is het hebben van een stapel boeken eigenlijk niet meer nodig. Je kunt namelijk al je boeken digitaal opslaan op een e-reader. Dit apparaat wordt dan jouw bibliotheek. Misschien heb je voorheen geen e-reader aangeschaft, omdat je vaak onderweg bent en je wil voorkomen dat de e-reader nat wordt. Dan hoef je je geen zorgen te maken, omdat de beste e-reader voor jou waarschijnlijk een waterdicht model is. Wij kennen een dergelijke e-reader, namelijk de Kobo Aura H2O Edition 2 (2020). De naam van deze e-reader spreekt voor zich “H2O Edition”. Kobo Aura H2O Edition 2 (2017)Dit betekent letterlijk dat het gaat om een watereditie. Wij vinden dat dit model wellicht de beste e-reader voor jou is, vanwege zijn waterdichte coating. Je kunt dus gerust, waar je maar wil, allerlei boeken lezen.

Wanneer je een nieuwe e-reader aanschaft, dan let je natuurlijk ook op de hoeveelheid boeken die je erop kunt opslaan. Sommigen van ons lezen namelijk razendsnel dus een bibliotheek bestaande uit slechts 10 boeken heb je binnen een week of twee uitgelezen. Als je de Kobo Aura H2O Edition 2 (2020) in huis hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je snel uitgelezen bent. De e-reader biedt je namelijk met een geheugen van maar liefst 8 GB opslagmogelijkheid voor ongeveer 7,500 boeken. Hierdoor heb je altijd genoeg keuze. Lees je graag buiten? Dan komt deze e-reader ook goed van pas. Hij beschikt namelijk over een 6,8 inch Full HD e-ink scherm, waardoor je kunt lezen zonder hinderlijke reflecties. Er is zelfs gezorgd voor een blauw lichtfilter, waardoor je gerust voor het slapen gaan nog kunt lezen zonder moeite te hebben om daarna in slaap te vallen.

Voordelen van de Kobo Aura H2O Edition 2 (2020):

 • In het donker lezen is mogelijk, want het scherm is verlicht.
 • Je kunt duizenden e-books opslaan, dankzij het 8 GB geheugen.
 • De lettergrootte en het lettertype kun je gemakkelijk naar wens aanpassen.
 • Het is mogelijk om in bad of aan het zwembad te lezen dankzij de waterdichte behuizing.
 • Tijdens het lezen hoef je je geen zorgen te maken over reflecties, want de e-reader heeft een Full HD e-ink scherm.

Nadelen van de Kobo Aura H2O Edition 2 (2020):

 • Het is niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een micro SD kaart.
 • Je krijgt er geen thuislader bij om de e-reader op te laden aan het stopcontact.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de e-reader mogelijkerwijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Kobo Aura ONE – e-reader

Ben je het zat om een volle tas te hebben, alleen omdat je het leuk vindt om te lezen? Tegenwoordig hoef je je geen zorgen te maken over een volle tas, omdat je gewoon een e-reader met je mee hoeft te nemen. Met een dergelijk apparaat heb je al je boeken bij de hand. Als je vandaag geen zin hebt in een liefdesverhaal, dan lees je gerust een thriller. Op de meeste e-readers kun je immers duizenden boeken opslaan. Ben je daarom op zoek naar de beste e-reader voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat het desbetreffend model beschikt over een groot geheugen en een waterdichte behuizing? Kobo Aura ONE - e-readerDan kies je voor de Kobo Aura ONE – e-reader. Wij vinden dat dit model de beste e-reader voor jou is, omdat hij een waterdichte behuizing heeft. Je kunt er dus gerust boeken mee lezen wanneer je relaxt in je badkuip.

Met deze e-reader in huis hoef je je tevens nooit zorgen te maken dat je niets hebt om te lezen. Hij beschikt namelijk over een groot geheugen van 8 GB. Dit betekent dat je er duizenden boeken op kunt opslaan. Je hebt dus altijd iets bij de hand om te lezen, ongeacht je stemming. Het maakt ook niet uit waar je bent, want je hebt de e-reader sowieso bij je. Hoewel het voor de meesten van ons lang duurt om alle boeken in onze collectie te lezen, kan het dat jij een supersnelle lezer bent. Als je al je e-books al hebt gelezen, dan kun je gerust nieuwe e-books downloaden via de wifi verbinding. Wil je ruimte creëren op de e-reader, maar wil je je oude boeken ook niet kwijtraken? Geen probleem! Je kunt namelijk met een micro USB kabel de oude boeken overzetten naar je laptop of desktop.

