Vind Gemakkelijk En Snel De Beste Externe Harde Schijf Van 2020! SSD Voor Mac?

Tegenwoordig is het hebben van een externe harde schijf geen luxe meer. Velen van ons hebben namelijk veel data en willen deze regelmatig veilig stellen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een externe harde schijf nodig hebt om een back-up te maken van je smartphone. Daarnaast kun je een dergelijk opslagapparaat gebruiken als je teveel informatie hebt op je pc en je wat meer ruimte wil creëren zonder de data te wissen. Zoek je daarom naar de beste externe harde schijf voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de 10 beste externe harde schijven van het jaar. Je kunt dus de verschillende top modellen met elkaar vergelijken om vervolgens jouw droomschijf uit te kiezen. De verschillende modellen kun je onder andere vergelijken aan de hand van hun opslagcapaciteit en snelheid. Vind vandaag nog de beste externe harde schijf!

Beste externe harde schijf van 2020

In dit artikel lees je over de 10 beste externe harde schijven van het jaar. Nu vraag je je wellicht af welke modellen zijn gekozen als te zijn de top 10 van het jaar. Door de onderstaande tabel te bekijken zie je precies welke modellen tot de top 10 behoren. Aan de hand van deze tabel en de individuele recensies over de externe harde schijven, vind je gemakkelijk de beste externe harde schijf voor jouw behoeften.

 Product naam 
1.
WD Elements Portable 1 TBMeer info »
2.
Seagate Expansion Portable 4 TBMeer info »
3.
Freecom Mobile Drive Classic 4TB ZwartMeer info »
4.
Silicon Power Armor A75 2TBMeer info »
5.
LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TBMeer info »
6.
Seagate Backup Plus Slim 2 TB ZilverMeer info »
7.
WD My Passport 2 TB ZwartMeer info »
8.
Verbatim Store 'n Go 2TBMeer info »
9.
G-Technology G-Drive Mobile 2TBMeer info »
10.
Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TBMeer info »

1. WD Elements Portable 1 TB

Om de beste externe harde schijf voor jouw behoeften te vinden, kijk je sowieso naar de opslagcapaciteit. Aan de hand van je bedoelingen met de schijf, kun je namelijk de ideale opslagcapaciteit kiezen. Wil je voornamelijk HD films of foto’s, eventueel met een hoge resolutie, opslaan? Dan kun je kiezen voor een schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB. Als je vaak onderweg bent en je wil altijd een externe HDD bij je hebben, dan is het sowieso handig om een klein, licht model te kiezen. Wij kennen een dergelijk model met een opslagcapaciteit van 1 TB. Hier verwijzen we naar de WD Elements Portable 1 TB. WD Elements Portable 1 TBDit model is wellicht de beste externe harde schijf voor jou, omdat hij een opslagcapaciteit heeft van 1 TB. Je kunt er dus bijvoorbeeld een back-up, 10 films met 4K resolutie, 100 HD films of 20.400 foto’s met een hoge resolutie op opslaan.

De WD Elements Portable 1 TB is een simpele, snelle en draagbare externe harde schijf. Hij is zowel compatibel met USB 3.0 als 2.0. Dit betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van de supersnelle overdrachtssnelheid die de USB 3.0 verbinding met zich meebrengt. Echter, als jouw apparaat deze verbinding niet ondersteunt, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. De schijf beschikt namelijk ook over achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0-apparaten. Natuurlijk kijken we ook naar de grootte van deze externe harde schijf. Hij weegt namelijk ongeveer 134 gram. Dit gewicht is vergelijkbaar met het gewicht van een smartphone. De externe harde schijf heeft bovendien een breedte van 8,2 cm, diepte van 11,1 cm en hoogte van 1,5 cm. Je kunt de externe harde schijf dus gemakkelijk in je broekzak zetten en met je meenemen. Je hebt niet eens een voedingskabel nodig, omdat de stroom via de USB-kabel gaat!

Voordelen van de WD Elements Portable 1 TB:

 • Stroom gaat via de USB-kabel, dus je hebt geen voedingskabel nodig.
 • Deze externe harde schijf is geschikt voor zowel Windows als macOS systemen.
 • Doordat de schijf ongeveer 134 gram weegt, is hij net zo licht als je smartphone.
 • Je kunt de schijf gebruiken zonder dat installatie op je Windows computer nodig is.
 • Hij is compatibel met USB 3.0-apparaten, dus je geniet van een supersnelle gegevensoverdracht.

