De Beste Eierkoker Van 2020 Vind Je Hier. Een Model Waar Je Ook Eieren Mee Kunt Pocheren?

De meesten van ons vinden een gekookt eitje heerlijk. Het bereiden van een gekookt ei, lijkt super eenvoudig. Je zet gewoon een pot water op vuur en kookt het eitje. Dit klinkt echter eenvoudiger dan het eigenlijk is. Het komt namelijk vaker voor dat je ei net te hard is als je het medium lust of het eiwit is vloeibaar terwijl je alleen de dooier zacht wil hebben. Deze problemen behoren tot het verleden als je gebruik maakt van een eierkoker. Je plaatst de eieren in het apparaat, stelt in hoe je het eitje het liefst eet en het apparaat doet de rest. Vaak kun je zelfs meerdere eieren tegelijk bereiden. Hoe kies je de beste eierkoker uit? Door bijvoorbeeld na te gaan welke opties de eierkoker heeft of hoeveel eieren je tegelijk kunt koken. Lees dit artikel, vergelijk de top 5 en kies de beste eierkoker uit!

Beste eierkoker van 2020

Als je dit artikel leest, kun je gemakkelijk de beste eierkoker voor jouw behoeften vinden. Hoe gaat het precies te werk? Omdat we weten dat er veel verschillende modellen eierkokers op de markt zijn, hebben we de top 5 modellen voor je op een rijtje gezet. Deze 5 modellen zie je in de onderstaande tabel. Je hoeft dus niet een heleboel varianten met elkaar te vergelijken, waardoor je tijd wint. We begrijpen echter ook dat je moeilijk een keuze kunt maken als je alleen de naam van de koker kent. Daarom recenseren we ook elk model afzonderlijk. Deze recensies kun je lezen onder de tabel. Bij elke eierkoker geven we tevens aan wat zijn kenmerken zijn. Je komt dus niet voor ongewenste verrassingen te staan. Lees dit artikel snel, vergelijk de top 5 modellen van het jaar en kies vervolgens de beste eierkoker voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.Russell Hobbs Stylo 14048-56Meer info »
2.Severin EK3051Meer info »
3.ProfiCook Eierkoker EK 1084
Meer info »
4.Cuisinart Multifunctionele eierkoker
Meer info »
5.Krups Eierkoker F23470
Meer info »

1. Russell Hobbs Stylo 14048-56

Als je zoekt naar de beste eierkoker voor jouw behoeften, dan is het handig om van tevoren te weten hoeveel eieren je er tegelijkertijd in wil koken. Sommigen koken over het algemeen alleen eieren voor hun gezinsleden. Dergelijke personen hebben over het algemeen genoeg aan een eierkoker waar je 4 eieren tegelijkertijd in kunt koken. Als je echter eieren kookt voor een groter gezin of je kookt de eieren om er andere gerechten mee te bereiden, dan heb je over het algemeen een variant nodig waar je meer eieren in kunt koken. Russell Hobbs Stylo 14048-56Wat dacht je van een eierkoker waar je 7 eieren tegelijkertijd in kunt bereiden? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Russell Hobbs Stylo 14048-56 de beste eierkoker voor jou. Deze eierkoker biedt namelijk plaats aan 7 gekookte eieren. Je kunt hem bovendien gemakkelijk gebruiken, wat het kookproces verder vereenvoudigt.

Het enige wat je hoeft te doen om eieren te koken in de Russell Hobbs Stylo 14048-56 is er water en eieren in zetten, het apparaat aanzetten met de schakelaar en vervolgens wacht je tot het geluidssignaal afgaat. Je hoeft dus niet eens in de buurt van de eierkoker te blijven, want hij laat je weten wanneer je eieren klaar zijn. Heb je een keer geen zin in gekookte eieren, maar lust je wel gepocheerde eieren? Dan heb je ook geen ander apparaat nodig. In deze eierkoker kun je namelijk 3 eieren tegelijkertijd pocheren. Het maakt niet uit of je er eieren in kookt of pocheert, want in beide gevallen zorgt het apparaat voor een veilige en eenvoudige bereiding. Er is namelijk gezorgd voor een automatische uitschakeling en droogkookbeveiliging. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken als je de eierkoker vergeet uit te schakelen.

