• Home
 • Steppen

De Beste Elektrische Step van 2020? Mag je ermee 25km per uur op de openbare weg? Mag een kind ermee rijden?

Om je verder op weg te helpen, hebben wij de bovenstaande tabel samengesteld met de Top 10 electische steppen. In deze tabel zie je de verschillende elektrische steps die we in dit artikel zullen recenseren.

Beste elektrische step van 2020

 Product naamsnelheidaccuduur 
1.
EVO Maxx City Cruiser45 km per uur30 kmMeer info »
2.
CityBug 2S e-Scooter22 km per uur18 kmMeer info »
3.
JSF Urban Sprinter25 km per uur12 kmMeer info »
4.
Ram Elektrische Step20 km per uur15 kmMeer info »
5.
SYMEX City Light24 km per uur15 kmMeer info »
6.
Denver DSC-500024 km per uur15 kmMeer info »
7.
Power Core E9014 km per uur25 kmMeer info »
8.
Step Razor electric Power A16 km per uur8 kmMeer info »

Wil je op een gemakkelijke manier van de ene naar de andere plek gaan? Dan is het handig als je een fiets of een step gebruikt. In beide gevallen kun je tevens kiezen voor een regulier model of een elektrisch model. Ben je echter op zoek naar de beste elektrische step voor jouw behoeften? Dan ben je op de juiste plek. Wij recenseren in dit artikel namelijk de best verkochte elektrische steps van 2020. Aan de hand van deze recensies kun je vervolgens beslissen welke step het beste bij je past.

Je kunt onder andere kijken naar het remsysteem, het design, hoe snel hij maximaal gaat en natuurlijk ook de prijs. Doordat wij de verschillende modellen uitgebreid beschrijven en behandelen in de volgorde van hun prijs, kun je een goede vergelijking maken en vervolgens de beste elektrische step voor jouw behoeften uitkiezen!

Daarnaast hebben wij aangegeven hoe snel elk model kan gaan en hoeveel kilometer je ongeveer kunt rijden op een volle accu. Vergelijk de verschillende modellen dus met elkaar door de reviews te lezen en de tabel te bekijken en kies de beste elektrische step voor jouw behoeften uit!

1. EVO Maxx City Cruiser met zadel

EVO Maxx City CruiserAls je op zoek gaat naar de beste elektrische step voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst na te gaan of je liever een model wil voor volwassenen of juist kinderen. Je kunt namelijk een speciale elektrische step voor een kind kopen of je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een elektrische step met zadel voor volwassenen. Een dergelijk model voor volwassenen is de EVO Maxx City Cruiser. Deze step, die wellicht de beste elektrische step voor jou als volwassene is, is ideaal voor dagelijks gebruik in de stad. Dit komt mede vanwege het design van de step. Hij is namelijk relatief groot en kan ook een hoog gewicht aan. Als we kijken naar het maximaal gewicht dat hij kan dragen, dan zien we dat hij maximaal 200 kg aankan.

Het feit dat de EVO Maxx City Cruiser een maximaal gewicht van 200 kg aankan, maakt dat je hem samen kunt gebruiken. Hij is namelijk niet alleen een elektrische step, omdat hij ook lijkt op een scooter. Dit design heeft de step gekregen, omdat hij bedoeld is voor 2 personen. Er zijn namelijk ook passagiersteps. Wanneer je een ruimte binnenstapt, dan kun je de step niet met je meenemen. Dit is geen probleem bij deze step, omdat hij vergrendeld kan worden door middel van een alarm. Dit alarm werkt met een afstandsbediening. Wanneer je hem inschakelt, dan wordt ook het wiel geblokkeerd. Je weet dus zeker dat de step veilig is. Je komt tevens ver op een volledig opgeladen accu, want de elektrische step heeft een accu die je tussen de 35 en 50 km kan brengen.

Voordelen van de EVO Maxx City Cruiser:

 • Zijn maximale belastbaarheid bedraagt 200 kg.
 • Deze elektrische step is een 2-persoons model.
 • Je kunt de step door middel van een afstandsbediening met een alarm vergrendelen.
 • Dankzij het design is dit model de perfecte elektrische step met zadel voor volwassenen.