Nadelen van de WD Elements Portable 1 TB:

 • Er is niet gezorgd voor hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging.
 • De meegeleverde USB-kabel van deze externe harde schijf is relatief kort.
 • Als je de schijf op macOS wil gebruiken, dan moet hij eerst geformatteerd worden.

2. Seagate Expansion Portable 4 TB

Er worden verschillende soorten externe harde schijven vervaardigd. Echter, het hoeft niet moeilijk te zijn om de beste externe harde schijf voor jouw behoeften te vinden. Je hoeft slechts na te gaan welk geheugen voor jou belangrijk is. Als je de schijf ook vaak met je mee zal nemen, dan kijk je natuurlijk ook naar het gewicht en de afmetingen van de desbetreffende schijf. Ben je iemand die veel data wil opslaan? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 4 TB. Op dergelijke schijven kun je maar liefst 40 4K films, 400 HD films, 4 back-ups of 81.600 foto’s met een hoge resolutie opslaan. Seagate Expansion Portable 4 TBKlinkt een harde schijf met een opslagcapaciteit van 4 TB en een klein formaat perfect? Dan is de Seagate Expansion Portable 4 TB wellicht de beste externe harde schijf voor jou.

De Seagate Expansion Portable 4 TB is namelijk ongeveer even groot en zwaar als een smartphone. Hierdoor kun je hem gemakkelijk met je meenemen. Hij is sowieso perfect voor onderweg. Bovendien is deze schijf een plug and play model, wat betekent dat je niet eerst een installatieproces hoeft te doorlopen. De schijf werkt namelijk op je Windows laptop zonder installatie. Je kunt met deze externe HDD dus gemakkelijk extra opslagruimte toevoegen aan je laptop of pc. Wanneer je er data op hebt opgeslagen en je neemt de schijf mee wanneer je op stap gaat, dan hoef je niet eerst op zoek te gaan naar een stopcontact. De schijf krijgt namelijk zijn stroom via de USB-kabel. Zo lang je je laptop bij je hebt, kun je deze schijf dus overal gebruiken. Er is zelfs gezorgd voor automatische energiebesparing, waardoor de schijf geen stroom gebruikt wanneer hij niet in gebruik is.

Voordelen van de Seagate Expansion Portable 4 TB:

 • Er is geen voedingskabel nodig, want de stroom gaat via de USB-kabel.
 • Deze externe harde schijf beschikt over automatische energiebesparing.
 • Doordat de schijf ongeveer 240 gram weegt, kun je hem gemakkelijk met je meenemen.
 • Dit apparaat is aantrekkelijk geprijsd, dus je kunt hem ook kopen als je een klein budget hebt.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele installatie, want de harde schijf werkt zonder installatie op Windows computers.

Nadelen van de Seagate Expansion Portable 4 TB:

 • Hij heeft geen hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging.
 • De meegeleverde USB-kabel van deze externe HDD is relatief kort.
 • Als je hem wil gebruiken met macOS, dan moet de schijf eerst geformatteerd worden.

3. Freecom Mobile Drive Classic 4TB Zwart

Als je op zoek gaat naar de beste externe harde schijf voor jouw behoeften, dan kun je letten op verschillende factoren. Zo vergelijken veel personen de verschillende externe harde schijven aan de hand van hun opslagcapaciteit. Echter, als je bijvoorbeeld besluit dat een harde schijf met een opslagcapaciteit van 4 TB perfect voor jou is, dan vind je meerdere modellen met deze opslagcapaciteit. Het is dan belangrijk om de 4 TB modellen te vergelijken aan de hand van andere eigenschappen. Wat dacht je van een 4 TB externe harde schijf met een stille werking en een snelle gegevensoverdracht? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Freecom Mobile Drive Classic 4TB Zwart de beste externe harde schijf voor jou. Freecom Mobile Drive Classic 4TB ZwartDit model heeft namelijk een grote opslagcapaciteit van 4 TB, een stille werking en supersnelle data-overdrachtssnelheden dankzij de USB 3.0-mogelijkheid.