Voordelen van de Kobo Aura ONE – e-reader:

 • E-books worden haarscherp weergegeven op het Full HD scherm.
 • Je kunt duizenden e-books opslaan, want hij heeft een groot geheugen van 8 GB.
 • Deze e-reader beschikt over wifi, dus je kunt gerust nieuwe e-books downloaden.
 • Lezen in bad of aan het zwembad is mogelijk, want de e-reader heeft een waterdichte behuizing.
 • ’s Avonds in bed lezen is geen probleem, want de belichting van het scherm straalt weinig blauwe lichtstralen uit.

Nadelen van de Kobo Aura ONE – e-reader:

 • Je krijgt er geen thuislader bij.
 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze e-reader wellicht tegenvallen.
 • Het is niet mogelijk om het geheugen van deze e-reader uit te breiden met een micro SD kaart.
Klik hier voor de beste prijs

3. Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink Hd

Tot nu toe hebben we 2 e-readers gerecenseerd. De eerste had een schermdiagonaal van 6,8 inch en de tweede een schermdiagonaal van 7,8 inch. Vind jij het echter niet nodig om een al te grote e-reader te hebben? Dan kun je kiezen voor een kleinere variant. Misschien vind je het ook niet nodig dat jouw e-reader een waterdichte behuizing heeft. Als je bijvoorbeeld alleen naar je e-reader grijpt wanneer je in de trein zit of wanneer je na het werk thuis komt, dan is een waterdichte variant waarschijnlijk niet nodig. Is daarom de beste e-reader voor jou een eenvoudige, kleine, aantrekkelijk geprijsde variant? Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink HdDan kun je kiezen voor de Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink Hd. Wij vinden dat dit model de beste e-reader voor jou is, omdat hij een 6 inch variant is die precies doet wat je ervan verwacht. Hij is bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Hoewel de Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink Hd een eenvoudige e-reader is, mag hij toch niet onderschat worden. Op dit eenvoudig apparaatje kun je namelijk rond de 3.500 boeken opslaan. Dit komt doordat de e-reader een totale opslagcapaciteit heeft van 4 GB. Hierdoor raak je niet snel uitgelezen. Gebeurt dat toch, dan zet je er nieuwe boeken op. Je kunt hem bovendien gemakkelijk met je meenemen, omdat hij vrijwel niets weegt. De e-reader heeft een gewicht van slechts 155 gram. Stop hem dus gerust in je tas en haal hem tevoorschijn wanneer je een boek wil lezen. Het gewicht en formaat maken deze e-reader tevens handig voor personen die vaak reizen. Zit je niet in een stiltecoupé, dan kun je lawaai buitensluiten door gewoon je favoriete muziek af te draaien. Deze muziek beluister je door je koptelefoon via de 3,5 mm jack aan te sluiten. Vervolgens kun je ongestoord lezen.

Voordelen van de Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink Hd:

 • De e-reader is aantrekkelijk geprijsd.
 • Het geheugen kun je met een geheugenkaart uitbreiden.
 • Je kunt deze e-reader gemakkelijk met je meenemen dankzij het licht gewicht.
 • Door oordopjes aan te sluiten op de 3,5 mm aansluiting, kun je luisteren naar je favoriete audioboeken.

Nadelen van de Autovision Av-61 Ereader 6Inch Ink Hd:

 • Vergeleken met duurdere modellen, start deze e-reader relatief traag op.
 • Als je boeken wil downloaden, dan moet de e-reader op een pc worden aangesloten.
 • Deze e-reader laadt minder snel bij het openen van een boek dan duurdere e-readers.
 • Bij aankoop van deze e-reader krijg je er geen thuislader bij om hem aan te sluiten op een stroompunt.
Klik hier voor de beste prijs

4. ICARUS Omnia M703BK

We weten allemaal dat het belangrijk is om te werken, omdat we op die manier aan ons geld komen. Echter, we kunnen niet alleen werken. Ontspanning is namelijk ook nodig. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen. Sommige personen kiezen voor ontspanning door middel van sport. Weer anderen ontspannen door naar muziek te luisteren of te lezen. Misschien vind jij het prettig om te lezen, maar wil je ook de mogelijkheid hebben om te genieten van multimedia. Is de beste e-reader voor jou daarom een variant die de voordelen van een e-reader combineert met die van een multimediaspeler? Dan is de ICARUS Omnia M703BK wellicht de beste e-reader voor jou. ICARUS Omnia M703BKDit apparaat is namelijk een multimediaspeler en e-reader in één. Hierdoor kun je gerust op elk moment je favoriete e-books lezen, maar je kunt ook switchen naar de multimediafunctionaliteit. Zo beluister je muziek en bekijk je foto’s, series of films.