Nadelen van de EVO Maxx City Cruiser:

 • Als je een andere kleur spatbord wil hebben, dan moet je de set kopen voor 75 euro.
Klik hier voor de beste prijs

2. CityBug 2S e-Scooter

CityBug 2S e-ScooterZoek je naar de beste elektrische step voor jouw behoeften? Dan is het handig als je van tevoren weet welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Sommige gebruikers willen het liefst een step hebben met een zadel. Op die manier kunnen zij uitrusten tijdens het rijden. Weer anderen vinden het juist prettig om te staan, maar willen het liefst een step hebben met een krachtige accu, zodat ze op een volgeladen accu lange afstanden kunnen afleggen. Ver is natuurlijk een relatief begrip. Echter, als je van huis naar het werk of naar de sportschool gaat, dan zit je waarschijnlijk goed met een accu die je 18 km laat rijden. Als je kiest voor de CityBug 2S e-Scooter, dan kies je voor een step die je maar liefst 18 km verder kan brengen.

De afstand die je met de CityBug 2S e-Scooter kunt afleggen, is natuurlijk niet het enige waar je naar kijkt. Je kijkt namelijk ook naar de krachtige naafmotor, die op het achterwiel zit. Voor optimaal gebruiksgemak, kun je na een kick-start met de duimgashendel gemakkelijk versnellen met de motor. Daarnaast beschikt deze elektrische step over 2 remsystemen. Ten eerste, kun je afremmen met de achterwielrem. Hiermee kom je direct tot stilstand. Er is ook gezorgd voor een geavanceerd E.A.B. systeem. Deze afkorting staat voor Electric Assist Brake. Dit systeem zorgt ervoor dat je de step geleidelijk kunt vertragen. Als je de step niet gebruikt, is het belangrijk om hem netjes weg te zetten. Dat kan, omdat de step compact opgevouwen kan worden. Hierdoor is hij niet alleen gemakkelijk op te bergen, maar ook eenvoudig met je mee te nemen.

Voordelen van de CityBug 2S e-Scooter:

 • Je kunt de elektrische step compact opvouwen.
 • Er is gezorgd voor een geïntegreerd voor- en achterlicht.
 • De step verplaatst zich door de stad zonder CO2-verontreiniging.
 • In zijn opgevouwen toestand, is de step kleiner dan een vouwfiets.
 • Voor extra veiligheid en gebruiksgemak heeft de step 2 remsystemen.
 • Het stuur van de step heeft ergonomische handvatten en een in hoogte verstelbaar stuur.

Nadelen van de CityBug 2S e-Scooter:

 • Vergeleken met sommige andere modellen, is het actieradius van de step vrij klein.
Klik hier voor de beste prijs

3. JSF Urban Sprinter – 1000 watt

JSF Urban SprinterAls je op zoek gaat naar de beste elektrische step voor jouw behoeften, dan heb je bepaalde verwachtingen. Sommigen willen het liefst een 1000 watt elektrische step. Anderen zoeken naar een elektrische step voor de openbare weg. Echter, er zijn nog vele andere aspecten waar je naar kunt kijken wanneer je een nieuwe step uitkiest. Denk bijvoorbeeld aan het design van de verschillende modellen. Sommige elektrische steps zijn speciaal ontworpen voor dames en andere modellen voor heren. Er zijn zelfs elektrische steps voor kinderen en elektrische steps met een zadel voor volwassenen. Wil jij echter gewoon een unisex step hebben met een belastbaar gewicht van 90 kg? Dan is de JSF Urban Sprinter wellicht de beste elektrische step voor jou. Deze step is namelijk stevig dankzij de gebruikte materialen en hij heeft een mooie, strakke kleur. Hij kan dus door zowel dames als heren gebruikt worden.