De meesten van ons vinden het prettig om gebruik te maken van een externe harde schijf met een stille werking. Je kunt hem dan ook gebruiken in stille ruimtes zoals je kantoor. Kies je ervoor om de Freecom Mobile Drive Classic 4TB Zwart thuis te gebruiken, dan is hij perfect voor het opslaan van al je multimedia op 1 centrale locatie. Denk hierbij aan digitale foto’s, films, muziek en zelfs games. Uiteraard kun je de schijf ook met je meenemen wanneer je je vrienden gaat bezoeken, om vervolgens bestanden met hen te delen. De schijf kan ook gebruikt worden om een back-up te maken van je belangrijke documenten en bestanden. Als je de externe harde schijf op kantoor gebruikt, dan is hij perfect om bijvoorbeeld spreadsheets, documenten en presentaties op te slaan. Op kantoor kan de schijf bovendien gezamenlijk worden gebruikt, zodat de data op een centrale plek is opgeslagen.

Voordelen van de Freecom Mobile Drive Classic 4TB Zwart:

 • Oude gegevens kun je overzetten en je kunt back-ups maken via de bijgeleverde software.
 • Doordat de externe harde schijf stofbestendig is, kun je er gedurende lange tijd gebruik van maken.
 • Hij heeft een USB 3.0-verbinding dus je kunt met 5 Gbps tot 10 keer sneller data overzetten dan bij USB 2.0.
 • Deze externe harde schijf kun je zowel thuis als op kantoor gebruiken om je gegevens op een centrale plek op te slaan.
 • Wanneer je deze externe harde schijf gebruikt, heb je geen voedingskabel nodig, omdat de stroom via de USB-kabel gaat.

Nadelen van de Freecom Mobile Drive Classic 4TB Zwart:

 • De externe harde schijf beschikt niet over een beveiligd geheugen.
 • Om deze schijf te gebruiken met macOS, moet je hem eerst formatteren.

4. Silicon Power Armor A75 2TB

Bij het vergelijken van verschillende externe harde schijven kun je letten op verschillende eigenschappen. Over het algemeen kijken we naar de opslagcapaciteit, omdat we dan precies weten hoeveel data we kunnen opslaan. Echter, je kunt ook kijken naar andere eigenschappen. Zo zijn bepaalde externe harde schijven schokbestendig. Als je een dergelijk model hebt, dan ben je ervan verzekerd dat je data ook veilig is als je de schijf dagelijks met je meeneemt. Is de beste externe harde schijf voor jou daarom een schokbestendig model? Moet het desbetreffend model ook beschikken over stijlvolle lijnen zodat hij gezien mag worden? Als je antwoord op 1 of beide vragen “ja” is, dan is de Silicon Power Armor A75 2TB de beste externe harde schijf voor jou. Silicon Power Armor A75 2TBDit model is dun en schokbestendig. Hij heeft daarnaast een stijlvolle uitstraling met robuuste randen, die de structuur versterken. Hierdoor wordt schok- en krasschade verminderd.

Hoewel het prettig is om te kijken naar het design van de externe harde schijf, is en blijft het ook belangrijk om naar zijn opslagcapaciteit te kijken. In het geval van de Silicon Power Armor A75 2TB gaat het om een opslagcapaciteit van maar liefst 2 TB. Op het gebied van de opslagcapaciteit is dus een middenklasse externe harde schijf. Je kunt er maar liefst 20 4K films, 2 back-ups, 40.800 foto’s met een hoge resolutie of 200 HD films op opslaan. Hierdoor kom je niet gauw opslag te kort en is je data veilig opgeslagen. Deze externe harde schijf is bovendien licht in gewicht, waardoor je hem eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Hij is dankzij de stevige behuizing bovendien valbestendig tot een hoogte van 1,2 meter. Als je hem dus per ongeluk van de tafel laat vallen, hoef je je geen zorgen te maken.

Voordelen van de Silicon Power Armor A75 2TB: Silicon Power Armor A75 2TB

 • Je data is op deze schijf beschermd tegen stoten en schokken.
 • Dit apparaat is valbestendig tot een hoogte van maar liefst 1,2 m.
 • Stroom gaat via de USB-kabel, dus je hebt geen voedingskabel nodig.
 • Dankzij het licht gewicht, kun je deze schijf gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
 • Deze schijf is beschermd tegen gegevensdiefstand, want hij beschikt over hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging.

