Op Zoek Naar De Beste Fietsnavigatie Van 2020? Vergelijk Dan De Top 5!

Vele autobestuurders hebben een navigatiesysteem in hun voertuig. Hierdoor weten ze precies hoe ze van punt A naar punt B kunnen gaan. Sommige navigatiesystemen geven zelfs aan waar er flitspalen zijn. Zoek je naar een dergelijk navigatiesysteem voor je fiets? Dan is het handig om de beste fietsnavigatie van het jaar uit te kiezen. Ook bij het uitkiezen van een navigatiesysteem voor je fiets is het belangrijk om te letten op bepaalde factoren. Zo kun je kiezen voor een systeem aan de hand van wat voor type fietser je bent. Als je vaak fietst op fietspaden, dan kies je voor een navigatiesysteem dat beschikt over kaarten met vooral verharde wegen. Ben je een recreatieve fietser, dan wil je vaker nieuwe routes plannen. Kies in dat geval voor een fietsnavigatie die je de mogelijkheid geeft om nieuwe kaarten te uploaden. Lees dit artikel en kies jouw beste fietsnavigatie uit.

Beste fietsnavigatie van 2020

Intussen weet je dat er verschillende soorten fietsnavigatiesystemen zijn waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kan het op een moeilijke opgave lijken om de beste fietsnavigatie uit te kiezen. Wij vergemakkelijken je zoektocht echter. Dit doen we door je alleen te vertellen over de top 5 van het jaar. Nu vraag je je waarschijnlijk af om welke 5 systemen het precies gaat. Deze 5 fietsnavigatiesystemen zie je in de onderstaande tabel. We laten je echter niet alleen zien welke systemen zijn verkozen als top 5. In dit artikel recenseren we namelijk ook alle 5 systemen. We vertellen je zelfs over de voordelen en nadelen die elk systeem met zich meebrengt. Op die manier kun je de verschillende fietsnavigatiesystemen met elkaar vergelijken. Vervolgens is het gemakkelijk om de beste fietsnavigatie voor jouw behoeften uit te kiezen!

 Product naam 
1.Mio Cyclo 205 HC Europa
Meer info »
2.Garmin Edge 1030 Bundel
Meer info »
3.Wahoo ELEMNT Bundel
Meer info »
4.Garmin Edge 820 Bundel
Meer info »
5.Mio Cyclo 405 Europa
Meer info »

1. Mio Cyclo 205 HC Europa – Beste Prijs & Kwaliteit

Ben je een recreatieve fietser en zoek je naar de beste fietsnavigatie voor jouw behoeften? Dan kun je kiezen voor de Mio Cyclo 205 HC Europa. Dit model is wellicht de beste fietsnavigatie voor jou, omdat je met dit systeem je eigen route kunt bepalen. Zo ontdek je steeds nieuwe wegen en blijft het fietsen spannend. Een andere aantrekkelijke optie van dit systeem is bovendien dat hij je met stapsgewijze informatie over de weg leidt. Je weet dus zeker dat je op een veilige en gemakkelijke manier je bestemming bereikt. Mio Cyclo 205 HC EuropaVind je de eerste optie die het systeem je aanbiedt niet aantrekkelijk genoeg? Geen nood! Je kunt namelijk gebruik maken van de Surprise Me-functie. Deze functie geeft je 3 verrassende fietsroutes afhankelijk van de afstand en tijd. Je kunt dus zelf beslissen welke van de routes je het meest bevalt. Vervolgens kies je één van deze routes uit.

Als je fietst, hoef je niet alleen te focussen op het ontdekken van nieuwe routes. Het apparaat houdt tijdens het fietsen namelijk ook je snelheid, afstand, cadans, calorieverbruik en hartslag bij. Hierdoor is fietsen om in conditie te blijven of om fitter te worden ook mogelijk. Je volgt namelijk steeds je vooruitgang. Sommige fietsers vinden het leuk om na verloop van tijd zelf nieuwe routes te ontdekken. Als jij een dergelijke fietser bent, dan is de Mio Cyclo 205 HC Europa ook perfect voor jou. Dit systeem beschikt namelijk niet alleen over voorgeprogrammeerde routes, maar heeft ook genoeg geheugen om meer routes te downloaden. Bovendien vertelt het apparaat je precies waar je bent. Dit is sowieso handig als je een keer onverhoopt de weg kwijt bent. Bij aankoop van deze fietsnavigatie wordt er software meegeleverd. Met deze software maak en download je routes. Je kunt zelfs eenvoudig je trainingsgeschiedenis bekijken!