Wanneer je een elektrische step uitkiest, dan kijk je natuurlijk naar de plekken waar je hem kunt gebruiken. In het geval van de JSF Urban Sprinter zien we dat deze elektrische step op verschillende ondergronden gebruikt kan worden. Dankzij de massieve banden is hij namelijk de perfecte elektrische step voor de openbare weg. Echter, hij is ook een ideale elektrische step voor ruwere ondergronden. Dit komt doordat hij hellingen aankan tot een stijgingspercentage van wel 10 procent. Hij bereikt zelfs een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Er is bij het ontwerpen van dit model gedacht aan je veiligheid. Daarom beschikt de step over een elektrische voor- en achterrem. Hij is zelfs voorzien van verlichting en een control display om alle gegevens bij te houden.

Voordelen van de JSF Urban Sprinter:

 • Deze step is een unisex model.
 • Dankzij het belastbaar gewicht van 90 kg is de step geschikt voor jong en oud.
 • Voor extra veiligheid beschikt dit model over zowel een elektrische hand- als voetrem.

Nadelen van de JSF Urban Sprinter:

 • Op een volle accu kun je er een maximale afstand van ongeveer 12 kilometer mee afleggen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Ram Elektrische Step

Ram Elektrische StepWil je op een eenvoudige manier van punt A naar punt B gaan? Wil je niet met een fiets op stap gaan? Dan kun je een step gebruiken. Misschien denk je nu “Maar als ik een step gebruik, kom ik helemaal bezweet aan!”. Als dat het geval is, dan hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt namelijk gewoon voor een elektrische step kiezen. Dergelijke modellen zien er vaak hetzelfde uit als de klassieke steps, maar ze brengen je gemakkelijk van de ene plek naar de andere. Als je iemand bent die altijd op tijd uit huis gaat, dan heb je geen supersnelle elektrische step nodig. Is de beste elektrische step voor jou daarom een model met een maximale snelheid van 20 km per uur? Dan is de Ram Elektrische Step wellicht de beste elektrische step voor jou.

Hoewel de Ram Elektrische Step niet speciaal een elektrische step voor een kind is, kunnen kinderen er toch gebruik van maken. Deze step heeft namelijk een maximaal draaggewicht van 100 kg. Hij kan dus zowel door volwassenen als kinderen gebruikt worden. Dit is tevens te zien aan het design van de step. Hij ziet er namelijk eenvoudig, maar tegelijkertijd cool uit. Hierdoor is het voor zowel jong als oud een waar plezier om een ritje erop te maken. Sommige personen zoeken speciaal naar een elektrische step voor de openbare weg. Als jij zo iemand bent, dan hebben we goed nieuws voor je, omdat je deze elektrische step ook voor de openbare weg kunt gebruiken. Daarnaast is dit model voorzien van een veilige start knop. Hij is tevens eenvoudig te besturen. Ga dus snel op pad met deze super step.

Voordelen van de Ram Elektrische Step:

 • Hij heeft een mooi design.
 • Je kunt deze elektrische step ook voor de openbare weg gebruiken.
 • Doordat dit een unisex step is, is hij ideaal voor zowel dames als heren.
 • Dankzij het maximaal draaggewicht van 100 kg, is de step perfect voor jong en oud.

Nadelen van de Ram Elektrische Step:

 • Het deck van deze step is slechts 56 cm lang en 14 cm breed.
Klik hier voor de beste prijs

5. SYMEX City Light

SYMEX City LightBen je op zoek naar de beste elektrische step voor jouw behoeften? Dan is het handig om van tevoren op een rij te zetten welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die regelmatig onderweg is. Als dat het geval is, dan is het slim om te kiezen voor een step die weinig weegt. Je kunt het voertuig dan gemakkelijk met je meenemen. Misschien vind je het ook belangrijk dat je een relatief hoge snelheid kunt bereiken met deze step. Dit kan handig zijn wanneer je een keer laat bent opgestaan of te lang in bad was, waardoor je laat zal aankomen op de plaats van bestemming, als je je niet haast. Wij kennen een step met een maximale snelheid van 24 km per uur en een gewicht van slechts 8 kg, namelijk de SYMEX City Light.