Nadelen van de Silicon Power Armor A75 2TB:

 • De externe harde schijf is niet stofbestendig.
 • Als je de schijf wil gebruiken op een macOS systeem, dan moet je hem eerst formatteren.

5. LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TB

Zoals je intussen hebt gezien bij de andere harde schijven, zijn er verschillende factoren waar je naar kunt kijken als je op zoek gaat naar de beste externe harde schijf voor jouw behoeften. Een belangrijke factor waar je sowieso naar kijkt is de opslagcapaciteit. Naar welke andere factoren kijk jij wanneer je op zoek gaat naar jouw droomschijf? Wellicht is het je opgevallen dat de externe harde schijven die we tot nu toe hebben beschreven, speciaal waren ontworpen voor Windows systemen. Dergelijke schijven kun je ook gebruiken voor macOS systemen, maar ze moeten eerst geformatteerd worden. Ben jij juist een fanatieke macOS gebruiker en wil je de schijf niet eerst formatteren? LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TBDan is de LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TB wellicht de beste externe harde schijf voor jou. Dit model is speciaal vervaardigd voor macOS systemen. Hij heeft bovendien een gemiddelde opslagcapaciteit van 2 TB.

Als je kijkt naar de eigenschappen van de LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TB die we tot nu toe hebben genoemd, dan ben je als macOS gebruiker waarschijnlijk al geprikkeld om de schijf aan te schaffen. Er zijn echter ook andere eigenschappen die deze externe harde schijf speciaal maken. Zo beschikt dit apparaat over een speciale behuizing, die hem beschermt tegen stoten. De schijf beschikt tevens over hetzelfde aluminium design als je Mac. Je kunt bovendien zelf bepalen hoe je de schijf verbindt met je computer. Het is namelijk mogelijk om de schijf via USB C te verbinden met moderne Macs, maar je kunt ook gebruik maken van de bijgeleverde adapter. Met deze schijf in huis hoef je je niet eens zorgen te maken over de veiligheid van je data. De schijf beschikt namelijk over AES 256-bit encryptie. Je data is hierdoor sowieso veilig.

Voordelen van de LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TB:

 • Je kunt deze schijf direct uit de doos gebruiken op je Mac of pc.
 • Er is bij deze externe HDD gezorgd voor zowel stofbestendigheid als energiezuinigheid.
 • Deze schijf heeft een 2,5 inch formaat, waardoor je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Een snelle gegevensoverdracht is mogelijk, omdat de harde schijf een USB 3.0 aansluiting heeft.
 • Aangezien hij beschikt over een USB C aansluiting, is deze schijf geschikt voor computers van de nieuwste generatie.

Nadelen van de LaCie Porsche Design Mobile Drive Usb C 2 TB:

 • De meegeleverde USB-kabel is relatief kort.
 • Dit apparaat is wel stofbestendig, maar niet schokbestendig.

6. Seagate Backup Plus Slim 2 TB Zilver

Zoek je naar de beste externe harde schijf voor jouw behoeften? Dan ga je eerst voor jezelf na hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Velen van ons hebben genoeg aan een harde schijf met 1 TB. Echter, als je relatief veel data hebt, dan is het handig om een schijf te hebben met een grotere opslagcapaciteit. Is het ook je bedoeling om de schijf vaak met je mee te nemen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een relatief dunne harde schijf. Wil je daarom graag een externe harde schijf hebben met een slank formaat en een opslagcapaciteit van 2 TB? Seagate Backup Plus Slim 2 TB ZilverDan kies je voor de Seagate Backup Plus Slim 2 TB Zilver. Dit model is de beste externe harde schijf voor jou, omdat hij slechts 12 mm dun is en een opslagcapaciteit van 2 TB heeft. Je kunt er dus relatief veel data op opslaan.