Voordelen van de Mio Cyclo 205 HC Europa:

 • Tijdens het fietsen meet het systeem je snelheid, afstand en calorieverbruik.
 • De points of interest maakt het mogelijk om te navigeren langs handige en herkenbare locaties.
 • Bij deze fietsnavigatie kun je gebruik maken van de Surprise Me-functie, die je inspiratie geeft voor een nieuwe fietsroute.
 • Je komt meer te weten over de intensiteit van je training en je conditie, want je krijgt een hartslag- en cadanssensor meegeleverd.
 • Er is gezorgd voor een trackback functie die ervoor zorgt dat je op elk gewenst moment je vertrekpunt terug kunt vinden en dat je precies kunt zien waar je hebt gefietst.

Nadelen van de Mio Cyclo 205 HC Europa:

 • Er wordt geen beschermhoesje meegeleverd.
 • Je kunt op dit navigatiesysteem geen intervaltraining instellen.
 • Wanneer de zon fel schijnt, kun je minder goed zien wat er op het scherm staat.

2. Garmin Edge 1030 Bundel

Het uitkiezen van de beste fietsnavigatie lijkt voor velen op een ingewikkelde opgave. Echter, het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om het ideale systeem uit te kiezen. Je hoeft slechts na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Lukt dat niet zo goed, dan kun je nagaan wat voor type fietser je precies bent. Voor sportieve fietsers zijn er namelijk andere systemen dan voor recreatieve fietsers. Ben jij een sportieve fietser? Dan is het voor jou waarschijnlijk belangrijk dat je navigatiesysteem beschikt over kaarten met vooral verharde wegen. Sportieve fietsers willen vaan ook externe sensoren koppelen aan hun fietsnavigatie. Garmin Edge 1030 BundelDaarom kies je voor de Garmin Edge 1030 Bundel. De naam van dit systeem spreekt voor zich. Aangezien het gaat om een bundel, weet je dat je beschikt over de nodige accessoires om je prestaties bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan een snelheidssensor en een hartslagmeter.

Wij vinden dat de Garmin Edge 1030 Bundel de beste fietsnavigatie voor jou is, omdat hij je in staat stelt om als sportieve fietser probleemloos te navigeren door heel Europa. Bovendien wordt hij geleverd met een hartslagmeter en cadanssensor, waardoor je meer te weten komt over je conditie en trapfrequentie. Behalve voor sportieve fietsers is dit systeem dus ook perfect voor prestatiegerichte fietsers. Een handige optie van dit systeem is de Trendline Popularity Routing. Dankzij deze optie beschikt je over de bekendste routers over de weg. Ook aan off-road routes is er gedacht. Je kunt zelfs de fietsnavigatie koppelen aan je smartphone. Op die manier ontvang je binnenkomende oproepen, notificaties en berichten op het navigatiesysteem. Wil je nieuwe Strava Segmenten verkennen? Maak dan gebruik van de Segment Explore functie. Deze houdt je op de hoogte van interessante nieuwe functies. Je krijgt zelfs een melding wanneer je een scherpe bocht nadert!

Voordelen van de Garmin Edge 1030 Bundel:

 • Je kunt dit systeem verbinden met sportapplicaties zoals Strava en Strava Live Segments.
 • Dit systeem geeft je een melding wanneer je een scherpe bocht nadert, zodat je gegarandeerd veilig thuiskomt.
 • Met dit apparaat heb je de mogelijkheid tot intervaltraining, dus je kunt je workout verdelen in rustpauzes en actiemomenten.
 • Bij aankoop van deze fietsnavigatie krijg je een hartslag- en cadanssensor meegeleverd, waardoor je meer te weten komt over de intensiteit van je training en je conditie.
 • Het is mogelijk om het navigatiesysteem te koppelen aan je smartphone waardoor je binnenkomende oproepen, notificaties en berichten ontvangt op je fietsnavigatie.

Nadelen van de Garmin Edge 1030 Bundel:

 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van dit systeem wellicht tegenvallen.
 • De knoppen zitten onderaan het scherm, waardoor het lastig kan zijn om het navigatiesysteem te bedienen in bepaalde houders.

3. Wahoo ELEMNT Bundel

Dat er verschillende soorten fietsers zijn, weten de meesten van ons al. Wist je echter dat het uitkiezen van de beste fietsnavigatie kan afhangen van het type fietser dat je bent? Tot nu toe hebben we gesproken over recreatieve en sportieve fietsers. Er zijn echter ook andere typen fietsers. Denk bijvoorbeeld aan prestatiegerichte fietsers. Deze fietsers zijn vergelijkbaar met sportieve fietsers, maar voor hen is het over het algemeen belangrijk om hun prestaties steeds te verbeteren. Kun je je terug vinden in deze omschrijving en zoek je daarom naar het ideale navigatiesysteem voor prestatiegerichte fietsers? Dan kies je voor de Wahoo ELEMNT Bundel. Wahoo ELEMNT BundelWij vinden dit systeem de beste fietsnavigatie voor jou, omdat hij je in staat stelt om jezelf uit te dagen tijdens je fietstochten. Je krijgt namelijk een hartslag- en cadanssensor meegeleverd, die je informatie geeft over je conditie en trapfrequentie. Hij komt ook met een snelheidssensor.