Wij vinden dat de SYMEX City Light wellicht de beste elektrische step voor jou is, omdat hij ervoor zorgt dat je moeiteloos op tijd op je bestemming aankomt. De step gaat namelijk maximaal 24 km per uur. Natuurlijk, als je een wandeling maakt met deze step en je hoeft niet snel ergens te zijn, dan kun je ook langzamer rijden. Wanneer je deze step in huis hebt gehaald, dan weet je van tevoren dat je er lang van kunt genieten. Dit komt doordat hij stevig is. De step beschikt namelijk over een aluminium frame en een 250 W motor. Daarnaast is deze elektrische step voor jong en oud voorzien van een oplaadbare accu. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je elke keer, wanneer de accu leegloopt, een andere accu moet kopen. Het kost je namelijk ongeveer 2 tot 3 uur om de accu op te laden.

Voordelen van de SYMEX City Light:

 • De step heeft een maximaal draaggewicht van 120 kg.
 • Het meenemen en opbergen van deze step is eenvoudig, omdat hij opvouwbaar is.
 • Dankzij het gewicht van minder dan 8 kg, kun je de step gemakkelijk met je meenemen.
 • Op het LED display van de elektrische step kun je zien hoe snel je vooruit komt, hoeveel kilometers je reeds hebt afgelegd en wat het batterijpercentage is.

Nadelen van de SYMEX City Light:

 • Als je de accu snel wil opladen is dat niet mogelijk, want het kost je zo’n 2 tot 3 uur om de accu op te laden.
Klik hier voor de beste prijs

6. Denver DSC-5000

Denver DSC-5000Ben je iemand die graag de wind door zijn/haar haren wil voelen wanneer je op stap gaat? Leg je regelmatig afstanden met de fiets af, maar wil je het nu op een andere manier doen? Zoek je daarom naar de beste elektrische step voor jouw behoeften? Dan raden wij de Denver DSC-5000 aan. Wij vinden dat dit model de beste elektrische step voor jouw behoeften is, omdat hij prettig is te gebruiken en hij ideaal is om fietsafstanden af te leggen. De step heeft bovendien een gewicht van slechts 8 kg, dus je kunt hem gemakkelijk met je meenemen wanneer je de wereld gaat verkennen. Hoewel deze step weinig weegt en hij geen elektrische step met zadel voor volwassenen is, mag hij niet onderschat worden. Dit model beschikt namelijk over een aluminium frame en massief rubberen wielen van 5 inch.

Wanneer je een rit maakt op de Denver DSC-5000, dan rijd je op een accu. Raakt deze accu leeg, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het gaat namelijk om een oplaadbare accu. Je kunt deze ingebouwde batterij dus gewoon ongeveer 3 uur laten opladen en vervolgens ga je weer op pad. Met een volle accu kun je ongeveer 10 tot 15 kilometer afleggen. Wanneer je de smaak te pakken hebt gekregen en je begint te stunten met de step, dan is het belangrijk om ook naar de veiligheid te kijken. Ook daar is er aan gedacht. Daarom beschikt de step over een rem aan de voor- en achterzijde. Hoewel de elektrische step niet speciaal voor een kind is gemaakt, kan een kind er ook gebruik van maken. De step heeft namelijk een draaggewicht van ongeveer 125 kg.

Voordelen van de Denver DSC-5000:

 • Er zit veilige LED verlichting aan de voorkant.
 • De step heeft aan de voorzijde en achterzijde een rem.
 • Dankzij het draaggewicht van 125 kg is deze elektrische step ook perfect voor een kind.
 • Wanneer de accu is leeg gelopen kun je deze weer opladen, omdat het een ingebouwde, oplaadbare batterij is.
 • Op het stuur is er een verlicht LED display, dat de afgelegde afstand, het overgebleven percentage van de batterij en de snelheid weergeeft.