Heb je weleens meegemaakt dat je data wil overbrengen van je pc naar een externe harde schijf, maar dat het zeer traag ging? Dan had je waarschijnlijk geen externe harde schijf en pc met een USB 3.0-aansluiting. In het geval van de Seagate Backup Plus Slim 2 TB Zilver behoort dit probleem tot het verleden. De externe harde schijf met een stevige metalen behuizing heeft namelijk een USB 3.0-aansluiting. Hierdoor lees en schrijf je met deze schijf bestanden met een hoge snelheid. Er is bij deze schijf zelfs gezorgd voor Seagate Dashboard-software, waardoor je gemakkelijk back-ups kunt maken van al je bestanden. Het is daarnaast mogelijk om met de Save en Share-functie foto’s en video’s van en naar Flickr, Facebook of YouTube te down- of uploaden. Je hoeft je niet eens zorgen te maken over welk besturingssysteem je computer gebruikt, omdat de schijf werkt op zowel Windows als Mac.

Voordelen van de Seagate Backup Plus Slim 2 TB Zilver:

 • Zet via de Seagate software oude gegevens over en maak back-ups.
 • Stroom gaat via de USB-kabel, dus je hebt geen voedingskabel nodig.
 • Met een dikte van 12 mm is deze schijf dunner dan de meeste externe harde schijven.
 • Dankzij de USB 3.0-aansluiting kun je bestanden met een hoge snelheid lezen en schrijven.
 • Je krijgt een stuurprogramma bijgeleverd, dat ervoor zorgt dat de schijf werkt op zowel Windows als Mac.

Nadelen van de Seagate Backup Plus Slim 2 TB Zilver:

 • De meegeleverde USB-kabel is relatief kort.
 • Er is bij deze schijf niet gezorgd voor hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging.

7. WD My Passport 2 TB Zwart

Velen van ons hebben in onze pc of laptop een groot aantal bestanden. Het doet er hierbij niet toe of het gaat om foto’s van vakanties, video’s van je favoriete komediant, films of gewoon muziek. In alle gevallen zorgt deze data er op den duur namelijk voor dat het interne geheugen van je computer vol raakt. Wanneer er minder opslagmogelijkheid is op je computer, dan ondervind je een tragere werking. Daarom is het handig om deze data regelmatig over te brengen naar een externe harde schijf. Voor de gemiddelde gebruiker is een externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 2 TB ruim voldoende. WD My Passport 2 TB ZwartIs de beste externe harde schijf voor jou daarom een schijf met een opslagcapaciteit van 2 TB? Wil je bovendien niet dat anderen bij je data kunnen komen? Dan kies je voor de WD My Passport 2 TB Zwart.

Wij vinden dat de WD My Passport 2 TB Zwart de beste externe harde schijf voor jou is, omdat hij een opslagcapaciteit heeft van 2 TB. Dit betekent dat je er ongeveer 40.000 foto’s met een hoge resolutie op kunt opslaan. Als je liever films wil opslaan, dan gaat het om maar liefst 200 HD films of 20 4K films. Je hebt dus ruim genoeg opslagmogelijkheden voor al je foto’s, projecten en muziek. Wanneer je de data overbrengt van je pc naar de harde schijf, dan verloopt dit super snel. De schijf beschikt namelijk over een USB 3.0-aansluiting. Een bestand van 2 GB kan dus in slechts 10 seconden worden overgezet. Het maken van back-ups verloopt zelfs automatisch dankzij de WD Smartware Pro software. Voor het veilig opslaan van je bestanden, kun je met de WD Security Software zelfs een wachtwoord opzetten. Niemand komt dan bij je privé bestanden.

Voordelen van de WD My Passport 2 TB Zwart:

 • Er is bij deze schijf gezorgd voor USB 3.0 voor een snelle doorvoersnelheid.
 • Deze externe harde schijf heeft een uniek ontwerp dat gezien mag worden.
 • Dankzij het 2,5 inch formaat, kun je de schijf gemakkelijk met je meenemen.
 • Het maken van back-ups verloopt automatisch dankzij de WD Smartware Pro software.
 • Je kunt je bestanden veilig opslaan op de schijf, want je kunt er een wachtwoord op zetten.

Nadelen van de WD My Passport 2 TB Zwart:

 • Het USB-kabeltje dat wordt meegeleverd is relatief kort.
 • Als je de schijf wil gebruiken op een Mac, dan moet hij opnieuw geformatteerd worden.