Kenmerken van de Russell Hobbs Stylo 14048-56:

 • Zijn vermogen bedraagt 365 watt.
 • Hij wordt geleverd met een maatbeker.
 • In de eierkoker kun je desgewenst 3 eieren tegelijkertijd pocheren.
 • Deze eierkoker kun je gebruiken om maar liefst 7 eieren tegelijkertijd te koken.
 • Na gebruik is dit apparaat eenvoudig te reinigen, want je kunt hem volledig uit elkaar halen.
 • Voor extra veiligheid is er bij deze eierkoker gezorgd voor een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging.
 • Hoewel er is gezorgd voor een automatische uitschakeling, schakelt de waterkoker van de eierkoker zich pas na 2 uur nadat de timer is afgelopen automatisch uit.
 • Dit apparaat is eenvoudig te gebruiken, want je hoeft er slechts water en eieren in te zetten, het apparaat aan te zetten met de schakelaar en vervolgens wacht je tot het geluidssignaal afgaat.

2. Severin EK3051

Zoek je naar de beste eierkoker voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de top 5 eierkokers van het jaar. Hierdoor hoef je niet lang te zoeken om jouw perfect model uit te kiezen. Aan welke vereisten moet jouw ideale eierkoker voldoen? Wat dacht je van een eenvoudig model waar je tot 6 eieren tegelijkertijd in kunt koken? Misschien vind je het ook belangrijk dat je kunt aangeven wat jouw gewenste mate van hardheid is. Severin EK3051Klinkt een eierkoker met deze eigenschappen als het ideale model voor jou? Dan kies je voor de Severin EK3051. Dit model vinden wij de beste eierkoker voor jou, omdat je er tegelijkertijd 6 eieren in kunt koken. Je maakt dus gekookte eitjes voor iedereen in het gezin en hebt zelfs extra eieren voor degenen die 2 eieren lusten.

Bovendien kun je bij de Severin EK3051 zelf de gewenste mate van hardheid instellen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat je een eitje eet dat te hard is gekookt of waarvan het eiwit nog niet gaar is. Nu vraag je je wellicht af of je bij het apparaat moet blijven staan om in de gaten te houden wanneer je eitjes klaar zijn. Dat is niet het geval. De eierkoker beschikt namelijk over een zoemtoon die je eraan herinnert dat de gewenste hardheid is bereikt. Je kunt dus gerust andere gerechten bereiden of een bakje koffie drinken en je hoort wanneer je eitjes klaar zijn. Misschien wil je weten welke veiligheidsmaartregelen de fabrikant van dit apparaat heeft getroffen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat het apparaat te heet wordt, want hij beschikt over oververhittingsbeveiliging. De verwarmingsplaat is tevens voorzien van een antiaanbaklaag.

Kenmerken van de Severin EK3051:

 • In deze eierkoker kun je tot 6 eieren tegelijkertijd koken.
 • Je bepaalt de mate van hardheid zelf wanneer je werkt met dit apparaat.
 • Wanneer je dit apparaat aanschaft, krijg je er een maatbeker en eierprikker bij.
 • De eierkoker beschikt over een kunststof behuizing en een verwarmingsplaat met een antiaanbaklaag.
 • Het is gemakkelijk om de verhittingsplaat schoon te maken, omdat hij beschikt over een antiaanbaklaag.
 • Bij dit apparaat is er rekening gehouden met veiligheid, dus hij beschikt over oververhittingsbeveiliging.
 • Dankzij de zoemtoon hoef je niet bij de eierkoker te blijven staan, want het apparaat meld je wanneer de eieren klaar zijn.

3. ProfiCook Eierkoker EK 1084

Als je de vorige 2 recensies hebt gelezen, dan heb je gezien dat je kunt kiezen voor een eierkoker aan de hand van het aantal eieren dat je er tegelijkertijd in kunt koken. Misschien heb je een relatief groot gezin en wil je daarom het liefst een eierkoker hebben waar je een relatief groot aantal eitjes in kunt koken. Het kan ook dat je een gezin hebt bestaande uit 4 personen, maar dat iedereen ’s morgens 2 eieren eet. ProfiCook Eierkoker EK 1084Als dat het geval is, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een eierkoker waar je tegelijkertijd 8 eieren in kunt koken. Is het tevens belangrijk voor jou dat je jouw beste eierkoker beschikt over een fraai design? Als je je terug kunt vinden in het bovenstaande, dan kennen wij de perfecte eierkoker voor jou, namelijk de ProfiCook Eierkoker EK 1084.