Nadelen van de Denver DSC-5000:

 • Aangezien deze step niet is gekeurd door de RDW is het niet mogelijk om een kentekenbewijs aan te vragen, waardoor de step niet op de openbare weg mag.
Klik hier voor de beste prijs

7. Power Core E90

Power Core E90Zoek je naar de beste elektrische step voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een elektrische step van 1000 watt? Dan kan het best moeilijk worden om het perfecte model te vinden. De meeste elektrische steps hebben namelijk een lager vermogen. Wat dacht je echter van een lichtgewicht model met een stevig design? Klinkt een dergelijke step als muziek in de oren? Dan kennen wij de beste elektrische step voor jou. Hier verwijzen we naar de Power Core E90. Dit model vinden wij de beste elektrische step voor jou, omdat hij weinig weegt. Hij weegt namelijk slechts 11 kg. Daarnaast is deze step voorzien van een stalen frame en vork. Je weet dus vanaf het moment dat je hem aanschaft, dat hij lang mee kan gaan.

Als we kijken naar het design van de Power Core E90, dan zien we dat deze elektrische step een opvallende kleur heeft. Dit is onder andere ideaal, omdat de step ook geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Over het algemeen willen kinderen gezien worden, dus er is geen beter cadeau dan een opvallende, maar ook stevige elektrische step. Voor het starten van deze step beschikt hij over een drukknop gaspedaal en een kick-start motor. Wanneer je eenmaal op straat bent, dan kun je met de step een snelheid van maximaal 14 km per uur halen. Bij intensief gebruik kun je op 1 accu maximaal 50 kilometer afleggen. Je kunt dus gemakkelijk van huis naar de sportschool of supermarkt en terug rijden. De urethane wielen, drukrem en zijstandaard zorgen voor extra stevigheid van de step.

Voordelen van de Power Core E90:

 • Doordat hij weinig weegt, kun je de step gemakkelijk met je meenemen.
 • Deze step is stevig dankzij het stalen frame, de stalen vork en de urethane wielen.
 • Voor een eenvoudige start beschikt de elektrische step over een drukknop gaspedaal en een kick-start.

Nadelen van de Power Core E90:

 • Het is belangrijk om voor gebruik eerst de lokale wetten te controleren met betrekking tot hoe en waar je deze step mag gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs

8. Step Razor electric Power A

Step Razor electric Power AZoek je naar de beste elektrische step voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan wie de step precies zal gebruiken. Er zijn namelijk steps voor kinderen, maar ook modellen voor volwassenen. Als we kijken naar de Step Razor electric Power A, dan zien we dat dit model geen elektrische step met zadel voor volwassenen is. We zien juist dat je deze elektrische step aan je kind kunt geven. Hij wordt namelijk aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar. Als we kijken naar de maximale draagkracht van deze step, dan zien we dat hij maximaal 54 kg aankan. Hierdoor is het gemakkelijk te concluderen dat de step minder geschikt is voor volwassenen. Overigens, dit is te merken aan het design. De step ziet er namelijk stoer uit, waardoor hij perfect is voor kinderen om er op school mee te pronken.

Heb je de Step Razor electric Power A in huis, dan kun je voorbij al je vrienden zoeven! Deze elektrische step zorgt er namelijk voor dat je niet meer laat op school aankomt. Dit komt doordat je er snelheden tot wel 16 km per uur mee kunt bereiken. Houd dus bijvoorbeeld een wedstrijd om te zien wiens elektrische step sneller is. Ben je geen type voor wedstrijden? Geen nood. Je kunt namelijk ook gewoon samen met je vrienden op pad gaan en genieten van het weer. Als je vervolgens een wandeling wil maken, dan kun je de step met je meenemen. Hij is namelijk een lichtgewicht model. Wanneer je een elektrisch vervoersmiddel aanschaft, dan weet je van tevoren dat je afhankelijk bent van een accu. Dit is ook het geval bij deze step. Je kunt op 1 accu ongeveer 8 kilometer rijden.

Voordelen van de Step Razor electric Power A:

 • Voor een goede veiligheid, beschikt de step over een handrem.
 • Doordat de step relatief licht is, kun je hem gemakkelijk met je meenemen.

Nadelen van de Step Razor electric Power A:

 • Deze step vereist enige montage.
 • Doordat de elektrische step een draagkracht van maximaal 54 kg heeft, is hij niet geschikt voor volwassenen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>