8. Verbatim Store ’n Go 2TB

Tot nu toe heb je gelezen over 7 externe harde schijven die behoren tot de top 10 van 2020. Hoewel al deze schijven hun eigen voordelen met zich meebrengen, kan het dat je de beste externe harde schijf voor jouw behoeften nog niet hebt gevonden. Geen nood. Wellicht is de Verbatim Store ’n Go 2TB de beste externe harde schijf voor jou. Het unieke van deze draagbare externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 2 TB is dat hij hoge opslagprestaties levert en hij een supersnelle USB 3.0-interface heeft. Dankzij deze interface is het met deze schijf mogelijk om gegevens tot 10 keer sneller over te zetten dan bij een schijf met een USB 2.0 interface. Verbatim Store 'n Go 2TBWanneer je dus een back-up maakt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat het veel tijd in beslag zal nemen. De gegevens worden namelijk snel overgebracht.

De meesten van ons gebruiken een externe schijf zowel thuis als op het werk. Wil jij ook graag je externe harde schijf gebruiken om privé bestanden thuis op te slaan en werkbestanden op kantoor op te slaan? Die mogelijkheid heb je wanneer je de Verbatim Store ’n Go 2TB gebruikt. Je kunt er namelijk gerust allerlei bestanden op opslaan. Het doet er niet eens toe of je de schijf thuis laat staan of op kantoor. Hij heeft namelijk een mooi design, dat zeker gezien mag worden. Hierdoor is hij de perfecte accessoire voor je laptop of desktop. Laat hem gerust op je bureau staan en kijk zelf hoe je collega’s jaloers worden. We hebben je intussen verteld dat de schijf beschikt over een USB 3.0-interface. Echter, als je computer geen 3.0-poort heeft, dan kun je de schijf gerust verbinden via de USB 2.0-poort van je computer.

Voordelen van de Verbatim Store ’n Go 2TB:

 • Doordat stroom via de USB-kabel gaat, heb je geen voedingskabel nodig.
 • Er is gezorgd voor een USB 3.0-interface waardoor je snel gegevens kunt overbrengen.
 • Hij beschikt over een energiezuinige modus, waardoor de schijf minder energie verbruikt.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken als je de schijf buiten wil gebruiken, want hij is stofbestendig.
 • Deze externe harde schijf heeft een gewicht van 175 gram, dus hij weegt ongeveer evenveel als je smartphone.
 • Dit apparaat beschikt over een stijlvol ontwerp waardoor hij de perfecte accessoire is voor je laptop of desktop.

Nadelen van de Verbatim Store ’n Go 2TB:

 • Hij is niet schokbestendig.
 • Om de schijf met je macOS te gebruiken, moet je hem eerst formatteren.
 • De meegeleverde USB-kabel is relatief kort, dus het kan nodig zijn om een andere USB-kabel aan te schaffen.
 • Het geheugen van deze schijf is niet beveiligd, waardoor je er niet zeker van bent dat niemand bij je data komt.

9. G-Technology G-Drive Mobile 2TB

Er zijn verschillende manieren om de beste externe harde schijf voor jouw behoeften te vinden. Zo kun je recensies lezen over verschillende modellen. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende schijven bij bijvoorbeeld vrienden en familieleden uit te proberen. We begrijpen dat de tweede optie minder praktisch is, dus je bent hier op de juiste plek. Je kunt namelijk lezen over de top 10 externe harde schijven en kiest aan de hand van deze recensies de beste schijf voor jouw behoeften uit. Misschien heb je al besloten dat je graag een externe harde schijf wil hebben met een opslagcapaciteit van 2 TB. Is het daarnaast voor jou belangrijk om te beschikken over een schijf met een stijlvol, maar toch eenvoudig design? G-Technology G-Drive Mobile 2TBDan raden wij de G-Technology G-Drive Mobile 2TB aan. Deze schijf heeft een stijlvol, aluminium design en mag daardoor zeker gezien worden. Zet hem gerust op je bureau neer!