Het doet er niet toe waar je de e-reader voor gebruikt, want met de ICARUS Omnia M703BK geniet je optimaal van alles op je scherm. Dit komt doordat deze e-reader een perfect tussenformaat heeft van 7 inch. Hij is dus niet enorm groot waardoor je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen. Echter, hij is ook niet te klein dus je ziet goed wat er op je scherm gebeurt. Wanneer je content bekijkt op deze e-reader, dan is het 16:9 breedbeeldscherm een handige bijkomstigheid. Heb je alle boeken op de e-reader reeds gelezen en heb je er ook geen nieuwe films meer op? Geen probleem. Je kunt namelijk gemakkelijk en snel bestanden overzetten via de meegeleverde micro USB kabel. De bestanden zet je over vanaf je computer naar de e-reader. Er is bij dit apparaat zelfs gezorgd voor een krachtige accu, waardoor je tot 6 uur video’s kunt bekijken.

Voordelen van de ICARUS Omnia M703BK:

 • Hij is gebruiksvriendelijk.
 • Deze e-reader beschikt over een kleurenscherm.
 • Doordat deze e-reader aantrekkelijk is geprijsd, kun je hem ook aanschaffen als je slechts een klein budget hebt.
 • Dit apparaat heeft een licht gewicht van slechts 264 gram, waardoor je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Je kunt op deze e-reader e-books lezen, maar je kunt hem ook gebruiken voor het afspelen van multimediabestanden.
 • Wil je je favoriete audioboeken beluisteren zonder anderen te storen, dan kun je oordopjes aansluiten op de 3,5 mm aansluiting van deze e-reader.

Nadelen van de ICARUS Omnia M703BK:

 • Doordat deze e-reader niet is voorzien van een touchscreen, kun je hem alleen bedienen via fysieke knoppen.
 • Bij aankoop van deze e-reader wordt er geen thuislader meegeleverd, die ervoor moet zorgen dat je de e-reader kunt aansluiten op een stroompunt.
 • Deze e-reader beschikt over een LCD scherm, waardoor het lezen vanaf dit scherm wat vermoeiender kan zijn voor je ogen vergeleken met een e-reader met een e-ink scherm.
Klik hier voor de beste prijs

5. ONYX BOOX Max 2

Zoals je hebt gezien zijn er verschillende soorten e-readers. De verschillende modellen hebben allemaal hun eigen voordelen en gebruikstoepassingen. Het vinden van de beste e-reader hangt dus helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren. Is de beste e-reader voor jou een variant met veel mogelijkheden? Dan kun je kiezen voor de ONYX BOOX Max 2. Dit apparaat is perfect voor personen die alleen genoegen nemen met het beste. Hij geeft je namelijk de optie om digitaal boeken te lezen, maar hij beschikt ook over een HDMI monitor functie. Je kunt de letters op je scherm goed zien, want de e-reader heeft een groot formaat. Zijn schermdiagonaal bedraagt maar liefst 13,3 inch. ONYX BOOX Max 2Dankzij het grote, heldere scherm is deze e-reader perfect voor gebruikers die academische of technische literatuur moeten lezen. Echter, hij is ook ideaal voor muzikanten of programmeurs, omdat ze dan bladmuziek of technische tekeningen op het scherm kunnen bekijken.

Het maakt niet uit wat je wil bekijken op de ONYX BOOX Max 2, omdat je van alles comfortabel kunt doornemen. Dit komt doordat de e-reader beschikt over een E Ink Mobius display. Het display is dus voorzien van een onderliggende plastic laag. Doordat er gebruik is gemaakt van plastic, is het scherm minder gevoelig dan schermen met een glazen laag. Lezen vanaf een dergelijk scherm is daarnaast net zo prettig als wanneer je gewoon tekst van papier zou aflezen. Bovendien wordt de kracht van de accu van dergelijke e-readers vrijwel geheel bespaard. Er is alleen kracht nodig wanneer je het scherm herlaadt. Als je hoort dat een e-reader ook andere bestanden kan openen dan alleen e-books, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de desbetreffende bestanden. Zo kan dit apparaat onder andere PDF, EPUB, MOBI, TXT, CHM, DJVU, HTML, FB2, RTF en DOC documenten openen.

Voordelen van de ONYX BOOX Max 2:

 • Je kunt comfortabel lezen op deze e-reader dankzij het E Ink Mobius display.
 • Bestanden van verschillende formaten worden door deze e-reader ondersteund.
 • Doordat de kracht van de accu nauwelijks wordt gebruikt, kun je hem lang gebruiken voordat je hem weer moet opladen.
 • Deze e-reader beschikt over ingebouwde woordenboeken, dus om een onbekend woord te vertalen hoef je er slechts op te klikken.
 • Dit apparaat geeft je de mogelijkheid om persoonlijke software te schrijven door gebruik te maken van de mogelijkheden van het Android 6 platform.

Nadelen van de ONYX BOOX Max 2:

 • Vanwege het grote beeldscherm kun je hem minder gemakkelijk met je meenemen.
 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze e-reader mogelijkerwijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>