Als je bezig bent te fietsen en je probeert je prestaties te verbeteren, dan kan het wellicht lastig zijn om tegelijkertijd ook nog je prestaties bij te houden. Daarom worden tijdens de rit alle gegevens opgeslagen in een speciale App. Op die manier kun je de gegevens nog een keer rustig analyseren wanneer je eenmaal thuis bent. Voor het optimaliseren van je prestaties, is het vaak nodig om op verschillende terreinen te trainen. Daarom kun je niet keer op keer dezelfde routes volgen. Ook daar is er rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de Wahoo ELEMNT Bundel. Daarom beschikt hij over de Surprise Me-functie. Deze functie laat je kiezen voor verrassende en uitdagende routes. Op die manier kun je keer op keer je prestaties verbeteren. Met deze fietsnavigatie op zak kun je bovendien je telefoon thuis laten. Je krijgt namelijk binnenkomende oproepen of berichten gewoon binnen via de fietsnavigatie.

Voordelen van de Wahoo ELEMNT Bundel:

 • Oriënteren is super eenvoudig, omdat de fietsnavigatie is voorzien van een ingebouwd kompas.
 • Trainingsgegevens worden tijdens de rit automatisch opgeslagen en naar de speciaal ontwikkelde applicatie gestuurd.
 • Train je samen met andere fietsmaatjes, dan kun je hen gemakkelijk volgen via het Live tracking systeem op het scherm.
 • Tijdens je fietstocht wordt gemeten hoeveel calorieën je hebt verbrand, want het systeem beschikt over een calorieteller.
 • Dankzij de Led lampjes op het scherm kun je in 1 oogopslag de verschillende trainingsgegevens aflezen van het fietsnavigatiesysteem.
 • Je kunt met deze fietsnavigatie je smartphone gerust thuis laten, want je krijgt binnenkomende oproepen of berichten gewoon binnen.
 • Deze bundel zorgt ervoor dat je meer te weten komt over de intensiteit van je training en je conditie, want je krijgt een hartslag-, cadans- en snelheidssensor meegeleverd.

Nadelen van de Wahoo ELEMNT Bundel:

 • Het toestel is niet voorzien van een touchscreen.
 • Dit systeem toont geen points of interest op je route.
 • De fietsnavigatie beschikt niet over een kleurenscherm.
 • Turn-by-turn navigatie voor bestaande routes werkt alleen voor gebruikers met een betaald abonnement.

4. Garmin Edge 820 Bundel

Sommige fietsers fietsen om hun prestaties continu te verbeteren. Weer andere fietsers vinden het gewoon prettig om in de natuur te zijn en steeds nieuwe routes te ontdekken. Er zijn echter ook fietsers die van tijd tot tijd proberen om hun prestaties te optimaliseren en op andere momenten gewoon genieten van een mooie fietstocht. Behoor jij tot de laatste categorie en zoek je naar de beste fietsnavigatie voor dergelijke fietsers? Dan raden wij de Garmin Edge 820 Bundel aan. Deze bundel is wellicht de beste fietsnavigatie voor jou. Hij helpt je namelijk niet alleen om een mooie fietstocht te maken, maar hij meet ook je prestaties. Garmin Edge 820 BundelOp die manier kun je genieten van de natuur en mooie stedelijke routes en tegelijkertijd je prestaties verbeteren. Dit betekent twee keer zoveel plezier tijdens het fietsen. Het systeem is ook ideaal voor prestatiegerichte fietsers.

Nu wil je waarschijnlijk weten over welke mogelijkheden het systeem beschikt. Daar vertellen we je over. De Garmin Edge 820 Bundel is onder andere voorzien van GPS en turn-by-turn navigatie. Je vindt dus overal je weg. Ben je iemand die graag met anderen fietst en wil je zo goed mogelijk bijhouden waar je teamleden zich bevinden? Dan maak je gebruik van de GroupTrack-functie. Je ziet zo waar je vrienden rijden. Het is zelfs mogelijk om je eigen prestaties te bekijken. De fietsnavigatie toont namelijk je stressscore, zuurstofopname en conditie. Als je gefocust bent op het verbeteren van je prestaties, dan wil je waarschijnlijk ook weten hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Ook dat wordt nauwkeurig door het systeem bijgehouden. Er is tevens een barometrische hoogtemeter die je laat zien hoeveel je stijgt of daalt. Koppel de meegeleverde snelheids-, cadans- en hartslagsensor aan de fietsnavigatie en krijg nauwkeurige informatie over je fietstocht!