Het is altijd prettig als je beschikt over een apparaat met een mooi design. Echter, het design is natuurlijk niet het enige waar je naar kijkt. Je kijkt in het geval van een externe harde schijf immers ook naar zijn opslagcapaciteit en de overdrachtssnelheid. Ben je van plan een grote hoeveelheid data in 1 keer over te brengen? Dan is de G-Technology G-Drive Mobile 2TB ook de beste externe harde schijf voor jou. Hij beschikt namelijk over USB 3.0. Hierdoor is het mogelijk om binnen een korte tijd gegevens over te zetten. Natuurlijk kijk je ook naar het besturingssysteem waar de schijf compatibel mee is. In het geval van deze externe harde schijf gaat het om MacBooks. De schijf is namelijk speciaal voor het macOS besturingssysteem ontwikkeld. Daarom is het ook mogelijk om via Time Machine automatisch back-ups te maken van je MacBook.

Voordelen van de G-Technology G-Drive Mobile 2TB:

 • Doordat stroom gaat via de USB-kabel, heb je geen voedingskabel nodig.
 • Hij beschikt over een USB 3.0-interface, dus snelle gegevensoverdracht is mogelijk.
 • Het is mogelijk om via Time Machine automatisch back-ups te maken van je MacBook.
 • Er is bij deze schijf gezorgd voor een aluminium behuizing, dus de schijf kan tegen een stootje.
 • Deze schijf heeft een gewicht van 140 gram, dus hij weegt ongeveer evenveel als je smartphone.

Nadelen van de G-Technology G-Drive Mobile 2TB:

 • Hij beschikt niet over hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging.
 • Als je de schijf wil gebruiken op een Windows-systeem, dan moet je hem eerst formatteren.

10. Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TB

Als je zoekt naar de beste externe harde schijf voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om in gedachten te houden waarvoor je de schijf precies wil gebruiken. Werk je bijvoorbeeld als een video-editor, dan heb je een schijf nodig met een grote opslagcapaciteit. De beelden waar je mee werkt zijn dan namelijk relatief groot, waardoor een schijf met een kleine opslagcapaciteit snel vol raakt. Uiteraard houd je de beelden ook niet op je computer, omdat je wil dat je pc optimaal blijft functioneren. Als je vaak onderweg bent, dan is het ook handig om te kiezen voor een schijf die je gemakkelijk met je mee kunt nemen. Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TBWij kennen een dergelijke externe harde schijf, namelijk de Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TB. Dit model vinden wij de beste externe harde schijf voor jou, omdat hij perfect is voor werk en studie. Je kunt hem namelijk eenvoudig met je meenemen.

Als je de Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TB koopt, dan krijg je er een handige draagtas bij. Je kunt hierdoor de schijf gemakkelijk vervoeren. De draagtas is bovendien gemaakt van hoogwaardig stof, dus je kunt de matzwarte behuizing van de schijf optimaal beschermen tegen krasjes of deukjes. Als je deze schijf bij je hebt wanneer je onderweg bent, dan heb je je bestanden altijd bij de hand. Denk er bijvoorbeeld aan dat je met de trein naar school gaat. Dan heb je tijdens die lange, saaie rit niet veel te doen. Je kunt dan je favoriete series of films op de externe harde schijf zetten, zodat je tijdens de rit op je laptop kunt genieten van de series of films. Natuurlijk is het ook mogelijk om met deze schijf een back-up te maken van je systeem. Hierbij sla je uiteraard ook je office documenten en vakantiefoto’s op.

Voordelen van de Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TB:

 • De harde schijf is schokbestendig en energiezuinig.
 • Toshiba geeft 3 jaar garantie op deze externe harde schijf.
 • Er wordt een draagtas meegeleverd om de schijf te beschermen.
 • Dit apparaat is stofdicht, dus je kunt hem gerust buiten gebruiken.
 • Je hebt geen voedingskabel nodig, omdat stroom gaat via de USB-kabel.
 • Via de USB 3.0-verbinding kun je een videobestand van 3 GB in ongeveer 15 seconden overzetten.

Nadelen van de Toshiba Canvio Basics Exclusive 3TB:

 • Hij heeft geen automatische back-up functie.
 • Als je de schijf wil gebruiken met macOS, dan moet de schijf eerst geformatteerd worden.
 • Het geheugen van deze externe harde schijf is niet beveiligd, dus het is belangrijk dat je je data zelf veilig houdt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>