Je kunt in de ProfiCook Eierkoker EK 1084 maar liefst 8 eieren tegelijkertijd koken. Dit maakt hem wellicht tot de beste eierkoker voor jou. Hoewel het aantal eieren dat je kunt koken belangrijk is, zijn er nog meer factoren waar je op let. Je kijkt wellicht ook naar het design. Ook op dat gebied stelt deze eierkoker niet teleur. Hij beschikt namelijk over een fraaie RVS behuizing en afwerking, waardoor hij zeker gezien mag worden. Wanneer je eenmaal gebruik maakt van deze eierkoker, dan ervaar je het gemak van een dergelijk apparaat. Bovendien laat dit model je zien dat je eieren op verschillende manieren kunt klaarmaken. Zo kun je de meegeleverde bakjes gebruiken om uitstekend gepocheerde eieren of omeletten te bereiden. Welk type ei je ook klaarmaakt, je hoeft niet bij het apparaat te blijven staan, want een geluidssignaal laat je weten wanneer de eieren de gewenste hardheid bereikt hebben.

Kenmerken van de ProfiCook Eierkoker EK 1084:

 • Je kunt er tegelijkertijd 8 eieren in koken.
 • De hardheid van de eieren stel je in met de elektronische draaiknop.
 • Er is gezorgd voor een aan-/uitindicator en een automatische uitschakeling.
 • Deze eierkoker mag dankzij de fraaie RVS behuizing en afwerking zeker gezien worden.
 • Met dit apparaat kun je behalve eieren koken ook eieren pocheren en omeletten bereiden.
 • Hij heeft een compact design met snoeropslag, dus je kunt de eierkoker gemakkelijk opbergen.
 • Bij aankoop van dit model krijg je de nodige bakjes meegeleverd om eieren op verschillende manieren te bereiden.
 • Als je barsten tijdens het koken wil voorkomen, is het aangeraden om een gaatje in het ei te prikken met de eiprikker.
 • Dankzij de roestvrijstalen verwarmingsplaat en de uitneembare onderdelen gaat het schoonmaken van dit apparaat na gebruik moeiteloos.
 • Om eieren te koken hoef je slechts de eieren in de houder te plaatsen en met de meegeleverde maatbeker de correcte hoeveelheid water toe te voegen.
 • Wanneer je eieren bereidt in deze eierkoker, hoef je er niet bij te blijven staan, want een geluidssignaal laat je weten wanneer de gewenste hardheid is bereikt.

4. Cuisinart Multifunctionele eierkoker

Sommige personen vinden het al genoeg als ze met hun eierkoker op een eenvoudige manier een bepaald aantal eieren kunnen koken. Weer andere gebruikers zijn pas tevreden als ze een multifunctioneel apparaat hebben. Ze kunnen hun eieren dan op verschillende manieren bereiden. Bij het vergelijken van de verschillende eierkokers is het tevens belangrijk om te letten op het aantal eieren dat je tegelijkertijd in het apparaat kunt koken. Je kunt daarnaast nagaan of het apparaat je eieren op jouw favoriete manier bereikt. Cuisinart Multifunctionele eierkokerDenk er bijvoorbeeld aan dat de ene persoon dol is op zachtgekookte eieren, terwijl een ander persoon juist liever hardgekookte eieren lust. Is de beste eierkoker voor jou een multifunctioneel model waar je tegelijkertijd 10 eieren in kunt koken? Dan is de Cuisinart Multifunctionele eierkoker wellicht de beste eierkoker voor jou. Met dit apparaat kun je tegelijkertijd maar liefst 10 eieren koken.

De naam van het apparaat spreekt tevens voor zich. Hij heeft namelijk niet voor niets een multifunctionele eierkoker. Je kunt met dit apparaat tegelijkertijd 10 eieren koken of je kunt er tegelijkertijd 4 eieren in pocheren. Het is zelfs mogelijk om er 3 eieren in te gebruiken om een heerlijke omelet te bereiden. Bij de Cuisinart Multifunctionele eierkoker heb je tevens de mogelijkheid om de gewenste hardheid in te stellen. Als je dus het liefst een zachtgekookt eitje lust, dan is dat mogelijk. Bereid je voor een ander gerecht juist hardgekookte eieren? Dat is ook mogelijk in deze eierkoker. Wanneer de kooktijd voorbij is, hoor je een geluidssignaal. Zelfs over het verplaatsen van dit apparaat hoef je je geen zorgen te maken. Hoewel hij 10 eieren kan koken, is hij toch compact en super licht. Je neemt hem dus gemakkelijk met je mee wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Kenmerken van de Cuisinart Multifunctionele eierkoker:

 • De eierkoker beschikt over een los filter voor kalkaanslag.
 • Voor meer stabiliteit beschikt hij over een antislip onderkant.
 • Losse onderdelen van dit apparaat kun je reinigen in de vaatwasser.
 • Hij beschikt over een snoeropbergruimte voor een eenvoudige opslag.
 • Er is gezorgd voor geïsoleerde handvatten zodat je jezelf niet brandt terwijl je eieren bereidt.
 • Dankzij het super licht en compact design, geef je hem gemakkelijk een plek in de keukenkast.
 • Als veiligheidsmaatregel is er gezorgd voor een geluidssignaal dat het einde van de kooktijd aangeeft.
 • Dit apparaat is zeer multifunctioneel, want je kunt er in 1 keer 1 tot 10 zachte of harde eieren in koken, 4 gepocheerde eieren in bereiden of er 1 omelet met 3 eieren in klaarmaken.
 • Je krijgt er een glazen beker met maataanduidingen, een eierprikker, een houder voor het koken van eieren, bakjes voor het pocheren van eieren, een apart bakje voor het bereiden van omeletten en 2 eierdopjes bij.
 • Het is belangrijk er rekening mee te houden dat de gebruiksaanwijzing is geschreven op basis van hoe Fransen hun eieren bereiden, dus je kunt voor Nederlandse standaarden net iets meer water in de maatbeker zetten dan standaard is aangegeven.

5. Krups Eierkoker F23470

Intussen heb je gelezen over 4 van de 5 top eierkokers van het jaar. Heb je echter jouw beste eierkoker nog niet gevonden? Geen nood! We recenseren namelijk nog 1 super eierkoker. Misschien vond je dat de vorige eierkokers teveel eieren in 1 keer kookten. Het kan namelijk dat je niet vaak eieren kookt en wanneer je dat wel doet, dan bereid je slechts 3 eieren. Als dat het geval is, dan kun je het liefst kiezen voor een relatief kleine eierkoker waar je 3 eieren tegelijkertijd in kunt koken. Krups Eierkoker F23470Klinkt een dergelijk model perfect? Dan kies je voor de Krups Eierkoker F23470. Wij raden dit model aan, omdat hij geschikt is om in 1 keer 3 eieren te koken. Hij is dus de beste eierkoker voor kleine gezinnen of personen die alleen wonen. Je hoeft bovendien niet bij de eierkoker te blijven staan wanneer je de eieren kookt.

Als de eieren klaar zijn met koken, hoor je namelijk een zoemsignaal, die dat aangeeft. Je weet dus precies wanneer je de eieren uit het apparaat kunt halen en ze kunt eten. Tijdens het koken van eieren, kun je kiezen voor verschillende maten van hardheid. Zo vinden sommigen een zachtgekookt eitje het einde en weer anderen genieten enorm veel van een hardgekookt eitje. Daarom is het handig dat je de hardheid bij dit apparaat zelf kunt instellen. Dit doe je door de aanduiding van de waterhoeveelheid te volgen. Deze aanduiding zie je staan op de maatbeker. Je kunt tevens gebruik maken van de meegeleverde eierprikker om barsten van de eieren tijdens het koken te voorkomen. Nadat je de eieren hebt gekookt, kun je de eierkoker eenvoudig reinigen. Zo neem je de behuizing en het snoer af met een vochtige doek. Het deksel en eierrekje reinig je met water en schoonmaakmiddel.

Kenmerken van de Krups Eierkoker F23470:

 • Hij heeft een vermogen van 300 watt.
 • De mate van hardheid kun je zelf instellen.
 • In deze eierkoker kook je in 1 keer 3 eieren.
 • Bij aankoop van dit apparaat krijg je een maatbeker met wateraanduiding en een eierprikker meegeleverd.
 • Dankzij de zoemtoon hoef je niet in de buurt van het apparaat te blijven staan wanneer je eieren kookt, want de zoemtoon laat je weten wanneer de eieren klaar zijn.
 • Je kunt dit apparaat gemakkelijk reinigen, want je hoeft de behuizing en het snoer slechts af te nemen met een vochtige doek en je kunt het deksel en eierrekje met water en schoonmaakmiddel reinigen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>