Voordelen van de Garmin Edge 820 Bundel:

 • Navigeer gemakkelijk langs handige en herkenbare locaties dankzij de points of interest.
 • Tijdens het fietsen toont het navigatiesysteem je stressscore, zuurstofopname en conditie.
 • Intervaltraining is mogelijk met dit toestel, dus je kunt je workout gemakkelijk verdelen in rustpauzes en actiemomenten.
 • Wil je graag in een groep fietsen, dan maak je gebruik van de GroupTrack-functie om bij te houden waar je vrienden zich bevinden.
 • Als je onderweg een ongeluk krijgt, dan verstuurt de fietsnavigatie automatisch een melding met je locatie naar een ingestelde contactpersoon.
 • Je komt meer te weten over de intensiteit van je training en conditie, want de fietsnavigatie wordt geleverd met een hartslag- en cadanssensor.

Nadelen van de Garmin Edge 820 Bundel:

 • Het touchscreen is minder snel dan die van de hedendaagse smartphones.
 • Er is bij deze fietsnavigatie niet gezorgd voor een kaartopening voor een Micro SD kaart.
 • Als je van de aangegeven route afwijkt, kan het soms even duren voordat het navigatiesysteem een alternatief voor je berekent.

5. Mio Cyclo 405 Europa

Hoewel het handig is om te kiezen voor een navigatiesysteem aan de hand van het type fietser dat je bent, kan het soms gemakkelijker zijn om te kiezen voor een systeem aan de hand van de beschikbare routes. Ben je een echte avonturier en wil je daarom het liefst door heel Europa fietsen? Is een dergelijk systeem de beste fietsnavigatie voor jou? Dan is de Mio Cyclo 405 Europa wellicht de beste fietsnavigatie voor jou. Dit systeem vinden wij perfect voor jou, omdat hij je in staat stelt om fietstochten door heel Europa uit te stippelen. Bovendien wordt het systeem geleverd met geïnstalleerde kaarten, waardoor je meteen na de aanschaf klaar bent voor vertrek. Mio Cyclo 405 EuropaEuropa wordt jouw fietspad! Als je het bovenstaande hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk geconcludeerd dat dit systeem perfect is voor de recreatieve fietser. Dat is werkelijk zo, maar hij meet ook verschillende factoren.

Zo kun je gemakkelijk bijhouden hoe snel je fietst, hoe lang je reeds hebt getrapt, welke afstand je inmiddels hebt afgelegd en zelfs hoeveel calorieën je hebt verbrand. Om deze informatie af te lezen, hoef je slechts te kijken naar het grote, anti-reflecterende scherm. Doordat het scherm anti-reflecterend is, kun je ook in de felle zon de gemeten gegevens aflezen. De Mio Cyclo 405 Europa is bovendien voorzien van een ANT+ verbinding. Dit betekent dat je gemakkelijk een hartslag- of cadanssensor kunt koppelen aan de fietsnavigatie. Zo is dit systeem ook perfect voor sportieve fietsers. Tijdens het fietsen hoef je niet steeds je smartphone tevoorschijn te halen. De fietsnavigatie kan namelijk gekoppeld worden aan je smartphone. Op die manier verschijnen de notificaties van je smartphone op het scherm van het navigatiesysteem. Als je zin hebt in avontuur, dan kun je zelfs de uitgebreide Surprise Me-functie inschakelen!

Voordelen van de Mio Cyclo 405 Europa:

 • Hij komt met geïnstalleerde kaarten, dus je bent meteen klaar voor vertrek.
 • Het toestel is eenvoudig te bedienen, want hij beschikt over een touchscreen.
 • Tijdens het fietsen houdt de calorieteller bij hoeveel calorieën je hebt verbrand.
 • Je kunt kiezen uit 3 nieuwe routes door de uitgebreide Surprise Me-functie in te schakelen.
 • Door je smartphone te koppelen aan de fietsnavigatie, verschijnen de notificaties op het scherm van het navigatiesysteem.
 • Er is bij dit systeem gezorgd voor een ingebouwde hoogtemeter, die nauwkeurig de hoogte van je fietstocht meet en registreert.

Nadelen van de Mio Cyclo 405 Europa:

 • Intervaltraining is niet instelbaar op het navigatiesysteem.
 • Je kunt het kaartmateriaal van deze fietsnavigatie niet uitbreiden.
 • Sommige gebruikers zijn van mening dat het scherm relatief traag reageert.

Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>